Şimdi Ara

Neden motosikletlileri sevmiyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sol şeridin solundan gidemezsin arkadaşım. Orası senin yolun değil. Sunduğun bahanelerde çok saçma. Sen normal şeridini tam ortalayarak gidersen hiç bir şey olmaz.

Ayrıca freni kitlemeden motoru durdurmayı bilmiyorsanız binmeyin motosiklete. Böyle saçma şey mi olur ? Oldu o zaman bütün şeritler sizin olsun. Ne de olsa frenaj anında tekerleri kitleyebilirsiniz.

Hiç durmadan aralardan gitme konusuna gelince... Ona bende bir şey demiyorum, kimseyi tehlikeye atmadan gidebilirsin. Ona kimse bir şey diyemez. Ama akan trafikte olmaz işte o iş. Onu da supersport motor falan diyerek açıklayamazsın. Neymiş efendim, hararet yaparmış. O zaman şehiriçinde biniyorsan almayacaksın o motoru. Oldu o zaman bende alayım 1 tane Ford pick-up, dur-kalkta çok yakıyor diye milleti eze eze, emniyet şeridinden herkesin hakkına gire gire gideyim... Benim gözümde ikiside aynı şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

@sevilesi adam Sende oku.

Sol şeridin solundan gidemezsin arkadaşım. Orası senin yolun değil. Sunduğun bahanelerde çok saçma. Sen normal şeridini tam ortalayarak gidersen hiç bir şey olmaz.

Ayrıca freni kitlemeden motoru durdurmayı bilmiyorsanız binmeyin motosiklete. Böyle saçma şey mi olur ? Oldu o zaman bütün şeritler sizin olsun. Ne de olsa frenaj anında tekerleri kitleyebilirsiniz.

Hiç durmadan aralardan gitme konusuna gelince... Ona bende bir şey demiyorum, kimseyi tehlikeye atmadan gidebilirsin. Ona kimse bir şey diyemez. Ama akan trafikte olmaz işte o iş. Onu da supersport motor falan diyerek açıklayamazsın. Neymiş efendim, hararet yaparmış. O zaman şehiriçinde biniyorsan almayacaksın o motoru. Oldu o zaman bende alayım 1 tane Ford pick-up, dur-kalkta çok yakıyor diye milleti eze eze, emniyet şeridinden herkesin hakkına gire gire gideyim... Benim gözümde ikiside aynı şey.

Giderim arkadaşım!
    Bu bahane değil yaşanmış olaylardır!
    Kaç kez gördüm öndeki araç durduğunda tam ortasından vuran yada arkadaki araba tarafından 2 araç arasında sıkışan biliyor musun sen?
    Her zaman derim motosiklet kullanmayan motosikleti anlayamaz
    Ben gayet iyi fren yaparım. Motorumda ABS'de yok ama düşün ki önümdeki araç birden durdu az mesefe var olabildiğince sağlam sıkıyorum freni tam duracakken ön lastiğin altına ezilmiş pet şişe girdi. Çat diye kayarım. Yada yolda toz, kum, çakıl vs. varsa motosikletin fren mesefesi uzar. Bu nedenle fren sıkmaktan çok kaçabilecek yer ararım. Sence şeridin ortasından mı yoksa kenarından mı kaza yapmadan diğer şeride geçilir?
    Benim 2 motorum var. Birisi 1000cc diğeri ise 250cc.
    250cc olan da trafikte hararet yapıyor, 1000cc'de.
    Trafiğe zaten 250cc motorla çıkıyorum. 1000cc ile şehirler arası yolda veya pistte gazlıyorum

Bak sana fren hikayemi de anlatayım.
    E5'te 90 ile sağ şeritten giderken öndeki araçta arıza oldu sanıyorum ve araç tekleye tekleye durmaya başladı. Yolda toz vardı belli yol kayıyor. Ne kadar yavaş yavaş fren sıksamda baktım duramayacağım daha da asıldım frene çok hızlı şekilde araca az mesafe kala durdum. Öyle şiddetli durdum ki motorun arkası kalktı.
    Durduktan 2 saniye sonra bir fren sesi duydum ve gözümü açtığımda kendimi yerde buldum. Yani arkadaki ÖKÜZ duramamış ve bana çarpmıştı.
    Yani demem o ki sen ne dersen de ben şeridin solundan gideceğim. Sıkıyorsa yolda karşılaştığın motorculara söyle soldan gitme diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcraz -- 2 Kasım 2014; 15:30:28 >

• quote:

@sevilesi adam Sende oku.

Her gün işe veya okula Edirne'ye gitmiyoruz ki arkadaşım. Şehir için de kullanacaksan alma ne demek? Kim karışacak benim 2 kuruşluk zevkime? Sen mi?

• xcraz kullanıcısına yanıt
    Bak şimdi kendi ağzınla tongaya düştün.

