Şimdi Ara

Neden motosikletlileri sevmiyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadan 30/40 gibi düşük hızlarla arabaya çarpsan can kaybı yaşamazsın ama önünde ki motosiklet olunca böyle bir garantin var mı?
  • buralarda adet olmus gencler motorlarinin egzoslarina bisey yapiyorlar motoru nasıl da bagirttiriyorlar.. polisin halen bisey yaptigi yok.. ote yandan mahallemin yolunda ortada refuj var.. bu sabah yine oyle bi genc refujden dolayi sanırım ters yonden geliyormus.. yola cikan bi arabanın altına girmis.. ölü yaralı bilmiyorum sadece boyle gordum.. diyecegim madem trafikte motorlu bir aracsin.. kurallara uy ve 50 metre asagidaki gobekten dönüp kendi şeridine gec..
  • mesajı yazmamın üzerinden kısa süre geçmesine rağmen karşılaştığım olay buyrun videoda.
    benim kastettiğim insanlar bunlar işte, ve sayıları da işte bu kadar sık..

http://www.youtube.com/watch?v=o5zpQ26CGcM&feature=youtu.be

56. sn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temizyurek -- 7 Eylül 2014; 15:52:22 >
  • Tamam seviyoruz da şunu da unutmayın,Motorsiklette araba gibi ilerlemeli trafikte, iki araç ilerlerken ortasından son sürat geçerse,sağından solundan girmeye çalışırsa sonra da düşüm biyerini kırarsa mötörcüye saygı yohhh yieeee diyemez,madem senin trafikte araba kadar hakkın var,arabaların uyduğu kurallara uyacaksın,milletin ortasından vınn diye geçip sonra bu ülke gelişmemiş mötörcüye saygı yohhh yüeee diyemezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EVimin önü e-5, racing motorlular gazlıyor bazen gece, egzoz sesleri kafa ...yo. yemin ederim metal ip gerip, filmlerdeki gibi ikiye bölesim geliyor.
  • cebinizde bir kaç cakıl taşı taşıyın size artislik yapana yapıştırın taşı.
  • Bende de elektrikli var çoğu otobüs sıkıştırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

motorlulara karşı antipatim yok ama bisikletlilerden nefret ediyorum yalpalayarak süren mi dersin sağına soluna bakmadan geçen mi dersin ezicem diye fena tırsıyorum

Biz de siz şoförlerden nefret ediyoruz. Aynaya bakmadan kapi acani mi dersin frene basmak yerine sollayip onune kirip mi dersin keyfine sıkıştıran mi dersin ölücez diye fena tirsiyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chum lee C kullanıcısına yanıt
    Şuan bulunduğum ev yola uzak ama önünde çok dik bir yokuş var, dönerek iniyor. Burası kuruyken bile çok kaygan, sık sık motorcular çok yavaş indikleri halde, kayıp düşüyorlar, zevkle izliyorum Böyle ufak kazalar yapsınlarki, bindikleri aletin ne kadar tehlikeli, dengesiz olduğunu, kaportasının kendileri olduğunu görsünler, asıl trafikte akıllı olsunlar, hem kendilerinin hem başkalarının başını yakmasınlar.
  • Ülkemizde iki tekerlekli araçların sevilmemesinde büyük payı olanlar pizzacılar ve 500 liralık motoruna anlamsız şekilde oynama yapanlar olabilir.

Şahsi kanaatimce iki tekerlekli araç kullananların trafikte "adamdan sayılması" için birkaç uygulama yapılmalı. Birkaç örnek sayacak olursam;

- Emniyet müdürlüğünün pizza vb. fast food restoranlarının 30 dakika süre sınırlamasını yasaklaması gerekiyor.
    - Motorsiklet plakasının kask arkasında net şekilde okunacak şekilde yazılması kuralı getirilmeli.(gerekirse her motorsikletin kendi özel kaskı olmalı.)
    - Motorsiklet kullanıcılarına karıştığı kazalardan sebep ekstra cezai yükümlülükler getirilmeli.(hatalı olmak durumunda)
    - Ehliyet alma yaşı 20, mümkünse üzerine çıkarılmalı.
    - Belli başlı yarış motorlarına model bazında kimlik çıkarılmalı, onların haricinde kalıpta yüksek gürültü yapan araçlara el konulduğu gibi sahibine de aracın 3-4 misli cezai işlem uygulanmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: xcraz

