Şimdi Ara

Sizce ne yapayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam. Liseyi bitirdikten sonra mezuna kaldım. Mezun senemden sonra 2 yıllık bilgisayar programcılığına yerleştim. Herşey iyi gidiyodu ama zamanla bu bölümü hiç sevmediğimi anladım. Derslerde zaten başarılı değildim dönemim de uzadı. Yani bu bölümü hiç sevmiyorum mezun olabileceğimi de sanmıyorum.

Aileme tekrar sınava gireyim iktisat bölümünü istiyorum dedim. Babamla konuştuğumda olmaz dedi. Annemle konuştuğumda o da olmaz dedi. Bizim emeklerimizi düşünmüyor musun falan dediler ama bu bölümden de mezun olabileceğimi düşünmüyorum dersler gerçekten zor geliyor bana. Ailemi nasıl ikna ederim yardım edebilir misiniz ?

• Dostum senin bölümden iş bulman zor dahada geç olmadan hemen hazırlan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav zaten mezuna kalmana ragmen kazana kazana 2 yıllık bir bölüm kazanmışsın kesin o da uyduruk bir üniversitedendir. Şimdi diyorsun ki tekrar sınava girip başka bölüm okuyayim. Arkadaş sen kafayı mı yedin !! Daha kaç yasina kadar okuyacaksın acaba . Artık kendi ayaklarının üzerinde durmalisin . Ailen sana daha fazla bakamaz. Açıkçası sınava tekrar girsende bu kafayla kazanman zor yanlış anlama.
    Herkes okumak zorunda değil bir dünya üniversiteli işsiz var. Bence sanayide çalışıp usta olabilirsin . Pek çok üni liden daha çok kazanırsın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 20 Ekim 2020; 1:43:50 >
  • Çamgölgesi Ç kullanıcısına yanıt

Hocam ailemi ikna edemiyorum. Fikrin nedir ?

• Hocam bak şimdi şöyle anlaşalım eğer cidden adam akıllı yüksek motivasyonla 4 yıllık sağlam bir bölüm kazanacağım diyorsan gir bu işin içine yaparsın kazanırsın kimseden eksiğin yok ama salla saçak olmuyacak adam gibi oturup günde 5 saat gerek 10 saat çalışıcaksın bunu gören ailen sana birşey demicem hatta bir zaman sonra desteklicek ama umarım bunu yaparsın adam gibi çalışırsın derslerine

• Moueson kullanıcısına yanıt

Hocam dediğinin yanlış anlaşılacak bir tarafı yok alınmadım.

Ama bu bölümde matematik hiç bilmeyen ama bilgisayar konusunda çok iyi olan insanlar var. Bir de bu sayısal bir bölüm, ben eşit ağırlıktan seçicem bidaha girersem. Sanayide usta falan olmak istemiyorum bi üniversite bitirip kendi işimi yapmak istiyorum. Bu arada Trakya Üniversitesi' ndeyim. Senin okuduğun bölüm/üniversite ne bilmiyorum, sana göre kıytırık bi üniversite olabilir fikrine saygı duyarım.

• Çamgölgesi Ç kullanıcısına yanıt

Hocam ailemi nasıl ikna ederim onu bilmiyorum ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİZCE DURUMUM NASIL
    7 yıl önce açıldı
    sizce ben ne zaman evleneceğim?
    3 yıl önce açıldı
    Sizce ne yapmalı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A17B1E1A8

Hocam dediğinin yanlış anlaşılacak bir tarafı yok alınmadım.

Ama bu bölümde matematik hiç bilmeyen ama bilgisayar konusunda çok iyi olan insanlar var. Bir de bu sayısal bir bölüm, ben eşit ağırlıktan seçicem bidaha girersem. Sanayide usta falan olmak istemiyorum bi üniversite bitirip kendi işimi yapmak istiyorum. Bu arada Trakya Üniversitesi' ndeyim. Senin okuduğun bölüm/üniversite ne bilmiyorum, sana göre kıytırık bi üniversite olabilir fikrine saygı duyarım.

Bak dostum çok net söylüyorum anlattıklarına bakılırsa kafan pek çalışmıyor senin . Herkes akademik anlamda kariyer yapacak diye bir şey yok . Sen şimdi mezuna kaldın diyelim ben senin gidipte saatlerce çalışacağına zerre inanmam. Zaten daha öncesinde mezuna kalmışsın pek başarılı olamamışsın . Bu saatten sonra senin iş yaş. Olan giden gençliğine ve saatlerine olacak . Miller işini gücünü eline almışken sen hala ailenin eline bakacaksin .

Ben git zorla kendini şu bölümü bitir diyorum . Zaten iki yıllık bölüm üniversite de kıytırık yaparsın diye düşünüyorum. Zorla kendini derslerine çalış bu hayatta yatarak hiç bir başarı elde edemezsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 20 Ekim 2020; 2:0:29 >

• Bak dostum diyorum ki ileride ailen senle olmuyacak eğer anne babana gerçekten kazanacağını ve adam akıllı çalışacağını hissettirirsen onlarda kabul edicek tir ve seni destekliceklerdir. Ailene kötü imaj vermişsin belli ama kendine güveniyorsan bu sorumluluğu alabilirim ve ders çalışabilirim diyorsan bunu ailenle kararlı bir şekilde konuş ama eften pften olmasın hissettir onlara kararlı oldugunu

• İktisat kolay mı sence de onu istiyorsun?

