Şimdi Ara

Neden artık adam gibi kasa üretilmiyor? Kasa bulamıyorum! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
4
Favori
19.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilen bilir Haf912 leri. Yeni sistem topladım sanırım bir tek haf912 kalacak benimle. Yan kapağa ve tepeyede fanları takınca çok serin çalışmaya başlamıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolSnow

Bu kasayı istiyorum (beyaz). Sade, asil görünümlü, şık, hava alıyor. İstediğim her şey var Fakat 100 dolarlık kasa olmuş 800 tl!https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-td500-beyaz-tg-3x120mm-argb-led-fanli-midt-atx-kasa.html
    Konu sahibi sonuna kadar haklı.

Kasa dediğin şey teneke lan, Teneke!
    Ülkemizde bunu üretecek fabrika mı yok?
    Hocam bu kasayı ben de çok beğendim. Söylediğiniz gibi tek eksi yönü egzoz fanı olmaması. Beyaz renkte RGB olmayan bir fan alıp takılabilir çok sorun değil.
    Keşke bu kasanın RGB olmayan versiyonunu yapsalar bu sayede ucuz olsa. Ama yok olmaz, RGB görünmese bile koyalım mantığı nereye kadar gidecek artık şaşırıyorum.

• Full Tower düşünen varsa bu kasayı tavsiye ederim. P350X'den iyice soğuyup sipariş verdim geçen hafta. Malzeme kalitesi oldukça güzel. Kablolama için de rahat rahat çalışabiliyorsunuz içinde. Hava akışı gayet iyi. Görüntüsü gayet iyi. Kurulumlarda bir çok opsiyonunuz var. Önde ve altta toz filtreleri de var. 6 tane aRGB fan ile geliyor. Fanlar oldukça sessiz. Kumanda üzerinden hızlı ve yavaş olarak ayarlayabiliyorsunuz. Ledleri bir çok şekilde kumanda edebiliyorsunuz veya kapatabiliyorsunuz. Dikey ekran kartı destekliyor. Riser kablo ile dikey ekran kartı montajı yapabiliyorsunuz. Şuan toplam 10 adet fan ile kullanıyorum. Gayet de memnun kaldım. Pek incelemesi yok. Nedense kıyıda köşede kalmış oldukça güzel bir kasa.

Vatan'da sık sık stokta oluyor İnternet mağazasında. Mağazalardan da getirtebilirsiniz.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

Full Tower düşünen varsa bu kasayı tavsiye ederim. P350X'den iyice soğuyup sipariş verdim geçen hafta. Malzeme kalitesi oldukça güzel. Kablolama için de rahat rahat çalışabiliyorsunuz içinde. Hava akışı gayet iyi. Görüntüsü gayet iyi. Kurulumlarda bir çok opsiyonunuz var. Önde ve altta toz filtreleri de var. 6 tane aRGB fan ile geliyor. Fanlar oldukça sessiz. Kumanda üzerinden hızlı ve yavaş olarak ayarlayabiliyorsunuz. Ledleri bir çok şekilde kumanda edebiliyorsunuz veya kapatabiliyorsunuz. Dikey ekran kartı destekliyor. Riser kablo ile dikey ekran kartı montajı yapabiliyorsunuz. Şuan toplam 10 adet fan ile kullanıyorum. Gayet de memnun kaldım. Pek incelemesi yok. Nedense kıyıda köşede kalmış oldukça güzel bir kasa.

Vatan'da sık sık stokta oluyor İnternet mağazasında. Mağazalardan da getirtebilirsiniz.

https://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-ovartake-6x120mm-rainbow-led-fanli-usb3-0-gaming-kasa.html#genel-bakis
    Hocam kasa güzelmiş. Ama bu biraz overkill. Hem büyük, hem 3 tarafı cam. Cam demek problem demek.
    Ben bu nedenle eski kafayım hala. En fazla tek tarafı cam alabilirim onunda gömülü olması gerek.
    mid-tower egzoz + 2 ön fan yeterli benim için. 3600+5600xt çalıştıracak, zaten kule soğutucu da var. Toplam içeride 4 fan olmuş oluyor. Fan sayısı arttıkça ses artıyor. Gerek yok 40-60 derecelerde çalışır sistem, gayet yeterli. Zaten en ufak ışıktan rahatsız olan bir insanım. Kime hava atıcam bu kasayla kendime mi? Tamamiyle gereksiz bir yatırım anlayacağınız.
    Corsair 300r kullanıyorum 8 yıl oldu. Masanın altında duruyor, üzerine ayaklarımı uzatıyorum. Bu güne kadar yamulmadı çok şükür ama toz filtrelerini beğenmiyorum ve kasa yerde durduğu için çok toz oluyor. Kompresörle temizliyorum o da sorun değil ama filtre önemli.

