Şimdi Ara

NE ZAMAN ÜRETEN ÜLKE OLACAĞIZ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: farukakgun

quote:

Orijinalden alıntı: Suprémacy

Öncelikle şu hükümet bir değişmeli sonra adam akıllı bir eğitim sistemi kurulmalı, çocuklar çalışmaya üretmeye programlanmalı televizyonlarda topluma sürekli tüketim aşılayan reklamlar yerine insanları çalışmaya, üretmeye teşvik edecek reklamlar yayınlanmalı, devlet sanayiye yatırım yapmalı üreticiye kolaylıklar sağlamalı, bilim insanlarına maddi destek sağlamalı, çalışma yapmaları için en uygun koşulları sağlamalı. Bunlar böyle uzar gider. Ama şuana kadar bu ülkenin başına geçenlerinin neredeyse hepsinin derdi kendi menfaatleri oldu.

Kime oy verek bu dediklerini kim yapar ?

Onu ben de bilmiyorum işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: musabmurat

Daha çocukken hayallerini kurduk...Sonra çalışıp didindik disiplini elden bırakmadan...Gün geldi yemek yemeyi unuttuk,gün geldi gözlerimizi bozduk saçlarımız döküldü...Diye akıp gidiyor,yazdıkça yazılır aslında.Doktor olmaktan bahsediyorum.Kazanması zor,okuması zor,ezberi bol,sitresi çok...Ama ufukta bizi bekleyen güzel bir gelecek var.Sonunda güzel bir ev,güzel bir araba istediğini giyme unutmadan bir de insanlara hizmet etme var.Tabi kolay değil,iş doktor olduktan sonra başlıyor günde sayısız hasta herbirinin bambaşka bir derdi,onlarla ilgilenmek ayrı bir zorluk...

Şimdi biraz gerilere gidelim.Lise yıllarına...Fen Lisesi,Anadolu Lisesi okurken kulakları süsleyen bir cümle vardır.Doktorlar döner sermayeyle maaşlarını çok rahat katlıyorlar beş bin lira kazanıyor normal bir doktor...Benzer şeyleri duymayan öğrenci yoktur heralde.En başarılı öğrencilere sorulduğunda ne olacaksın diye ve genelde ağızlarından çıkan kelimeydi o.Doktorr.Neden diye sorulduğunda ise biyolojiyi seviyorum diyenler de olurdu aralarında bazıları çıkar derdi insanlara hizmet etmek istiyorum bazıları da derdi garanti bir iş diye.

Acınası bir durum ki gelişmiş ülkelerde en iyi öğrenciler genelde mühendisliğe gider iyi de ücret alırlar.Para dertleri olmaz.
    Şuraya geleceğim...
    Teknoloji demek o ülkenin atardamarı demek,teknolojiye verilmeyen önem,üreten değil tüketen bir ülke konumunda olmamız,malesef gelişmenin önüne geçen önemli bir faktördür.En basidinden bugün bir savas cıksa doktorlar yaralıları tedavi edebilir mühendisler ise savaşın kaderini belirleyebilirler.Artık hepmiz bilmeliyiz ki savaşlar cephelerde değil teknolojiyle kazanılıyor.
    Malasef ve malesef ki ülkemizde yetkin mühendisler genel itibariyle altyapısı olmayan öğrencilerle pek de yürütülemiyor.
    En iyi öğrenciler sahip oldukları mat fizik kimya altyapılarıyla bol bol ezberin oldugu tıpa yönelmemeliler.
    Bugün bir IBM,APPLE toplamı Türkiye nin kendisini geride bırakır.Bugün bir yıllık APPLE cirosu Türkiye deki 500 şirketin toplam cirosuyla nerdeyse eşdeğer.Biz hala daha nükleer kurulsun mu bunu tartışabiliyoruz bir an önce teknoloji üreten firmalar kurulmalı devlet ciddi manada destek vermeli,mühendisler bin,iki bin,üç bin liraya çalışır düşüncesi lise çocuklarının bilinç altından silinmeli.
    Desem çok mu şey isterim ülkem adına...

stres kelimesini "sitres" diye yazan doktorlar bu ülkede doktorluk yapmaya devam ederse türkiyede yerinde sayar.

