Şimdi Ara

Neden Mercedesin motorları daha uzun ömürlü ve dayanıklı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
5.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın ilk içten yanmalı motorlu aracını üreten kişi Karl Benz'dir.
    Mercedes-benz
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Ben genel olarak sordum hocam, eski kasala eski motorlar yüksek silindirli motorlar vs. Genel olarak.

• darkboyy D kullanıcısına yanıt
    Benimde hoşuma gidiyor bmw

Ama hep mercedes kullandım halende öyle

Neden bilmiyorum

Ailede genelde bmw var hep
    Yas 32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 27 Mayıs 2016; 18:27:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Teknolojiler aynı olduğunda en temel parametre. Kuvvete karşı kesit kalınlıkları, ısıl yüke karşı kütle.

Bir de büyük hacimde sürücü olarak da motoru zorlayamıyorsunuz. Eskiden yakıtlar kirliydi, silindirde kurşun birikirdi, büyük hacimli motorda en az 140+ yapmak gerekiyordu ki piston ısısı yükselsin de silindirdeki kurumları dışarı atsın.
  • Milyon km yapmis mercedes 302 otobusler hala kullaniliyor. Dunyada baska ornegi yoktur heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Bmw kullanicilari araclarini mercedes kullanıcılarına gore daha fazla zorlar,malum sportiftir.yoksa bakimi aksatilan her arac problem cikarir,bu isin piri honda bile.

alakası yok. 3.16nın neresi sportif allah aşkına ?

günümüzde mercedeslerin cogu amg paketle alınıyor, bu da tamamiyle sportiflik üzerine kurulu.

konu ile alakasız yorum yazmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: hug

Piyasadaki albea taksilerin km ortalaması 800.000-1.5 milyon. Herhangi bir durağa gidip tecrübe edebilirsiniz. Ama millete sorsan multijet çöp.

Sırf bu sebepten taksi çıkması albealar aklımı çeliyor, uygun fiyatları yüzünden
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Bmw genelde genç kitle tarafından tercih edildiği ve hor kullanıldığı için daha çabuk yıpranması gayet normal. Ama mercedes'te aynı durum söz konusu değil.
  • Atmosferik motor oldu mu o kmler hayal değil ki japon araçları da ulaşabiliyor o kmlere hatta bi japon kamyonet firmasının 1 milyon km giden kamyoneti için araç sahibine yeni bir kamyonet hediye edilmişti. ya isuzu idi yada mitsubishi. Bir yerde okumuştum ancak tam hatırlamıyorum ki kamyonet sahibi türk olması lazım. Yani sorunsuzluk dayanıklılık için öncelikli şartımız atmosferik motorlar ki o övülen birçok mercedes kasaları atmosferik motorlara sahip. Mazda hala direniyor mesela atmosferik motor konusunda ki bu marka wankel gibi fantastik motoru seri uretime de geçirdi ve dayanıklı şekilde kullandı. Ki adamlar le mans 24 yarısında bozulmadan giden ilk motoru icat ürettiler ve yarıştırıp 1. Oldular. Ayrıca mercedes bırakın mekanik ve işçilik anlamında biraz dayanıklı ve kaliteli olsun o kadar para istiyor araçlarına. Para çokomel eğrisi sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahalil -- 28 Mayıs 2016; 1:32:09 >

• Fransızlara laf yok,arabaları tü kaka... ama adamlar motor yapmayı biliyor

Bakınız PSA grubunun ürettiği BMW i8 de kullanılan 1.5 litrelik 231 HP'lik BMW TwinPower Turbo benzinli motor !

F1 sıralamasında da Renault F1 Team (pilotajı geçelim) genellikle sıralamalarda üst sıralarda yer alıyor.

Neden Mercedesin motorları daha uzun ömürlü ve dayanıklı ?

• pahali.

onemli olan az parayla cok gitmek.
  • Yeni modelleri için değil ama 80 li90 lı yılların Mercedeslerine baktığınızda 400-500 ve hatta 600.000 km lerde olduklarını görürsünüz. özellikle 250 D, 300 D gibi eski nesil diesel motorları rutin bakımları yapıldığında bu km ler hiçbir şey geliyor Mercedes motorlarına. Hatay da ikamet ediyorum ve burada sebil gibi w123 w124 kasa Mercedesler vızır vızır geziyor. Genellikle 400.000-500.000 km lerde. Mazot seçmiyor. Suriye nin çamur gibi mazotunu bile bana mısın demeden yakıyor.
    Dayanıklılığa kanıt derseniz BUYRUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.kocaer -- 28 Mayıs 2016; 9:58:22 >
  • Teşekkur ederım arkadaşlar, faydalı bılgıler ıcın.

• Milyon km yapmış bir bmw autobild incelemesi.

http://www.autobild.de/artikel/gebrauchtwagen-test-bmw-5er-e39--5489362.html

Bu da 900k km'ye kadar servis geçmişi.bir Alman forumundaki kullanıcının aracı.
    http://k654.ims-firmen.de/ah/bmw-forum/forum/viewtopic.php?t=18984&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ayrıca bizim forumda e39 alınırmı diye aratıp inceleyince amacı dışında kullanılmayan bmw lerin dayanıklılığı konusunda az çok fikir edine bilirsiniz.

Bu da bizim forumdan yine milyon km yapmış bir w211. Yani demem o ki bakımı yapıldıktan sonra amacı dışında kullanılmadıkça iki markada gider.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=49764626&p=1&anchorToGo=49764626#49764626

Ben hiç sıfır çizen yada yapmaya çalışan w210 yada 211 görmedim. Ama be yazıkki tek vanoslu 150 hp e39 ile yapmaya çalışanı gördüm.

• Kuş serisi etrafta dolu görüyorum onların da motoru sağlam demek ki.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    O motoru PSA üretmiyor.Bmw kendi üretiyor.Anlaşma oldugu için psa grubu araclar kullanıyor.THP motorlar ki onlar ile twinpowerlar birebir aynı değil kesinlikle almanlar kÂrı olmayan işe girmezler.
    Resimdeki motor ise eski f1 v8 motor.
  • robotica R kullanıcısına yanıt
    Hata yapmış olmazsınız. Büyük kaza yapmamış bir sürü taksi var piyasada. Bağcılar oto centerda galericilerin garajları taksi çıkması albealarla dolu. Binbir çeşit var, millet alıp yapıp biniyor mis gibi.
  • Yurt dışında mercedeslerin taksi olarak tercih edilmesinin sebebi,mercedesin fabrika çıkışlı taksi üretmesidir. Bmw fabrikada taksi üretmiyor, bu nedenle bmw alıp taksi yapayım derseniz gerekli donanımları kendiniz taktırmalısınız bu da maliyeti arttırıyor. Mercedesin taksi olarak tercih edilmesinin sebebi uzun ömürlü motoru değil, fabrika çıkışlı taksi üretmesidir.

• canvarol kullanıcısına yanıt
    Hocam diğer ülkelerde nasıl bilmiyorum ama, Azerbaycan da bildiğiniz mercedesleri taksi olarak kullanıyorlar. Bizde sarı taksi yok taksi metre filan yok, herkes özel aracını isterse taksi olarak kullanabılıyor uzerıne taksi yazan ışık takıp Hepsi eski model mercedesler, geçen yaz bindiğim dizel motorlu mercedes taksi 1 milyon km yi geçmişti 2milyona yaklaşıyor demişti sürücüsü.

Mercedes daha kaliteli olduğu için geç döküldüğünü düşünüyorum. Kalite diyince akla ilk gelen markalardan birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 30 Mayıs 2016; 10:12:31 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.