Yaşlandık biz artık. Öyle ışıldak şeylere ihtiyacımız yok.
    Ben kasaya vereceğim parayı PSU'ya yatırmayı tercih ederim ama genel olarak para yatırmayı istemiyorum.
    Bu nedenle mümkünse PSU'da içinde kaliteli bir kasa arıyorum ama yok... Bulduğum tek seçenek yine corsair'den Spec-delta-550w. Muhtemelen vs550W var içinde ama benim 8 yıllık cx600 kadar kaliteli değil.
    Zamanında corsair'in kasa içine koyduğu power bile kaliteliydi. Ondan bile kısmışlar artık. Piyasa çok çakal bir hal almaya başladı ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor. Adamların kullandıkları kapasitör kalitesi belki bir dolar oynar ama illa alt üst seviye ürün çıkarıcam diyerek çabuk bozulacak ürünleri standart kalite haline getiriyorlar. Mesela Xigmatek kasaları çok kullandım eskiden ve çok kaliteliydi. Fanları bozulmazdı, metali sağlamdı. Yeni seri Mystic 9 aldım deneyim edinmek için, en kötü power'ı satar yeni alırım dedim 700tl fena değil bu kasa için. Malzeme kalitesi bu kadar kötü bir kasa görmedim daha önce. Metal incecik elinizi koyun yamuluyor. Ön fanlar tamamiyle hikaye. Süs olsun diye koymuşlar hava akışı sıfır. Yan camlar 0.5mm açık, hava kaçıyor... nasıl hava sürkülasyonu ayarlayacaksınız? Filtrelerin ne manası kaldı?
    Kalitesinden emin olduğumuz markalar bile artık rezalet bir duruma getirdi işi. Eskiden dizayn yarışı vardı, kalite yarışı vardı. Şimdi hepsi kopyala yapıştır hale geldi ve low-mid range hepsinin kalitesi rezalet. Herkes artık göze oynamaya başladı. Işıklı olsun, janjanlı olsun yeter.

• Cooler master td500 mesh siyah versiyonunu kullanıyorum istersen rgb'siz kullanabilirsin kasayı iyi almışım diyorum üst paneli 360mm aio destekleyen fiyatı uyguna kasa yok gibi şuan piyasada
  • ImKeynes kullanıcısına yanıt
    160mm soğutucu desteği vardı yanlış hatırlamıyorsam.

• Muco kullanıcısına yanıt
    Bence sen ve seni favlayan kişiler yazdığımı okumamış. Okumadan yorum yapmış :) çünkü okuyup da bu yorumu yaptıysan sıkıntı büyük.

• COOLER MASTER MasterCase H500P Mesh veya
    COOLER MASTER MasterCase H500 Mesh

• Kur çok bozdu, eskiden böylemiydi. Bak bu 2016'da aldığım Corsair 100R'ın fiyatı

Neden artık adam gibi kasa üretilmiyor? Kasa bulamıyorum!

bu da 2017 marttan NZXT

Şimdi bu fiyatlara everest kasa bile alamıyoruz maalesef. Güzel kasalar var mı var Fractal Design vs ama bunlar içinde minimum 1500 TL'yi gözden çıkartmak gerekiyor.

• Hocam, sıfırdan farksız ve tertemiz bir Cooler Master HAF 942 var elimde, sistem toplamaktan vazgeçtim. Kasanın özelliklerinden bahsetmeye gerek bile duymuyorum, kusursuz bir kasa. Ben de diğer marka ve model kasalar kullandım ama dediğiniz gibi hepsi kalitesiz ve serin çalışmıyor. Bu yüzden de full tower 942 aldım, ilgilenen arkadaşlar mesaj atabilir.

• 10 Mart 2019'da Cooler Master H500M'i 400 tl ye almıştım
  • Rampage joyance aldım. Acayip memnunum. Rgb sevmiyorsanz kapatabilirsiniz.

Bir corsair bir thermaltake değil tabiki ama verdiğiniz paranın hakkını verir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden artık adam gibi kasa üretilmiyor? Kasa bulamıyorum!

bende kasa ve psu arıyorum bu ilana bak istersen
    www.letgo.com
    Şehit Mustafa Gündoğdu içinde, ikinci el satılık Pro gaming bilgisayar kasası - letgo
    https://www.letgo.com/tr-tr/i/pro-gaming-bilgisayar-kasasi_ee566a0d-8e41-4a5e-9c7c-9a4dc709309d

• Morphinz kullanıcısına yanıt
    Hocam alıcağın kasa budur kendim kullanıyorum sadece egzos fanı var led olan onu da kasa nın üstündeki tuşdan kapata biliyorsun kasa atx tamperli cam matx sistem kurdum bilerek kasa çok geniş ön tarafa 2 fan taktım ben zamanın da 386 tl almıştım

MSI MAG VAMPIRIC 010M Temperli Cam 1x Fan RGB ATX Gaming Bilgisayar Kasası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deswaaa -- 22 Haziran 2020; 13:40:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Eski ikinci el kasalar almıştım bu mikrop olayından önce. Tanesi 600 TL'ye Corsair 780T ve 2 tane Corsair Air 540 almıştım. Şuana kadar kullandığım en iyi kasalar.

