Şimdi Ara

Neden Hoh Deyince Sıcak,Uf Deyince Soğuk Nefes Çıkıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet beyler olay belli.bilenler varsa bi aydınlatsın beni

• Ben ne bilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya girince hoh ve üff yapanlar
  •  Neden Hoh Deyince Sıcak,Uf Deyince Soğuk Nefes Çıkıyor ?
  • Hoh yaptığında hava mideden uf yaptığında akciğerden gelir.

• sen bugün ne güzel konular actin yav

• Kafamda deli sorular

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uf demek için hızlı çıkıyor hava dolayısıyla soğuk. Hoh 'ta ciğerden çıkıyor ondan sıcak. Bence böyle
  • Hoh yapınca içindeki sıcak hava geliyor, üf leyimce dışardaki havayı itiyorsun. Dışardaki hava da soğuk.
    Bunu düşünemiyorsan beynini kiraya falan sr başkası faydalansın kardeş

Alınma la sevdim seni

• ciğerlerininzdeki havayı yavaş yavaş boşaltırsanız, hava ciğerlerinizde ısınır ve su buharıyla birlikte sıcak çıkar, eğer üfleyerek boşaltırsanız bu durumda hava yeterince ısınmaz ve üflemenin şiddetiyle daha da soğuyarak çıkar.

Bu sorunun senden önce başkasının aklına geldiğini tahmin ettim.
  • şimdi deney yaptım bence hızıyla alakalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Oğuzhan-

Konuya girince hoh ve üff yapanlar

• aslında ağzımızdan çıkmadan önceki içeride bulunan hava hohlama ya da üflemeden önce aynı sıcaklıklardadır. hohlama esnasında ağzımızın aldığı şekil genleşmeye uğramadan direkt dışarıya verilir. çok soğuk havalarda ya da vücut ısımızın dışardan daha sıcak olduğu durumlarda, nefesimiz dışarının sıcaklığından fazladır.
    üfleme ile ağız yapımız darlaşır. bu dar kanaldan geçen hava dışarının sıcaklığına adapte olabilmek için enerjisinin bir kısmını harcar ve sıcaklığından bir düşüş yaşanır, yani genleşme olur çıkan havada.

üflerken çıkan hava bir miktar soğuyarak çıkmasının nedeni budur. hohlamada ise vücut ısımıza adapte aynı sıcaklık çıkar.
    demiş sensei.
  • cigerlerdeki haca yaklaşık 35 derece falan, sen dudaklarını kapaıp üflediğinde hava azından daha hızlı çıkıyor ve bu hız havanın sogumasına heden oluyor, fakat tam tersi azını açtığında hava oldugu sıcaklıkta çıkıyor

ayıqs
  • H ve F harflerini (seslerini) çıkarırkenki anatomik yapımızdan dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverLining

aslında ağzımızdan çıkmadan önceki içeride bulunan hava hohlama ya da üflemeden önce aynı sıcaklıklardadır. hohlama esnasında ağzımızın aldığı şekil genleşmeye uğramadan direkt dışarıya verilir. çok soğuk havalarda ya da vücut ısımızın dışardan daha sıcak olduğu durumlarda, nefesimiz dışarının sıcaklığından fazladır.
    üfleme ile ağız yapımız darlaşır. bu dar kanaldan geçen hava dışarının sıcaklığına adapte olabilmek için enerjisinin bir kısmını harcar ve sıcaklığından bir düşüş yaşanır, yani genleşme olur çıkan havada.

üflerken çıkan hava bir miktar soğuyarak çıkmasının nedeni budur. hohlamada ise vücut ısımıza adapte aynı sıcaklık çıkar.
    demiş sensei.

Forum silinebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kisilikli adam

Neden Hoh Deyince Sıcak,Uf Deyince Soğuk Nefes Çıkıyor ?

bilgi içinde boğulduğumuz sonsuz bir okyanustur.insan öğrendikçe,okudukça cahilliğini anlar.sokratesinde dediğin gibi ; bildiğim tek şey,hiç birşey bilmediğimdir.bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.
  • Isınan hava yükselir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Escherich

şimdi deney yaptım bence hızıyla alakalı

+1
  • Aslında aynı sıcaklıkta çıkıyor. Sen zihninde onu daha sıcak düşündüğün için sana sıcak geliyor. Zihin aldatmacası gibi bir şey yani.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.