Şimdi Ara

Neden Mercedesin motorları daha uzun ömürlü ve dayanıklı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
5.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

kanıt yoksa boş beleş konuya da gerek yok

Kanıt derken, tek tek 2. el ilan mı koymam gerekiyor ? Hiç denk gelmediniz mi yorumlarda, Mercedes daha kaliteli, motorları daha uzun ömürlü vb.
    Dizel motorda mercedes daha iyi vs.

Bende bunun aslı nedir diye soruyorum, hemen boş beleş konu damgası vurdun helal olsun.

Ben eski ve yeni araçlar için genel olarak soruyorum. İki markanın da arabasını kullanmadım tamamen tarafsız soruyorum öğrenmek amaçlı, konuyu marka fanlığına çekilmesin, bu forum buna çok müsait malesef.

Edit :

Kanıt olarak, yurt dışında Mercedesleri taksi olarak kullanıyorlar.

Bmwyi daha cok severim ama hor kullanılmayan bmw çok az. Bundan dolayı bmwnin motorları daha sağlam bile olsa kullanımdan dolayı daha kısa ömürlü gibi algılanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Aynen haklısınız, birde şu söylem var, birçok kez duydum. Bmw bu yollara dayanmaz çabuk dağılır, Bmw avrupa yollar için o araba. Böyle şeyler söylüyorlar, doğruluğu var mı bunun ?

Birde hocam, yurt dışında eski model Mercedesleri taksi olarak kullanıyorlar ve gerçekten hor kullanıyorlar ama dayanıklılar hiç Bmw yi taksi olarak kullanan görmedim 1 elin parmağını geçmez örneği. Mercedes sizce daha dayanık lı değil mi ? Belki malzeme kalitesinden dolayı böyledir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 27 Mayıs 2016; 15:27:10 >
  • bmw performans odaklı ve daha çok gençlere yönelik olduğu için hor kullanılıyor. bu yüzden daha erken bitmesi doğal.

mercedes de mercedes, tartışmayalım istersen.
  • Piyasadaki albea taksilerin km ortalaması 800.000-1.5 milyon. Herhangi bir durağa gidip tecrübe edebilirsiniz. Ama millete sorsan multijet çöp.
  • hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, peki taksi olarak kullanılan eski Mercedesler ? Diğer ülkelerde ne oranda bilmiyorum ama Azerbaycan da %95 i eski Mercedesleri taksi olarak kullanıyorlar, geçen yıl dizel taksiye binmiştim 1 milyon km yi geçmiş, 2 milyona yaklaştığını söyledi, çok şaşırmıştım.
  • bir de şunu ekleyebiliriz. mercedes'in motorları yüksek devirler çevirmez. yüksek devir demek, daha çok sürtünme, daha çok aşınma yani motorun ömrünün daha erken bitmesi demektir.
  • Çünkü "renault motoru kullanıyorlar" yazasım var

• Papağan gibi BMW'nin motorları daha iyi yazıp durmuş ne kanıt var ne başka birşey.

Demek ki mercedes kadar iyi değilmiş

• Mercedes araç alan kişi bakımını aksatmadan kullandığı ve bu kullanımlarında hor kullanmaktan kaçındığı için genelde daha fazla km yapıyor. Ayrıca Mercedes sadece otomobil üretmiyor. Otobüs ve tır gibi yüksek km yapan araçları üretiyorlar. Buradan da tecrübe geliyor tabi ki.
    Ayrıca yukarıda bahsedildiği gibi çakal kasa mercedes yok. BMW var ve kullananlarda genelde hırpalıyorlar araçları. Bakımları da geçiktiriyorlar, motor modifikasyonu yapıyorlar vb. haşat edebiliyorlar aracı.
  • quote:

Aynen haklısınız, birde şu söylem var, birçok kez duydum. Bmw bu yollara dayanmaz çabuk dağılır, Bmw avrupa yollar için o araba. Böyle şeyler söylüyorlar, doğruluğu var mı bunun ?

Birde hocam, yurt dışında eski model Mercedesleri taksi olarak kullanıyorlar ve gerçekten hor kullanıyorlar ama dayanıklılar hiç Bmw yi taksi olarak kullanan görmedim 1 elin parmağını geçmez örneği. Mercedes sizce daha dayanık lı değil mi ? Belki malzeme kalitesinden dolayı böyledir ?

