Şimdi Ara

Neden AMD ekran kartı almamalısınız (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
2
Favori
14.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Schi20phrene

Tam olarak ben de bu sıkıntıları yaşıyorum hocam size danışmak istedim , Yüksek değerler almama rağmen bende de hiç akıcılık hissiyatı yok insan çıldıracak gibi oluyor

Hocam bu oyundaki problem Amd Ekran kartlarına mı has yoksa nvida da böyle mi acaba

Alıntıları Göster
    Sorunun büyük kısmı oyunla alakalı ama AMD driverları da BF5 de bazı sorunlara yol açabiliyor. Youtube da aynı kartı kullananların gameplay videoları vardır o ayarları deneyin.
  • IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ediyorum hocam müsait olduğum zaman diliminde deneyip test etmeye çalışacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vega 56 boşta 4w tüketiyor hbm bellekli kartın avantajı.
    Ama mesela R9 390 kullanırken hareketli masaüstü kullandığımda kart 80watt tüketiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 17 Haziran 2020; 20:11:58 >
  • Yıllardır amd kart kullanırım, şu anda Sapphire RX 580 Nitro+ kullanıyorum bence tam bir f/p kartı zerre sorun yaşamadım driver desteği belki tartışılır. Ama onunda dışında yok önermem yok alınmaz vs asla demem ben memnunum
  • Şuan rx570 kullanıyorum, öncesinde hd7850 onun öncesinde hd5770 kullandım. Driverlar nedense çok can sıkıyor. Tam stabil çalışan kart sürücü güncellemesi ile problemler yaşatabiliyor. Donanımsal olarak hiçbirinde problem yaşamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kullanmasını beceremiyor hemde soğutması kötü kasa kullanıyor havalandırmayı sabote ediyor suçlu ekran kartı diyor aynı şeyi nVIDIA içinde yazarsın sen...
  • Swell© kullanıcısına yanıt
    hayır seçenek olarak alabilirsin işlemci ve anakarta karışmaz...
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    niye olacak parası yetmiyordurda ondan... nVIDIA kaç TL AMD ekran kartı kaç TL baktın mı?
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Asus Vega 64 Strix ikinci senesine girdi.
    Siyah ekran nedir,görmedim.
    Sadece 2 sürücüde peşpeşe arada pembe ekran oldu 2 sefer.
    Bir sonraki sürücüde düzelttiler.
    Gtx 680'e göre çok daha az sorunlu,neredeyse sıfır sorun.
    Vega serisi bir oturdu driver,canavar gibi.
  • Nvidia intel gibi salmadı. Hala rakipsiz. AMD yazılım tarafında başlarda hep sıçıyor. Sonradan düzeliyor, o zaman da kartı alıp rezil oluyorsunuz

• -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Nvidialı laptoplarda linux kullanmak çok fazla zahmet istiyor. Pop_Os harici hiç verim alamamıştım.

Linux cidden çok yol katetti son 1 senede özellikle. Closedsource olsa da uygulamalar bulunabiliyor. Lutris ve Steam Proton ile çoğu Windows oyunu da yüklenip oynanabiliyor. Bence bir deneyin, tatmin olursunuz.
  • Yıllardır Amd ve Nvidia kullanırım o ara bütçeme ne uygun gelirse onu alırım, hiç birinde de sorun yaşamadım. Nvidia tarafında GTX260 sp216 yandı, Amd tarafında R9 270X Vapor-x gpu'su bozuldu, bunların dışında yazılımsal bir hadise yaşamadım.

Sorun yaşayan tayfa maalesef forumlarda olur olmaz her şeyi denemek-yapmak isteyenler, düzgün driver kurmasını ve kaldırmasını bilmeyen hala çok kişi var, örneğin şu konular hala açılır ve soru sorulur; "anakartımı değiştirdim, format atmam gerekir mi" gibi buna benzer bir çok sorular...

