11.sınıf anadolu teknik bilişim okuyorum okuldaki derslerim olsun geçmiş yıllardaki sene sonu notları olsun sıkıntı yok yaklaşık 77-80 ortalamam var şuana kadar ki yıl sonu notlarıyla.
seneye üniversite sınavı olacak malum bizim okulun programından dolayı hiç hazırlık yapacak zamanım olmuyor günde 10 saat okulda oluyorum gelene kadar 1.5 saat yolda sürüyor eve gelince yorgun oluyorum çalışacak hal kalmıyor.
yani okuldaki derslere zor yetişirken temelim olmadığı halde YGS'ye hiç hazırlık yapamıyorum şurada 1 sene bile zamanım kalmadı üniversitede yazılım ile ilgili bir bölüm seçme isteğim vardı 7.sınıftan beri ilgim var bu mesleği yapabilirim diye düşünüyorum da sadece ilgi yetmiyor.
Böyle giderse yazın 1 ay anca çalışabileceğim okul başladıktan sonra da iş işten geçmiş olacak.
MYÖ okumayı seçsem 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü var buna da talep çok zaten iş imkanı olacağını sanmıyorum.
Yurtdışında Almanya, Macaristan, Norveç gibi ülkelerde yıllık ücretlerin az olduğunu öğrendim yani sonuçta Türkiye'de okusam da başka şehre gitsem de yıllık masrafı olacak.Bari bir işe yarasın diye yurt dışı daha sıcak geldi.
Veya yurt içi özel üniversite seçmek zorunda kalacağım bununda İstanbul içi ücretleri çok yüksek oluyor.
Sizce yurt içi özel üniversite okumak mı yoksa yurt dışında Macaristan, Norveç gibi ülkelerde okumak mı daha mantıklı olur ?
Yerinizde olsam tabi maddi imkan varsa yurtdışı tercihim olurdu ama 2 yıllık geçiş hakkıyla üni okumanın pek yararı olucağını sanmıyorum 4 yıllık okumaya bakın bence.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme