Şimdi Ara

NE ZAMAN ÜRETEN ÜLKE OLACAĞIZ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üretmek demişken bugun derste güney kaliforniya ünv. eem'den mezun+y.lisan+doktora yapmıs hocamızda değindi,bu ülkenin üretmesi için gerekli mühendislik eğitimi alınamıyor üniversitelerde ,2. ve 3. sınıfa geliyorsun doğru düzgün proje yönelik üretmeye teşvik edici ders yok denecek kadar az ,adamlar ABD de 1.sınıftan baslıyor bırseyler üretmeye biz hala burda dini,başörtusunu tartısalım.
  • Bizde halk olarak sahip olma anlayisi var. En basitinden adam son model cep telefonuna sahip oldugunda kendini diger insanlardan ustun gorebiliyor. Onu uretmek yerine ona ona sahip olarak basarili saniyor kendini. Bence bu egitimle ilgili biraz da. Bize gecmisimizle ilgili verilen bilgiler hep yayilmaci birseyleri uretmek yerine birseylere sahip olma anlayisi yerlesiyor insanlarimizda. Ulkemizin buyumesi gelismesi icin kendi urunlerimizi uretmemiz sart. Bence bu bilinc yerlesmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Mühendisliği kazandım mesela ama mezun olunca ne yapacağım hiç bilmiyorum
  • Ezberci eğitim sistemi değişmesi lazım. İnsanlara bir soru sorulduğunda en az 3 farklı çözüm yöntemi sunabilmeli. Ayrıca kendini iyi ifade eden bireyler yetişmeli. Türkçe konuşulan bir ülkede kendini Türkçe ifade edemeyen, iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir sürü çalışma arkadaşım var. Analitik düşünme insanların hayat biçimi olmalı, sorgulamayı öğrenmeli...

• Çalışacağız güzel kardeşim çalışacağız.

Suçu eğitim sistemine, hükümete, dış mihraklara atarak çözemezsin.

Otur çalış.

Eğer iki satır okumaya üşenip özet geç diyeceksen buyurun buradan. Bu ülkeyi iki paragraf okumaya üşenenler değil, saatlerce makale okumaktan gözleri şişenler kurtarabilir.

Öncelikle hayatını değiştirmekle başla. Bi kere o aptal kutusunu camdan aşağı at. Saatlerini harcadığın o Facebook var ya, işte en büyük suçlulardan biri de o. Birkaç cahille küfürleşerek ülke kurtarılmaz. Okey, poker, Farmville her türlü ne halt varsa kurtul ondan. Kapat Facebook, 4sq gibi hesapları. Belki Twitter kalabilir ama o da sadece gündemi takip etmek için. Otobüste giderken, boş zamanında kitap oku. Kendimi nereden geliştirmeye başlayacağım diyorsan buradan başla.

Boğazından kısıyorsun ve o oyun konsolunu, ekran kartını alıyorsun ya. Bir de gelip burada ülke neden kurtulmuyor deme. O parayla alıp bir kitap okuyabilirdin.

Saatlerce o kızla konuşuyorsun, tribini nazını çekiyorsun. Beynin bacak aranda olmasın. Anlat ona derdini, ülkeyi kurtaracağım de. Eğer tınlamazsa bas tekmeyi, ondan sana yar olmaz. Gecenin bir yarısına kadar saçma geyik muhabbetleri döndürüyorsun ve o baş parmakların ileride isyan edecek. Operatörünü zengin etmenin manası yok. Kız arkadaşınla buluşma ayarlamak dışında kullanma o aleti.

Alışveriş ettiğin yerleri iyi seç. Paran nereye gidiyor dikkat et. Küçük ve ahlaklı esnaftan alışveriş et. Unutma, polise zabıtaya rüşvet yediren ve hile yapan esnaf, kapitalist firmalardan daha tehlikelidir.

Oy ver, vatandaşlık görevini yap. Oy verdiğini iyi araştır. Hükümet senin yöneticin değil, sana himet eden devlet memurudur, hakkını ara. Demokrasi sadece sandık değildir, sokağa çık. Panellere, forumlara katıl. Farklı görüşlere de saygılı ol.

Lisede mi okuyorsun, çok çalış da iyi bir üniversiteye git. "Hacettepe Tıp'ın son sınıf öğrencileri Selçuk'un profesörlerinden daha iyidir." diyor Selçuk'un Ana Bilim Dalı Başkanı. ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent'e kapağı atmaya bak. Dilini geliştir.

Üniversite mi okuyorsun, kalk bakalım o çimlerden. Kıçını başını temizle, git kütüphaneye. O kantinde saatlerce lak lak yapmak hoşuna gidebilir ama yeri değil. O derse gir, adamakıllı notunu tut. Bir projen mi var, tepe tepe kullan laboratuarını. Programlama öğren, sertifika al.

