Şimdi Ara

Neden mahalle esnafları değil de büyük-internet firmaları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden durust mahalle esnaflarini bulup onlara kazandirmiyoruz da surekli buyuk firmalardan alisveris yapiyoruz?
    Sahsen ben bi cevap bulamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dürüstü kaldı mı? Hepsi bunu nasıl becersem düşüncesinde. Çakal olmuşlar.

• Esnaf artık eskisi kadar masum değil evlat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lopster -- 21 Ocak 2016; 16:41:58 >
  • mahalle esnafı tanıdık değilsen kazıklıyor.

İnternette her şey şeffaf. Hem de daha ucuz. Kampanyalar da cabası
  • Ben şahzen kurunun yanında yaş da yanıyor düşüncesindeyim bence iyibdurust olanlar vardir ama ne yazik ki bize denk gelmedi

• bakkalda kaç çeşit mal var gross markette kaç çeşit mal var ?
  • çeşit çok
  • İşimiz gücümüz yok onları aramakla mi uğraşalım? Bizi buluyorlarsa bulsunlar mesela geçenlerde gördüğüm eczacı, hastaneden biri çıkıp eczanelerin olduğu yere doğru gelmeye başlayınca hemen kapının yanında bitiyordu. İşte ruh budur

• Eski esnaf anlayışının yerini, o esnafın yanında yarım yamalak yetişip alicengize odaklanan ve bu günün çakalları olarak ''tükkan'' açtıkları için asla taviz vermediğim ticaret erbabı şeklidir.
    alışveriş yapacaksam, arkasında muhatap ararım. şahsi sebebim bu dur.
  • crayzy06 C kullanıcısına yanıt
    Konuyu nasil okudugumu yazayim.

"Neden durust mahalle esnaflarini bulup onlardan kaziklanmiyoruz" bilinc altima bu islenmis bir kere. Mahalle esnafindan bir sey alirken tabi 50 kere dusunurum. Adam 5 liraya aldigim sarj aletini orjinalin bi alti cok ideal deyip 50 tl fiyat cekip giderken 10 tl derse her esnafa yaklasirken aklimda o olur.

• Oyle de ben acikcasi mahalle esnaflarinda da cok kaliteli urunler oldugunu dusunuyorum. Mesela Dikmende Cagri magazasi var Perfetto marka gomlek satiyor ve acayip kaliteli. Ya da bazı gıda urunleri vs. Kucuk esnaftan kastim bakkal degildi tabi ki gross marketlerde daha cok urun var ben de city gross a giderim surekli Ankarada misal ama diger esnaflar icin konusmustum

• Geçen 220TLye kaban satan esnaf gördüm. Baksan o fiyata hayatta değmez. 90-100 Tlye internette veya mağazalarda bulunuyor aynısı. Son kabana ben 160 vermiştim, ve o 220 olandan daha iyi. Adamlar %200-300 karla satmaya çalışıyor. Eskiden üzerine biraz kar koyup satarlardı, herkes de ucuz diye alırdı. Şimdi ''vergi masrafı çok, kar edemiyoruz'' diye böyle yapıyoruz diyorlar ama oyları yine aynı yere veriyor çoğu. Sonra yine esnaf kan ağlıyor diye dolanıyorlar. İstisnalar haricinde üzülmüyorum esnaflara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuroki -- 21 Ocak 2016; 17:25:46 >
  • İnternet çağında esnafın işi zor tabi herkes herşeyin fiyatını biliyor ancak müşteride kendine göre haklı. 1500 tl olan bilgisayarı 2000 tlye vermeye çalışırsan tabiki senden almam. Enayi değil kimse. Esnafın kar payını biraz düşürmesi lazım. 10 kazanacağına 5 kazan en azından kazanmış ol diğer türlü hiç kazanamıyorsun. Eskiden internet yoktu pek online alışveriş yoktu kimse alacağı şeyin piyasa fiyatını bilmiyordu esnaf kaça verirse alıyordu artık öyle değil.
  • Valla en son bi 7-8 sene önce daha format atmayı falan bilmezken götürmüştüm format attırmak için. Markete uğrayacaktım abi bu kalsın burda dönerken alırım dedim, sonra alıp eve getirdim işte kasayı, adam 15 dakkada içini boşaltmış, rami ekran kartını söküp, 5-6 sene önceki şeyleri takmıştı hatırlıyorum. Sonra babam adamla kavga edip aldı parçaları. Bu olaydan beri işim olmaz kendileriyle.

EDIT: Yanlış anlamışım pardon Ama olsun bu da kalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-72 -- 21 Ocak 2016; 17:58:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: algı operasyonu

Dürüstü kaldı mı? Hepsi bunu nasıl becersem düşüncesinde. Çakal olmuşlar.

Nick-mesaj uyumu.

• Piyasanın üstünde fiyatlar
    Karmaşık tezgah düzeni
    Ürün çeşitliliğinin az olması
    Müşteriye karşı sergilenen tutum ve davranışlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.