Şimdi Ara

Neden Dünyadaki En Fakir,Gelişmemiş ve Çoğu Eğitimsiz Ülkeler Müslüman ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
6.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıl olmuş 2012 batının ahlaksızlığında dolayı ger kaldık diyen var
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

bu da alternatif görüş

çok videosunu izledim ama böylesini ilk kez görüyorum
    daha neler göreceğiz işte asıl onu merak ediyorum ama.
  • Peki fakir olduğumuz için mi müslümanız; müslüman olduğumuz için mi fakiriz?
  • kısaca din yüzünden bilim ve eğitimi din ile karıştırıyorlar
  • Çok yanlışlar var herkes haklı.

Bunun için islam da reform şart.

ama insanların beyninde ki bilgiler kemikleşmiş...

mesela anadoluda islamı yaymak için görevlendirilenlerin çoğu nasıl bektaşi olup güzel bir din portresi çizerken.

nasıl bazıları cani yamyam gibi

anası bacısı karısı kızı vaciptir der.

bugün ki islam 2 türlü.

1.Sünnilerin allahı
    2.Şiilerin allahı nın islamı kimse kusura bakmasın bir kere mezhepler gereksiz en kısa yoldan.

mesela iranda ezan "haydi çalışmaya"

diye başlarmış

türkiyede "haydi namaza"

bir söylenti var arapça bilmiyorum ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WirLieBen -- 9 Mart 2012; 23:01:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Kur-an da bununla ilgili herhangibir bir yazı var mı acaba.Umarım hadislarle gelmezsiniz..Çalgılı müziğin haram olduğuyla ilgili bişeyler duymuştum ama resim olayını ilk kez duyuyorum.Gerçi heykel yapmakta haramdı..

Hadislerde İslam dinin bir parçasıdır. Resim, müzikte detaylar var, doğa resmi, def falan..

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjkjb

100 sene önce resim yapmak, 50 sene önce çalgı çengi haramdı demişsiniz, bunlar hala haram.
    Haramlar, helaller, değişmez.

bu zihniyetle geri kalmanız normaldir ...

işiniz gücünüz dalga geçmeye çalışmak, sabahtan akşama kadar müzik dinleyip gelişin o zaman.

Ateistlere;
    Bir yapı, bina gösterdiğinde bu kendi kendine meydana gelmiştir desem, deli dersiniz. Binadaki o düzenin kendi kendine olamayacağını, bunu yapan birisinin olduğunu bilirsiniz.
    Ama koca kainatın, düzeninin kendi kendine oluştuğunu iddia edersiniz.

Madem öyle kendi kendine oluşan düzende hiçbir şey yapmayın, belki tesadüfen para kazanır, tesadüfende ilerlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nco -- 9 Mart 2012; 23:20:51 >

• Müslüman coğrafyaya dair bir genelleme yapmak yerine Türkiye'nin geri kalmışlığıyla alakalı yorum yapmak istiyorum. Bana kalırsa; dini eğitimin köreltilmesi hatta yokedilmesi, Cumhuriyet sonrası Türk milletinin tarihiyle olan bağlarının (yapılması illa dönemin şartları için gerekiyor muydu tartışılır) tamamen koparılması bence en önemli iki sebeptir. Yani dini ve milli duyguların yok edilmesi.

Hepimiz dindar geçiniyoruz, çok şükür Müslümanız diyoruz. Fakat Kuran'ın emrettiği tarafsızlığı, adaleti ve duru bilincimizi ayakta tutmak için hiç çaba sarfetmiyoruz. Gittim, gezdim gördüm; elin Avrupalısı bizden daha Müslüman. Eğer Müslümanlık dürüstlük, tarafsızlık, rüşvet yememek, işini kamunun yararı için düzgün yapmak, düzenli yaşamak, maymun iştahlı olmamak ise. Avrupalılar bu dinamikleri kanunları ve kültürleri sayesinde oturtmuşlar. Devletleri ve insanları sözde laik, ama ne hikmetse İslam'ın hükümleri heryerde karşımıza çıkıyor. Sadece herbirinin görünürde ismi farklı. Biz ise bu dinamiklerimi çok uzun yıllar önce yıktık. Bizim müslümanlığımız ise nüfus cüzdanımızdaki bir satırdan ibaret, yani zahiri.

