Şimdi Ara

Neden artık adam gibi kasa üretilmiyor? Kasa bulamıyorum! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
4
Favori
19.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Amerikalı 270 birim paraya be quiet! Dark Base Pro 900 alıyor.
    https://www.amazon.com/quiet-Full-Tower-Computer-Window-BGW15/dp/B07DWDQFSX

Bizde kasadaki fanın tanesi 190 birim.
    https://www.hepsiburada.com/be-quiet-bl067-silent-wings-3-140-mm-4-pin-pwm-kasa-tahliye-fani-p-HBV00000M12S9?magaza=Gelbura
    Bu sistem artık değişmez hocam. Sürekli yükselecek maalesef.

• Morphinz kullanıcısına yanıt
    Dark'ın Knight ve N10 modellerini kullandım. Dark Knight, metal olarak daha sağlamdı ve 5.25" ve 3.5" yuvalarının çevresi yuvarlatılmıştı. Dark N10'da ise bu tarz detaylar yok ve metal görece daha yumuşak. Ayrıca iki kasada ki fanlar çok iyi değil ve x99 strix ile yönetmeye kalktığımda pek etkili olmadı. Bu yüzden önermemiştim.

Aradığına yakın, XIGMATEK BEAST 4 x RGB FANLI X-POWER 650W 80PLUS var. Ortalama bir marka. PSU'su pek tavsiye edilmiyor. Yakın fiyata Corsair Spec delta önerilmekte.
    www.vatanbilgisayar.com
    XIGMATEK BEAST 4 x RGB FANLI X-POWER 650W 80PLUS USB 3.0 MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-beast-4-x-rgb-fanli-x-power-650w-80plus-usb-3-0-midt-atx-kasa.html

• quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

Dark'ın Knight ve N10 modellerini kullandım. Dark Knight, metal olarak daha sağlamdı ve 5.25" ve 3.5" yuvalarının çevresi yuvarlatılmıştı. Dark N10'da ise bu tarz detaylar yok ve metal görece daha yumuşak. Ayrıca iki kasada ki fanlar çok iyi değil ve x99 strix ile yönetmeye kalktığımda pek etkili olmadı. Bu yüzden önermemiştim.

Aradığına yakın, XIGMATEK BEAST 4 x RGB FANLI X-POWER 650W 80PLUS var. Ortalama bir marka. PSU'su pek tavsiye edilmiyor. Yakın fiyata Corsair Spec delta önerilmekte.https://www.xigmatek.com/product_detail.php?item=232https://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-beast-4-x-rgb-fanli-x-power-650w-80plus-usb-3-0-midt-atx-kasa.html
    Xgimatex in 600w x calibre psu'sunu 6 yıldır kullanıyorum. Hala çalışıyor, fakat gücü ne kadar yerinde bilemiyorum. 🤣 R3600 ile 1050 ti kullanıyorum şuan. Öncesin de hd7850 ile i3 3.nesil kullanıyordum.

Tabi Psu da herzaman kaliteli olanı tercih etmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de kasa arayışı içinde olduğum için konuyu baştan sona okudum.

Maalesef benzer konulardaki gibi mesajların önemli bir kısmı "şu senede şu malı şu kadar fiyata almıştım" şeklinde. Hayrını görün ama konuyu kirletmeyin bir zahmet.

Benim fiyatı nispeten uygun ve kaliteli olarak algıladığım MB511 ve 220T var. İncelemelerde hava akışları da fena değil ancak arkaya da fan almak gerekiyor. MB511 iç hacim olarak daha geniş ancak 220T'nin de özellikle beyaz olanı çok şık duruyor.

Bu arada forumda VS550'nin 5700XT de siyah ekran sorununa neden olduğu yazıyordu. Güçlü sistem kurulacaksa bunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Bütçe sınırlıysa mecburen kasadan kısılacak.
  • Corsair 400R üzerine kasa tanımam. Hava akışı, kalite, fonksiyonellik, sağlamlık, işlevsellik. Her yönüyle kasaların ağa babası. Şimdiki çin kerhanesi kasalara tur bindirir.

