Şimdi Ara

Neden Mercedesin motorları daha uzun ömürlü ve dayanıklı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64
Cevap
1
Favori
5.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar, tartışma amaçlı veya fanlık olsun diye sormuyorum. Lütfen konuyu başka yerlere çekmeyin teknik olaraka merak ediyorum.

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Bmw nin motorları ve şanzımanı, Mercedes'ten daha iyi olmasına rağmen, neden Mercedes'in motorları daha dayanıklı ve uzun km ler yapıyor ? 2. elde Mercedes daha değerli oluyor Bmw ve diğer markalara oranla ve yüksek km li oluyorlar.

Normalde tam tersi olması gerekmez mi ? Motor konusunda Bmw daha iyi bir marka değil mi ?

EDİT 1: Kanıt soranlar olmuş kanıt yerine geçer mi bilmiyorum fakat, yurt dışında Mercedesleri taksi olarak kullanıyorlar, uzun km ler yapıyorlar. Özellikle dizel motor da daha dayanıklılar diyorlar.

EDİT 2: BMW nin motorları daha küçük hacimli olup daha yüksek güç çıkardıkları için çabuk yoruluyor olabilir mi ?

EDİT 3: Arkadaşlar, son modeller için sormuyorum, genel olarak soruyorum 5-10-15-20 yıllık zama dilimi içinde tüm motorlar için genel anlamda Merdeces daha uzun ömürlü değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 27 Mayıs 2016; 18:11:26 >

• Türkiye'ye bakarak yorum yapıyorsun o yüzden konunun bir değeri yok . Avrupa 2.el sitelerinde 250-350 bin Km de E60 kasa Bmw ler var .

Tartışma çıkmasını istemiyorsan kanıtlar sunacaksın Türkiye'de 100 bin üzeri dizel alınmaz ön yargısı varken BMW motoru dayanıksız demek saçma .

İki firma da süper kalitede ama iki firmanın da mottosu farklı . İyi şanzıman neye göre iyi ? İyi motor neye göre iyi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 27 Mayıs 2016; 14:46:37 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Ben Bmw motoru dayanıksız diye bir ifadede bulunmadım ki, Mercedes neden daha yüksek km ler yapıyor diye sordum. Yurt dışında da öyle soyluyorlar. Bmw daha çabuk dağılıyor dıyorlar, ben bunun gerçeklık payı nedır aslı nedır dıye soruyorum.

Edit: ekleme.

Bmw nin 8 ileri şanzımanı, mercedesin 7g şanzımanından daha iyi, aynı şekılde performans olarakta motorları daha iyi, ama ömür olarak neden mercedes daha iyi daha dayanıklı uzun kullanımda onu merak ediyorum.

Edit 2:

Forumlarda bu tarz yorumlara denk geliyorum, Uzun yıllar bineceksen mercedes al.

Edit 3 : Yurt dışında taksi olarak Mercedesler çok kullanılıyor. Dayanıklılar ve özellikle dizel motor konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 27 Mayıs 2016; 15:04:33 >
  • Çünkü Mercedes

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedesin bazı modellerindeki motor Renault üretimi dCi motorlar. Mercedes'te bozulmayınca vay be Mercedes ne kadar sağlam, Renault'ta motor sorun verince Renault tü kaka . Neden? Çünkü o bir Mercedes..

• kanıt yoksa boş beleş konuya da gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

kanıt yoksa boş beleş konuya da gerek yok

Kanıt derken, tek tek 2. el ilan mı koymam gerekiyor ? Hiç denk gelmediniz mi yorumlarda, Mercedes daha kaliteli, motorları daha uzun ömürlü vb.
    Dizel motorda mercedes daha iyi vs.

Bende bunun aslı nedir diye soruyorum, hemen boş beleş konu damgası vurdun helal olsun.

Ben eski ve yeni araçlar için genel olarak soruyorum. İki markanın da arabasını kullanmadım tamamen tarafsız soruyorum öğrenmek amaçlı, konuyu marka fanlığına çekilmesin, bu forum buna çok müsait malesef.

Edit :

Kanıt olarak, yurt dışında Mercedesleri taksi olarak kullanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 27 Mayıs 2016; 15:01:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midesizz

Mercedesin bazı modellerindeki motor Renault üretimi dCi motorlar. Mercedes'te bozulmayınca vay be Mercedes ne kadar sağlam, Renault'ta motor sorun verince Renault tü kaka . Neden? Çünkü o bir Mercedes..

iyi mercedesin alt modellerine 1.5 dci taktılar, yoksa bu renocular neyi konuşacaktı merak ediyorum. mercedesin dünyada sattığı araçların %1'i dir belki o dci motorlu araçlar ama öyle bir izlenim oldu ki vatandaşta sanki bütün mercedeslere reno motor veriyor...
  • Eski model araçları konuşuyorsak sadece kullanıcı kitlesine bakman yeterli. Kullanıcı kitlesine bakarak hangisinin hor kullanıldığını görebilirsiniz. Hiç çakal kasa Mercedes gördünüz mü?

