Şimdi Ara

Neden Android??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardır nokia kullanıyorum.şu an N8 var.
    Symbian ı bırakıp Android e geçmem için sebep ve sebepler arıyorum.
    Telefonumdan memnunum.
    Kamerası iyi.Belki de en iyisi.
    Şarjında sorun yok.
    Takılma vb sorunlarım yok.ndesk yükledim arayüz de iphone gbi oldu.
    İnternette sorunum yok.Opera 10 numara tarayıcı.
    30-40 uygulamam var zaten.4 yıldır sabit olarak kullandığım 3-4 programım kesin var.ki bazıları androide de geldi(handy safe)

Android e geçsem ne ekstralarım olcak uygulama bakımından
    En iyi uygulamalar hangileri??

Not:Tartışma için sormuyorum.Android kullanma fırsatım olmadı.Geçmek için bi sebep bulamıyorum sadece.Nedir yani adroid i ekstra kılan.Nokia forumlarına gelip millet bk. atıp duruyor da. Android'in ne ekstralar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryangiggs -- 24 Haziran 2011; 16:47:26 >

• Android özgürlük demek. Kişiselleştirme maksimum bu OS ile olur. Uygulama sayısından dolayı tercih edebilirsin. Bir çok custom rom çıkıyor. Denemek hoşuna giderse. Bir de android kullanıcı sayısı giderek artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frukan

Android özgürlük demek. Kişiselleştirme maksimum bu OS ile olur. Uygulama sayısından dolayı tercih edebilirsin. Bir çok custom rom çıkıyor. Denemek hoşuna giderse. Bir de android kullanıcı sayısı giderek artıyor.

Herkes bu sayı olayına takmış durumda
    Apple store a geçen ay 20.000 yeni uygulama gelmiş de android e 100.000 tane gelmiş.
    Tamam gelmiş onu ben de takip ediyorum da ne mesela.
    Çok mu muhteşem
    En iyi uygulamalar hangileri onu soruyorum.Sizin için vazgeçilmez uygulamalar hangileri??

Bir de kişiselleştirmeden kastınız tam olarak nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryangiggs -- 24 Haziran 2011; 15:53:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryangiggs

quote:

Android özgürlük demek. Kişiselleştirme maksimum bu OS ile olur. Uygulama sayısından dolayı tercih edebilirsin. Bir çok custom rom çıkıyor. Denemek hoşuna giderse. Bir de android kullanıcı sayısı giderek artıyor.

Apple store a geçen ay 20.000 yeni uygulama gelmiş de android e 100.000 tane gelmiş.
    Çok mu muhteşem
    En iyi uygulamalar hangileri onu soruyorum.Sizin için vazgeçilmez uygulamalar hangileri??

Alıntıları Göster
    Evet Samsung ve Android kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryangiggs -- 24 Haziran 2011; 16:56:47 >

• quote:

Evet Samsung ve Android kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum...

Alıntıları Göster
    bu provoke edici tarzinla daha cok beklersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

bu provoke edici tarzinla daha cok beklersin.

Provoke etmediğimi ve yalnızca bilgi istediğimi baştan söyledim.
    Öyle olsa amacım cümleye"bu telefonlarda hiç bişey yok ne buluyosunuz bilmem ne" diye başlardım.

Görüyorum ki forumlara gelip atıp tutuyorsunuz. Gerçekten birşey öğrenmek istiyorum acaba ben mi yanılıyorum diye, onu da yanıtlamıyorsunuz ya da diğer bir tabirle yanıtlayamıyorsuuz.
  • quote:

quote:

Çok mu muhteşem

Appstore ve Android markette büyük kalite farkı var ama düşük uygulamalar için geçerli bu. Çünkü İOS'ta az kaliteli olan ve çok indirilen bir uygulama paralı iken bu Android markette bedava. Yine İOS'ta kaliteli HD oyunları JB yapmadan yükleme imkanı yokken Androidde apk dosyasını bulup atmak yeterli yada Applanet - Blackmart Alpha gibi alternatif marketlerden de indrilebiliyor.

Misal gameloft oyunları iki işletim sisteminde de aynısı var :

Androidhttp://www.gameloft.com/android-games/top/

İoshttp://www.gameloft.com/iphone-games/

Android kullanıcısı bir kişi bu oyunların tamamına ücretsiz erişebiliyorken , İOS kullanıcısı erişemiyor. Android geliştirilmeye açık ve esnek ayrıca full flash destekli

• quote:

Evet Samsung ve Android Fanboy u arkadaşlardan cevap beliyorum...

