Şimdi Ara

neden - sayılar bir fazla (ya da bir az :D)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mesela c#ta sbyte :-128 ve +127 arasında değer alıyor neden - ler bir fazla arkadaşlar. Aradıklarıma göre aslında - ve + ların sayısı aynıymış yani 0 pozitif sayı sayılıyormuş ama sbyte 8 bitlik olduğuna göre en küçük ve en büyük sayıyı nasıl ifade ederiz 8 bitlikte

• Cevabın tam olarak burada :
    https://en.wikipedia.org/wiki/Two%27s_complement

Burada da yorum kısmı var :
    https://www.quora.com/Why-the-byte-range-is-defined-from-128-to-127-and-not-127-to-128

Bu kadar net açıklayamayacağım için bişeyler yazmadım, bu kaynaklar yeterince güzel açıklamış. (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrax -- 16 Mart 2017; 21:12:3 >

• Dentrax D kullanıcısına yanıt
    ingilizcemin olmamasından dolayı şunu söylemek zorundayım : i can't understand bro, plase speak turkish diyeceğim :D ingilizcem a2 seviyesinde de :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 16 Mart 2017; 21:16:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz caliskan

ingilizcemin olmamasından dolayı şunu söylemek zorundayım : i can't understand bro, plase speak turkish diyeceğim :D ingilizcem a2 seviyesinde de :D

Senin cevabın "2's complement". Türkçeye nasıl çevrilir bilmiyorum fakat "2's complement nedir" diye yazınca birşeyler çıktı, bir bak istersen.
  • Once ingilizce sozu bu durumlar icin :)

Arkadasin dedigi dogru, 2s complement mevzusunu arastirmalisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben türkçe olarak tarif edeyim sana. Bu sorunun cevabı 2'ye tümleme değil. Bi kere bu c#'a özel bişey değil, bilgisayar mimarisi böyle.

8 bit yerine 1 bit olarak düşün.
    0 -> 0
    1 -> -1
    Yani negatif sayılar her zaman 1 fazla. 8 bit olarak düşünürsek;

Toplam 256 kombinasyon var. 128 tane 0 ile başlayan (pozitif), 128 tane de 1 ile başlayan (negatif) sayılar. Fakat 0 da 0 ile başlıyor, yani sıfırı çıkardığımız zaman pozitif sayılar 127 ye düşer doğal olarak. Hem +0, hem -0 olsaydı o zaman iki tarafta eşit olurdu ama 0 tek.
  • @elektro_gadget

Bu sorunun cevabı kesinlikle ve kesinlikle "Two's Complement". Sen o yaptığın signed number'ı yaparken bile 2's notation kullanıyorsun. Hala inanmıyorsan sana 74HC283 entegresini araştırmanı öneririm. Bir ara basit bir devresini yapmıştım. İki adet 1's complement kullanarak add 1 yapıyor ki bu sorunun cevabı zaten. Pek sarmaydısa "Complement Arithmetic" bunu araştırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrax -- 17 Mart 2017; 14:42:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünyada çok fazla kız var ya
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Negatif sayinin 1 ile baslamasi zorunlugu neden var ? 2s complement bu sekilde oldugu icin. Bambaska sekilde de ifade edebilirdin.
    1s complement ile ifade ediyor olsaydin ayni bit degerleri ayni sayilari vermeyecekti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer şöyle bir soru sorulmuş olsaydı;
    "Pozitif bir sayıyı binary gösteriminde negatife çevirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Ya da bilgisayar bunu nasıl yapıyor?"

Cevap dediğiniz gibi olurdu. Ama soru öyle değil. Önce soruyu anlamak lazım ki düzgün bir yanıt verebilesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.