İşimi elime aldım diyorsan dostum, hiçbir şey için geç değil. Genç beyinlere destek ver. Kitap oku, geliştir kendini. Asıl olay şimdi başlıyor.Bak Mimar Sinan'a, Selimiye'yi 85 yaşında yaptı. Yaşlandık artık triplerine girme.

Grup kur, fikir paylaş. Mesela gelin, DonanımHaber'de ülkeyi kurtarma timi gibisinden bişey kuralım, fikir paylaşalım, bişeyler üretelim, zirveler yapalım tanışalım. Şahsen tam olarak üniversiteme yerleştikten sonra bu işin öncülüğünü yapabilirim. Kafamda bir projem/fikrim var diyorsan, gelen kutum sonuna kadar açık, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Ve şunu sakın unutmayın. Gelişmek öyle birkaç ayda olmaz. Senelerinizi vereceksiniz. Ama ileride bir gün bu ülkenin gelişmesine bir katkınız olur da bundan bütün milletimiz faydalanırsa işte o gün gerçek huzurun ne olduğunu göreceksiniz.

Unutmayın, bu ülke bizim, onu kurtaracak olan da biziz.

quote:

Türk milletinin istidadı ve kesin kararı, medeniyet yolunda durmadan, yılmadan ilerlemektir.

M. K. Atatürk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5ayaklicanavar -- 29 Temmuz 2013; 21:09:00 >

• Bu ne devletin suçu nede eğitim sisteminin. Bu bizim halk olarak çizdiğimiz bir yol. Şimdi sakin olun ve hemen itiraz etmeden 2 dk yazdıklarımı sakince okuyun:

Bu ülkede kafası değil totosu büyük adama daha fazla değer veriliyorsa, zengin birinin yada fabrikatörün karşısında el pençe divan duran vatandaş hastahane basıp doktor dövüyorsa; babasının açtığı beyaz eşya dükkanıyla övünüp mühendis komşusuna sizin ayda kazandığınızı ben bir günde kazanıyorum diyorsa ve en acısı mahalle ahalisi arabasından ve yaşadığı evden dolayı bu şahsa daha fazla saygı duyuyorsa; kusura bakmayın ama bu ortamı oluşturan demek ki biziz.

Ar-ge yatırımına ne gerek var. Gider büyük bir firmanın Türkiye bayiisi olurum 10 kat fazla kazanırım. Al sat en kolayı. Ne gerek var mühendislik yapmaya, riske girmeye?

İmkanın varsa git 2 apartman dik çatır çatır para bas, mahallende senden 10 yaş büyükler abi desinler sana. Ne gerek var alın teri dökmeye, yıllarca saç döküp okumaya ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert Camus

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmed Altair

quote:

Orijinalden alıntı: Zobarak

İslam'ın etkisi minumuma indiğinde, başımıza gelmiş en büyük beladır

Bunu diyen adamların dünyaya bir inek kadar faydası yok. İnekler en azından süt veriyor

Espri yeteneğin yaratılıştan mı yoksa kalıtımla mı geldi?

dayak istiyosunuz lan sanki herkes camiden çıkmıyor alkolik,ahlaksız,hırsızdan bol bişey yok ülkede hangi islam etkisinden bahsediyosunuz burda böyle konuşursunuz sokakda gıkınız çıkmaz.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: letibit

müslüman ülkeler her zaman geri kalmaya mahkum ve geri kalmış ülkelerdir.

dinle bu kadar ugraşan toplumlar medeniyetler seviyesine ulaşamaz. size bir örnek

avrupanın tamamında 7000 civari kilise vardır sadece türkiyede 80 binden fazla cami.

cuma günleri zaten hayat duruyor ayrı.

Himm oylemi namaz kilmayalim peki oldu... O yüzden Osmanlı 600 yıl dünyayı yönetmiş. Bırak bu işleri özenti kendini inandır önce.

