Şimdi Ara

NE ZAMAN ÜRETEN ÜLKE OLACAĞIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha çocukken hayallerini kurduk...Sonra çalışıp didindik disiplini elden bırakmadan...Gün geldi yemek yemeyi unuttuk,gün geldi gözlerimizi bozduk saçlarımız döküldü...Diye akıp gidiyor,yazdıkça yazılır aslında.Doktor olmaktan bahsediyorum.Kazanması zor,okuması zor,ezberi bol,sitresi çok...Ama ufukta bizi bekleyen güzel bir gelecek var.Sonunda güzel bir ev,güzel bir araba istediğini giyme unutmadan bir de insanlara hizmet etme var.Tabi kolay değil,iş doktor olduktan sonra başlıyor günde sayısız hasta herbirinin bambaşka bir derdi,onlarla ilgilenmek ayrı bir zorluk...

Şimdi biraz gerilere gidelim.Lise yıllarına...Fen Lisesi,Anadolu Lisesi okurken kulakları süsleyen bir cümle vardır.Doktorlar döner sermayeyle maaşlarını çok rahat katlıyorlar beş bin lira kazanıyor normal bir doktor...Benzer şeyleri duymayan öğrenci yoktur heralde.En başarılı öğrencilere sorulduğunda ne olacaksın diye ve genelde ağızlarından çıkan kelimeydi o.Doktorr.Neden diye sorulduğunda ise biyolojiyi seviyorum diyenler de olurdu aralarında bazıları çıkar derdi insanlara hizmet etmek istiyorum bazıları da derdi garanti bir iş diye.

Acınası bir durum ki gelişmiş ülkelerde en iyi öğrenciler genelde mühendisliğe gider iyi de ücret alırlar.Para dertleri olmaz.
    Şuraya geleceğim...
    Teknoloji demek o ülkenin atardamarı demek,teknolojiye verilmeyen önem,üreten değil tüketen bir ülke konumunda olmamız,malesef gelişmenin önüne geçen önemli bir faktördür.En basidinden bugün bir savas cıksa doktorlar yaralıları tedavi edebilir mühendisler ise savaşın kaderini belirleyebilirler.Artık hepmiz bilmeliyiz ki savaşlar cephelerde değil teknolojiyle kazanılıyor.
    Malasef ve malesef ki ülkemizde yetkin mühendisler genel itibariyle altyapısı olmayan öğrencilerle pek de yürütülemiyor.
    En iyi öğrenciler sahip oldukları mat fizik kimya altyapılarıyla bol bol ezberin oldugu tıpa yönelmemeliler.
    Bugün bir IBM,APPLE toplamı Türkiye nin kendisini geride bırakır.Bugün bir yıllık APPLE cirosu Türkiye deki 500 şirketin toplam cirosuyla nerdeyse eşdeğer.Biz hala daha nükleer kurulsun mu bunu tartışabiliyoruz bir an önce teknoloji üreten firmalar kurulmalı devlet ciddi manada destek vermeli,mühendisler bin,iki bin,üç bin liraya çalışır düşüncesi lise çocuklarının bilinç altından silinmeli.
    Desem çok mu şey isterim ülkem adına...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musabmurat -- 28 Temmuz 2013; 15:43:40 >

• Hiçbir zaman
  • kesinlikle
  • Hiçbir zaman olmaz dediğin
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealPlayer09

Hiçbir zaman olmaz dediğin
    Bişeyi eleştirmek istiyorum elektrikli araba üretiyoz,nerdeyse teknik lise bilgisiyle üretiyoz.Önemli olan a marka motoru b marka bataryayı oraya koymak değil ki..Bu zaten varolan bir kalıp.A marka motordan nasıl daha fazla verim alırız b marka batarya nasıl daha gider bunlar önemli.
    Bu konuyu açmada önce canımı çok sıkan bir iş ilanıyla karşılaştım TÜRKTELEKOM mühendis alcak İstandul da olanlar 1.200 TL ve kademeli olarak diğer bölgelerde azalacak.
    Çorap fabrikasına işçi mi alıyorsun Allah aşkına.Kimseyi de küçümsemek istemem ama istanbulda şehrin dışında gecekondu hayatı sürmekle ancak yeter bu para.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musabmurat

