Şimdi Ara

Neden buradayız bilen var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğdunuz zamanı düşünün ben yokken de başkaları yaşayıp ölüyordu. Ben neden dünyadayım. Ne oldu da doğdum bunun cevabını öğrenebilecek miyiz

• evet herkes bir anlam yüklüyor bu duruma, bunu sormak insan fıtratında var demek ki..neden bu dünyadayım..
  • Kur'an oku kardeşim aradığın tüm cevaplar orda. Buradaki kâfirler de bilmiyor ki sana söylesin bir şey bildiklerini zannediyorlar ama onların da cevabı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 31 Mart 2019; 3:20:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yaratıcının yada yaratıcıların var olduğunu sayarsak bizim, arabaları ve robotları yaptığımız gibi bizi yaratanda benzer bir sebepten yaratmış olmalı tam olarak hangi amaç için yaratıldığımızı öğrenmenin yolu geçmişten bugüne neler değişmiş gelecekte ne gibi gelişmeler olacak en büyük ipucu bu sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 31 Mart 2019; 5:24:33 >
  • öğrenebilecek değiliz, zaten biliyoruz

kendini kopyalamaya çalışan moleküllerin, zaman içerisinde yaptıkları pozitif hataların sonucu olarak varız

neden doğdun sorusu ise malum zaten annen ile baban yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Communist

Bir yaratıcının yada yaratıcıların var olduğunu sayarsak bizim, arabaları ve robotları yaptığımız gibi bizi yaratanda benzer bir sebepten yaratmış olmalı tam olarak hangi amaç için yaratıldığımızı öğrenmenin yolu geçmişten bugüne neler değişmiş gelecekte ne gibi gelişmeler olacak en büyük ipucu bu sanırım.
    Birileri bizi yarattiysa kesinlikle bugli surumlerinin atildigi bi ortamdayiz.
    Zira yaratabilen bir zeka en aptalla en zekiyi ayni yerde tutacak kadar salak olamaz..hs...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su Aygırı kullanıcısına yanıt
    Bu sorunun cevabı değil.

Neden moleküller var?
    Neden kendini kopyalama yetisine sahipler?
    Neden bu kural bozulmuyor?
    Hata olduğunu nereden çıkardın?

Aslına bakarsan bunlar uzayıp gider ve hiçbişey bilmediğin ortaya çıkar. Biliyormuş gibi davranmanın sebebi önkabullerin sonucu oluşan yarım yamalak bilgilerle kendini avutuyorsun sadece. Natüralizm kadar insan doğasına aykırı ve saçma birşey yok. Ama bunu malesef önkabullerini aşamadan anlayamayacaksın. Ancak ölünce anlayacaksın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne böceği? Bilen var mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • moleküller atomlar kararlı hale geçmek için birbirleriyle elektron alışverişi yaptıkları veya bu elektronları ortak olarak kullandıkları için var

kimyasal bir süreç bu, nedeni fizik kuralları

hangi kural bozulmuyor?

hata olduğunu nereden mi çıkardım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 31 Mart 2019; 14:39:21 >

• soruların cevabı yokki bende bundan bahsediyorum. soruların cevaplarını bildiğini iddia edenlere bende sorular yönelttim. hodri meydan buyur cevapla
    quote:

Neden moleküller var?

Bu sorunun cevabını vermedin.

quote:

moleküller atomlar kararlı hale geçmek için birbirleriyle elektron alışverişi yaptıkları veya bu elektronları ortak olarak kullandıkları için var

Bende bunu diyorum ya işte;
    Neden bu kurallar var ?
    Neden kararlı hale geçme peşindeler?
    Neden elektron alışverişi yapıyorlar?
    Neden ortak kullanıyor bu elektronları?

Ayrıca neden her zaman bu kurala uyuyorlar? Atıyorum bir sonraki denemede pof olup yok olsun?

hata diye gösterdiğin şeyler hata değil. gözüne kötü geldiği için hata diyorsun.türkçede "hata" nın tanımı bellidir.

