Şimdi Ara

Neden 4 çekirdek işlemci 2 çekirdek işlemciden daha ucuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda leptop bakıyorum 2000tl civarı bütcem var. İşlemci konusunda kafama takılan birşey oldu beni aydınlatırsanız sevinirim

3. Nesil i74700MQ işlemci 4 çekirdekli ve özellikleri aşağıda belirttiğim linktedir
    4. Nesil i74500U işlemci 2 çekirdekli ve özellikleri aşağıda belirttiğim linktedir.

karşılaştırmaya baktığımda 3.nesil 4 çekirdekli işlemci tüm özelliklerde 2 çekirdekli işlemcimizden iyi gözüküyor fakat 2 çekirdekli işlemci nedense daha pahalı yani tamam 4. nesil ama isterse 1000. nesil olsun özelliğe bakmamız gerekmez mi burada benim gözümden kaçırdığım ne artısı var bu işlemcinin bunu öğrenmek istiyorum saygılar

http://www.islemcikarsilastir.com/karsilastirma/1290-811/intel-core-i7-4700mq-vs-intel-core-i7-4510u

• U işlemciler M işlemcilere göre yarı yarıya daha az enerji tüketirler ,bu sayade batarya süresi uzar ve artı olarak işlemciniz daha az ısınır
  • Anladım tek ekstrası bataryası uzun gidiyor yani
  • aynı soruyu soracaktım bende tam. performans olarak hangisi iyi peki ?
  • AnarchistDeist kullanıcısına yanıt
    M serili olanlar daha performanslıdır. U işlemci modellerine göre daha fazla performans verirler fakat U işlemcilerde düşük TDP değerleri ile az ısınır az enerji harcar.

Örneğin şuan m serili bir işlemci 37 veya 47W tdp değeri bulundururken u işlemciler 15W tdp değeri bulundurur. Yani artı eksiler aralarında böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralama şöyledir U M H Q dür en az pil tüketen U en performanslı Q dür.
  • anladım bana pil değil performans lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle banada performans lazım bu durumda Q İşlemciye yoğunlaşacağız teşekkürler herkese
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremsami

M serili olanlar daha performanslıdır. U işlemci modellerine göre daha fazla performans verirler fakat U işlemcilerde düşük TDP değerleri ile az ısınır az enerji harcar.

Örneğin şuan m serili bir işlemci 37 veya 47W tdp değeri bulundururken u işlemciler 15W tdp değeri bulundurur. Yani artı eksiler aralarında böyle.

Hyper the. Ile 2 cekirdekliyi sanalla 4 gosterip 4 cekirdek isteyen uygulamalari acabiliyormuyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    O konuda bir bilgim yok fakat şöyle bir durum var 4 çekirdek isteyecek kadar ağır bir uygulama ise temel bileşeni 4 çekirdek bir işlemci almak daha mantıklı. Sebebi ise temel çekirdek ile sanal çekirdeğim tamamen aynı işlevde olmaması.

Örneğin İntel Core İ7 4710HQ işlemciye bakarsak dört çekirdekli fakat 8 iş parçacığı var. Bilgisayarlar bu işlemcileri 8 çekirdekmiş gibi görüyor çift çekirdekleri 4 görmesi gibi. Fakat çift çekirdekte sanal çekirdek ile 4 oluyor diye 4 çekirdeklidir demek yanlış olur.
  • katılıyorum bir çok kişi aygıt yöneticisinde 4 parça görünce direk 4 çekirdek zannediyor durum böyle değil oysaki piyasadaki i7 notebookların bir çoğunda çift çekirdek işlemci var
  • dalgiran kullanıcısına yanıt
    Aslında hyper threading özelliği güzel bir özellik tabiki çift çekirdek bile olsa performansını artırıyor düz çift çekirdek gibi değil fakat yine de normal dört çekirdekler kadar da değil.
  • bazı oyunlarda öyle istiyorya ondan sordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: komenyus123

Sıralama şöyledir U M H Q dür en az pil tüketen U en performanslı Q dür.

hocam burada Q dediğiniz ne oluyor? zaten her işlemcinin sonunda Q ibaresi yok mu MQ, HQ gibi ? yani şimdi bu ikisi arasından hangisi daha iyi MQ mu HQ mu? benim bildiğim HQ frekans hızı biraz daha fazla olduğu için genelde muadili MQ'dan daha iyi oluyor.
  • Benim de bir sorum olacak. Autocad, 3dmax vb. çizim programları için i7 u mu yoksa i5 h veya m mi daha iyi olur? Yani performans açısından i5 daha iyi fakat birkaç programın aynı anda çalışması durumu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammed70 -- 19 Aralık 2014; 16:24:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammed70

Benim de bir sorum olacak. Autocad, 3dmax vb. çizim programları için i7 u mu yoksa i5 h veya m mi daha iyi olur? Yani performans açısından i5 daha iyi fakat birkaç programın aynı anda çalışması durumu var.

ikiside aynı 2 çekirdek işlemci oluyor senin 4 çekirdekli bir işlemci alman avantajına olacaktır . Şunu bil notebooklarda bütün i5 4. nesil işlemciler çift çekirdekli 4 çekirdekli işlemcileri yok. i7 4 çekirdek bir işlemci almaya bak bunu öğrenmek için işlemci modelini ark.intel.com da aratırsan görebilirsin örneğin U serilerinin tamamı 2 çekirdek M serileri 4 çekirdek aşağıdaki resimde üstteki 4 yazan çekirdek sayısı 8 olanda parçaçık sayısını ifade eder üstteki kısmın 4 olmasına dikkat et.

i7 4700MQ

i74500U

• dalgiran kullanıcısına yanıt
    i5'lerin 4 çekirdekli olmadığını biliyorum. i7 mq veya hq'nun i7 u'dan daha performanslı olduğunu da biliyorum. Sadece i5 h veya m ile i7 u arasındaki farkı (performans değil çekirdek olarak) merak ettim. Yani i7 u 2+2 gibi bir şey oluyor. i5 h ise sadece 2. Bana bu ikisinden hangisi uygun olur? Ya da şöyle söyleyim. Asus k555 ln mi? x550jk mı? (Ekran kartını hesaba katmadan.)

• quote:

i5'lerin 4 çekirdekli olmadığını biliyorum. i7 mq veya hq'nun i7 u'dan daha performanslı olduğunu da biliyorum. Sadece i5 h veya m ile i7 u arasındaki farkı (performans değil çekirdek olarak) merak ettim. Yani i7 u 2+2 gibi bir şey oluyor. i5 h ise sadece 2. Bana bu ikisinden hangisi uygun olur? Ya da şöyle söyleyim. Asus k555 ln mi? x550jk mı? (Ekran kartını hesaba katmadan.)

i7 U i5in m ve h serilerinden daha performanslıdır bana göre çok fazla fark yok ama i7u lar i5 h ve m e göre extra daha düşük voltaj da uzun pil ömrü sunuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalgiran

quote:

i7 U i5in m ve h serilerinden daha performanslıdır bana göre çok fazla fark yok ama i7u lar i5 h ve m e göre extra daha düşük voltaj da uzun pil ömrü sunuyor

Anladım. Çok teşekkürler.

• i7-xxxxU olan işlemcilerin gücü i5-xxxxM e eşittir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.