Akıl bu dünyada insanın sahip olduğu en kuvvetli araçtır. Fakat akıl her iki yönede hizmet edebilir. Yaratmak ve yoketmek. İşte din burada dizginleri eline alıp, insanın aklına hükmetmesi gerektiğinden bahseder. Aklını yıkıcılık için değil, bütünün çıkarı için iyi yönde kullanmak gerektiğini telkin eder. Gerçek akıl ( yüksek bilinç ), asla ve asla dinin ilkeleriyle çelişmez.

Bilim ve dinin çeliştiği diasporası batılı ülkelerde reform öncesi (tabiri caizse 'küçüklüğünde topları inşaata kaçtığı için') kilisenin güç manyaklığından doğan bir önyargıdan başka birşey değildir. Oysaki İslam aleminde böyle bir iç savaş hiç yaşanmamıştır, dolayısıyla dindarız o yüzden geri kalıyoruz gibi bir argüman tamamiyle bu coğrafyada değil batı coğrafyasına ait bir argümandır.

Ne yazık ki Allah adil arkadaşlar. Meryem suresinde bahsedildiği gibi, Hazreti Meryem hamileyken bile, karnını doyurması için o şartlar altında ağacı sallamasını isteyen Yüce Allah, nüfus cüzdanına ve etiketlere bakmıyor... Tamamen adil davranıp, en çok çalışana, çabalayana veriyor nimetlerini. İsmi müslüman olana değil, müslüman gibi davranmaya çalışanlara veriyor ihsanlarını.

Avrupa'da hastanelerde dolaşanlar bilirler. Biri öldüğünde hiçbir bağırış, çağırış yakarış duyamazsınız. Herkes çok normal birşey olduğunu kabullenir ve üzüntüsünü içinde yaşar. Bizim ülkemizde en ufak bir durumda canımız yansa avazımız çıktığı kadar bağırırız. Şimdi soruyorum size: onlar mı Allah'ın emirlerine isyan ediyorlar yoksa biz mi ? Eğer ölüm her nefsin başına gelecek bir hadise ise, hastalığından ölmüş bir insanın durumunu kabullenmekte neden bu kadar zorluk çekiyoruz ?

İş hayatına bakarsınız, Avrupa'da insanlar işini düzgün yapıp gerisine hiç ama hiç bakmazlar. Bireyin nefsini tatmin etmeye değil, bütüne yararlı bir ürün çıkarmaya yoğunlaşırlar. Biz günü kurtarmaya, korkularımız içinde kendimizi kurtarmaya, her durumda bir bahane üretip işten kaçmaya çalışmaz mıyız ? Kim daha müslüman arkadaşlar ? Allah adil.

İşte sadece birkaçını saydığım bu durumlar yüzünden, dünyada en gelişmiş ve en eğitimli ülkeler Müslüman. Biz ise sadece lafta müslümanız.

Sadece tek artımız var. Biz ahlaki değerlerimizi, onlar kadar kolay çiğnemiyoruz. Yılların biriktirdiği, babadan oğula aktarılan bu ahlak; zayıfı koruma içgüdüsü onlarda yer edinmiş değil. İşte bu yüzden güçlü olduklarında sömürgeci zihniyetle daha fazla güç için hataya düşüyor tüm dünyaya dolayısıyla kendilerine de acı çektiriyorlar. Biz eğer, toplum olarak dinin özüne geri dönmeye cesaret edebilecek kadar iradeli olursak işte bu kültürek ahlak ve dinin gerekleri ile Sayın Prof. Oktay Sinanoğlu'nun bahsettiği bilim + gönül ikilisini uygulamış olacağız.

İyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files

İslamı eleştirmenize gerek yok veya İslamda reform yapılmasına gerek yok zaten İslam da reform isteyen veya bunu yapalım diyen birisi Allah'a eş koşmuş olur.

İslam zaten bir çok kişinin Cehennem için yaratıldığını söylüyor. Her şeyi Allah yaratmıştır. Bütün rızıkları Allah yarattığı gibi helal ve haram kavramının olması için bir kısmı yasaklanmış veya kısıtlanmıştır.

Sex yapmanın veya içki içmenin gelişmişlik göstergesi olmadığını fakat bu konularda tutucu davranmanın gericilik olduğunu düşünenler var normaldir.

Kitap, evlenmeyi ve çoğalmayı da emrediyor.

