Şimdi Ara

NEDEN ARACIMIZ VAR ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Coşkun

dosta güven, düşmana gözdağı

aynen katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nobody knows

Forumda sabahtan akşama herkes yazıyor vergisi , yakıtı , kaskosu , sigortası bir dünya masraf

Peki hala neden kullanıyoruz , ben dert etmem hiç bir günde yazmadım yakıtı kaskoyu ama yazanlar neden kullanıyorlar ki ...

Zamanında feragat etsin binsin belediye otobüsüne

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ?

Forumun bu kısmında herkesin araç sahibi olması nedenlerini merak edip sormak, paylaşmak makul bir konu başlığı olabilir ama “madem şikayetcisiniz ne gürültü yapıyorsunuz binin otobüse dolmuşa” tarzı bir cümle eklemek hali ile diğer araç sahiplerince hoş karşılanmayabilir.

Kişi zevk için alabilir, ihtiyaç için alabilir bu aldığı ürün üzerindeki haksız fiyatlandırmayı mazur göstermez, çünkü burada sıkıntı ürünün kendisi değil ona yüklenen fahiş fiyatlandırmadır, bu fiyatlandırma size dokunmayabilir şikayetiniz olmayabilir ama bu da şikayet edenlere atfettiğiniz yargıyı haklı çıkarmaz .

Herkesin durumu araç ihtiyaç sebebi farklıdır, bunu pratikte test etmek için bir gün tekerlekli sandalye ile, diğer gün 2 çocuk, baston, puset ve bir bayan ile, başka bir gün yağmurlu havada şemsiye ile, vs vs. ile halk otobüslerinde dolmuşlarda taksi durağı olmayan bölgelerde dolmuş duraklarında vs. yerlerde bu ihtiyacı deneyebilir insanların neden hacı muratta olsa olsun ama olsun dediklerini çözebilirsiniz.

• insanlarla muhatap olmamak için
    dolmuşta otobüste şehiriçi şehirlerarası o rezilliği çekmemek için
  • - İşe gitmek için değil çünkü servis var.
    - Alışverişe ve özellikle hafta sonları çıkıp bir yerlere rahat rahat gidip gelebilmek için. (Şehrin uç bir bölgesinde oturuyorum ve evliyim, çocuk da var)
    - Bayramlarda memlekete gidip gelmek ve rahatça akraba ziyaretlerini gerçekleştirebilmek için.
    - Acil bir durum olduğunda elinin altında olması.
    - Babanın hiç bir zaman arabasının olmaması nedeniyle çocukluk ve gençlik yıllarını arabasız yaşamış olmak. Arabası olanlara imrenmek. Hep bir araba sahibi olmayı hayal etmiş olmak.
  • binip gitmek için
    yarış yapmak için
    nazar boncuku takmak için
    bide köpeğimi gezdirmek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: halley yıldızı

quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

dosta güven, düşmana gözdağı

aynen katılıyorum.

TESPİT YERİNDE....
  • işe gidersin
    alışverişe gidersin
    gezmeye gidersin
    tatile gidersin
    hastaneye gidersin
    keyif için binersin

Daha ne olsun. Masrafı olacak elbette ama milletin isyanı bu masraflara değilde adaletsiz vergi sistemine.

Maaşlı çalışanın maaşından gelir vergisi kesilir yetmez her harcamasından vergi alınır ve nedense vatandaşın her harcaması ÖTV ile vergilendirilir, ama pırlanta, elmasın ÖTV si yoktur.

Şirket sahibi insanlar bütün harcamalarını vergiden düşerler o da yetmez gelir vergisini de kaçırmanın türlü yollarını bulur. Olmadı şirketi zarar eder o yıl.

Yani maaşlı çalışan kadar vergi ödemezler gelirlerine oranla.

İnsanların itirazları enayi yerine kondukları için olmasın.