• sen git ögretmenleri mühendis yap açıkta kaldılar diye sonrada ülkeden bi şey üretmesini bekle.
    mühendis yetişmiyorki güzelim memleketimde, ösym sıralamalarına bakarsanız anlarsınız zaten en zeki ögrenciler gidiyo tıp yazıyor iş garanti diye ama ülkeye teknoloji,bilim açısından ne katıyor tıpçılar sağlık ocaklarında, hastanelerde ögretileni uyguluyolar sadece yeni bi şey üretmiyolar o zeki kafalar (yanlış anlaşılmasın lafım tıpçılara değil onlarda haklı mühendise paramı veriyolar suç devletin).
  • Öncelikle şu hükümet bir değişmeli sonra adam akıllı bir eğitim sistemi kurulmalı, çocuklar çalışmaya üretmeye programlanmalı televizyonlarda topluma sürekli tüketim aşılayan reklamlar yerine insanları çalışmaya, üretmeye teşvik edecek reklamlar yayınlanmalı, devlet sanayiye yatırım yapmalı üreticiye kolaylıklar sağlamalı, bilim insanlarına maddi destek sağlamalı, çalışma yapmaları için en uygun koşulları sağlamalı. Bunlar böyle uzar gider. Ama şuana kadar bu ülkenin başına geçenlerinin neredeyse hepsinin derdi kendi menfaatleri oldu.
  • Celal Şengör'ün ülkemizin eğitim sistemi hakkında çok iyi tespitleri var youtubeden izleyin.
  • Lozan anlaşmasi ile ilgili maddeler 2023 de bitecek diye br söylenti var belki o zaman kardeş.

• Birçok neden var.Bu nedenler biliniyor fakat ne denli görünür hareket var? Ya hep ya hiç mantığı hüküm sürüyor, çok yanlış.Yürüyebilmek için adım atmalıyız.Bu görüşü çoğunluk kabul ettiği zaman bir şeylerin değişeceğini düşünüyorum.

• Şu hükümet değişsin diyenlere Allah yardım eylesin. Sanki ortaya bir şey koymuşta hükümet önünü kesmiş. Bu hükümet teknoparkları, teşvik kredi ve hibeleri dağıtırken insanlar ne yapıyor acaba ? Ya da kendimiz bireysel olarak ne yapıyoruz ?

Bakın size örnek, bölge bölge tüm Türkiye kalkınsın diye adamlar teşvik ve hibe veriyor hani kim uğraşıyor ?

http://www.dtajans.com/tesvik-ariyorum

http://www.dtajans.com/sectiginiz-il-icin-tesvikler/yatirimlarda-devlet-tesvikleri-bolgesel-tesvikler-1-bolge Bu şekil 7 bölge ve birçok alan var teşvik verilen.

Yine yurt dışında ki beyinleri tekrar kazanmak için adımlar atılıyor ;

quote:

Türkiye’de imkânların ve altyapının dünya ile yarışacak düzeye gelmesi ‘tersine beyin göçü’nü hızlandırdı. Bakan Nihat Ergün, ABD’de düzenlenen ‘Hedef Türkiye Çalıştayları’ ile son 3 yılda 248 araştırmacının döndüğünü açıkladı.

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK’ın 4 yıldır ABD’de ‘Hedef Türkiye Çalıştayları’ düzenlediğini belirterek, çalıştaylar ve TÜBİTAK’ın burs programları kapsamında son 3 yıl içinde 248 araştırmacının Türkiye’ye döndüğünü açıkladı. Bakan Ergün, tersine beyin göçünün hızlanması için TÜBİTAK’ın, “Beyin göçünün beyin gücüne dönüşmesi” sloganıyla 2010 yılından bu yana ABD’de “Hedef Türkiye Çalıştayları” düzenlediğini belirtti. Türk araştırmacılara geri dönüş fırsatları sunmak ve ev sahipliği yapmak için Türkiye’den 26 kurum ve kuruluş yetkilisinin ABD’ye gittiğini kaydeden Ergün şöyle konuştu:

DÖNENE DESTEK VERİLECEK

“19 üniversite ile birlikte TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK BİLGEM, ASELSAN, TOFAŞ, GATE Elektronik AŞ, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan yetkililer, ABD’de çeşitli üniversite ve sanayi kuruluşlarında görev yapan 250 araştırmacı ile bir araya geldi. Kurumlarını tanıtan sunumlar gerçekleştiren katılımcılar araştırmacılar ile ikili görüşmelerde bulundu. Çalıştaylarda Türk Araştırma Alanı’ndaki son gelişmeler, araştırmacıların Türkiye’ye dönerken ve döndükten sonra kullanabilecekleri destekler hakkında detaylı bilgi sunuldu.”

Dönmeyenden de yararlanacağız

YURTDIŞINDA bilim ve teknoloji ataşeleri atayacaklarını belirten Ergün şöyle konuştu: “Bu ataşeler, yurtdışındaki Türk ve yabancı bilim-insanlarıyla, teknoloji-yoğun firmalarla yakın bir temas halinde olacaklar. İlk etapta Washington’a bilim müşaviri, Los Angeles’a da bilim ataşesi atayacağız. Ayrıca Çin, Japonya, G. Kore ve Almanya’ya da göndereceğiz. Bu sayede dönmeyenlerden de önemli oranda yararlanacağız.”

