Şimdi Ara

Neden teknik üni dışında mühendislik okunmaz derler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okul ihtiyaçları mı karşılamıyor yani neden nerdeyse aynı puanda olan marmara ve yıldız teknik bir değil öbürü teknik diyorlar marmara'da okunmazdiyorlar ne değişiklikleri var?biraz araştırdım ama kayda değer bir şey bulamadım

• Marka farkından başka bir fark yok bence günümüzde. Teknolojik imkanlar üniversiteleri aynı seviyeye çekiyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidetron -- 23 Ağustos 2012; 2:38:42 >
  • KTÜ,Bursa Teknik,sanırım bu sene Elazığ da teknik üniversite açıyor,bu tabu yıkılabilir yakında.

''Teknik üniversite'' kavramı sadece en büyük şehirlerde bulunan,sadece mühendis-mimar yetiştiren üniversitenin karşılığıydı ama çok şey değişti.
    Düz liselerin tamamına yakınını Anadolu Lisesi haline getirmeye çalıştıkları gibi üniversitelerin çoğunu da yetersiz olduğu halde teknik yapacaklar sanırım.

Avantajları ;

Sanayi kurumlarıyla yaptıkları anlaşmalar ve diğer üniversitelere göre laboratuvar,malzeme konusunda daha yeterli olmaları bana göre.

Marmara'da okunmaz diyenlerin gerekçesi neymiş ?

Türkiye'deki sayılı şirketlerden birkaçının yöneticilerinin Marmara EE mezunu olduğunu duymuştum.Çok köklü bir üniversite.

Çok ciddi paralar kazanan bir Marmara Makine mezunu tanıdığımız vardı.

Mesela Marmara Elektrik-Elektroniği YTÜ'nün birçok bölümüne tercih edebilirim ki sıralama bakımından onlarca YTÜ bölümünden yüksek.

Marmara'yı da geçtim,Çukurova-Kocaeli mezunu fazladan 1 dil & program öğrensin,iş başvurusunda İTÜ'lünün yerine bile tercih edilebilir.

Benim mühendisliklere bakış açım böyle.

• İmkanlar cok daha fazla cunku.

Kocaeli mezunu ekstra bir dil + program ogrenerek kendini gelistirir, eyvallah; fakat İTU ogrencisi de zaten mentalite olarak gelismeye yonelik yetistiriliyor.

En basitinden acin, laboratuvar imkanlarina bakin. 360 tane laboratuvar va İTU bunyesinde. Kullanilan malzemelerle hangi testle yapilabiliyor bunlara bakin. Her universitede bu imkanlar yok.

Kaldi ki, 2013 İTU'nun egitimdeki 240. yili olacak. Bu 240 yila sigan prestij, marka degeri vesaire sayesinde piyasada İTUlulesme var. Mezunlara saglanan imkanlar var.

Herhangi bir universite mezunu cok iyi yerlere gelip İTU mezununu yok saydirtabilir ama kendini gelistirmek isteyen bir muhendis adayinin İTU'de cok daha yetkin bir sekilde gelisecegi de bir gercek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi imkanlarda önemlidir ama herşey kişide bitiyor ağa , beğenmediğiniz ünide okuyarak yar doç olan ve 1 i büyük bir türk firması olmak üzere 3 yerden maaş alan da var , en iyi dediğiniz yerleri bitirip devlete girende. önemli olan iyi yaşamak değil mi sorun nerde o zaman ?
    zaten iyi olan birini engelleyemezsiniz nerde olursa olsun.
  • Tcrübesiz mühendisler arasında seçim yaparken diplomaya bakarlar. Çünkü karşılaştıracak bir kriter yoktur. Sen o kriteri yaratırsan o zaman avantajın olur.
    Tecrübe arttıkça diploma arka plana doğru düşer. Sonrasında tercübe, dil, neler yaptığın vs. ön plana çıkar.
  • dokuz eylul mezunlarida dagda egitim gorduklerinden tum zorluklara karsi yigilmadan calisirlar bunu hangi teknik uni
    verebilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.