Şimdi Ara

Ne yapsak çözülmeyen sağa sola çekme sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
2
Favori
16.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha yeni doğuş otoda rot ayarı yaptırdım. 200tl ödedim. Kullandıkları hunter marka cihaz yeni ve direksiyon açı sensörünü sıfırlıyorlar. İlk denediğimde hafifte olsa dönüklük görüp düzeltme yaptirdim(servisteki arkadaslar ısrarla sorunsu diyorlardi).
    Ne yapsak çözülmeyen sağa sola çekme sorunu
    Yolun enine eğiminden oluyor gibime geliyor. Düzde farkedilmiyor, sizin arac gibi sag-sol degisiyor çünkü. Umarım direksiyon kutusundan değildir. Ön lastigim tel kırmıs, arka jantim yamulmustu cukurda. Önlere yeni jant+lastik taktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende ikinci el bir skoda fabia almstim ve neredeyse ayni sorun vardi. Uc dort rotcu gezdim care bulunamadi. En son corlu tarafinda bir rotcuyu ovduler. Gittim adama 2 saat ugrasti birkac kez test surusune cikti ve arabayi jilet gibi yapti. Su an halen rot isim oldu mu istanbuldan corluya gidiyorum

Vw grubunun on takimindan da nefret ediyorum. Salincak fisekleri zaten bir dert asinmaya basladimi arac resmen yol seciyor. Ben en son fabiaya caddy nin fiseklerini taktirmistim. Onlar bile 50 bin km de gevsemeye basliyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio159

Daha yeni doğuş otoda rot ayarı yaptırdım. 200tl ödedim. Kullandıkları hunter marka cihaz yeni ve direksiyon açı sensörünü sıfırlıyorlar. İlk denediğimde hafifte olsa dönüklük görüp düzeltme yaptirdim(servisteki arkadaslar ısrarla sorunsu diyorlardi).
    Ne yapsak çözülmeyen sağa sola çekme sorunu
    Yolun enine eğiminden oluyor gibime geliyor. Düzde farkedilmiyor, sizin arac gibi sag-sol degisiyor çünkü. Umarım direksiyon kutusundan değildir. Ön lastigim tel kırmıs, arka jantim yamulmustu cukurda. Önlere yeni jant+lastik taktım.
    Aldığım randevu ile bugün Doğuş Oto Maslak’a geldim. Bir servis elemanı ile yol testine çıktık. Arabada kesinlikle bir problem olmadığını, çok ufak seviyede bir sağa çekme olduğunu ama aracın sorunlu olmadığını, yaşa bağlı olarak milimetrik seviyede şeyler yüzünden bunun yaşanabileceğini söyledi.

Sizin mesajınıza itinaden bir arkadaşımın da benzer sorunu olduğunu direksiyon açı düzeltmesi ile çözüme ulaşabildiğinden bahsettim. Yani rot ayarı yaparız, direksiyon açısını da sıfırlatırız fakat ortada net bir sorun olmadığı için net bir çözüm sunma konusunda kesin konuşamadıklarını, ama yardımı olabileceğini söyledi. Sağolsun, soğuk bir servis ağzıyla değil; samimi bir dille bana açıkladı.

Kabul ettim, bıraktım aracı. Yarın alacağım.

Özel Volkswagen servisi,
    Özel direksiyon şirketi
    Son olarak da yetkili Volkswagen bayisi kesinlikle bir sorun olmadığından bahsetti.

Artık ben de pes ediyorum. Volkswagen servisinden çıktıktan sonra bu işi kovalamayı bırakıyorum. Sorun bende diyip KBB’ye gidiyorum bana rot balans ayarı yapsınlar.

Harcadığım zamana, verdiğim paraya yazık:(

• İşk mesaja aracın model yılınıda eklesen iyi olur hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provocateur

Aldığım randevu ile bugün Doğuş Oto Maslak’a geldim. Bir servis elemanı ile yol testine çıktık. Arabada kesinlikle bir problem olmadığını, çok ufak seviyede bir sağa çekme olduğunu ama aracın sorunlu olmadığını, yaşa bağlı olarak milimetrik seviyede şeyler yüzünden bunun yaşanabileceğini söyledi.