Ergen arcibi manyakları taşa tutar birazdan.
  • Cooler master h500 üne bakmanı önerrim o gamda özelleşmiş üç dört ürün birinde 2. Mash ön kapak var. Fan hız yönetimi , rgb yönetimi nasıl bilmiyorum profile bağlanan üst ön kısımda tutamaçı var. Hava performansıda iyi diye biliyorum. Fiyat orta üst segmentte. Tasarım dersen couger kadası harika

• Mediamarktan 100 tl ye xigmatek asgard almıştım üstünde 400w psulu hey gidi günler. Vatanda xigmatek gaia 2 kule soğutucu 50 tl ye satılmıstı şimdi üstündeki fanı bile daha pahalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fakir Kemancı -- 22 Haziran 2020; 23:4:7 >
  • Fakir Kemancı kullanıcısına yanıt
    Plastik parçası dandik kasa fanları 40-60 TL arasına satılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam aerocool ve zalman kasaları kaliteli ve uygun fiyatlı oluyor genelde modellerine bir bakın isterseniz
  • sıcak fırsatlarda vardı önü mesh 320 tl gibi birşeydi bakmalısın ona
    https://forum.donanimhaber.com/gametech-x-coler-argb-4x120mm-fan-mesh-on-panel-cam-yan-kapak-super-kasa-339tl--144003611

kasa micro atx bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fakir Kemancı -- 22 Haziran 2020; 23:34:37 >
  • Dolar bu kadar artmışken güç kaynağının üzerine konulan metal parça çıkarılabilir mi diye bakarım. Dolar'ın artması üreticilerin suçu değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

Aradığına yakın, XIGMATEK BEAST 4 x RGB FANLI X-POWER 650W 80PLUS var. Ortalama bir marka. PSU'su pek tavsiye edilmiyor. Yakın fiyata Corsair Spec delta önerilmekte.https://www.xigmatek.com/product_detail.php?item=232https://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-beast-4-x-rgb-fanli-x-power-650w-80plus-usb-3-0-midt-atx-kasa.html
    Hocam Xigmatek aldım zaten fakat beğenmedim. Bu parayı kesinlikle hak etmiyor. Sadece göz boyama için yapmışlar tamamiyle ticari modeller. Hepsinin kasa kalıbı aynı zaten sadece front panel değişiyor. İçerisinde gelen PSU'da iş görür fakat voltaj dalgalanmalarında patlaması ve sistemi patlatması kuvvetle muhtemel ve ileriye dönük bir model değil. Bak CX600'ü 8 yıldır kullanıyorum en azından 100 kere elektrik gitmiştir, voltaj dalgalanmaları vs hiç bir sorun olmadı bu zamana kadar. Bu nedenle en azından corsair VS550W psu'lu olan Delta-spec alayım diyorum.
    Geri iade talebi açtım farklı bir ürüne yöneleceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: scan

Ben de kasa arayışı içinde olduğum için konuyu baştan sona okudum.

Maalesef benzer konulardaki gibi mesajların önemli bir kısmı "şu senede şu malı şu kadar fiyata almıştım" şeklinde. Hayrını görün ama konuyu kirletmeyin bir zahmet.

Benim fiyatı nispeten uygun ve kaliteli olarak algıladığım MB511 ve 220T var. İncelemelerde hava akışları da fena değil ancak arkaya da fan almak gerekiyor. MB511 iç hacim olarak daha geniş ancak 220T'nin de özellikle beyaz olanı çok şık duruyor.

Bu arada forumda VS550'nin 5700XT de siyah ekran sorununa neden olduğu yazıyordu. Güçlü sistem kurulacaksa bunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Bütçe sınırlıysa mecburen kasadan kısılacak.
    Siyah ekran konusunu araştırayım. Belki eski tip sarı sticker'lı olan vs550 olabilir o sorunu çıkaran. Yeni gri stickerlı olan daha kaliteli diye okumuştum. Bu konuyu araştırıp tekrar dönerim. Olmadı aynı paraya 600W FSP'ler alınabilir. Ama adam gibi Gold 600w psu için 550++ ödemek gerekiyor.