Bir kendini bilmez zaten yukarıda buna benzer bir konuya dikkat çekmiş ve aynı şahıs Hadisleri de red edebilmek üçün bir takım sözler sarf etmiş. Ben inanın çok güldüm çünkü Allah ve Kuran inancı bile olmayan veya olup olmadığı şüpheli birisi nasıl olur hadisleri red eder ki ? İşte bilmeden konuşuyor. Tevhid yani Müslüman olmanın şartı ve imanın şartları aslında aynı değildir.

Dikkat edelim lütfen,
    Allah'a inanmak, Meleklere, Kitaplara, Resule ( Peygamberlere ) Ahiret gününe ve kadere inanmaktan bahseder Kuran. Tabi anlayana, burada buraya kadar olan kısım da Kuran, Kuranda bahsedilen tüm kitaplara ( Incil, Tevrat, Zebur ve İbrahim A.s. gibi Nebilere inen suhufeleride kapsar ) imanı, ve tüm Peygamberlere imanı şart koşmuştur.

Bir Müslümanın H.z. Isa A.s. ı ve onunla ilgili Kuranda bildirilen mucizelere inanmamak gibi bir durumu tavrı olamaz. Fakat aynı zamanda Tevhid te bütün bunlara eş zamanlı olarak, H.z. Muhammed Mustafa A.s.v in son peygamber olduğu ve Allah'ın ( öncelikle) kulu ve elçisi olduğuna da iman eder.

Şimdi Kuran tamam da hadis olmaz diyen biri bütün bunları işine geldiği gibi yorumlamışsa zaten o adamı dikkate alıp cevaplamak aslında gereksiz bile kalır da neyse belki faydalanan olur.

Yukarıda sex yapmak gibi bir durumdan bahsettik.
    Şimdi bu hem günah hatta Müslüman birisi için ölüm cezası bile var ama bir taraftanda Allah emrediyor ve Peygamber'in sünnetidir ???

İşte burada Haram/Helal konusu bazı eşyaların sebep gösterilmesi aynı zamanda bazı fiillerin de yapılma şekli ile ilgili yasak veya serbest olması ile ilgili konumlandırılmıştır.

Örneğin Cenabet gezmek haramdır ve mutlak yıkanmak gerekir fakat her duş alan cenabetlikten kurtulmaz. Hükümler vardır. Sex yapmak ta böyle. Zaten Allah bize yemek yemeyin ve yiyecek içecek için iş bulup çalışmayın demiyor. Fakat kazancın da hükümlerine göre kazandığımız şey helal veya haram olabiliyor.

Şimdi biri gelip faiz haram dese, hülle ile ticaret yapıyormuş gibi araba alıp satarak faizle borç veriyorsa kandırdığı elbet kendidir. Veya faiz almak haram olduğu gibi faiz vermeninde günah olduğunu bile biler gidip bankadan faizle para alıyorsa buda günahtır.

Kuyruk acının bu kadar derin olduğunu bilmiyordum..Tek doğru müslüman sizsiniz zaten..Hadislere gelirsek..Hadislerin doğruluğu kesin değildir.Çünkü farklı yorumlamalar mevcuttur.Öyle hakaret ederek yok bu kişinin Allah inancı var mı yokmu vs. gibi bıdı bıdılarla gelme..Çünkü bilgisizliğinin acısını diğer konularda fazlasıyla çektin.Karşılığını alıp oturdun aşağıya.Onun için başka şeylerle gel.Sen ve senin gibilerin diyecek lafı kalmadığında tek diyeceği şey ben ondan daha müslümanım felsefesiyle vurmak oluyor ama bu tarz kişiler kafir bile olamazlar..Çünkü onlar kendilerine müslümanlardır sadece..Hadi daha fazla güldürme sen istersen.Biraz bilgi edinipte gel..

• Islam dınını musiumanların hep yanlıs yorumlaması kı bu turkıyede de boyle bence en onemlı unsur ıse dınımızın sankı calısmayan uretmeyen dusunmeyen bır ınsana nasılsa allah en dogrusunu bılır zıhnıyetını emretmıs gıbı hareket ettırılmeye calısması aksıne dınımız okumayı ılım ırfan ogrenmeyı ınsanların hayatını kolaylastırıcı cozumler uretmeyı farz kılmıstır ama bu hıcbır zaman bole olmuyor tarıhe bakın musluman toplumlarda hıcbırınde bır bırlık goremezsınız ancak hrıstıyanlar eger bırseyde ortak bır cıkar varsa anında bırlık olmuslardır ornegın haclılar bızı bu hale getıren bırazda malasef dıs mıhrakların oyununa bırlık olamamızdan kaynaklanan cıkarcı musluman toplum yapısı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paintov

bugün reform edilmiş hristiyanlık dediğinize aristocu düşünme tekniğini müslümanlar vermiştir. hiç hayatında endülüsten, kitapları avrupada ve abd'de hala okutulan ibni sina'dan farabi'den, darwinden önce evrimi ortaya atmış olan ibni haldun'dan, matematiğin ustası el harezmiyi bilmeyen haberi olmayan insanlar var hala.