Yollarda resmen bizi yok sayıyorlar.
    Sabah saat 7.30 gibi yenibosna tarafında emniyet şeridinden giderken arkadaşımın söylediği söz geldi aklıma her araç gibi emniyet şeridinden gideceksiniz kardeşim demişti.
    İşe gitmek için 1 saat daha zamanım olduğu için geçtim orta şeride 10-15 ile ilerliyorum arkamdan dat dat korna sesi geldi baktım bi amca arkadan el işareti yapıyor çekil çekil diye kızgın bi şekilde. Acelesi var galiba deyip sağa geçtim ama baktım amcanın acelesi yokmuş benim orda durmamı istemiyormuş heralde. Sağ şerit yavaşlayınca sol şeride geçiyim dedim. Bu arada hararet arttıkça artıyor ama sonuna kadar gidicem böyle bakalım ne değişiyor. Sol şeridin solundan giderken taksici geldi şeridin kalan kısmına çat diye yerleşti. Yeter bu kadar deyip geçtim emniyet şeridine oradan yoluma devam ettim.

Yani bu her araba gibi şeritte gideceksiniz diyen arkadaşlar, bu olayları da görün at gözlükleriyle bakmayın olaylara.
    Bu altımızda ki 2 tekerlekli aletler çok çabuk hararet yapıyor.
    200kg, kim bilir kaç derece sıcaklıkta olan aleti tutmak o kadar da kolay değil.

Başka yaşadığım bir olay ise;
    1 saat önce Şirinevler tarafında e5'te az kalsın minibüs şöförü tarafından eziliyordum.
    Trafik fazla yok sakin sakin en sağdan gidiyordum. Minibüs şöförü orta şeritte 1-2 dakikadır aynı hızla benimle gidiyordu.
    Ne olduysa birden üstüme kırdı. Büyük ihtimal görmedi buraya kadar bir şey yok.
    Bende dalgındım üstüme geldiğini yaklaşık 10cm kala fark ettim motoru hemen sağa yatırıp emniyet şeridine geçtim. 2 saniye hatta 1 saniye daha geç kalsam yada emniyet şeridinde başka birisi olsa düşmüştüm büyük ihtimal.
    Sonradan kornaya basıp yanına yaklaştım gayet sakin bir şekilde hatasını söyleyecektim ki;
    Ne yapıyosun lan öldürtmek mi istiyosun kendini? Git başka yerde geber başımı belaya sokma deyip resmen fırça attı
    Bu tepkiyi beklemediğim için bir şey diyemedim sonrasında uzaklaşıp yoluma devam ettim.

Bu olayı neden yazdım bilmiyorum.
    Her gün yaşadıklarımı yazsam destan olur bu sadece bugün yaşadıklarım. Ara sokaklarda yaşadıklarımı yazmıyorum bile.
    Konuyu asıl açma amacım;
    Neden aradan gitmemize kızıyorsunuz?
    Emniyet şeridini neden kullanmayalım?
    Nedir bu çekememezlik??

Seviyeli şekilde tartışalım bu konuyu. Belki bir kaç kişiyi daha ikna ederim.

