2008 temmuz tarihinde aldığım dell marka laptopum içinde windows vista ile birlikte yüklü geldi. o tarihten beri kullanıyorum ama windows 7'nin daha iyi performans vereceği söyleniyor. bir windows 7 sürümü yükleyeceğim ama kullanımıma göre hangisi idealdir bilmiyorum. Windows Home Basic ile Windows Ultimate arasında ne fark var bilmiyorum. Bilgisayarımın özellikleri aşağıdaki gibidir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
4 gb ram Chipset Intel 965PM Chipset Ekran Boyutu 15 - 15.9 Ekran Kartı Ati Mobility Radeon HD3450 HyperMemory teknolojili, 256MB yerleşik,1.023MB Ekran Özelliği 15.4 / 1920 X 1200 Wxga Tft Display Ethernet 10/100/1000 Mbps Realtek RTL8139 Fast Ethernet NIC Sabit Disk Kapasitesi 320GB 5400 rpm s-ata İşlemci Tipi Core 2 Duo Santa Rosa İşlemci / Hızı Intel Core 2 Duo T9300 2.50 Ghz 6 MB Cache 800 MHz FSB İşlemci Hızı Aralığı 2 Ghz - 2.9 Ghz İşletim Sistemi MS Vista Premium
her halükarda kırılmış bir Windows kopyası kullanacaksanız, Window7 Enterpirce Trial sürümünü 90 gün denemenizi öneririm. Böylece illegal bir işe kalkışmadan önce Windows Sürümünün en üst sınıf üyesini deneme şansınız olur. 90 günlük süre içerisinde Windows'un kullanıdığınız özelliklerini de belirlemiş olursunuz. Böylece Ultimate veya Home Basic arasında bir seçim yapabilirsiniz. Orjinal ürün kullanmayı tercih etmenizi öneririm.
Kullandığınız ya da kullanmak istediğiniz sürüme göre seçenekleriniz değişir. Win7 Home Basic >>> Kutu ürün alarak yasal kullanabilirsiniz.( Ürün Kodu : F2C-00024 ) Home Premium >>> Kutu ürün alarak yasal kullanabilirsiniz. (Ürün Kodu : GFC-00222 ) Win7 Professional >> Kutu ürün alarak yasal kullanabilirsiniz. ( Ürün Kodu : FQC-00296 ) Win7 Enterprice >> Sadece kurumsal lisans modellerinin versyon güncelleme haklı "OLP SA" ile sunulan üründür. Tekil kullanıcıya satışı yoktur. Win7 Ultimate >> Kutu ürün alarak yasal kullanabilirsiniz.( Ürün Kodu: GLC-00294 )
Ürün kodlarını , sanal mağazalarda ya da arama motorlarında aratabilirsiniz. Türkçe ürünlerin kodlarıdır.
Özellikle hafta sonları Zincir Mağazaların yaptığı kampanyalarla ürünlerin fiyatları makul ölçüde düşebilmektedir.