• Ne zaman üreten ülke olacağız ? güzel soru cevabım üreten ülke olduğumuzda üreten ülke olacağız :) madalyamı getirin :D şaka maka eskiden ne güzel üretiyorduk , elimizde bi tarlalar kaldı onlarda gider yakında ;(
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga509

Sen üretsen ne olacak sanki, adam gidip yine 2500 lirayı iPhone 'a, 80000 lirayı Golf'e verecek. Türkiye de çok var bu tiplerden.

aynen katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de üretim yapmak pahalı da o yüzden üretilmiyor.Kim ne derse desin işçilik, enerji, ulaşım maliyetleri pahalı, vergiler ve arazi ücretleri yüksek.Bürokrasi çok fazla, nakliye imkanları zayıf.Böyle bir ülkeye kim yatırım yapar?
    Yabancı firmalar buraya eskisi gibi fabrikaları dikmiyor.Türkiye pahalı bir ülke.Buraya yapacağına doğu avrupa ülkelerine yatırım daha cazip.
    Yoksa eğitim sistemi kötüymüş yok bilmem neymiş falan filan değil.Çok iyi mühendis yetiştirsen sanki fabrika mı kuracak?Sermaye yoksa hiçbirşey yoktur.
    Tarım sektörüyle uğraşanlar da hiç ağlamasın.Seracılar parayı götürüyor.Seradan geçinen bir ilçede 2 sene okumuştum fakir yoktu.Bizim ülkede ağlamak gelenek olmuş.
  • türkiye üretmeyen bir ülke değildir. ancak dışarıya sattığı mal ve hizmet, dışarıdan aldığı mal ve hizmetten azdır. böyle gitmesi de gelecek için de bugün içinde iyi değildir.

pembe tablo çizme ya da safsatalarla göz boyamak kötüdür ve neredeyse şu aralar zirve yapmıştır.

ayağını yorganına göre uzatma ve en azından aldığı kadar satmayı öğrenmeye ihtiyacı var türkiyenin. üreterek ayakta kalmayı uzun zamandan beri tercih etmediği için ne var ne yok satma yoluna gidiliyor bu aralar.

bu halde bile şaşa içinde yaşama had safhada. üzücü
  • Ürettiğimiz şeyin arkasında duruyor muyuz gamespotta en iyi fps crysis 1 yazar ama ben bu dhde desem linç ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albert Camus

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmed Altair

quote:

Orijinalden alıntı: Zobarak

İslam'ın etkisi minumuma indiğinde, başımıza gelmiş en büyük beladır

Bunu diyen adamların dünyaya bir inek kadar faydası yok. İnekler en azından süt veriyor

Espri yeteneğin yaratılıştan mı yoksa kalıtımla mı geldi?

İslam geldikten sonra Türkler üreten bir toplum oldu

Şimdi ise İslam'ı cemaat hocalarından öğrendiğimiz için türban , çarşaf tarzı tuhaf şeyler çıkıyor.Kur'an-ı Kerim'i yanlış anlatmasalar gene üreteceğiz.

Eğitimde önemli tabi.Dünyanın en ağır müfredatını koyarsan o çocuk okumaktan bıkar.

• Aklıma vestelin telefon konusu geldi samsung apple daha havalı diye kötülüyorlardı.Bu kafayı silmek lazım.Gerçekten silmek lazım.

Her Japon neden üretken olur ? Çünkü küçük yaşlarda babaları anaları onlara Hiroşimaya götürür ve sen çalışmazsan düşman boş yerini bulur ve seni mahveder diye öğüt verir.Bizde Çanakkaleye giden kaç kişi var ki.
  • Yakinda evlat!

• Adamlar matbaa ile 1-0 önde başlamış işe biz hep 1-0 gerideyiz. Onlar yürürken biz koşmalıyız ama bizde tersine doğru koşuyoruz diretıyoruz.

Tembeliz ve bunu facebook,twiter vs yolu ile iyi gösteriyoruz. Oysaki kendimizi içten içe çürütüyoruz haberimiz yok.

Sıkı eğitim ve gereksız derslerin kalkması ve ders saatini düsürüp yıllara yayarsak bunu harika olur.(Zaten dersin ilk 20 dakikasi dinleniyormuş sonra sıkılma başlıyormuş.)

Sokakdaki adamları toplayacak iyi bir saç traşı yapcak(keko,apaçi tiplere) sonra bir meslek öğretceksin onlara sokaklar temizlenir hem parada kazanırlar.

Bence böyle olsa ilerleme başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: letibit

müslüman ülkeler her zaman geri kalmaya mahkum ve geri kalmış ülkelerdir.

dinle bu kadar ugraşan toplumlar medeniyetler seviyesine ulaşamaz. size bir örnek

avrupanın tamamında 7000 civari kilise vardır sadece türkiyede 80 binden fazla cami.

cuma günleri zaten hayat duruyor ayrı.

avrupanın tamamında 7000 civarı kilise
  • Bu dedikleriniz cok sacma yok bilim gelismiyo yok o gelismiyo bu gelismiyo aga kim gelistirecek bunlari siz gelistoreceksibiz saniyomusununz abd de her acilan bilisim firmasina devlet yuklu odemeler yapiyor adamlar yokluktan sirlet kuruyor kredi aliyor borc aliyor ortak buluyor bir yerlere geliyor ondan sonra devlet el atiyor olaya ama siz hazira alismissiniz uni bitince ozelde is bulurum bulamazsam kpss ile devlete atarim kapagi ohh mis.toplanin 5 6 muhendis elinizde ne varsa koyun ortaya bak bakalim neler oluyor her sucu devlete atip yan gelip yatmak kolay tabii siz elinizi tasin altiba koymadikca devlet ne yapsin size.