Yoksa adaletli vergi sistemi olsa isterse 10 TL olsun yakıt fiyatları ama zenginler yatına, gemisine ucuz mazot koyarken çiftçi mehmet amca her türlü vergiyi veriyorsa orada bir sorun vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Namus Bekçisi

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Binmek için.

Adam kahin beyler

Ne sandın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobby benimkisi yoksa yatiyor arac arada yikiyorum ugrasiyorum iste

• Daha araba almadım ama düşünüyorum bu aralar alma nedenim ise yazın hafta sonları ailecek denize,piknige,gezmeye,memlekete,akrabaya gitmek bu dediklerimin hiç biri toplu taşıma ile olmuyor :D
  • Neden mi var? Sıralayım;

1) Sabahları okula gideceğim zaman boş otobüs kesinlikle bulamıyorum. Bir çoğu dolu geçiyor ve derslere geç kalıyorum. Bu yüzden aracım var.
    2) Kafam attığında, sıkıldığımda istanbul'un en elit semtlerine gidiyor, gözümü gönlümü açıyorum.
    3) Kızları evlerine bırakıyor, daha rahat arkadaş olabiliyorum. oww yeah

• quote:

Forumda sabahtan akşama herkes yazıyor vergisi , yakıtı , kaskosu , sigortası bir dünya masraf

Peki hala neden kullanıyoruz , ben dert etmem hiç bir günde yazmadım yakıtı kaskoyu ama yazanlar neden kullanıyorlar ki ...

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ?

Aynen dediginden yanayim bende vardi fazla geldi sattim bir senedir arabasizim cokta mutluyum

• quote:

Orijinalden alıntı: agrasivve

quote:

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ?

Aynen dediginden yanayim bende vardi fazla geldi sattim bir senedir arabasizim cokta mutluyum

Hayırlısı dostum
  • araba olmadan nasıl ava dalmaya falan gidecem.belediye otobüsü mü götürecek beni dağın başına
  • benim için hastalıktır araba
  • taksi daha karlı diyenler var ama o taksiciler yokmu adamı deli eder ailenle biryere gideceksin kimisi durmsz kimisi durur nereye gidecektiniz der mesafe begenmezler yolu uzatmsya çalışırlar.kapinin önünde curudun araban olsun

• Taksi daha karlı değil. Geçmiş yıllarda açmıştım konusunu.

Neyse, niye aracım var?

- haftada 3 gün okula gitmek için.

- 1 gün kız arkadaşımla rahat rahat buluşabilmek için.

- Haftada 1 gün havuzdan çıktığımda hasta olmadan direk aracıma binebilmek için.

-Hafta sonları Gaziosmanpaşa'dan İkitelliye 2 saatte değil 15 dakikada gidebilmek, akabinde Beyazıta 40 lira taksi parası vermeden geçebilmek için, hem de rahat rahat.

- Haftada 1-2 akşam dışarı çıkıp gezmek için.

-Büyük marketlere gidip , zevkli bir şekilde alışveriş yapıp rahat rahat dönmek için.

-Acil işim olduğunda kimseye yalvarmamak için.

-Yine haftasonları ailecek rahat rahat istediğimiz yere gidebilmek için.

-Bir yere gittiğimde son tramvayın veya otobüsn kaçta olduğunu düşünmeden durabilmek için.

-Yılda en az 5 kez uzun yola çıktığım için. ( 2'si Bulgaristan oluyor hatta )

-Tüm bunları rahat rahat yapabilmek için.

Kısacası araba lüks değil ihtiyaçtır. Devletin yaptığı gibi, vergilerin en az 5tebirini bu ihtiyaca bağlamak acizliktir.

İhtiyacım olduğu için aracım var. Seve seve kullanıyorum. Rahat. Yaşam standardımı yükseltiyor.