Bir kere sen E5'te 90km/h hız ile gidiyorsan baştan hatalısın zaten. Son anda durduğuna göre de takip mesafesini ayarlayamıyorsun demektir. Bende çok ani fren durumu yaşadım ama hiç aracımı ABS'siz olmasına rağmen kızaklatmadım. Biraz dikkat, biraz da tecrübe ile alakalı sanırım.

Her ne kadar sol şeridin solunda giden motorculara kafamı camdan çıkartıp laf etmesem de aracımı hafiften sola yanaştırarak normal şeridine girmesini sağlıyorum.
  • sevilesi adam kullanıcısına yanıt
    Şehir içinde hararet yapma sorunu varsa senin kullanımına uygun değil demektir. O zaman almayacaksın.

Alıyorsan da böyle saçma bir sebeple kuralları çiğnemeyeceksin arkadaşım.
  • quote:

Bak şimdi kendi ağzınla tongaya düştün.

Bir kere sen E5'te 90km/h hız ile gidiyorsan baştan hatalısın zaten. Son anda durduğuna göre de takip mesafesini ayarlayamıyorsun demektir. Bende çok ani fren durumu yaşadım ama hiç aracımı ABS'siz olmasına rağmen kızaklatmadım. Biraz dikkat, biraz da tecrübe ile alakalı sanırım.

Her ne kadar sol şeridin solunda giden motorculara kafamı camdan çıkartıp laf etmesem de aracımı hafiften sola yanaştırarak normal şeridine girmesini sağlıyorum.

Bilader sen benim o anki ruh halimi nereden bileceksin? Nereye yetişmeye çalıştığımı nereden bileceksin???
    3 arabalık mesafem vardı. Daha ne kadar takip mesafesi ayırabilirim????
    Yol tozlu yolda kumlar vardı. Bu araba frenini pek etkilemez ama motosiklet için fren mesafesi inanılmaz uzuyor!!
    Emin ol senin araba tecrübenden fazla motosiklet tecrübem var. Kendime güveniyorum.
    Kaldı ki tecrübem yetersiz olsaydı ya arabaya arkadan vurur düşerdim, ya o kumda kayar düşerdim yada arka teker kalktığında toparlayamaz yere düşerdim
    Tofaş ile beni solda sıkıştırmaya çalışan olursa aklıma hemen sen geleceksin

• quote:

Şehir içinde hararet yapma sorunu varsa senin kullanımına uygun değil demektir. O zaman almayacaksın.

Alıyorsan da böyle saçma bir sebeple kuralları çiğnemeyeceksin arkadaşım.

Canım kardeşim ben zaten yüksek cc motor trafikte kullanmıyorum yanlış kişiye çamur atıyorsun. Hararet sorunu 150'den 1300cc'ye her motorda var.
  • quote:

Bilader sen benim o anki ruh halimi nereden bileceksin? Nereye yetişmeye çalıştığımı nereden bileceksin???

Yani sabahtan beri saçma sebeplerinizi duymuştum da, bu baya bir saçma oldu. Ne olursa olsun, hiç kimsenin trafiği ve trafikteki insanları tehlikeye atmaya hakkı yoktur.

Saygılar...

@sevilesi adam O zaman bu şiddetli savunmanızın sebebi nedir ?
  • quote:

quote:

Yani sabahtan beri saçma sebeplerinizi duymuştum da, bu baya bir saçma oldu. Ne olursa olsun, hiç kimsenin trafiği ve trafikteki insanları tehlikeye atmaya hakkı yoktur.

Saygılar...

Benim ailem söz konusu olunca ben trafiği kendimi de trafiği de riske atarım.
    Buna sen değil emniyet genel müdürlüğü karışabilir sadece.
    Tofaşçıları hondacıları'da görüyoruz yollarda

• quote:

quote:

Saygılar...

Anlayamazsın. Motorcu kardeşliğini anlayamazsın.

Sol şeridin en solunu kullanan tüm motorcuların hastası falan mı var yani ? Bırakın bu işleri hocam. Ben ilk defa öyle bir motorluyla karşılaştığımda kaza yapıyordum.

Tam sola dönüş yapacağım, sinyali verdim... Aynaya bakmasam motorcu altıma girecek.

Ayrıca nasıl her motosikletçiyi bir tutmuyorsak TOFAŞ kullanıcılarını da bir tutmamalıyız.
  • quote:

Sol şeridin en solunu kullanan tüm motorcuların hastası falan mı var yani ? Bırakın bu işleri hocam. Ben ilk defa öyle bir motorluyla karşılaştığımda kaza yapıyordum.

Tam sola dönüş yapacağım, sinyali verdim... Aynaya bakmasam motorcu altıma girecek.

Ayrıca nasıl her motosikletçiyi bir tutmuyorsak TOFAŞ kullanıcılarını da bir tutmamalıyız.