Genel itibarla motosiklet sürücüleri trafikte kural tanımaz şekilde ilerliyorlar..Düşünün ki tek şeritli ve tek yön yolda ilerleyen bir otomobilin sağından geçecek kadar pervasızlar..Nedenine gelince;yolda bir çukurdan bir taştan kaçıp sağa direksiyonu hafifçe kıracak olsan direk motorcu ile kazaya karışacaksın..Motorcular önce otomobil kullanmayı ve trafiği iyi bilecekler sonra da otomobil sürücülerinin hangi yol şartlarında hangi manevraları yapabilecekleri hakkında bilgi sahibi olacaklar..Tek yön yolda ilerleyen bir oto sürücüsü başkaca bir aracın kendisini geçmesini beklemez..Sabırlı ve istikrarlı şekilde sürer uygun yerde araç sollarsın ve sollamadan önce ikaz edersin önündekini..Kurye,pizzacı,kebapçı motorlarını yazsak burası yetmez..Adam kaldırımda yürüyen vatandaşın üzerine üzerine geliyor,arkasından geliyor..Yahu motorlu taşıtsın senin ne işin var kaldırımda..Geçtiğimiz aylarda Fransız plakalı 2 turist motorlarıyla Şişli trafiğindeydi hem de nasıl;tüm diğer otomobiller gibi dur kalk şeklinde ilerliyorlar ama asla aralara girmiyorlardı..Bizim motorcularda yaya geçitlerinde yayalarla beraber karşıdan karşıya geçiyorlar..Şeridin kenarında değil ortasında gidecek motorcu kardeşlerim..Tıpkı bir otomobil gibi motorlu kara taşıtı gibi..Kimsenin korna çalıp çekil demeye hakkı yok..Sollayıp geçeceksin o zaman..Emniyet şeridi olayı tam bir komedi..Otomobiller girerse ceza motosiklet girerse bir şey yok..Türkiye'de motosiklet kullanma nedeni aralardan derelerden geçip trafikten kurtulmak,keyif yada yakıt tasarrufu değil..Hülasa kelam;ülkemizde hem motosiklet hem de otomobil ehliyeti verilmeden önce ciddi eğitim verilmesi gerekiyor sürücü adaylarına..Birbirine saygı zaten yok..Elektrik faturası kuyruğunda önüne geçmeye çalışan vatandaşla trafikte kuyruğa kaynak yapmaya çalışan sürücü arasında fark var mı?Bence yok..Kul hakkı var..Böyle olduğu için de otomobil ve motosiklet sürücüleri arasında ihtilafların yaşanması olası..

• egzoz önemli sesi duymadıkları için görmüyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chum lee

Şuan bulunduğum ev yola uzak ama önünde çok dik bir yokuş var, dönerek iniyor. Burası kuruyken bile çok kaygan, sık sık motorcular çok yavaş indikleri halde, kayıp düşüyorlar, zevkle izliyorum Böyle ufak kazalar yapsınlarki, bindikleri aletin ne kadar tehlikeli, dengesiz olduğunu, kaportasının kendileri olduğunu görsünler, asıl trafikte akıllı olsunlar, hem kendilerinin hem başkalarının başını yakmasınlar.

Düşe kalka öğrenilir motosiklet sürmek
    Dünyanın en iyi motogp pilotları bile düşüyorken düşmemek bizim neyimize
    quote:

Orijinalden alıntı: Vuh

quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

motorlulara karşı antipatim yok ama bisikletlilerden nefret ediyorum yalpalayarak süren mi dersin sağına soluna bakmadan geçen mi dersin ezicem diye fena tırsıyorum

Biz de siz şoförlerden nefret ediyoruz. Aynaya bakmadan kapi acani mi dersin frene basmak yerine sollayip onune kirip mi dersin keyfine sıkıştıran mi dersin ölücez diye fena tirsiyoruz

O dertten bizde muzdaribiz hocam

quote:

Orijinalden alıntı: orkunartun

Ülkemizde iki tekerlekli araçların sevilmemesinde büyük payı olanlar pizzacılar ve 500 liralık motoruna anlamsız şekilde oynama yapanlar olabilir.

Şahsi kanaatimce iki tekerlekli araç kullananların trafikte "adamdan sayılması" için birkaç uygulama yapılmalı. Birkaç örnek sayacak olursam;

- Emniyet müdürlüğünün pizza vb. fast food restoranlarının 30 dakika süre sınırlamasını yasaklaması gerekiyor.
    - Motorsiklet plakasının kask arkasında net şekilde okunacak şekilde yazılması kuralı getirilmeli.(gerekirse her motorsikletin kendi özel kaskı olmalı.)
    - Motorsiklet kullanıcılarına karıştığı kazalardan sebep ekstra cezai yükümlülükler getirilmeli.(hatalı olmak durumunda)
    - Ehliyet alma yaşı 20, mümkünse üzerine çıkarılmalı.
    - Belli başlı yarış motorlarına model bazında kimlik çıkarılmalı, onların haricinde kalıpta yüksek gürültü yapan araçlara el konulduğu gibi sahibine de aracın 3-4 misli cezai işlem uygulanmalı.