• işe gidiyorum araba veya motorla , çok ihtiyaç değil ama bulunsun lazım olur elbet
  • Ekşi sözlükte Araba Almak başlığında, sijwocaq isimli üyeden alıntıdır;

quote:

diğer ülkeleri bilemem, ama türk topraklarında yetiştirilmiş bir erkek insan evladı iseniz bu olay size çocukluğunuzdan beri empoze ediliyor. bunu konuya eleştirel bakış getirecek sosyolog küstahlığı ile söylemiyorum, aksine bizzat bundan müzdarip olan bir zavallı olarak anlatmak istiyorum.

küçük bir çocuk olarak aldığım hediyeler genellikle hep arabaydı. başka oyuncaklar da alındı ama en çok arabaları seviyordum. bisiklete biniyordum ama arabaymış gibi hayal ediyordum bisikleti. bir an önce araba sürmeyi öğrenmek istiyordum. evde çamaşır sepetini direksiyon yapar, kucağıma alır araba sürüyor gibi oynardım. say say bitiremem, neden oldu nasıl oldu bilmiyorum ama bir şekilde araba sahibi olmak resmen hayalim oldu. az büyüdük, bilgisayar oyunlarıyla tanıştık bu defa sanal ortama taşındı. ulan 28 yaşındayım, halen direksiyon seti alıp sürüş simulasyonları oynuyorum. ama halen gerçek bir araba alamadım. olmuyor, bir şekilde şartlar uymuyor, tam olacak gibi oluyor olamıyor. 2007 yılında çalışmaya başladığımdan beri düzenli olarak sahibinden.com'dan araç bakıyorum. bu süre içerisinde bir motor alıp sattım, kısa bir süreliğine de abimin eski arabasına "ilk arabam" olarak sahip oldum. hayatta bir çok şeyi aştım, aşmaya çalışıyorum. aşamadıklarımın da farkına vardım en azından. ama şu olayı içimden atamıyorum arkadaş. ne masrafı, ne mantıksızlığı hiç bir şey beni yıldıramıyor. kendimi ikna edemiyorum bir türlü. çünkü bu benim çocukluk hayalim, çocukluk tutkum. hele ki çocukluğumda hayalim olan bir araç, artık oldukça ulaşılabilir fiyatlarla satılmaya başlandı ki, sormayın gitsin. sahibinden.com'a gir, fiyatlara bak, sonra kredi hesaplama aracı... 24 ay - 36 ay taksitleri karşılaştır vs. vs. en sonunda uefa kupasını alan fenerli misali, aleti kapatıp yatıyorum.

bunu bilmeyene, yaşamayana anlatmak çok zor. insanlar hala arabaya ihtiyacım olmadığına ikna etmeye çalışıyorlar beni. olm ben de biliyorum ihtiyaç olmadığını, benim derdim başka işte anlasanıza. yıllarca bisikleti araba hayal etmiş, hali üzerinde oyuncak arabalarla oynamış, sepetten direksiyon yapıp kullanmış, yarış oyununda free driving moduna girip direksiyon seti ile saatlerce caddelerde gezmiş biri olarak artık hayallerimi gerçeğe dönüştürmek istiyorum. şu içimde yanan ateşi söndürmek istiyorum. mesele sadece araba kullanmak da değil, şükür ki var eşimin arabası, kullanıyorum. konu benim sahibi olduğum bir araba olması. sağıyla soluyla uğraşmam, yapabildiğim kadarıyla bakım yapmam. gözüm sıfır arabada fln da değil zaten, biraz eski olsun, uğraşabileyim sağıyla soluyla. içimdeki sanayi çocuğunu çıkarayım ortaya hafta sonları.

araba şirketlerinin sistematik bir çalışması mıdır, sistemin dayatması mıdır bilemem. umrumda da değil. gerekirse sistemin köpeği de oluyoruz, bu konuda da olacağız. hani diyorlar ya hep hayallerin peşinden gidin diye.. tamam biliyorum kast ettikleri bu değil ama, olsun. ben de bu hayalin peşinden gidiyorum işte...

25.12.2012 13:18 ~ 13:19 sijwocaq

Kaynak: http://eksisozluk.com/entry/31457873

Arkadaş çok doğru bir tespit yapmış doğrusu..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.