Şimdi Ara

İşçi şartları iyileştirilmeli!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten lisans diplomamızın bir halta yaramadığı gerçeğiyle gol yedik, bari işçi olarak şartlarımız avrupa seviyelerine getirilirsin. Bakıyorum siyasilerde bununla ilgili adım atmıyor...

Tüm çalışanların;

- Haftada min 2 gün izin.
    - Haftalık max 40 saat çalışma süresi.
    - Asgari ücretin saatlik hesaplanması.
    - 3 ayda 1 hafta yıllık izin hakkı.
    - Yıllık bazda Enflasyon %10’u geçerse yılda 2 kez zam, %25'i geçerse 4 kez maaşa zam.

Lütfen destek olup konuyu güncel tutun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 17 Mayıs 2023; 22:32:30 >

• Kaplan261 kullanıcısına yanıt
    Yeminle su isci sartlati duzelse ulkeden kacma istegim biter ama bu ulke ne zaman duzeldi ki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kimse bunu konuşmuyor evet.

Açıkçası özel sektörde bulunanlarınız var mı aramızda bilmiyorum ancak ben özel sektördeyim ve şunu söyleyeyim patronlar efsane kar payı ile çalışıyor ve kaşıkla verip kepçeyle alma muhabbeti de birkaç istisna haricinde tamamen doğru. Hatta çoğu kaşıkla vermiyo bile, kepçe kepçe götürüyor 

İşçilerin emeğini sömüren bu sistemde insanların çoğu alışmış artık bol mesaili çalışıyorlar ve bu insanların DÜŞÜNECEK vakti olmuyor herhangi bir şeyi.

Bu sistem tam olarak emek sömürgeciliğidir. İşçilerin hiçbirinin aktivitesi yok, zar zor pazar günü vakit bulurlarsa, yorgun değillerse bir aktivite buluyorlar ama ev işleri, kendine zaman ayırma vs hiçbirini yapamıyorlar.

Bu şekilde çalışan insanları yönetenlerden biriyim ve bazı durumlar aşırı canımı sıkıyor.

İşçi haklarının iyileştirilmesi gerekiyor acilen.

• Bir tane de ben söylemek isterim;

4 gün çalışma, 3 gün tatil.

Hatta bir ülke de bu uygulamaya geçiş yapmaya başlandı deniliyordu, şimdi ismini unuttum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aksa Akrilik, haftada 4 gün mesai uygulamasıyla verimliliği ve çalışan memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Uygulamayla birlikte, şirket, performansı tamamen iş sonuçları ve hedeflere göre ölçerek, çalışana işi üzerinde daha fazla sorumluluk veren bir modele geçiyor.

• Kamuda işçiler memurdan daha iyi para alıyorlar sendikalı olduktan sonrası geliyor bence

• gerçek anlamda sendikacılık yapıldığı zaman. ben sadece liderler için değil, üyeler içinde konuşuyorum. çünkü sendika liderlerini üyeler seçiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşçi nüfüsü yüzde 20 düşerse değerlenir işçilik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben yeni mezun mühendise 20k maaş veriyorum. Son sınıf mühendislik öğrencisine 18k maaş veriyorum. Öğlene kadar uyuyorlar öğlen ile gelip akşam 8 de çıkıyorlar. Cumartesi pazar tatil ben daha napiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta-üst ölçekli bi firma sigortasız çalışma teklif etti pozisyon beyaz yaka

• Küresel Haklar Endeksi: Çalışanlar İçin En Kötü 10 Ülke (2022)

Ülkeler

Bangladeş

Belarus

Brezilya

Kolombiya

Mısır

Esvatini

Guatemala

Myanmar

Filipinler

Türkiye

İşçi hakları için en iyi ülkeler: Almanya da listede

Endekste 1. Grupta 9 ülke yer alıyor. Bunlar işçi haklarının en iyi olduğu ülkeler. Hepsi de Avrupa ülkesi. Almanya da bunlarda birisi. Diğer ülkeler ise şöyle: Avusturya, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, İrlanda, İtalya, Norveç ve İsveç

https://tr.euronews.com/2022/08/27/kuresel-haklar-endeksi-turkiye-calisanlar-icin-en-kotu-10-ulkeden-biri#:~:text=%C4%B0%C5%9F%C3%A7i%20haklar%C4%B1%20i%C3%A7in%20en%20iyi%20%C3%BClkeler%3A%20Almanya%20da%20listede&text=Hepsi%20de%20Avrupa%20%C3%BClkesi.,%2C%20%C4%B0talya%2C%20Norve%C3%A7%20ve%20%C4%B0sve%C3%A7.

sonuça gelirsek türkiyede hiç bir zaman düzelmez yapacağın şey ülkeyi terketmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 30 Nisan 2023; 5:9:25 >

• Aslında avrupa şartlarını koysak güzel olurdu

• Zaten bu kölelik düzeni olduğu için insanlar çalışmak istemiyor, memur vs olmak ya da yurtdışına gitmek istiyor. Çalışan da verimsiz, isteksiz ve özensiz çalışıyor zaten.

• Buna işçiler karar verir.

• Mesai saatleri ve haftalık tatil düzelmeden hiç bir şey düzelmez. Çalışmak için mi yaşıyoruz yaşamak için mi çalışıyoruz? Günde en az 10 saat haftanın 6 günü iş yerinde olmak istemiyorum.

• güncel.

• Zihniyet degismeden hicbirsey duzelmez.Ülke 50 60 yildir zihniyet olarak degismedi yani sonuc olarak bir cacik olmaz bizden.

• Siyasilerin hic biri hala bir aciklama yapmiyor bu konu hakkinda umurlarinda deil anlasilan isci kesimi. Anlasilan yakin zamanda hayirlisiyla yurt disinda bir ulkede calismak gerekecek.

• Hiçbir zaman
    Çünkü senin begenmedigin o işlere işveren çok rahat başkasını bulabiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık hiçbir zaman düzelmeyecek tr bangladeş olmayı seçti sınırdan koşarak 13 milyon kişi girdi burası her zaman kötüye gider

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.