Söylediklerinize katılıyorum.
    20 çok fazla 18 olması yeterlidir bence.
    Ayrıca kurslarda motosiklet için eğitim hiç verilmiyor.
    Yiğenimi götürdüm 2 ay önce adamlar vitesli motor sürmesini bilmiyor biz öğretemeyiz diye kayıt yaptırmıyordu.
    Gidip başka yere yaptırdım kaydını. En son gittiğim yerde eğitim vermiyormuş. Son 2 gün kala ben öğrettim.
    Sınava beraber gittik. 4 duba arasından geçirtti ince bir şeyin üzerinden geçip trafiğe çıkarttılar.
    Trafikte bende takip ettim bunları. İzlemediler bile. Denetim arabası önde takip et bizi deyip bastı gitti.
    Çocuk bir kaç kere stop ettirdi diye bırakacaklarda sınavda. Araya girip bir kaç şey söyleyip ikna ettim.
    Diğer sorun ise, 17 yaşında ehliyet alan adam 1800cc motorada binebiliyor 50cc motorada...

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

quote:

Orijinalden alıntı: xcraz

Yollarda resmen bizi yok sayıyorlar.
    Sabah saat 7.30 gibi yenibosna tarafında emniyet şeridinden giderken arkadaşımın söylediği söz geldi aklıma her araç gibi emniyet şeridinden gideceksiniz kardeşim demişti.
    İşe gitmek için 1 saat daha zamanım olduğu için geçtim orta şeride 10-15 ile ilerliyorum arkamdan dat dat korna sesi geldi baktım bi amca arkadan el işareti yapıyor çekil çekil diye kızgın bi şekilde. Acelesi var galiba deyip sağa geçtim ama baktım amcanın acelesi yokmuş benim orda durmamı istemiyormuş heralde. Sağ şerit yavaşlayınca sol şeride geçiyim dedim. Bu arada hararet arttıkça artıyor ama sonuna kadar gidicem böyle bakalım ne değişiyor. Sol şeridin solundan giderken taksici geldi şeridin kalan kısmına çat diye yerleşti. Yeter bu kadar deyip geçtim emniyet şeridine oradan yoluma devam ettim.

Yani bu her araba gibi şeritte gideceksiniz diyen arkadaşlar, bu olayları da görün at gözlükleriyle bakmayın olaylara.
    Bu altımızda ki 2 tekerlekli aletler çok çabuk hararet yapıyor.
    200kg, kim bilir kaç derece sıcaklıkta olan aleti tutmak o kadar da kolay değil.

Başka yaşadığım bir olay ise;
    1 saat önce Şirinevler tarafında e5'te az kalsın minibüs şöförü tarafından eziliyordum.
    Trafik fazla yok sakin sakin en sağdan gidiyordum. Minibüs şöförü orta şeritte 1-2 dakikadır aynı hızla benimle gidiyordu.
    Ne olduysa birden üstüme kırdı. Büyük ihtimal görmedi buraya kadar bir şey yok.
    Bende dalgındım üstüme geldiğini yaklaşık 10cm kala fark ettim motoru hemen sağa yatırıp emniyet şeridine geçtim. 2 saniye hatta 1 saniye daha geç kalsam yada emniyet şeridinde başka birisi olsa düşmüştüm büyük ihtimal.
    Sonradan kornaya basıp yanına yaklaştım gayet sakin bir şekilde hatasını söyleyecektim ki;
    Ne yapıyosun lan öldürtmek mi istiyosun kendini? Git başka yerde geber başımı belaya sokma deyip resmen fırça attı
    Bu tepkiyi beklemediğim için bir şey diyemedim sonrasında uzaklaşıp yoluma devam ettim.