iyi diyorsun güzel diyorsun doğru diyorsun ama eksik diyorsun...bu islam bilim adamlarının çoğuda eski yunan filozfların çalışmasından yola çıkmıstttır..yani onların hocaları da yunan filozoflarıydı...gazali amcamız kafir zındık allahsız deyip baltaladığı filozoflardı...bir dönem müslüman din adamları bilimde önemli katkılar yapmıs olsada yine kendi din kardeşlerinin bağnazca yaklasımına kurban gitmiştir...bir dönem mendereselerde din bilim birlikte verilirken ,sonra bilimin kafirliğe özendirdiğine kanaat getirip bilimi medreselrden cıkardılar...sonrası malum...-müslümanlar niye bilimde geri- diye sorup duruyorsunuz...bugunde değişen bişi yok..evrim ateistliktir ,eski pagan geleneğidir,yahudi oyunudur diye asılanıyor halka...milli eğitim bakanları evrimi görmezden geliyor evrim karsıtı argumanları destekliyor,din eğitmi olan yerlde evrimden eser bile yok..ibni sinan falan olsa evrimi okur öğrenirdi..kafirlik demezdi..bırakın su batı bilmi müslümanlardan almıstır gibi boş ezik avuntuları..gerceği görün...

Gazali'yi hiç anlayamamışsınız. İnsanların, onu yanlış anlayabileceğini öngörüp kitabında bu dediklerinizi adım adım El-Munkiz'u-mine'd-Dalâl adlı eserinde açıklamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LasTSuRvivoR -- 9 Mart 2012; 23:42:35 >

• quote:

işiniz gücünüz dalga geçmeye çalışmak, sabahtan akşama kadar müzik dinleyip gelişin o zaman.

Ateistlere;
    Bir yapı, bina gösterdiğinde bu kendi kendine meydana gelmiştir desem, deli dersiniz. Binadaki o düzenin kendi kendine olamayacağını, bunu yapan birisinin olduğunu bilirsiniz.

Madem öyle kendi kendine oluşan düzende hiçbir şey yapmayın, belki tesadüfen para kazanır, tesadüfende ilerlersiniz.

zihniyet gelişmeden toplum nasıl gelişsin...müzik haramdır diyen kişiye itibar etmem..gülerim...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ateizm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 9 Mart 2012; 23:49:51 >

• quote:

Kuyruk acının bu kadar derin olduğunu bilmiyordum..Tek doğru müslüman sizsiniz zaten..Hadislere gelirsek..Hadislerin doğruluğu kesin değildir.Çünkü farklı yorumlamalar mevcuttur.Öyle hakaret ederek yok bu kişinin Allah inancı var mı yokmu vs. gibi bıdı bıdılarla gelme..Çünkü bilgisizliğinin acısını diğer konularda fazlasıyla çektin.Karşılığını alıp oturdun aşağıya.Onun için başka şeylerle gel.Sen ve senin gibilerin diyecek lafı kalmadığında tek diyeceği şey ben ondan daha müslümanım felsefesiyle vurmak oluyor ama bu tarz kişiler kafir bile olamazlar..Çünkü onlar kendilerine müslümanlardır sadece..Hadi daha fazla güldürme sen istersen.Biraz bilgi edinipte gel..
    He nasıl kuyruk acım var bir bilsen...

quote:

Hadislerin doğruluğu kesin değildir.Çünkü farklı yorumlamalar mevcuttur.

Hadis alimi isen ders ver de bilelim. Ben sana anlatayım istersen kafan alacaksa. Hadis nasıl toplanır falan diye. Buhari, Tirmizi, Müslim falan kimdir, Ravi ve Sika Ravi nedir falan.