• espial kullanıcısına yanıt

Kuzenim Çanakkale' de bu bölümü okuyor. Ders içeriğine, nasıl işlendiğine, ileride hangi meslekleri yapabileceğimi araştırdım. Bunu yapabilir miyim diye düşündüm. Sallama bi istek değil yani hocam. Sınava nasıl tekrar giricem onu bilmiyorum.

Hocam zaten aman aman iyiyim demiyorum. Bölümü bitirebileceğimi düşünsem zaten tekrar sınava girmem burdan ilerlerim. Ama bu işi sevmedim ben bölümü sevmedim. Direkt asgari maaşla bir işe girmek en kolayı. Aileme bakmak için yaşım daha erken (20). Okuyup da bi yerlere gelmek istiyorum. İktisat dediğin zaten 500 bine bile girsen 4 yıllık bir üniversiteye yerleşebiliyorsun. Senin bölüm/üniversite neydi hocam ?

• hocam iktisatta çok mezun var.boğaziçi gibi birkaç kaliteli üniversitenin birinde okumuyorsan işsiz kalırsın. dört yıllık bölüm okuyunca dünyaları önüne sermeyecekler hukukta bile işsizlik var. sana tavsiyem bölümü bitir dört yıla tamamlanabiliyorsa tamamla

• quote:

Hocam zaten aman aman iyiyim demiyorum. Bölümü bitirebileceğimi düşünsem zaten tekrar sınava girmem burdan ilerlerim. Ama bu işi sevmedim ben bölümü sevmedim. Direkt asgari maaşla bir işe girmek en kolayı. Aileme bakmak için yaşım daha erken (20). Okuyup da bi yerlere gelmek istiyorum. İktisat dediğin zaten 500 bine bile girsen 4 yıllık bir üniversiteye yerleşebiliyorsun. Senin bölüm/üniversite neydi hocam ?

20 yaşındasın . Okulu bıraktın sınava girdin 4 yıllık bir bölüm kazandın diyelim hatta hazırlık varsa 5 yıl . Mezun olduğunda 25 yaşında olacaksin .

Peki nasıl iş bulacaksın benim hayallerde yaşayan arkadaşım . Ne iş yapacaksın . Görmüyor musun ülke ne halde. İş yok diyoruz .

İş buldun diyelim asgari ücretten hallice alacaksın . Sen kesinlikle uzun vadeli düşünmüyorsun . Eğer öyle olsaydı sevmeyeceğin bölümüde seçmezdin.

Yazdıkların düşüncelerin bana hiç güven vermedi. Ben senin iktisadi da bitirebilecegini düşünmüyorum . İktisat kolay bir bölüm değil . Ayrıca her dandik üniversitelerde iktisat okuyacaksın hiç okuma direkt işsizsin .

Senin yapman gereken en mantıklı şey bölümünüde bitiremeyecegini düşünüyorsan git bir iş kolunda çalış usta ol. En azından asgari ücretten daha fazla kazanırsın .

Anladın mı sevgili dostum. Gerçekçi ol mantıklı düşün toz pembe hayallere dalma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 20 Ekim 2020; 2:12:38 >

Hocam sen ne iş yapıyorsun ? Ya da öğrenci misin ?

• quote:

Hocam sen ne iş yapıyorsun ? Ya da öğrenci misin ?

Benim ne iş yaptigim öğrenci olup olmamam önemli değil önemli olan senin geleceğin . Ben sadece bu yollardan geçmiş tecrübeli biri olarak sana yol göstermek istedim . Senin konuna yazdım vakit ayırdım . Bundan sonrası senin hayatın senin kararların .

• Eğer gerçekten bakmış olsan ders içeriklerine ve iktisat bölümünün geleceğine aklından bile geçirmezdin. Biraz zorla kendini bölümünü bitir kendini yetiştir.

• İktisatı Boğaziçi, Bilkent gibi en üst seviye üniversitede okumayacaksan direkt işsizsin başka şansın yok. Ailene ve sana yazık. Sana tavsiyem polis myo veya astsubay myo kazanmaya çalış. Ya da sınıf öğretmenliği, hemşirelik gibi ataması iyi olan bir bölüm oku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeremiKılarksın -- 20 Ekim 2020; 12:22:23 >
  • iktisat dersleri hiçte kolay değil. birde artık her üniversitede iktisat bölümü var. köy üniversiterinde dahi var.

okuduğun bölümü sevmiyorsan okuma ama iktisat falan bunlar boş bölümler

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

İktisat değilse başka bir bölüm düşünürüm ama bu bölümde dersleri beceremiyorum ve sevmiyorum. Tekrar hazırlanmak istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.