Bu olayı neden yazdım bilmiyorum.
    Her gün yaşadıklarımı yazsam destan olur bu sadece bugün yaşadıklarım. Ara sokaklarda yaşadıklarımı yazmıyorum bile.
    Konuyu asıl açma amacım;
    Neden aradan gitmemize kızıyorsunuz?
    Emniyet şeridini neden kullanmayalım?
    Nedir bu çekememezlik??

Seviyeli şekilde tartışalım bu konuyu. Belki bir kaç kişiyi daha ikna ederim.

Genel itibarla motosiklet sürücüleri trafikte kural tanımaz şekilde ilerliyorlar..Düşünün ki tek şeritli ve tek yön yolda ilerleyen bir otomobilin sağından geçecek kadar pervasızlar..Nedenine gelince;yolda bir çukurdan bir taştan kaçıp sağa direksiyonu hafifçe kıracak olsan direk motorcu ile kazaya karışacaksın..Motorcular önce otomobil kullanmayı ve trafiği iyi bilecekler sonra da otomobil sürücülerinin hangi yol şartlarında hangi manevraları yapabilecekleri hakkında bilgi sahibi olacaklar..Tek yön yolda ilerleyen bir oto sürücüsü başkaca bir aracın kendisini geçmesini beklemez..Sabırlı ve istikrarlı şekilde sürer uygun yerde araç sollarsın ve sollamadan önce ikaz edersin önündekini..Kurye,pizzacı,kebapçı motorlarını yazsak burası yetmez..Adam kaldırımda yürüyen vatandaşın üzerine üzerine geliyor,arkasından geliyor..Yahu motorlu taşıtsın senin ne işin var kaldırımda..Geçtiğimiz aylarda Fransız plakalı 2 turist motorlarıyla Şişli trafiğindeydi hem de nasıl;tüm diğer otomobiller gibi dur kalk şeklinde ilerliyorlar ama asla aralara girmiyorlardı..Bizim motorcularda yaya geçitlerinde yayalarla beraber karşıdan karşıya geçiyorlar..Şeridin kenarında değil ortasında gidecek motorcu kardeşlerim..Tıpkı bir otomobil gibi motorlu kara taşıtı gibi..Kimsenin korna çalıp çekil demeye hakkı yok..Sollayıp geçeceksin o zaman..Emniyet şeridi olayı tam bir komedi..Otomobiller girerse ceza motosiklet girerse bir şey yok..Türkiye'de motosiklet kullanma nedeni aralardan derelerden geçip trafikten kurtulmak,keyif yada yakıt tasarrufu değil..Hülasa kelam;ülkemizde hem motosiklet hem de otomobil ehliyeti verilmeden önce ciddi eğitim verilmesi gerekiyor sürücü adaylarına..Birbirine saygı zaten yok..Elektrik faturası kuyruğunda önüne geçmeye çalışan vatandaşla trafikte kuyruğa kaynak yapmaya çalışan sürücü arasında fark var mı?Bence yok..Kul hakkı var..Böyle olduğu için de otomobil ve motosiklet sürücüleri arasında ihtilafların yaşanması olası..

Sonuna kadar okurmusun bilmem ama üşenme bence bir sürü bilgi içeriyor bu anlattığım olaylar.
    Az da olsa bilgilenin.
    Sapağı kaçırmamak için e5'te en sol şeritten en sağa çat diye atlıyorsunuz.
    Açtırma benim ağzımı. Her motorcuyu bir tutamazsın.
    Şeridin kenarından gidicem abicim. Şeridin tam sağından veya solundan. Her zaman diyorum motosiklet kullanmayan motosikleti anlayamaz!
    Bak neden olduğunu da anlatayım sana.
    Eğer öndeki hödüklük yaparda zınk diye durursa soldan veya sağdan kaçabilelim. Bizde fren mesafesi yol şartlarına göre inanamayacağın şekilde değişiyor.
    Ortadan giderse ne olacak? Çat diye vuracak arkadan. Yada paniğe kapılıp frene asılacak motor altından kayacak. Yada çarpmadan duracak ama arkadaki telefonla vs. uğraşan değerli vatandaş çarpacak ve iki araç arasında pastırma olacak.