Bu mikrop olaayından sonra her şeyin fiyatı uçmuş durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darth Mentor

Kur çok bozdu, eskiden böylemiydi. Bak bu 2016'da aldığım Corsair 100R'ın fiyatı

bu da 2017 marttan NZXT

Şimdi bu fiyatlara everest kasa bile alamıyoruz maalesef. Güzel kasalar var mı var Fractal Design vs ama bunlar içinde minimum 1500 TL'yi gözden çıkartmak gerekiyor.
    Olması gereken fiyatlar bunlar işte. Kasa yani bu altı üstü.. İçi boş metali bile 8-9 kat pahalı alıyoruz artık. Adamlar bin dolara sistem topluyor, biz bin liraya boş kasa alabiliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Champion39

Cooler master td500 mesh siyah versiyonunu kullanıyorum istersen rgb'siz kullanabilirsin kasayı iyi almışım diyorum üst paneli 360mm aio destekleyen fiyatı uyguna kasa yok gibi şuan piyasada
    Hocam kasa çok iyi. Egzoz fanı olmadan dahi soğutma performansı zirveye oynuyor piyasadaki rakiplerine göre. Dizayn güzel vs vs. Bu araştırmalarım sonucu gerçekten piyasada en alınabilecek F/P kasalardan biri olduğunu düşünüyorum ama harici psu ile birlikte fiyat benim için yüksek kalıyor.

Fiyat: ₺817,02 + PSU eklesek mesela en ucuz orta düzey vs550 450TL = 1267TL

Karşısına rakip olarak CORSAİR SPEC-DELTA 550W çıkardığımızda kasa+vs550 800TL
    Ön panel mesh değil ve hava akımını önemli ölçüde kesiyor. Muhtemelen hava soğutma ile td500'e göre 10 derece daha sıcak çalışır ama çok daha uygun fiyatlı.
    Sanırım eski stok olduğu için. Ben en iyisi bu fırsatı kaçırmadan spec-delta alayım. Muhtemelen stok bittikten sonra bunu almakta hayal olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 22 Haziran 2020; 15:35:0 >

• Corsair 270r kullanıyorum ve memnunum. Ön taraftan hava alması için pek boşluk olmasa da sıvı soğutmayla ryzen 5 3600'ü oyunlarda 50-55 derecede çok rahat tutuyor.
  • Valla 6 yıl önce topladığım bir kasa var. Hala onu kullanıyorum. 3 kere sistem değiştim için de. Dıştan bi karbon fiber kaplamıştım, 5 yıl önce. Hala sapa sağlam duruyor. Üste ve yan panel de iki fan yeri var. Önden de bir tane girişi var. Alt da duruyordu fan, onu dvd nin yerine koydum. Üste, egzoz fanıyla bir rüzgar koridoru oluştu. Zaten iki tane fan var şuan kasada. Değişmeyi de düşünmüyorum ilerde. Bu fiyatlar böyle gittiği sürece, değişmekte zor zaten. İlerde tekrar kaplamayı yeniler, modifiye eder devam ederim.

XIGMATEK ASGARD PRO PURE BLACK EDITION

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 22 Haziran 2020; 19:26:28 >

• Amerikalı 270 birim paraya be quiet! Dark Base Pro 900 alıyor.
    www.amazon.com
    Amazon.com: be quiet! Dark Base PRO 900 Black Rev. 2, Full Tower ATX, 3 Pre-Installed Silent Wings 3 Fans, BGW15, Tempered Glass Window, RGB LED Illumination: Computers & Accessories
    https://www.amazon.com/quiet-Full-Tower-Computer-Window-BGW15/dp/B07DWDQFSX

Bizde kasadaki fanın tanesi 190 birim.
    www.hepsiburada.com
    Be Quiet! BL067 Sılent Wings 3 140 mm 4 Pin Pwm Kasa Tahliye Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/be-quiet-bl067-silent-wings-3-140-mm-4-pin-pwm-kasa-tahliye-fani-p-HBV00000M12S9?magaza=Gelbura

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.