Bişeyi eleştirmek istiyorum elektrikli araba üretiyoz,nerdeyse teknik lise bilgisiyle üretiyoz.Önemli olan a marka motoru b marka bataryayı oraya koymak değil ki..Bu zaten varolan bir kalıp.A marka motordan nasıl daha fazla verim alırız b marka batarya nasıl daha gider bunlar önemli.
    Bu konuyu açmada önce canımı çok sıkan bir iş ilanıyla karşılaştım TÜRKTELEKOM mühendis alcak İstandul da olanlar 1.200 TL ve kademeli olarak diğer bölgelerde azalacak.
    Çorap fabrikasına işçi mi alıyorsun Allah aşkına.Kimseyi de küçümsemek istemem ama istanbulda şehrin dışında gecekondu hayatı sürmekle ancak yeter bu para.

Alıntıları Göster
    Bilgisayar başından kalktığımız zaman .

• quote:

Orijinalden alıntı: -Joker Face-

Bilgisayar başından kalktığımız zaman .

Alıntıları Göster
    Bunlar sadece hayal
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ülke olarak bunu haketmedik
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Seneye insallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Seneye insallah
    Arge çalışmalarına çok çok büyük yatırımlar yapmalıyız,var olan şeylere yenilikçi özellikler katmalıyız..
  • quote:

Seneye insallah
    Bizde bankalar çok ciddi paralar kazanır. Biz de en ufak bir işte hemen koşarız kredi almaya. İthal olan her şeye meraklıyız. Elimizden gelse haftada bir telefon ayda bir otomobil değiştireceğiz.

Parası olanlarımız üretim yerine paradan para kazanma ya da gayrimenkul işine giriyorlar. Halk olarak biz de bun çanak tutuyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Arge çalışmalarına çok çok büyük yatırımlar yapmalıyız,var olan şeylere yenilikçi özellikler katmalıyız..

Alıntıları Göster
    insanları gençleri avm de günde 12 saat asgeri ücrete çalıştırmaktan vazgeçtiğimiz zaman boyle şeye boyle şey gençlik oluyo bu yüzden herkes tınnn!!

• quote:

Seneye insallah
    Tutar, ayrıca katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuscleJuice

Alıntıları Göster
    müslüman ülkeler her zaman geri kalmaya mahkum ve geri kalmış ülkelerdir.

dinle bu kadar ugraşan toplumlar medeniyetler seviyesine ulaşamaz. size bir örnek

avrupanın tamamında 7000 civari kilise vardır sadece türkiyede 80 binden fazla cami.

cuma günleri zaten hayat duruyor ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuscleJuice

Alıntıları Göster
    Ne zaman TEKRAR üreten ülke olacağız diye sorsan daha mantıklı olurdu. Şu an saman dahi ithal ettiğimizi düşünürsek.
  • musabmurat M kullanıcısına yanıt
    Beynin, güzel bi kadın vücudundan daha fazla prim yaptığı zaman dostum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: letibit

dinle bu kadar ugraşan toplumlar medeniyetler seviyesine ulaşamaz. size bir örnek

avrupanın tamamında 7000 civari kilise vardır sadece türkiyede 80 binden fazla cami.

Alıntıları Göster
    Müslüman ülkeler genelde geri kalmış çünkü sömürge yapılmış dinleri unutturulmuş.Kuran ın ilk inen ayeti oku dur.

• Eğitim Sistemi değisir ise belki
  • quote:

kısaca çok şey varda hiçbir zaman olmaz inan sadece tüketen belli seviyede gelişen izin verildigi kadar. bir toplum oluruz.

irana uygulanan ambargo bize uygunsa bilmiyorum bizimde halimiz nice olurdu.

gelişmekte olan bir ülkeyiz sadece avrupa ile aramızda en az 50 yıl abd ilede 100 yıldan fazla zaman vardır.
  • quote:

quote:

kısaca çok şey varda hiçbir zaman olmaz inan sadece tüketen belli seviyede gelişen izin verildigi kadar. bir toplum oluruz.

gelişmekte olan bir ülkeyiz sadece avrupa ile aramızda en az 50 yıl abd ilede 100 yıldan fazla zaman vardır.

Alıntıları Göster
    zor

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ayrıca bu farklar giderek acılıyor.
    bizler kendimizi kandırmaya pof poflamaya devam edelim.

tek yaptıgımızda bu zaten.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.