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Evet, özellikle daha eski modeller için soruyorum 5-10 yıl gibi olan zaman dilimi. Çakal kasa Mercedes denk gelmedim.
  • Biraz piyasayi karistirayim

Almanlar der ki ;

Mercedes ve Bmw yi satmak icin Audi yi binmek icin yapiyoruz..

Yani bu tez eskidendi diyolarmis diyip soyle bir cumle ile sonlandirayim ..

Ama tabiki o mercedes

Onlarda soyle diyorlar : Gokyuzundeki yildizi tanri yeryuzundeki yildizi biz yarattik ...

Mercedes ...

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Eski model araçları konuşuyorsak sadece kullanıcı kitlesine bakman yeterli. Kullanıcı kitlesine bakarak hangisinin hor kullanıldığını görebilirsiniz. Hiç çakal kasa Mercedes gördünüz mü?

Valla artı yaptım da bu ara çok çakal kasa 190 E falan görmeye başladım şu manda kasalarda çakal olmaya başlamış Ankara sağolsun
  • Adı üstünde Mercedes "The best or nothing"
  • Kotu ve kisa omurlu motor yoktur. Bakimsiz motor vardir.

• İşte bunun sebebi nedir arkadaşlar ? Motor olarak Bmw çok iyi performans yakıt tüketimi ve şanzınıda iyi ama Mercedesler daha dayanıklı ve uzun km yapıyor. Özellikle dizel motorda eski modeller. Yurt dışında Mercedesleri taksi olarak kullanıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

quote:

Orijinalden alıntı: Midesizz

Mercedesin bazı modellerindeki motor Renault üretimi dCi motorlar. Mercedes'te bozulmayınca vay be Mercedes ne kadar sağlam, Renault'ta motor sorun verince Renault tü kaka . Neden? Çünkü o bir Mercedes..

iyi mercedesin alt modellerine 1.5 dci taktılar, yoksa bu renocular neyi konuşacaktı merak ediyorum. mercedesin dünyada sattığı araçların %1'i dir belki o dci motorlu araçlar ama öyle bir izlenim oldu ki vatandaşta sanki bütün mercedeslere reno motor veriyor...

Yıldızı yetercilerin zoruna gitti tabi arabalarında Renault motoru görmek

• Midesizz kullanıcısına yanıt
    Siz konuyu neden marka fanlığına çekıyorsunuz ? Ben özellıkle eskı modeller ıcın soruyorum.
  • bmw her zaman genç kesime hitap ediyor genç adam da her zaman arabasını hor kullanıyor
    tek tuşla dsc kapatır kavşak görse dayanamaz kırmızı ışıktan launch ile kalkar devir kesicide vites yükseltir
    arabaya bunları yaşattıktan sonra diğerine göre neden uzun ömürlü değil denmez
    kullanıcıları tamamen farklı esp yi kapatmak en az 30 sn mercedeste dönen de çok azdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkboyy -- 27 Mayıs 2016; 15:16:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

bmw her zaman genç kesime hitap ediyor genç adam da her zaman arabasını hor kullanıyor
    tek tuşla dsc kapatır kavşak görse dayanamaz kırmızı ışıktan launch ile kalkar devir kesicide vites yükseltir
    arabaya bunları yaşattıktan sonra diğerine göre neden uzun ömürlü değil denmez
    kullanıcıları tamamen farklı esp yi kapatmak en az 30 sn mercedeste dönen de çok azdır

Aynen bu konuda haklısınız, fakat taksi olarak Mercedes kullanıp hor kullananlar var yurt dışında. Özellikle dizel konusunda Mercedes motorları daha uzun ömürlü değiller mi?
    Milyon km yapan dizel Mercedes motorlar var.

Forumlarda bazı yorumlara denk geliyorum, Bmw çabuk dağılır, Mercedes daha dayanıklı diyorlar bunların bir aslı var mı ? Yoksa hurafe mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 27 Mayıs 2016; 15:20:32 >

• Midesizz kullanıcısına yanıt
    Motor Fransa'dan gelmiyor kullanım teknolojisi alındı blok vs üretimi yine mercedes'e ait, birde o motorlar mercedes için efsane olacak kadar uzun kullanılmadılar henüz, 25 yaşına gelip anahtar değmemiş olanları olursa o zaman iyi deriz ama daha iyi denecek kadar kendini kanıtlamadı mercedes modellerinde. Renault modellerindekine de tü kaka diyeni pek görmedim açıkcası en iyi küçük hacim dizelleri fransızların yaptığı neredeyse herkesçe kabul ediliyor, fransızlara tü kaka denmesi daha çok malzeme kalitesi ve süspansiyonların konfor tutuş dengesindeki durumundan. Tabi şunu da söylemek gerek ds yakında Amerika pazarına girecek belki Renault için olmaz ama Peugeot, ds, citroen için büyük atılımlar yakın, en iyi örneklerinden biri i-cockpit'in gelişimi.

Genel olarak konuya değinirsek yanlış bilmiyorsam bmw 3 serisi vardı milyon km devirmiş ama sw idi, bu biraz kullanıcı tipine dair soğuk motorda kesiciye giren arabanın motoru ne kadar gider? Gitmez, bmw kitleside odur işte aracı sınırlarının üzerinde zorlayan kitle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.