Eğer sen sol şeritteysen sana selektör yapıp kornaya basma hakkım var.
    Sol şeridi yavaş giderek işgal edemezsin. Senden hızlı gelen bir araç varsa senin sağından geçmek zorunda değil sen ona yol vereceksin eğer önün müsaitse.

Bak sana emniyet şeridi hikayemide anlatayım.
    Emniyet şeridinden giderken polis durdurdu ve cezayı dayadı. Bende girdim orta şeride.
    Trafik var dur kalk yapıyoruz motosiklet dayanamadı o sıcakta hararet göstergesi tavan yaptı. Benim bacaklar zaten motor bloğundan gelen sıcakla kavruldu..
    Emniyet şeridinden bekledikten sonra tekrar çıktım yola. Girdim orta şeride 30 ile ilerliyorum. Solumda transporter var. Herif çat diye geçti orta şeride. Bildiğin beni elinin tersiyle savurdu sağa. Sağ şeritteki bana ben transportera küfür ediyorum. Geçtim arkadasına boş yolda çat çat fren sıkıyor. Dayanamadım girdim emniyet şeridine buna farkı bastıktan sonra tekrar orta şeride girdim. Orta şeridin solundan gidiyorum. (Neden şeridin solundan gittiğimi anlattım unutmamışsındır yüksek ihtimal. ) Şeritte kalan boş yere habire biri girip beni diğer şeride atıyor yada bana silme geçiyor yanımdan.
    Sağ salim bu olayları atlattık geldik yine trafiğe. Dur kalk dur kalk benzin dayanırmı dayanmaz tabi. Ben bunu ekonomi için alıyorum araba kadar benzin yaktırıyorum olacak iş mi? Trafik bir ara tamamen durdu. Ben de durdum aracın arkadasında. Arkamdaki hödük gelip jipi ile motora dokunduruyor. Benim ipler burada koptu. İndim motordan. Baktım motora bir iki ufak çizik var. Normalde hayatta dert etmem bu kadar küçük şeyleri ama olay farklı olunca çirkefliğe vurdum kendimi. Ya polisi çağırıcaz ya 150 lira vericeksin burayı boyatıcam diyerek aldım 150 tl emniyet şeridinden mutlu mesut devam ettim.

Bak söylediklerin şeyler bazen mantıklı da olabiliyormuş aslında ciddiye alarak okunduğu zaman. Bende ehliyet sisteminin zorlaştırılmasından yanayım. Eğitimler sağlam verilsin!

Bak sana ilgini çekecek bir şey daha söyleyeyim.
    Trafik yokken ara sıra etrafına bak. Mesela buğu tutmuş camlarını sil ki aynalarını görebilesin veya sağını solunu. O sağında solun da trafik olmadığı zaman şeridinden giden motorcular göreceksin. Bu da demek oluyor ki motosiklet trafikten kurtulmak için alınıyor. Emniyet şeridinden gidilmesine bu yüzden fazla bir şey söylenmiyor.
    Belki bilmezsin ama bilgilenmen için söyleyeyim. Gelişmiş ülkelerin çoğunda motosiklet kullanılıyor. Düşünsene bi İstanbul trafiğinde hiç motor yok. Artı olarak bir sürü araba ekleneceği anlamına geliyor bu değil mi? Buda trafiğin artması anlamına geliyor.
    Yada şeritten gittiklerini düşün. Bir arabalık yer. Hem de boşu boşuna.

Son olarak kul hakkına inanan var inanmayan var.