Senin anlattığın çok farklı bir şey.
    Siz sol şeritte giderken solunuza giren motorcuyu bende haklı bulmuyorum.
    Benim savunduğum olay, herhangi bir şeridin solundan gitmek. Şeritte giden arabanın soluna veya sağına girmek değil.
    Şeridin kenarından gitmek için benim haklı sebeplerim var. Peki ya sizin şeritte kalan boşluğa girmeniz için sebebiniz var mı?

İşte anlatıyorum ya hocam. Siz sonuç itibari ile motorlu taşıt değil misiniz ? Evet, öylesiniz.

O zaman normal şeritleri kullanacaksınız. Arkadan biri vurur, sıkışırım, bir yerime bir şey olur diye korkuyorsanız da binmeyin diyeceğim ama çok yobazca olacak o yüzden demiyorum.

Ben yine de acil durumlar dışında emniyet şeridi kullanımını ve sol şeridin sol tarafını tasvip etmiyorum. Elimden geldiğince de karşı duracağım.

Saygılar.
  • İşlerine geldiklerinde bisiklet gibi sağdan geçtikleri, işlerine geldiklerinde motorlu araç olduklarını hatırlayıp soldan geçtikleri için. Bizi fark edin aynaya bakın diyorlar da hangi aynaya sağ ayna mı sol ayna mı dikiz aynası mı?
    Anladigim kadariyla takip mesafesi anlayisiniz 3 arabadan ibaret..daha ne kadar birakayim diyorsunuz..guvenli takip mesafesi en az ama en az hizinizin yarisi kadar metredir..yani 90 ile giderken 45 mt..kaldiki bu otomobiller icindir..motorlar icin hiz kadar mt diyelim..yani 3 araba boyu olan 14-15 mt degil..aslinda beynelminel gecerliligi olan kurallar olsa ve tum motorlu tasit suruculerini kapsasa ne iyi olur..ama maalesef ulkede ne kural ne yada ne de yada uygulayici var..cunku motosiklet suruculeri hem motorlu Kara tasiti surduklerini iddia edip hem de bisikletin dahi cikmamasi gereken kaldirimlara cikiyorlar ve yaya gecitlerinde karsidan karsiya yayalarla beraber geciyorlar..e o zaman nasil olacak?bu ulkede yasalari uygulayici kolluk kuvveti yok arkadas..otomobiller icin de gecerli yazdiklarim..yani kurallari cigneyenler icin..yoksa motorculari sevmemek diye birseyi Kabul etmiyorum qslinda..kaski cikarip motoru da bir kenara biraktiginda ortalama bir insan var karsinda..kurallar hepimiz icin..aklima geldi paylasayim:daha 15 gun once kaldirimda gidiyorum arkamdan gelip kolumu siyirip giden motorcuya ki kebapci kuryesi ofkelendim yalan yok..ramak kaldi carpmasina..yahu sen motorlu tasitsan kaldirimda ne ariyorsun..carpmis olsan kendini savunacak bir yerin var mi?yok..niye o zaman bu dusuncesizlik..yuzde yuz hatalisin..hatanin hem de bile bile yapilan ihlalin savunmasi mi olur..olmaz ama bu ulkede adalet ve hukuk cok buyuk yara aldi insallah duzelir diyor ve kendimce bu mevzuyu burada bitiriyorum..insallah motorcularin Neden sevilmedigi uzerine merakiniz bir nebze olsun yanit bulmustur..fakat siz bu soruya yanit aramak yerine haddini bilmez otomobil suruculerine Ders vermek niyetindesiniz..saygilarimi sunuyorum,Allah kaza bela vermesin..Keyifli surusler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamamen lüzumsuz bişey motosiklet

• Motosikletlileri sevmiyorum cunku trafikte kendilerine saygilari yok bir de biz suruculerden saygi bekliyorlar.. bir motosikletli serseri yuzunden direksiyon hakimiyetimi kaybettim ve sogukkanliligimla hic bir yere carpmadan toparladim peki ya acemi biri olsaydi? Trafikte bile bir serit izlemeyip sagdan soldan her yerden gecip araçların onlerine atliyorlar kirmizi isik diye bir sey yok onlar icin her yoldan her an cikabiliyorlar trafikteki asabiyetime neden olan cogu zaman bunlar

• Ülkemizde motor taşıtları kurallara uyarsa başını kazalardan kurtaramaz araba kullanıyorum motor hiç sürmedim ama araç sürücüleri motorları öyle bir sıkıştırıyor delirtiyor anlam veremiyorum kalkmış motor sürücülerine uygunsuz hareketler yapıyor diyorsunuz bir arkadaş gerizeka demiş kendisine aynen iade ediyorum boş insanların forumdan uzaklaştırılması gerekiyor kazasız sürmeniz dileğiyle
  • Valla yolun ortasından tın tın gidenlere ayar oluyorum, kenardan efendı gıbı gıttıkten sonra sıkışırsa frenler yol bile veririm yoksa saçma sapan sürdükten sonra onlarında canını benim düşünecek halim yok kimse kusura bakmasın.
  • Onlar da bizleri pek sevmiyor zaten.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.