• Muhalefet adam olduğu zaman. İyi bir iktidar istiyorsanız iyi bir muhalefet lazım. Muhalefet kötü ki iktidar bu kadar kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musabmurat

Daha çocukken hayallerini kurduk...Sonra çalışıp didindik disiplini elden bırakmadan...Gün geldi yemek yemeyi unuttuk,gün geldi gözlerimizi bozduk saçlarımız döküldü...Diye akıp gidiyor,yazdıkça yazılır aslında.Doktor olmaktan bahsediyorum.Kazanması zor,okuması zor,ezberi bol,sitresi çok...Ama ufukta bizi bekleyen güzel bir gelecek var.Sonunda güzel bir ev,güzel bir araba istediğini giyme unutmadan bir de insanlara hizmet etme var.Tabi kolay değil,iş doktor olduktan sonra başlıyor günde sayısız hasta herbirinin bambaşka bir derdi,onlarla ilgilenmek ayrı bir zorluk...

Şimdi biraz gerilere gidelim.Lise yıllarına...Fen Lisesi,Anadolu Lisesi okurken kulakları süsleyen bir cümle vardır.Doktorlar döner sermayeyle maaşlarını çok rahat katlıyorlar beş bin lira kazanıyor normal bir doktor...Benzer şeyleri duymayan öğrenci yoktur heralde.En başarılı öğrencilere sorulduğunda ne olacaksın diye ve genelde ağızlarından çıkan kelimeydi o.Doktorr.Neden diye sorulduğunda ise biyolojiyi seviyorum diyenler de olurdu aralarında bazıları çıkar derdi insanlara hizmet etmek istiyorum bazıları da derdi garanti bir iş diye.

Acınası bir durum ki gelişmiş ülkelerde en iyi öğrenciler genelde mühendisliğe gider iyi de ücret alırlar.Para dertleri olmaz.
    Şuraya geleceğim...
    Teknoloji demek o ülkenin atardamarı demek,teknolojiye verilmeyen önem,üreten değil tüketen bir ülke konumunda olmamız,malesef gelişmenin önüne geçen önemli bir faktördür.En basidinden bugün bir savas cıksa doktorlar yaralıları tedavi edebilir mühendisler ise savaşın kaderini belirleyebilirler.Artık hepmiz bilmeliyiz ki savaşlar cephelerde değil teknolojiyle kazanılıyor.
    Malasef ve malesef ki ülkemizde yetkin mühendisler genel itibariyle altyapısı olmayan öğrencilerle pek de yürütülemiyor.
    En iyi öğrenciler sahip oldukları mat fizik kimya altyapılarıyla bol bol ezberin oldugu tıpa yönelmemeliler.
    Bugün bir IBM,APPLE toplamı Türkiye nin kendisini geride bırakır.Bugün bir yıllık APPLE cirosu Türkiye deki 500 şirketin toplam cirosuyla nerdeyse eşdeğer.Biz hala daha nükleer kurulsun mu bunu tartışabiliyoruz bir an önce teknoloji üreten firmalar kurulmalı devlet ciddi manada destek vermeli,mühendisler bin,iki bin,üç bin liraya çalışır düşüncesi lise çocuklarının bilinç altından silinmeli.
    Desem çok mu şey isterim ülkem adına...

teror belasi olmasaydi. ureten ulke olurduk bir de benim takildigim yer muhendisler neden teknik lise cikisli degil gunumuzde cogu muhendisler isini bilmiyor teknik lisedekilere imkan verilse muhendislerden daha iyi is yaparlar

• ayetler müslümanlara indi sizlere değilde ondan..
  • Mühendislik matematikçi kadar matematiği bilmektir teknik lise çıkışlılar pratik kısımlarda kendini yetiştirmiş kimselerdir.
  • muhendis fakulteleri dolup taşıyor bence ileride işsiz kalan muhendisler birseyler uretmeye basliyacak

• (olamadı)

• Yatırımı betona değil de, üretime, argeye yapsak olur aslında ama klasik Türk mantığına aykırı. Risk almayı sevmiyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.