• xcraz kullanıcısına yanıt
    Neden ofkelendin anlamadim!Trafik akarken arkadan gelen motosiklet surucusune elbette yol veririm babamin yolu degil..Ortadan gidersen sagina soluna giremez kimse bunu da motor ve surucusunun selameti icin dogru buluyorum..Tabii ki pratikte hararet sorunu vb durumlar icin gelistirdiginiz cozumleriniz olabilir,ancak cozumleriniz trafigi tehlikeye sokmuyorsa..tum motosiklet suruculerini de ayni kefeye koymadigimi bilmenizi isterim icinizde dikkatli ve duyarli suruculer var..son tahlilde motosiklet ve otomobil suruculeri her 2 aracin da kullanim dinamikleri ve sartlarini bilirse olasi kazalari bertaraf edebilirler..Ayrica trafikte bu kadar kotu tirnak icinde sevilmeyen dediniz ya, gorulmenizi saglayan dikkatsiz ve de sorumsuz motosiklet suruculerine agzinizi acmanizi da oneririm ki bu da kendi icinizde bir manifesto olup kural birligi saglar..hassasiyetinizi anliyorum ancak ulkemizde birseyler degisirken bu surec sancili oluyor..trafikte duyarli ve kazasiz surusler dilerim..Saygilarimla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 2 Kasım 2014; 11:19:55 >
  • Bu arada belirtmek isterim en soldan saga sapagi kacirmamak icin Kim atliyorsa bu onun dusuncesizligi ve kusurudur..2 milyon otomobil olan Istanbul'da bazilarinin bunu yapiyor olmasi istatistiksel olarak genele yayilamaz..ancak motor suruculerine baktigimizda hele kuryelerin cogu kaldirim ustlerinden gidiyorlar..bu da bir camiayi diyelim genellemeye Neden oluyor..ne diyelim,birseyler yoluna girer insallah..

• geçenlerde ışıklarda 4.sırada beklerken öküzün biri aradan geçeceğim diye aynaya vurdu, camı açtım ne oluyor diye sordum özür dileme de yok adamda ne oldu dokunduysak arabanı mı yedik dedi.
    beni asıl sinirlendiren şey bu adamın acil iş gören moto kurye ya da pizzacı türü dağıtım yapan çalışan da olmaması iyi giyimli sıradan insan.
    trafiğe çıkanların %99 u başkalaşım geçiriyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 2 Kasım 2014; 11:35:38 >
  • Dürüst olayım ben motosikletlileri sevmiyorum.

Daha doğrusu kurallara uymayıp birde isyan edenleri sevmiyorum.

3 şerit E5 trafiği var adam sol şeridin en solundan gidiyor. Orası senin yolun değil ki arkadaşım. Oradan gidersen ben seni oradan geçirtmem. Hakkımdır da.

Aynı şekilde emniyet şeridinden de gidemezsin.

Sen bir motorlu taşıtsan o şeritlere uyarak gideceksin. Trafik olur, kimseyi tehlikeye atmadan aralardan geçer gidersin ama emniyet şeridi, en sol şeridin sol tarafı olmaz.

Ayrıca motorlularda da hata var. Adam orta şeritte ilerliyor ama o iki çizginin sağa yakın olan tarafından gidiyor. Doğal olarak arkadan gelen adam sıkıştıra sıkıştıra gitmeye çalışıyor. Halbuki motor sürücüsü şeridi adam akıllı ortalayıp gitse hiç bir sıkıntı olmayacak. Mecbur şerit değiştirerek geçecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

Neden ofkelendin anlamadim!Trafik akarken arkadan gelen motosiklet surucusune elbette yol veririm babamin yolu degil..Ortadan gidersen sagina soluna giremez kimse bunu da motor ve surucusunun selameti icin dogru buluyorum..Tabii ki pratikte hararet sorunu vb durumlar icin gelistirdiginiz cozumleriniz olabilir,ancak cozumleriniz trafigi tehlikeye sokmuyorsa..tum motosiklet suruculerini de ayni kefeye koymadigimi bilmenizi isterim icinizde dikkatli ve duyarli suruculer var..son tahlilde motosiklet ve otomobil suruculeri her 2 aracin da kullanim dinamikleri ve sartlarini bilirse olasi kazalari bertaraf edebilirler..Ayrica trafikte bu kadar kotu tirnak icinde sevilmeyen dediniz ya, gorulmenizi saglayan dikkatsiz ve de sorumsuz motosiklet suruculerine agzinizi acmanizi da oneririm ki bu da kendi icinizde bir manifesto olup kural birligi saglar..hassasiyetinizi anliyorum ancak ulkemizde birseyler degisirken bu surec sancili oluyor..trafikte duyarli ve kazasiz surusler dilerim..Saygilarimla..