Gerçi öğrenmek lazım da... Senin öğreteceklerin olsa olsa laf nasıl kıvırtılır olurdu herhalde...

quote:

Çünkü bilgisizliğinin acısını diğer konularda fazlasıyla çektin.Karşılığını alıp oturdun aşağıya.Onun için başka şeylerle gel.

Cevaplayamadığın on tane şey olduğu gibi, Çocuk İstismarları ile ilgili Fransa' da tartışılan yasa ile ilgili bir tek kelime etmeyen ben değildim hani. Hani şu medeniyetin merkezi olarak gösterdiğin AB ve Fransa dan bahsediyoruz.

quote:

Sen ve senin gibilerin diyecek lafı kalmadığında tek diyeceği şey ben ondan daha müslümanım felsefesiyle vurmak oluyor ama bu tarz kişiler kafir bile olamazlar..Çünkü onlar kendilerine müslümanlardır sadece

Ben senden daha Müslümanım demiyorum.

Ortaya yazdığım bir şeyde kuyruk acın senin var ki, hemen alıntı yapıp yazdın. Ben 50 kere dedim fındık büyüklüğünde aklı olanın mutlak hafızasında yer ederdi sanırım. Rabbim istediğine dilerse azap eder, dilersen en büyük mükafatı verir. Bu yüzden ben değil Müslüman dır, değildir, veya şu mertebedir i tartışmayı bırak, bir adam cennete gider veya cehenneme gider dersem Allah'a karşı en büyük günahları işlemiş olurum.

Ahmet, Mehmet diye isimlendirmek yerine Kuran tarif verir. Biz bu tarifi elbette yaparız ve ardından da Allah'ın lanet ettiği gibi biz de üzerine lanet ederiz.

• Tabii ki de Hz. Muhammet'in Veda Hutbesindeki, 'Müslüman hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyaya, yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışmalıdır.' sözünün yarısı uygulandığı için.

Bunun yanında, Müslüman Devletlerin gelişmesini istemeyen emperyalist devletler yüzünden.
  • quote:

quote:

Ateistlere;

zihniyet gelişmeden toplum nasıl gelişsin...müzik haramdır diyen kişiye itibar etmem..gülerim...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ateizm

Allah hidayet etsin, ne diyeyim.

İyi geceler

• quote:

Hadis alimi isen ders ver de bilelim. Ben sana anlatayım istersen kafan alacaksa. Hadis nasıl toplanır falan diye. Buhari, Tirmizi, Müslim falan kimdir, Ravi ve Sika Ravi nedir falan.

Gerçi öğrenmek lazım da... Senin öğreteceklerin olsa olsa laf nasıl kıvırtılır olurdu herhalde...

Kütüb-i sitte'yi baştan aşağı taradınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

Kütüb-i sitte'yi baştan aşağı taradınız mı?

Hadis konusunda çok derinlemesine bilgi sahibi değilim. Bildiğim hadisler vardır hatta ravilerini bildiğim hadisler de vardır ancak senetlerini sayamam veya yanlış bilirim.

Fakat hadislerin nasıl tasniflendiği ve nasıl ayrım yapılacağını biliyorum. Aynı konuda farklı anlam ihtiva eden hadislerde hangisi dikkate alınması gerektiği ayrımını biraz araştırma yardımı ile yapabilecek seviyedeyim diyebilirim.
    Özellikle Buhari ve Müslim in kitapları, hadis toplama usulleri açısından daha titiz ( diğerleri titiz değildir anlamına gelmesin ) davrandıkları için bu yöne daha fazla eğilmiştim.

Tamamını soracak olursanız, hayır taramadım zaten taramış olsaydım bile aklımda çok şey kalmazdı sanırım. Bunun tahsili de ayrı bir uzmanlık gerektiren konu olduğuna eminim.

• Bir muslumana hadis konusuna girmemesini tavsiye ederim. En duzgunu kutubi sitte ona bile her hadis %100 gercektir gecerlidir diyemiyorsun. Bu yuzden hadis tartismasi cok gereksiz.

Muslumanlar neden geri kaldi denildiginde hadis konusu ornek bir konudur mesela. Seversin sevmezsin cubbeli diye bir adam var. Burada da seveni sayani vardir. Bu adam kertenkele oldurmek sevap, CERN deneyi gereksiz gibi bir suru sey soyledi hadislere dayanarak. Gene hadislere dayanarak dunyanin yasi 9000 yil dedi. Simdi din adami bunlari diyecek Bilim adami tersini. Hangisi daha cok kabul gormus sizce :)

Din tek basina bir etken degldir. Bir suru etken vardir. Ama dinin etkisini gormezden gelmemek gerekir. Hele hele dinimizden uzak dustugumuz icin geri kaldik falan demek gercekcilikten cok uzak.

