Şimdi Ara

ne yapmam gerekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar iki laptop'u birbirine bağlantı yapmak istiyorum. nfs, f1, nba vs. oyunlar da oynayacağız. iyi bir bağlantı yapmak için neler almam lazım? switch, kablo önerisi olan var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: air_jersey15

arkadaşlar iki laptop'u birbirine bağlantı yapmak istiyorum. nfs, f1, nba vs. oyunlar da oynayacağız. iyi bir bağlantı yapmak için neler almam lazım? switch, kablo önerisi olan var mı?

Merhaba,
    Sadece 2 notebook ağa katılacak ise maksimum ağ performansını iki bilgisayarı ethernet kablosu ile doğrudan bağlayarak alabilirsiniz. Yani bir ÇAPRAZ kablo ile iki notebooku bağlayıp gerekli IP yapılanması sonrası data alışverişinde bulunabilirsiniz.

Ağa daha çok bilgisayar katılacak ise o zaman switch almanız gerekir.
  • hocam bilgisayarin ''çalişma gurubunu'' ayni isim olarak ayarlayin.sonra modemin kablosunu cikartin iki laptopun eternet ag baglantisina sokun.girin oyna oynayin
  • teşekkürler cevaplar için.

aslında sadece oyun amaçlı benim yapmak istediğim. 2 olan bilgisayar sayısı 3 ve ya 4'e de çıkabilir. bu yüzden sanırım 5 ya da 8 portlu bir switch almak en doğrusu olacak.

Bir de şeyi sormak istiyorum. Bu switchlere takılacak kablolar normal ethernet kablosu mu? yoksa özel bir adı var mı? (RJ45, Cat5 filan gibi isimler geçiyor da)
  • Demin gittim ve 5li switch aldım 10/100. kabloları da cat5 568A aldım. yanında RJ45 uçları verdiler. kendim takacakmışım galiba. eksik birşey yoktur umarım başka.
  • Kabloyu kendiniz hazırlayacaksanız DÜZ kablo olarak yapacaksınız. Gerekli kablo yapım standartları aşağıdaki linkte.
    http://www.turkcenet.org/yerel_htm/utp_kablo_nasil_yapilir.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.