Birşeye hata demen için onun doğrusunu, olması gerekeni biliyor olman lazım. Aldığın t-shirtte bir kaç zaman sonra renginin çıkıyor olmasına bu tshirt üretim hatası olmuş/deforme olmuş diyebilirsin. Ama üreticisi biz zaten onu böyle tasarladık der ise bu onun hata sonucu oluşmadığını gösterir

• Anca hakaret edersin işte. Bilginiz sıfır sıfır. Rakamla koca bir 0. Arkadaşın daha hatanın ne anlama geldiğini bilmiyor. Sen sorularıma cevap veremiyorsun hakarete başvuruyorsun. Sizleri izleyip ibret alıyorum
  • kuarkların etkileşimleriyle alakalı bir durum, kuarklar neden öyle dersen de onu henüz tam olarak bilmiyoruz, fizikçiler üzerinde çalışıyor

peki seni mi kırıcam hata diye gösterdiğim o şeylere hata demeyelim, benim hata olarak gösterdiğim ama aslında hata olmayan o şeylerin milyarlarca yıl boyunca birikmesiyle oluşuyor
    Rüyama girmese bari

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Birileri bizi yarattiysa kesinlikle bugli surumlerinin atildigi bi ortamdayiz.
    Zira yaratabilen bir zeka en aptalla en zekiyi ayni yerde tutacak kadar salak olamaz..hs...

Alıntıları Göster
    Dostum bizi yaratanlar kusursuz olsaydı zaten bize ihtiyaç duymazlardı öncelikle bu bir varsayım şimdilik kesin cevabı bilmiyoruz ama mantıklı teoriler üretilebilir bizden faydalanıyorlar teorisi bence en mantıklı olan bizim yaptığımız yapay zekaların bir çok konuda bizden üstün olacağı kesin ama bunun akibetini kestiremiyoruz belkide yapay zekalar insanlığın sonunu getirecekler bunun gibi onlarda hata yapabilirler.

Yine bu söylediğin sorumun cevabı değil. Ben burada molekül zorunluluğundan bahsediyorum. Yani atıyorum atomlar öyle bir kurala tabi olurlardı ki bileşik yapamazlardı ve başka şeyler oluşurdu. Ayrıca söylediğin şeyde bir neden sonuç ilişkisi olduğu da muallak. önce kuark denilen şeyi görüyorsun sonra atomları görüyorsun ve kuark'ın atoma sebep olduğunu söylüyorsun fakat aslında gördüğün şey örüntü. Hayatta herşey örüntüden ibaret. Daireden sonra üçgen geliyor üçgenden sonra daire geliyor gibi bişey.

quote:

milyarlarca yıl boyunca birikmesiyle oluşuyor

Bu da tamamen palavra. Geçmişi canlandırma imkanın yok. Örneğin şöyle desem 70 dklık bir videoyu 5 sn içerisinde 10. dakikasına getiriyorsun. Ekrana gelen kare 10 dakikalık bir süreden sonra mı gösterime geldiği anlamına geliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Communist

Dostum bizi yaratanlar kusursuz olsaydı zaten bize ihtiyaç duymazlardı öncelikle bu bir varsayım şimdilik kesin cevabı bilmiyoruz ama mantıklı teoriler üretilebilir bizden faydalanıyorlar teorisi bence en mantıklı olan bizim yaptığımız yapay zekaların bir çok konuda bizden üstün olacağı kesin ama bunun akibetini kestiremiyoruz belkide yapay zekalar insanlığın sonunu getirecekler bunun gibi onlarda hata yapabilirler.

Alıntıları Göster
    dindeki boşuna yaratılmadık iddiası kadar saygı görebilecek bi iddia diye düşünüyorum.

güneşe doğru yol alan göktaşı kadar evrende lıymetimiz ve misyonumuz olduğunu anlamak biraz zor gelebilir.

unutmayın

1000 yıl evvel şimşek çaktığında doğa olayı olduğunu iddia etmenizle kelleyi kaptırabilirdiniz..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.