Geri kalmisligin son yuzyildir falan daha buyuk sebebi emperyalizmdir. Eski teknoloji ile, angarya isleri yapmak ile, savas ile, hile ile somure somure sisti bati dunyasi sisecegi kadar. Su saatten sonra ister komple ateist rasyonalist ol ister budist. Ha faydasi olur gene dinden uzaklasmanin, mesela ne biliyim kizlarin okutulmasi iste insan haklarina yaklasilmasi vb ama gene kesin bir sey diyemem.

Onemli olan sahip oldugun kitleyi duzgun kanalize etmek. Mesela Fethullah Gulen kitap cikartmis yasatma ideali diye. Bu adama inanan guvenen zilyon tane insan var. Bu adam kitaplariyla insanlari ne biliyim hos goruye, cezadan cok affedici olmaya, insan haklarina, demokrasiye, bir arada yasamaya, ust duzey modern egitim almaya falan yonlendirirse ne ala, olumlu etkisi bile olur. Ama yok asacaz kesecez recm edecez kizlar okumasin (buda hadisle alakali bir konuydu yanlis hatirlamiyorsam) o zaman dinin etkisi iyice kotu olur.

• quote:

quote:

He nasıl kuyruk acım var bir bilsen...

quote:

Hadislerin doğruluğu kesin değildir.Çünkü farklı yorumlamalar mevcuttur.

quote:

Çünkü bilgisizliğinin acısını diğer konularda fazlasıyla çektin.Karşılığını alıp oturdun aşağıya.Onun için başka şeylerle gel.

Cevaplayamadığın on tane şey olduğu gibi, Çocuk İstismarları ile ilgili Fransa' da tartışılan yasa ile ilgili bir tek kelime etmeyen ben değildim hani. Hani şu medeniyetin merkezi olarak gösterdiğin AB ve Fransa dan bahsediyoruz.

quote:

Sen ve senin gibilerin diyecek lafı kalmadığında tek diyeceği şey ben ondan daha müslümanım felsefesiyle vurmak oluyor ama bu tarz kişiler kafir bile olamazlar..Çünkü onlar kendilerine müslümanlardır sadece

Ben senden daha Müslümanım demiyorum.

Ortaya yazdığım bir şeyde kuyruk acın senin var ki, hemen alıntı yapıp yazdın. Ben 50 kere dedim fındık büyüklüğünde aklı olanın mutlak hafızasında yer ederdi sanırım. Rabbim istediğine dilerse azap eder, dilersen en büyük mükafatı verir. Bu yüzden ben değil Müslüman dır, değildir, veya şu mertebedir i tartışmayı bırak, bir adam cennete gider veya cehenneme gider dersem Allah'a karşı en büyük günahları işlemiş olurum.

Ahmet, Mehmet diye isimlendirmek yerine Kuran tarif verir. Biz bu tarifi elbette yaparız ve ardından da Allah'ın lanet ettiği gibi biz de üzerine lanet ederiz.

Dostum sen gerçek misin.Yoksa bişey mi içtin.Çünkü ne içtiysen aynısından istiyorum..
    quote:

Bir kendini bilmez zaten yukarıda buna benzer bir konuya dikkat çekmiş ve aynı şahıs Hadisleri de red edebilmek üçün bir takım sözler sarf etmiş. Ben inanın çok güldüm çünkü Allah ve Kuran inancı bile olmayan veya olup olmadığı şüpheli birisi nasıl olur hadisleri red eder ki ? İşte bilmeden konuşuyor. Tevhid yani Müslüman olmanın şartı ve imanın şartları aslında aynı değildir.