Ekran kartınızın en stabil driver'ı hangisi ise onu kurun kullanın geçin, yeni sürücü çıktı vs. illa ki güncelleme yapmanız gerekmiyor, genel olarak yeni eski üye farketmez okuyan herkese önerim çok kurcalamayın bence sistemlerinizi

• Bİ yazıda geniş çaplı araştırmış okumuştum ekran kartları ile alakalı. İntel kendini kanıtlamış bir marka fakat grafik kartları daha çok çizim ve görsel performans üzerineydi. Mesela benim laptopta 2 ekran kartı var inter hd graphics 4000 var autocad rhino felan çizim programlarını onunla kullanıyorum gayet akıcı güzel ve zorlanmıyor. Fakat oyun oynarken nvdia geforce gt740m var ona geçiyorum çünkü intel kaldırmıyor.
    Fakat nvidia ile çizim programına girdiğimde bilgisayar yanıyor.
    Birde bir zamanlar şöyle bir yazı okudum. Amd nin ekran kartlarının sistemi performansa göre elektrik çekmesi üzerine kurulu. Yani arka planınızdaki uygulamalara göre ekran kartı sıkıntısız bir performans sunuyor ama çok akım çektiğinden ısınıyor. amd nin güzel yanı ise şu; intel veya nvdia gibi oyun ve grafik kartlarında blueray film zor izlersin. filmin yarısında donma kasmalar başlıyor. fakat amd de öyle birşey olmuyor.performansa gerek duyduğunda daha fazla akım çekerek sorunu çözüyor..
    Kısacası İntel : Grafik ve çizim programları web surf felan..
    Nvidia : Oyun ve simülasyon
    AMD : Ne kadar ekmek o kadar köfte :D

• Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Deneyeyim hocam. Son zamanlarda ciddi hype almıştım. Bu sözlerinizle iyice mest oldum. Cevaplarınız için Çok teşekkür ederim.

• Amd ekran kartı elektriği fazla yakar bu sebeple biraz fazla ısınır ekran kartında çekirdek iyi soğutulabilir ancak vrm ve belleklerin yeterli soğutulduğundan emin olmanız lazım

Bunun haricinde sürücü sorunları da mevcut

4 yıl kullandığım powercolor r9280x turbo duo bir gün lol oynarken öldü

Bu kart 65 - 70 dereceyi geçmezdi

He ama ben ryzen da yakalanan başarının ekran kartlarına da yansıyacağını ve nvidia yı tokatlayacağına inanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 17 Haziran 2020; 22:32:44 >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Birçok kişi kartı alır almaz uv dir , oc dir , bios dur kurcalarken bozuyor bence.

Bu en son surumu yukledikten sonra bendede warzonede oldu eger ölüyken birisi beni parayla satin alirsa 180fps den 100 e dusuyor geri 180 oluyor txaa gibi bi ayar var onu kapatip acinca düzeliyor bundan bir onceki driver daha iyiydi sifir sikintiydi silmeye eriniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

Amd ekran kartı elektriği fazla yakar bu sebeple biraz fazla ısınır ekran kartında çekirdek iyi soğutulabilir ancak vrm ve belleklerin yeterli soğutulduğundan emin olmanız lazım

Bunun haricinde sürücü sorunları da mevcut

4 yıl kullandığım powercolor r9280x turbo duo bir gün lol oynarken öldü

Bu kart 65 - 70 dereceyi geçmezdi

He ama ben ryzen da yakalanan başarının ekran kartlarına da yansıyacağını ve nvidia yı tokatlayacağına inanıyorum
    AMD elektriği fazla yakar? ve daha fazla ısınır? bunları neye dayanarak söylüyorsunuz

5600 XT rakibi 2060 ile aynı güç tüketimine sahip. Yine benzer şekilde RX5700 de 2070 ile benzer güç tüketimine sahip.

Yok çok elektrik tüketiyor, yok çok ısınıyor bunların hepsi şehir efsanesi. Kullananlar bilir kartların hiç bir donanımsal problemi yok. Tek sorun yazılımsal yani driverlar. Bunun haricinde ki her şey kullanmayanlar tarafından biraz abartılıyor hatta uyduruluyor.

Neden AMD ekran kartı almamalısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IntelKILLER -- 18 Haziran 2020; 0:1:10 >

Benim karti 5 saat warzone oynuyorum gunde 63 un uzerini gormedim ama mesela tuf aldiysa 85 olur sogutma blogu dandik

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    Eski kullandığım AMD kartlarda ben de sorun yaşamamıştım hocam, yeni sürücüler berbat tek izahı bu bence. Format atılmış temiz Windows'a kurdum, yine aynı sorunları yaşadım. Eski sürücü kullanacaksak yeni oyunlar için ne esprisi olacak. NVIDIA sürücülerinde Fast sync olsun Latency olsun hepsi stabil çalışıyor. Benzer özellikleri stabil kullanamayacaksam ne yararı olacak. NVIDIA sürücülerinde her zaman özel ayar yaparım, bir kere olsun çökme hata yaşamadım. Sürücü ayarları niye var, kurcalansın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 18 Haziran 2020; 0:9:24 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.