Arabanın yuruyenine bakacak olursak makyajsız e46 ve e39ların alt takımlarında çesitli problemleri olduğu doğrudur. Yanlış hatirlamiyoesam aks ve aks körüklerinin biraz dayanıksız olduğunu eskiden okumuştum. Bir de yanlamak bu aşınmalara tuz biber olur. Ancak mercedes sağlamlığı 90lı yıllarda kaldı bence artık. Arada pek fark kalmadı bence bmwlerle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 27 Mayıs 2016; 16:07:56 >

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Teşekkur ederım, benım de bahsettıgım mercedes taksilerin hepsı eski modeller. 2000 model ve altı çoğunlukla ve arabalar taş gibiler. Günümüzde sanırım aşağı yukarı aynılar ama eski mercedesler daha dayanıklı anlaşılan özlelıkle dizel motorda.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

bmw her zaman genç kesime hitap ediyor genç adam da her zaman arabasını hor kullanıyor
    tek tuşla dsc kapatır kavşak görse dayanamaz kırmızı ışıktan launch ile kalkar devir kesicide vites yükseltir
    arabaya bunları yaşattıktan sonra diğerine göre neden uzun ömürlü değil denmez
    kullanıcıları tamamen farklı esp yi kapatmak en az 30 sn mercedeste dönen de çok azdır

Aynen bu konuda haklısınız, fakat taksi olarak Mercedes kullanıp hor kullananlar var yurt dışında. Özellikle dizel konusunda Mercedes motorları daha uzun ömürlü değiller mi?
    Milyon km yapan dizel Mercedes motorlar var.

Forumlarda bazı yorumlara denk geliyorum, Bmw çabuk dağılır, Mercedes daha dayanıklı diyorlar bunların bir aslı var mı ? Yoksa hurafe mi ?

bmw çabuk dağılır mercedes süper araba onun yıldızı var diyenler
    mercedese en ufak laf söyletmeyen sadece marka fanatikiği yapan insanlar
    ben inanıyorum ki günümüz teknolojisinde araçlar düzgün kullanıldığı sürece
    iki marka da sorun çıkarmaz kullanıcı grubu farklı olunca yıpranma da doğal olarak fazla
    ben 2 aracıda kullandım 520d ve e250 bluetec karşılaştırmak gerekirse;
    5 insanı suça teşvik ediyor
    gaz pedalı daha tepkili
    vites geçişleri pürüzsüz
    gaza yüklendiğinizde kaput yükseliyor siz gaz pedalından ayağınızı çekene kadar

e serisi beni tatmin etmedi
    gaz pedalı geç tepki veriyor
    tek kavramalı şanzımanı ivmelenmeyi kesiyor
    97 model e deki rahatlığı w212 kasa da bulamadım
    olumlu tarafı kapı kapanma sesi çok hoş

not:5 i bu kadar seveceğimi bilseydim 530d alırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkboyy -- 27 Mayıs 2016; 16:18:49 >

• darkboyy D kullanıcısına yanıt
    Teşekkur ederım hocam, tarafsız cevap olmuş.

Ben aslında eski kasalar için sormuştum, 5-10 yıl eski modeller hakkında. O zaman durum farklımıydı ? 97 model e kullanmışsınız mesala o zamanın 97 model e serisi 5 serisinden daha mı dayanıklıydı motoru ? Eski ilanlar bakınca bariz şekilde mercedes daha fazla var özellikle bmw nın dizel arabası neredeyse yok ama mercedes dizeller çok var 2. elde.
  • quote:

Teşekkur ederım hocam, tarafsız cevap olmuş.

Ben aslında eski kasalar için sormuştum, 5-10 yıl eski modeller hakkında. O zaman durum farklımıydı ? 97 model e kullanmışsınız mesala o zamanın 97 model e serisi 5 serisinden daha mı dayanıklıydı motoru ? Eski ilanlar bakınca bariz şekilde mercedes daha fazla var özellikle bmw nın dizel arabası neredeyse yok ama mercedes dizeller çok var 2. elde.

o zamanlar bmw nin tadına bakmak kısmet olmadı yorum yapamam
  • eskide kaldı o motorlar, bakalım dci ne tepki verecek ilerleyen yıllarda
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Hocam bende genel olarak eski motorlar için sormuştum.

• Bmw kullanicilari araclarini mercedes kullanıcılarına gore daha fazla zorlar,malum sportiftir.yoksa bakimi aksatilan her arac problem cikarir,bu isin piri honda bile.

• Silindir hacmi / güç.

Mercedes'in eski o milyon km yapan motoru 65 beygirlik 2.4 dizel. BMW'nin motor hacimleri, eski senelerden beri genele baklınıca nispeten daha küçük.

Türkiye'de BMW ile mukayese ediliyorsa, en önemli fark bence Mercedes servislerinin daha yaygın olması, daha çok rekabet, kullanıcı için daha çok imkan var.
  • Çünkü iyi besleniyorlar(Yakıt)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Daha küçük motor hacminde daha fazla güç çıkarmak motoru yoruyor mu hocam ? ben yenı modellerden zıyade 5-10 hatta 15 yıllık modelleri bas alarak soruyorum.

Bmw lerin motor hacmi küçük ama daha yuksek güc üretıyorlar, mercedes motorlarına kıyasla doğru değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 27 Mayıs 2016; 17:51:45 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.