Sizin mesajınıza itinaden bir arkadaşımın da benzer sorunu olduğunu direksiyon açı düzeltmesi ile çözüme ulaşabildiğinden bahsettim. Yani rot ayarı yaparız, direksiyon açısını da sıfırlatırız fakat ortada net bir sorun olmadığı için net bir çözüm sunma konusunda kesin konuşamadıklarını, ama yardımı olabileceğini söyledi. Sağolsun, soğuk bir servis ağzıyla değil; samimi bir dille bana açıkladı.

Kabul ettim, bıraktım aracı. Yarın alacağım.

Özel Volkswagen servisi,
    Özel direksiyon şirketi
    Son olarak da yetkili Volkswagen bayisi kesinlikle bir sorun olmadığından bahsetti.

Artık ben de pes ediyorum. Volkswagen servisinden çıktıktan sonra bu işi kovalamayı bırakıyorum. Sorun bende diyip KBB’ye gidiyorum bana rot balans ayarı yapsınlar.

Harcadığım zamana, verdiğim paraya yazık:(

Alıntıları Göster
    Maslak oto sanayide yıllardır tanıdığım lastikçi arkadaşım var, Hunter cihaz ile rot balans ayarı da yapıyor bugüne kadar benim bütün sıkıntılarımı çözdü. Eğer servisten de çözüm alamazsanız ve uğramak isterseniz özel mesajdan yazın bilgilerini atayım size.

• baltalı_ilah kullanıcısına yanıt
    Hocam kim o rotçu Çorlu'da hiç ismini duymadım yakın zamanda bende yaptiricam rot ayarı dükkan ismi verebilir misiniz?

• Sana sıkıntıyı söyleyeyim. Asfalt taşıt trafiğinden dolayı çöküyor. Bundan dolayı asfaltta çökme oluyor. Sende o an araçla ne tarafa çökme varsa oraya denk geliyorsun.
    Direksiyon kutusunda boşluk olsa direksiyonu hafif oynattığında araç tepki vermez düz devam eder.
    salıncak aks lastik jant vs olma ihtimali yok.

Burası Türkiye ama yol yabtılar diyorlarda yollar leş müteahhİTler alt temel malzemesini çalıp iş yapıyor trafikte yoğum malum kaldırmıyor.

Aracı deneyeceksen yeni otobanlardan birinde dene en temiz asfalt orada var.
  • Lastik baktığınızda bisiklet lastiği gibi duruyorsa tel atmış olabilir. Lastiğin yüzeyinin düz olduğundan emin olun.

Tablalara ve aracı ortadan kaldırıp tekerlerler çevrilerek akslara bakılmalı.

Elektrikli direksiyon ise ve devre dışı bırakılabiliyorsa, kara direksiyon modunda aynı tepkiler varmı kontrol edin bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,%100 aynı sorunu ben de yaşıyorum.Noktasına kadar aynı diyebilirim.Ben bunun çözümünü bulamadım.Lastiklerim run flat 225/45/18 G.Y. ASIMETRIK 3.Cok kez rot balans yaptirdim ancak sonuc alamadim.Spor modda direksiyon sertlesince normallesiyor surus.Yoksa direksiyonu birakinca saga sola usul usul gidiyor :) Ancak soyle birsey soyleyeyim iciniz rahalatsin.Yeni 5 serisine ve yeni e serisine binme imkanim oldu.Bu arabalarda ayni tepkileri veriyor.Saniyorum yol ve lastik ile alakali.Caninizi sikmayin.Keyifli ve guvenli surusler dilerim :)
  • Provocateur kullanıcısına yanıt

çözebilmiş miydiniz problemi?