Arka fan olayı biraz tartışılır. Gamers Nexus incelemesinde arka fanın sadece 1-2 derece fark ettirdiğini gördüm izle istersen. Daha sonra bir fan daha takılabilir çok zor değil ama genel olarak fiyat fazla. Adam gibi bir PSU ekleyince 1200-1400TL'den aşağısı mümkün değil öyle bir setup ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

Corsair 400R üzerine kasa tanımam. Hava akışı, kalite, fonksiyonellik, sağlamlık, işlevsellik. Her yönüyle kasaların ağa babası. Şimdiki çin kerhanesi kasalara tur bindirir.

Ergen arcibi manyakları taşa tutar birazdan.
    Hocam ben de 300r kullanıyorum zaten. Bizim kasaların yanına bile yaklaşamaz bu yeni nesil kasalar. Her türlü et kalınlığı ve sağlamlığı daha iyi. Ama artık devir değişti. İnsanlar nedense kasanın içini görmek, pavyona çevirmek istiyor. Böyle olunca binlerce lira harcadıkları donanımları sergileyebiliyorlar. Uzay üstünde gibi hissediyorlar sanırım kendilerini. Bizim gibi oldschool tayfa kaslı olsun, kenarda dursun işini yapsın yeter gözüyle bakıyor. Firmalar yolunacak kaz buldu "gamming, for gamers" adı altında aynı board'ı kırmızıya boyayıp daha pahalıya satıyorlar. Bir arkadaşa pc topladım, neden bundan almadın diyor. Aynı kart rengi farklı diyorsun inanmıyor adam. Düşün nasıl bir göz boyama sistemi kurulmuş. Gamer sandalye en uyuz olduğum. 2 bin liraya sandalye satıyorlar ve 1 yıla üzeri soyuluyor, hiç rahat değil sadece görsel. 2 aydır sandalye arıyorum ve hala bulamadım. Altı üstü sandalye bu ya... Ne kadar zor olabilir değil mi?
    Garip zamanlardayız, ben de kaldıramıyorum inan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 23 Haziran 2020; 0:34:6 >

• Teknobiyotik'den dark ürünlerine bir bakın.

İnsana dayıyorlar sevilaysonik gibi lgbt renkli kasaları..

Ne adam akıllı dört tane usb soketi var ne doğru düzgün hava alan mesh yapısı var.

Bir sürü kasa var ama doğru düzgün 360'lık radyatör takılan çok kasa da yok ortalıkta.
  • AEROCOOL STRIKE-X XTREME DEVIL RED EDITION 2 OYUNCUKASASI 479 TL

bu nasıl AEROCOOL kasasını suan kullanıyorum bu model degıl ama cok kullanışlı bendeki model 4 sene once almıştırm

• Hocam kesinlikle NZXT H500 veya S340 Elite vs goz atmalisiniz. Fanlari istediginiz gibi ve cok şık duruyor masada. RGB olayi da yok. H500'u 450 tl gibi bir fiyata almistim, simdi olsa olsa 550-600 arasidir.

• Bende sizin gibi çok aradım RGB'siz kasa ama en son pes ettim.

Fiyatlar uçmuş durumda. En Son 275R aldım mecburen. Ön Panele birşeyler yapacağım fırsat bulduğumda.

Sonra gittim 220T aldım ama iç hacmi o kadar küçük ki. 1080 Tİ ekran kartını Sıvı Soğutma ile sığmadı kasaya :)

Zamanında Thermaltake v71'i 500 TL'ye almıştım Vatan'dan şimdi istedikleri fiyatları görünce şaşırıyorum.

275R alıp. Ön Paneli CNC ile kestirip Mesh yapmaya çalışacağım.

Cooler Master'ın MESH panel kasaları mevcut. İsterseniz onlara bir bakın.
  • Fractal Desing markasını bulursan bir dene kalitesi iyidir

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.