Şimdi Ara

Ne yapmamı tavsiye edersiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.. Öncelikle laptopta FİFA 13 adlı oyunu oynamakta yaşadığım aciziyet , sizlerden yardım istememe sebebiyet verdi.Masaüstü bilgisayarımın özelliklerinin bir hayli yetersiz kalması ve ne yazık ki yeni bir bilgisayar alabilecek durumda olmamamdan kaynaklı olarak ister istemez son şansım laptop oluyor.Kulaktan dolma bilgilerle laptopun her ne kadar oyun oynamaya elverişli olmadığını duymuş olsam da pes 13 oyununu oynayabilmekteyim.FIFA 13'ü de açıyor fakat en düşük özelliklerde dahi takılmalara mani olamıyorum.Sözü fazla uzatmadan sistem özelliklerini paylaşayım.Yalnız yorumlarınızda FİFA hususunda yapabileceklerim ya da RAM vb. sistem özelliklerindeki artışın bana kazançlarından bahsederseniz sevinirim.Anlatmaya çalıştığım tek derdim şu lanet oyunu oynayabilmek ve bunu eldeki imkanların elverdiği ölçüde en verimli şekilde gerçekleştirmek.Pc donanımlarına dair pek birikimli bir adam olmamamdan ötürü doğrudan okuduklarımı yazıcam , daha doğru ve açıklayıcı olması açısından.Şimdiden destek ve yardımlarınız için çok teşekkürler :)

İşlemci : AMD Athlon 64 X2 processor QL 65(2.1GHZ)
    Ekran Kartı : ATI Radeon HD 3200 Graphics Up to 1408 MB Hypermemory
    RAM : 4 GB

Sanırım oyunu oynamamda -daha doğrusu oynayamamda- bu veriler belirleyici oluyor. 2 GB'lık bir ram arttırımına gitsek bu durumu kurtarabilir miyiz ya da bu durumun kaynağına dair birşeyler söylenebilir mi ? Ve hatırlatmakta fayda var PES 13'ü sorunsuz bir şekilde oynayabilmekteyim , FİFA ise oyun özelliklerini her ne kadar minimize etsem dahi direnmekte.Maksadım en düşükte de olsa şu oyunu oynayabilmek.Ayrıca bilgisayarın markası ve modeli ACER - ASPIRE 5536.Kafanızı şişirmeme karşın bana katlandığınız ve yardımcı olduğunuz için şimdiden tekrar tekrar teşekkürler. :)

Dipnot : Yeni bir bilgisayar almak istesem dahi yakın gelecekte bu pek mümkün gözükmüyor.

• Pek bişey değişmez, ekran kartın yetersiz görünüyor.
  • ram zaten 4 gb yetrli ... üst düzey sistemler bile 4 gb ram kullanıyor .. oyunlar için yetrlı ..

size darboğaz yapan ekran kartınız .. ekran kartı nedenıyle sıkıntı yaşıyorsunuz .. ama laptopda bunu upgrade edebılrsımınız bilemıyorum ..sanırım teknık servısle görüşmeniz bu konuda daha net cevap almanızı sağlar..

fifa 13 pes 13 e göre daha fazla performans istiyor kullanıcıdan .. buda daha iyi makınalar grafik kartlarıyla mümkün ..masa üstü olsa sistem şiniz daha kolay olurdu ..ama laptop olunca upgrade kısıtlı oluyor..
  • Eyvallah hocam , bu ekran kartını değiştirmem mümkün müdür ? Ya da varolan sistemde performansı maksimize edebilmek amacıyla yapacağım değişiklikler ki bunlara dair pek bir fikrim yok , hiç yoktan bu oyunu en düşük seviyede oynamama müsade eder mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgapekmezci

Eyvallah hocam , bu ekran kartını değiştirmem mümkün müdür ? Ya da varolan sistemde performansı maksimize edebilmek amacıyla yapacağım değişiklikler ki bunlara dair pek bir fikrim yok , hiç yoktan bu oyunu en düşük seviyede oynamama müsade eder mi ?

Çok düşük bir sistem değil elinizdeki bilgisayar. Yukarıda söylendiği gibi ekran kartından kaynaklı sorunlar olabilir. Oyunu düşük ayarlarda açıyorsa küçük donmalar sıcaklıktan kaynaklı olabilir. Fan yollarınızda olan toz uzun süre oynama gibi nedenler sizin bilgisayarınızda kısa süreli takılmalara sebep olabilir.