İmkânlar gelişti, geri döndük

Yrd. Doç. Dr. Ayşe Begüm Tekinay (Bilkent Üniversi-tesi): “ABD’deki Rockefeller Üniversitesi’nde 10 yıl moleküler biyoloji alanında araştırmalarda bulundum. 2009’da Türkiye’ye döndüm ve araştırmalarımı Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezinde (UNAM) sürdürüyorum. ABD’ye gittiğim yıllarda Türkiye’deki imkânlar sınırlıydı. Bizim araştırmalarımız çok para isteyen araştırmalardı. O nedenle geri dönüp dönemeyeceğimiz konusunda kararsızdık. Artık Türkiye’deki imkanlar çok gelişti. Burada iyi ve kaliteli bir iş yapıyorsanız çok ciddi destekler alıyorsunuz.”

ALTYAPI VAR

Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu (TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü): “ABD’de yaklaşık 21 yıl kaldım. Özel bir üniversiteden öğretim üyeliği teklifi üzerine Türkiye’ye döndüm. Ülkemiz zengin bir araştırma alt yapısına kavuşuyor. İleri teknolojiye ve Ar-Ge’ye dönük çalışmalar artmış durumda. ABD’deki sistem burada nüve olarak uygulanıyor. Her türlü imkân ve alt yapı var. Dünya ile yarışacak duruma geldi ve elindeki imkânlar ile birçok ülkeye göre daha dinamik. ”

İLK EKİP KURULDU

Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez (Kadir Has Üniversi-tesi): “İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun olup master’ımı tamamladıktan sonra 2002 yılında ABD’ye gittim. North Carolina Üniversitesi’nde alanımla ilgili çalışmaların ardından tersine beyin göçü ile 2008 yılında ülkeme dönme kararı aldım. Türkiye’ye geldikten sonra Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamındaki Marie Curie Araştırma Programına bir araştırma projesi önerisi verdim ve bu kabul edildi. Bu proje ile ilk araştırma ekibimi kurdum. ABD’de başladığım çalışmalara burada devam etme fırsatı yakaladım.

YALITIM SİSTEMİ

Yusuf Yusufoğlu (ARÇELİK): “ABD’de 6 yıl kaldım. TÜBİTAK’ın desteğiyle Marie Curie Araştırma Bursu almaya hak kazandım. Şu an bir makale yazma aşamasına geldim. Sanayiden gelip makale yazarak yine önemli bir çalışma yaptım. İki senede sıfırdan başlayarak üretimde kullanılacak olan bir yalıtım sistemini geliştirdik ve bu yakında yatırıma dönüşecek.”

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/23212899.asp

Yine bir başka alan:

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=24407546

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 29 Temmuz 2013; 22:54:26 >

• musabmurat M kullanıcısına yanıt
    düşünce yapısı değiştirilmeden bu iş yürümez
  • Zaman zaman
  • Bak güzel kardeşim, hala aynı şeyi diyorsunuz.

Yok kardeşim yok, kimsenin çalışmaya niyeti yok. Kimsenin kurtarmaya niyeti yok.

Ülkeyi kurtaracağım diyen beri gelsin, gerisi de birbirini yesin başka diyecek şeyim yok. Ben yukarıda diyeceğimi dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suprémacy

Öncelikle şu hükümet bir değişmeli sonra adam akıllı bir eğitim sistemi kurulmalı, çocuklar çalışmaya üretmeye programlanmalı televizyonlarda topluma sürekli tüketim aşılayan reklamlar yerine insanları çalışmaya, üretmeye teşvik edecek reklamlar yayınlanmalı, devlet sanayiye yatırım yapmalı üreticiye kolaylıklar sağlamalı, bilim insanlarına maddi destek sağlamalı, çalışma yapmaları için en uygun koşulları sağlamalı. Bunlar böyle uzar gider. Ama şuana kadar bu ülkenin başına geçenlerinin neredeyse hepsinin derdi kendi menfaatleri oldu.

Kime oy verek bu dediklerini kim yapar ?

• biz üreten bir ülkeyiz zamanında espli, tracşin controllü, 4 çeker, abs li reno toros kimsede yokken biz ürettik, biz torosda zamanında bağımsız süspansiyonu kullanırken elin almanı torsiyonlu çubuklarla vatandaşlarımızı kovdu almanyadan, bakın alttaki videoya eğer ispat istiyorsanız. Aracın sağ ucuna binen eleman tracşin control sağlarken aynı zamanda virajda kendini bırakan arkayıda yine aynı genç Türk evladı esp görevi yaparak topluyor aracın yük kapasitesinden hiç bahsetmiyorum görüyorsunuz zaten.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.