• Kuga aracımızı aldığımda direksiyon yoldaki çukura girdiğim yöne doğru kayıyor, düz yolda serbest bırakınca sağa çekiyordu, rot ayarları falan normal çıktı. Kışlık lastik takınca sorun düzeldi. Yaz gelince üzerindeki michelinleri çöpe attım çünkü 5 yıllık lastiğin yapısı bozulmuştu. Yeni lastikle sorun düzeldi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim aracın direksiyon düzlüğünü hiç bir rot balanscı yapamadı
    O kadar yere gittim olmuyor
    Yetkili servis dahi yapamadı
    Açı sensör kalibrasyonu yaptık olmadı
    En son girdiğim yer mesela hafif sollu duruyor dimi dedi yani hatayı da tespit etti ve hunter makina da düzeltti
    Direksiyona terazi de koyduk hayır olmuyor

Sadece bir kez düzelttirebildim , o da ayar yaptırmadan hafif şu tarafa duruyor ters istikamette 1 tık oynarmısın diyerek

Yoksa ayar ile makina ile benim aracım direksiyonu düz tutunca düz gitmiyor , aşırı sinir bozucu bir durum

• werneke W kullanıcısına yanıt

Ustalık çok önemli rot ayarında benim arabada da durum benzer hocam hunter cihazı olan düzgün yerlere götürdüm hep, yok adamlar asla düzleyemedi hep sola bakıyordu direksiyon en son memlekete gittiğimde bakayım dedim tanıdık rotçu vardı ama sistemi falan biraz eski adama dedim böyle böyle aldı kanala ayarı yaptı teste çıktı geldi oldu diye yolda baktım hiç fena olmamıştı,bazen yolun eğiminden çok az etkileniyor gibi geliyor ama onun dışında düzlendi diyebilirim  

• toyota16 T kullanıcısına yanıt
    YouTube da sayfası olan bir usta var bilmem kaç senelik cihazı kullanıyorum en iyi ayar bunda oluyor diyordu , bazen eski daha iyidir .

• toyota16 T kullanıcısına yanıt
    Bu işte bir de kişiden kişiye göre düzlük var
    Ben en son belki ben kıllık yapıyorum diye düşündüm ama ama yok , düzlüğü direksiyon kasası ile simitten hizalıyorum
    Ve arkama yaşlandığımda bilgi ekranlarının sol tarafında D ( vites görseli ) sağ tarafında km yi görmem gerek
    Orijinal düz hali bu
    Ama olmuyor
    Sadece 1 kez 2 sene önce Almanya da bir lastikçiye soktum aynı şikayetle
    Genç eleman benden ruhsatı aldı
    Ruhsatı alması ne ifade ediyor bilmiyorum , burada latikçilerin benden araç ruhsat şase no vs sorduğunu hatırlamıyorum
    Çocuk bir yaptı direksiyon fabrika çıkışı ip gibi oldu
    Ama Türkiye de olmuyor
    Ya arabayı yanlış tanıtıyorlar , veya araba da sorun var diyeceğim ama sağa sola çekme yok
    Baya bi düz gittim sonra 3-4 ay önce tüv muayenesinden sonra tekrar bozuldu , sonra yine Türkiye de 3-4 yer ama yok olmuyor
    Ustalık Türkiye de yerlerde desem herhalde abartmış olmam

Lastikler değişti mi hiç

Aynı fikirdeyim hocam adam göz göre göre yamuk hizalıyor, abi o sola bakıyor diyorum yok kardeşim bak konsola göre düz diyor … Bazı ustalar yol testinden sonra sağa çekip ince ayar yapıyorlar onlar genelde düzeltmeyi başarıyor

Bunun sebebi aracın da sıfır ön düzene sahip olmaması hocam. Sonuçta ön düzen parçaları da zamanla yıpranır. Özellikle bizim Türkiye yollarında birkaç sene kullanılan aracın rot ayarını ancak usta bir süre test edebileceği bir yolda kullanırsa ustalığı da iyiyse tecrübe ile yapabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Çok lastik değiştim
    Km den ötürü zaten sık değişiyorum
    Hatta en son good year eagle sport takıldı sıfır
    Hata tespit ettim lastiklerde
    Test makinasına sokuldu salınım ve ağırlık farkı tespit edildi iade edildi
    Continental geldi yerine çokta güzel lastik

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.