Ayrıca cevap tarzınız çok yanlış, ortalığı kızıştırmaya yönelik.

Androidi yalnızca Samsung kullanmıyor. HTC - SE - Motorola - LG - Meizu ...vs onlarca farklı firma var
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

quote:

Çok mu muhteşem

Appstore ve Android markette büyük kalite farkı var ama düşük uygulamalar için geçerli bu. Çünkü İOS'ta az kaliteli olan ve çok indirilen bir uygulama paralı iken bu Android markette bedava. Yine İOS'ta kaliteli HD oyunları JB yapmadan yükleme imkanı yokken Androidde apk dosyasını bulup atmak yeterli yada Applanet - Blackmart Alpha gibi alternatif marketlerden de indrilebiliyor.

Misal gameloft oyunları iki işletim sisteminde de aynısı var :

Androidhttp://www.gameloft.com/android-games/top/

İoshttp://www.gameloft.com/iphone-games/

Android kullanıcısı bir kişi bu oyunların tamamına ücretsiz erişebiliyorken , İOS kullanıcısı erişemiyor. Android geliştirilmeye açık ve esnek ayrıca full flash destekli

Alıntıları Göster
    Evet oyun konusunda bu iki işletim sistemi bariz bi şekilde iyi durumda.
    Ancak dediğiniz gibi JB yapılması durumunda iphone için olumsuzluklar ortadan kalkıyor.
    Benim aklıma takılan bu kişiselleştirme olayı oldu
    Arkadaş yazdı da neyi kastetti acaba kişiselleştirmeden?

• quote:

quote:

Evet Samsung ve Android Fanboy u arkadaşlardan cevap beliyorum...

Ayrıca cevap tarzınız çok yanlış, ortalığı kızıştırmaya yönelik.

Androidi yalnızca Samsung kullanmıyor. HTC - SE - Motorola - LG - Meizu ...vs onlarca farklı firma var

Fanboy kelimesini çıkarttım kullanan yaptım şimdi oldu sanırım
    ilgi ve cevap için teşekkür ederim
  • quote:

Ancak dediğiniz gibi JB yapılması durumunda iphone için olumsuzluklar ortadan kalkıyor.

Kişiselleştirme olayı illaki üreticinize bağlı olmamanız. Mesela Apple İos'u kendisi yapıyo ve bunu kullanmak zorundasın diyo. Ama androidde kullanıcılar telefona istediği şekilde Rom kurabiliyo .

Bakınız ben X10 kullanıyom ve geliştirilen Romlarhttp://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=617

Hepsinde kullanış arayüz ve içereik özellikleri farklı, kullanıcı istediği herşeyi yapabilir yani , Apple 3GS'e desteği kesince sonuna kadar aynı işletim sistemini aynı düzende kullanmak zorundasınız ama Androiide böyle bir sorun yok, Launcherlarla istediğiniz arayüzü kullanabilirsiniz , CPU hızınız O/C edebilirsiniz vs saymakla bitmez ama akla gelmiyor

• quote:

quote:

Kişiselleştirme olayı illaki üreticinize bağlı olmamanız. Mesela Apple İos'u kendisi yapıyo ve bunu kullanmak zorundasın diyo. Ama androidde kullanıcılar telefona istediği şekilde Rom kurabiliyo .

Bakınız ben X10 kullanıyom ve geliştirilen Romlarhttp://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=617

Hepsinde kullanış arayüz ve içereik özellikleri farklı, kullanıcı istediği herşeyi yapabilir yani , Apple 3GS'e desteği kesince sonuna kadar aynı işletim sistemini aynı düzende kullanmak zorundasınız ama Androiide böyle bir sorun yok, Launcherlarla istediğiniz arayüzü kullanabilirsiniz , CPU hızınız O/C edebilirsiniz vs saymakla bitmez ama akla gelmiyor

Alıntıları Göster
    Uygulamalar anlamında olmazsa olmazlar, en popülerler hangileri?

• quote:

Yukarıdaki Gameloft oyunlarının neredeyse tümü bende yüklü, Andry Birds serisinin tamamı ki markette ücretsiz, Sushi slash , Fruit Slice , Fruit Ninja , Guerilla Bob , PowerAmp , Tune Wiki vs gibi
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Kullanmakta olduğunuz Symbian işletim sistemli telefondan memnunsanız, size yetiyorsa sırf iş olsun diye Android' e geçmeye gerek yok. Android' e geçmekle ne boyunuz uzar, ne de başınız göğe erer. Ama illa ki yeni bir telefon alacaksanız seçiminizi Android' ten yana yapmanızı tavsiye ederim. Yaklaşık sekiz yıl boyunca Symbian işletim sistemli telefonlar kullandım. Bir yıldan bu yana da Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorum. Symbian kötü bir işletim sistemi değil. Ama Android' in Symbian' dan daha iyi olduğu da bir gerçek (bana göre tabiki). Hangi yönlerden daha iyi olduğuna girmeyeyim. Android' in önemli bir dezavantajı var; pil performansı.