Sinirlendiğim şey, yazdığın yazıyla motosiklet sürücülerin hepsini kötülemen!
    Sağına soluna giremez diye bir şey yok. Siz motosikletli kuryeleri kural tanımaz olarak adlandırıyorsunuz biz ise taksicileri!
    O boşluk mutlaka bir taksi tarafından 1 dakika geçmeden doluyor.
    Hararet sorunu supersport motorlarda çözülemeyen bir sorundur. Trafikte dur kalk yapmak için tasarlanmamış bu araçlar.
    20 ile giden trafikte dur kalk yapa yapa hararet yapar ama 20 ile hiç durmadan giderse hararet yapmaz. Emniyet şeridi olayını özetliyor bu.
    Saygılar.

quote:

Orijinalden alıntı: degobar

geçenlerde ışıklarda 4.sırada beklerken öküzün biri aradan geçeceğim diye aynaya vurdu, camı açtım ne oluyor diye sordum özür dileme de yok adamda ne oldu dokunduysak arabanı mı yedik dedi.
    beni asıl sinirlendiren şey bu adamın acil iş gören moto kurye ya da pizzacı türü dağıtım yapan çalışan da olmaması iyi giyimli sıradan insan.
    trafiğe çıkanların %99 u başkalaşım geçiriyor galiba

Işıklarda aralardan geçmemizin sebebi, arkadaki araç duramazsa 2 aracın arasında ezilmeyelim, öne geçelim ki diğer araçlardan hızlı kalkış yapalım kimse taciz etmesin.
    Tabi ki aradan geçerken böyle ufak kazalar oluyor. Bende yaşadım bir çok kez ama her seferinde durup özür dilerim bir sorun olup olmadığını sorarım.

quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Dürüst olayım ben motosikletlileri sevmiyorum.

3 şerit E5 trafiği var adam sol şeridin en solundan gidiyor. Orası senin yolun değil ki arkadaşım. Oradan gidersen ben seni oradan geçirtmem. Hakkımdır da.

Sen bir motorlu taşıtsan o şeritlere uyarak gideceksin. Trafik olur, kimseyi tehlikeye atmadan aralardan geçer gidersin ama emniyet şeridi, en sol şeridin sol tarafı olmaz.

Ayrıca motorlularda da hata var. Adam orta şeritte ilerliyor ama o iki çizginin sağa yakın olan tarafından gidiyor. Doğal olarak arkadan gelen adam sıkıştıra sıkıştıra gitmeye çalışıyor. Halbuki motor sürücüsü şeridi adam akıllı ortalayıp gitse hiç bir sıkıntı olmayacak. Mecbur şerit değiştirerek geçecek.

Az yukarı uzun uzun yazdığım yazıyı sana yazmışım gibi okuyup bana cevap yazar mısın?
    Aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum ayrıca ne cevap vereceğini de çok merak ediyorum.
    Sol şeridin soluna çok takmışsın en azından bunu yazayım;
    Sol şeridin solundan gidiyorum çünkü, önümdeki araba zınk diye durursa sağdan kaçacak yerim olsun. Motosikletlerin frenleri çok hassastır. Eğer paniğe kapılıp tekeri kitlersem öndeki arabaya çarparım. Eğer çarpmaz da arkasında durursam arkadaki arabanın beni iki araba arasında sıkıştırma olasılığı çok yüksek. Yaşanmış olaylarla kanıtlanmıştır.
    Ayrıca şeridin boş kalan kısmına gir de göreyim

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Dürüst olayım ben motosikletlileri sevmiyorum.

Tam sana ağzının payını nasıl veririm diye düşünürken xcraz gerekli cevabı vermiş.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.