Bilgisayarınızda ısı sorunu oluyor mu ? Soğutucu olmasa bile alt fan girişlerini açarak, fanlarınızı ise temizleyerek denemenizi tavsiye ederim.

Küçük işlemleri yapmadan donanımsal işlem yapmayın.

• Cevabın için sağolasın hocam... Isınma çok sık ve şiddetli oluyor , sanırım bu ATI'nin ürettiği işlemcilerin ortak özelliği.Fanı zaman zaman elektrikli süpürge vb. türk usulü pratik çözümlerle tozdan kurtarma çabalarım oluyor :D Sonrasında bilgisayarın performansında ciddi bir normalleşme görüyorum.Fakat FIFA için pek yeterli olduğunu söyleyemem.Bir de CPU tavan yapıyor , oyunu açtığım gibi fırlıyor bu durum normal midir ? Sanırım ısınma problemini çözmek içinde öncelikle olarak bu sıkıntının kaynağını tespit etmek gerekiyor
  • quote:

Cevabın için sağolasın hocam... Isınma çok sık ve şiddetli oluyor , sanırım bu ATI'nin ürettiği işlemcilerin ortak özelliği.Fanı zaman zaman elektrikli süpürge vb. türk usulü pratik çözümlerle tozdan kurtarma çabalarım oluyor :D Sonrasında bilgisayarın performansında ciddi bir normalleşme görüyorum.Fakat FIFA için pek yeterli olduğunu söyleyemem.Bir de CPU tavan yapıyor , oyunu açtığım gibi fırlıyor bu durum normal midir ? Sanırım ısınma problemini çözmek içinde öncelikle olarak bu sıkıntının kaynağını tespit etmek gerekiyor

ısınma atiden falan değil o ısınma dediğin olay işlemci sıcaklığı intel olsa ısınmıcakmı sanıyorsun şu önyargıyı yıkın artık arkadaşım burda insanlar bu yazıları okuyup vay ati ısınıyomuş diyor sonra bilip bilmeden yorum yapmayalım sorununa gelince ekran kartı takamazsın bilgisayarına taksan bile aynısı olur o yüzden hiç bulaşma derim o.c yap dicem ama sistem sıcaklık sorunu buna izin vermez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Leptop Tavsiye Eder misiniz ?
    13 yıl önce açıldı
    Hangi telefonu tercih edeyim?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Cevabın için sağolasın hocam... Isınma çok sık ve şiddetli oluyor , sanırım bu ATI'nin ürettiği işlemcilerin ortak özelliği.Fanı zaman zaman elektrikli süpürge vb. türk usulü pratik çözümlerle tozdan kurtarma çabalarım oluyor :D Sonrasında bilgisayarın performansında ciddi bir normalleşme görüyorum.Fakat FIFA için pek yeterli olduğunu söyleyemem.Bir de CPU tavan yapıyor , oyunu açtığım gibi fırlıyor bu durum normal midir ? Sanırım ısınma problemini çözmek içinde öncelikle olarak bu sıkıntının kaynağını tespit etmek gerekiyor

Uzun süreli kullanılan dizüstü bilgisayarların hepsinde ısınma problemi oluyor. Ben daha yeni aldığım bilgisayarımda yaşamadım sorun. Ama bu belli kesin birşey yani. Garanti süresi dolduysa bilgisayarı söküp fan yollarını temizlemenizde fayda var. Pes13ü daha denemedim, ama Fifa12yi biliyorum ve toplamda 2 maç yapmışımdır :) Fifa13 hakkında çıkış tarihi ile ilgili bilgim bile yok. Tabii ki tercih meselesi buna ben karışamam ama bir oyun için donanım değişikliğine gitmek ilginç gelir bana.

Tüm yolları denedikten sonra yapacak bir şeyiniz yok malesef. Bilgisayarın arka planında çalışan uygulamalarda etkiler. Ram yetersizliğinden 2-5 saniyelik kısa takılmalarla şahit oldum.

Yakınınızda bu işten anlayan varsa genel bir temizlik yaptırabilirsiniz. Yine olmazsa yapacak bir şey yok malesef.

Bu arada @potur;

Tolga bey zaten fazla bilgisinin olmadığını açıklamış, bence yorumunuz gereksiz. İçerik olarak demiyorum kişi ve zaman olarak gereksiz diyorum. Yoksa söylediklerinizde haklısınız, bu ön yargı hemen herkeste var nedense. @tolgapekmezci'de bu gibi yorumları okuduğu için böyle düşünüyor olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.