• quote:

Aklına gelebilecek bin bir türlü program var. Benim hemen aklıma gelenler; hava durumu, takvim-ajanda, hesap makinesi, birim çevirici, online gazateler, haber başlıkları, todo (yapılacak önemli işlerinizi not alıp ekrana koyabiliyorsunuz; sürekli gözünüzün nünde oluyor). Ayrıca widget özelliği çok kullanışlı oluyor. İstediğiniz uygulamayı ekrana koyabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akay635

Kullanmakta olduğunuz Symbian işletim sistemli telefondan memnunsanız, size yetiyorsa sırf iş olsun diye Android' e geçmeye gerek yok. Android' e geçmekle ne boyunuz uzar, ne de başınız göğe erer. Ama illa ki yeni bir telefon alacaksanız seçiminizi Android' ten yana yapmanızı tavsiye ederim. Yaklaşık sekiz yıl boyunca Symbian işletim sistemli telefonlar kullandım. Bir yıldan bu yana da Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorum. Symbian kötü bir işletim sistemi değil. Ama Android' in Symbian' dan daha iyi olduğu da bir gerçek (bana göre tabiki). Hangi yönlerden daha iyi olduğuna girmeyeyim. Android' in önemli bir dezavantajı var; pil performansı.

O kimsenin reddettiği bişey değil.Bariz bi şekilde ortada.Ama ben insanların amansızca Symbian ı kötülemesini anlayamıyorum.Yabancı forumlarda gayet güzel şekilde tartışılırken burda her şeyde olduğu gibi mi sahiplenme oluyor

Neyse sormak istediğim bi soru daha var.HTC Desire HD kullanırken görmüştüm default olarak gelen bi blacklist uygulaması vardı
    Samsung galaxy serisinde de böyle bir uygulama var mı kendinden
    var ise blacklist e alınan no ları çalmadan mı meşgule veriyor yoksa çaldıktan sonra mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akay635

O kimsenin reddettiği bişey değil.Bariz bi şekilde ortada.Ama ben insanların amansızca Symbian ı kötülemesini anlayamıyorum.Yabancı forumlarda gayet güzel şekilde tartışılırken burda her şeyde olduğu gibi mi sahiplenme oluyor

Neyse sormak istediğim bi soru daha var.HTC Desire HD kullanırken görmüştüm default olarak gelen bi blacklist uygulaması vardı
    Samsung galaxy serisinde de böyle bir uygulama var mı kendinden
    var ise blacklist e alınan no ları çalmadan mı meşgule veriyor yoksa çaldıktan sonra mı?

Alıntıları Göster
    Uygulama bakımından da android açık kaynak kod olduğu için aklına ne gelirse var,ve önü açık bir işletim sistemi,hergün yeni uygulamalar çıkıyor,Oyun bakımından Android'in büyük üstünlüğü var nfs shift - nova - fifa11 -Andry Birds- real fotball11 ... liste uzar gider,,eğlenceli programlar şaka programları,ilginç programlar vs,belki bunlar symbianda da vardır ama sınırlı ,bu telefondan ne beklediğine bağlı,kullandığın symbian programlar ve oyunlar bana yetiyor diyorsan n8 ile devam et , ama android daha çok çeşit sunduğu için sıfır tel alacak bir kişiye elbette android tavsiye edilir.

• Cokta bir fark yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkEnergy

Cokta bir fark yok.
    Symbian kendini geliştiremedi malesef. Uygulamalar oyunlar vs.

Onun için android ya da İos olabilir mi?

Nokia'nın kendi yazılımı olmasına rağmen bir çok telefonundan iyi olan i 8910 kullandım ve gerçekten Symbian'ın yüz akıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andulin266
    Symbian kendini geliştiremedi malesef. Uygulamalar oyunlar vs.

Onun için android ya da İos olabilir mi?

Nokia'nın kendi yazılımı olmasına rağmen bir çok telefonundan iyi olan i 8910 kullandım ve gerçekten Symbian'ın yüz akıydı.

I8910 kullananlar cok pismandi samsung hic yazilim vermedi. Kullanicilar para toplayip bi almana yazilim yaptirmis
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.