Şimdi Ara

Nec tokin değişme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer 5742 leptop var elimde... açılıyor masaüstü geliyor kapanıyor..
    1.. söktüm leotopu.islemci soğutucu ve ekran kartı ve Kuzey Güney köprüsü ne varsa temizliyecegim... gidip tiner alkol ve termal macun alacağım.oldu oldu olmadı..Nec tokin değiştirmek istiyorum..bununla alakalı video var ama Toshiba model için..Acer farklı o yüzden buraya konu açtım.. Nec tokin değişme

• Nec tokin değiştirmek kolay değil. Isı tabancası var mı? 330nf 4v. 4 ad. Tantal kondansatör de edinmeniz gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Class 968 d var bende..ama aradığım cevap belkide şudur...330nf 4v 4 adet.. bunları izlediğim videoda monte ediyor idi... iş böyle iken burada iki sorum var.
    1..330nf 4v bunlar her anakartta aynı mı...
    2.. Toshiba Nec TOKİ'nin yeri ile Acer farklı gibi görünüyor
  • Nec Tokin 1 uf civarı 'dır. Nec tokin bulamazsanız karşılığı 4 ad. 330nf 2.5v veya 4 v. Tantal kondansatör degisimi dir.
    Isı tabancası ile çalışırken işlemciyi çıkartmayı unutmayin.
    Alt yüzdeki smd malzemelerin yerlerini bozmamak için resmini çekin. Herhangi bir kaza durumunda resimden smd malzemeleri tekrar yerlerine dizersiniz.

Dikkatli çalışın. Hata yapmanız durumunda anakart çalışmaz hale gelebilir.

Kolay gelsin.

Nec TOKİ'nin yeri burada nerde..yalnış bir yeri sökmek istemiyorum.. anakartın önü ve arkası çektim Nec tokin değişme Nec tokin değişme

• Burada görünen ile..sizin söylediğiniz ve videodaki izlediklerim farklı... Acer notebook Nec tokin farklı...muhtemelen sizin bahsettiğiniz benim izledigim videodaki gibi bir uygulama idi
    Bak burada Acer var ama buda benim anakart gibi değilhttps://www.youtube.com/watch?v=jqyTqIEYQB4&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belki birgün -- 27 Şubat 2021; 16:10:43 >
  • Bu modelde nec tokin yok. İşlemcinin alt ve üst kısmında 330nf tantallar var.
    Laptop. anakart ve fan da genel bir temizlik ve işlemci ve gpu da macun yenileme yapın.
    Kapanma sorunu devam ederse, 330nf ları ölçün değerleri değişmişse yenileri ile değistirirsiniz

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Tamamdır.. tşk ederim.. ilgin ve bilgin için... pazartesi günü temizlik biter.. düzeldi ise sorun yok...ama düzelmez ise sizin dediğiniz gibi 330 ları değişirim...sizden şunu öğrenmek istiyorum...leptop 4 dk sonra kapanır ise siz olsanız ne yapardınız
  • Laptop da binlerce bileşen var. Uzaktan arızaya nokta atışı çözüm bulmak zor.
    Önce donanimdan başlanmalı, anakarta sonradan üst kategori işlemci eklemediyseniz, genel temizlik ve macun yenileme ile başlayın.

Sorun belki bios kaynaklı 'dır. Clean gerekebilir.

Siz yazdıklarımı uygulayın. Sonrasına bakarız...
    Kolay gelsin...

• Biosu güncellemek için sitesine girdim..lakin modeli 5742 mi yoksa 5742g mi...bunu nasıl ayırt ediyoruz.. leptop arkasında her iki modelde geçiyor...sn veya snıd ile aradım bulamadım Nec tokin değişme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belki birgün -- 27 Şubat 2021; 17:30:21 >
  • ACER ASPİRE 5742 PEW41

• Temizlik bitti.. açtım gene 5 dk sonra kapandı
  • Verdim servise.. servis gördüğü gibi şunu söyledi..bu modeller böyle ısınıp kapanıyor ve bunları bizde yapamıyoruz..gene bir bırak bakalım ama Umut hiç Yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.