Şimdi böyle yazacaksın ondan sonrada ben ortaya attım diyeceksin.Konuda hadislerle gelmeyin yazan benim..Sen bana atıfta bulunacaksın ondan sonrada ortaya yazdım diyeceksin..Benim cevaplayamadığım hiçbirşey olmadı.Medeni toplumlarda ben çocuk istismarı sanki yok mu dedimde sen bana çocuk istismarı var diyorsun.Ama çocuk istismarı konusunda heralde kimse müslüman toplumların eline su dökemeyeceği bir gerçek..Nedenini sizde biliyorsunuz.Bunlan ilgili çok güzel hadistende örnek verebilirim.Sen hadislerin alimi mi oldunki gelip bana yok öğrenmen lazım gibi laflar diyorsun.Tek gerçek Kur-an dır..Gerisi benim için bıdı bıdıdır.Ben hadislerin hiçbirini kabul etmeyelim demiyorum ama güvenilirliği tartışılır..Al hadi çık işin içinden..

quote:

المتصل الذي يعطل الدم أثناء الصيام تلتفت صيام البخاري

"Kan aldırmak yapanın da yaptıranın da orucunu bozar"
    Buhari Oruç 32

Buda diğer bir hadis
    quote:

“Peygamber’imiz oruçlu iken kan aldırmışlardır.”

Ebu Davud Oruç 29-30; Tirmizi Oruç 59; Buhari Tıp 11

quote:

Hz Peygamber :"Üç şey vardır orucu bozmaz: Kan aldırmak, kusmak, ihtilam olmak''
    (Tirmizi, Savm, 24 ) buyurmuştur

Buna benzer bir çok çelişkili hadis var.Kur-an da hadislere inanın diye bişey yok.O yüzden dolayı ben Kur-an ı referans alırım.Hadisleri,Risale-i Nur u yada fetonun sözlerini değil.Bu benim kendi inancım.Heralde bunada: gerçek müslüman benim;benim dediklerim doğrudur diyerek atlamazsın umarım..Senin gibisinide ilk defa görmüyorum..Çünkü ben öyle insanlar tanıdımki adam Risale-i Nur u Kur-andan daha doğru olduğunu iddaa edip kur-anı ikinci plana atabiliyor.Benim kimsenin inancını yargılayacak halim yok.İsteyen istediğine inansın.Bu yaratıcıyla kendisi arasındaki bir durum.Gerisine dut yemek düşer..Herkesin doğrusu kendisine.Hacı hoca takımından bazıları lotodan çıkan parayı haram değil diye senlen tartışabiliyor.Beni ilgilendirmez.Adam buna inanıyor.Ne diyeyim şimdi ben bu adama..Onun için sende akıllı ol bundan sonra..Biraz delikanlı olda mesajlarını ortaya yazdım diyerek direk bana yazacağına alıntı yapıpta yaz.Ortaya yazdığın mesajda kendini bilmezin biri hadisi kabul etmiyormuş yazarsan bu laf ortaya değil bana söylenmiş olur..Yaşının olgunluğunu göster.33 yaşındasın ama 15 yaşındaki çocuktan farkın yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kei$er$oZe -- 10 Mart 2012; 2:41:29 >

• Gelişmeye neden olan İslam'ın kendi değil, İslam'ı kendine göre yorumlayanlardır. Ve ne yazık ki Gazali sonrası (hala onun düşüncelerini savunanlar bulunmakta) İslam dünyası eski bilimsel ilerleme dinamiğini kaybetmiştir. Batıda ise tam tersi yönde atılımlar olunca sonuç kaçınılmaz oldu. Bugün İslam dünyasının en gelişmiş ülkesi Türkiye ise (İran ve Pakistan'ın yok nükleer bombası var yok uçak üretiyorlar gibi şeylerle kendinizi kandırmayın, Kuzey Kore o yönden hepsinden fazla gelişmiş) bunun nedenlerini bir sorgulamak lazım.
  • Batı'nın kalkındığı şartlarda kalkınmak yüz kızartcı bi insanlık suçudur, Batı kendi saadetini başkalarının felaketi üzerine kurmuştur.. Dünyadaki ekonomik gücün, yer altı ve yer üstü kaynakların kontrolünün sağlanması İslam dünyasnın parçalanmış ve bölünmüş olmasınn devamına bağlıdır.

Batı Osmanlıyı parçaladıktan sonra sınırlarını belirlediği her ülkeye boş bir övüntü kaynağı olan bayrak ve ulus masalları, halkına yabancılaşmış batı devşirmesi zalim ve kukla yöneticiler, sınır ihtilafları, mezhep çatışmaları bırakıp kendi saadet bölgesine çekilmiştir..

Meselenin gerçek yüzünü görmeye engel olan kuru övüntüleri bir kenara bırakıp İslam Birliği hedefini ayağa kaldırmazsak önümüzdeki yüzyılda dünyanın gidişatı değişmeyecektir..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.