Şimdi Ara

Neden Turkiye'de dogalgazli araba yok?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• bilmediğimden soruyorum dünyanın başka yerinde öyle araba var mı ?
  • Ankara'daki belediye otobüsleri doğalgazla çalışıyor.
  • Bazı lpg sistemleri aynı anda cng ile de uyumlu, doğalgaz sanki biraz daha güvenli lpg den ama tercih edilmemesi, doğalgaz daha verimli birde, istasyonun azlığı olmaması için bir neden..

Bir Türkiyeli olarak, bize sunulanı kullanırız biz.
    Bizim için ne istiyorlarsa onu kullanırız.
    Biz birşeyleri düşünüp birleşip kullanmak için harekete geçmeyiz.

Devlet büyüklerimizden birisinin oğlu Doğalgaz istassyonu açmazsa uzun zaman olmaz.
  • Tam olarak emin olmasamda lpg ile cng arasındaki fark sivilasma basinclari. Bir yerde daha okumustum boyle bir konu. Yine tamamen aklimda kalanlarla yaziyorum. Lpg 8 bar da sivilasirken cng 200 kusur barda sivilasiyo. Bunlar dogru ise lpg cng den daha guvenli. Ne kadar basinc o kadar patlama riski. Bir balonu yarim sisrerek parmaginizi icine sokmayi denerseniz parmaginiz balonu bayagi bir esnetir. Fakat tam anlamiyla sisik bir balona bunu denerseniz balon patlar. Sanirim boyle bir sey...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet cng 130 bar basınç ihtiyacı var. açıksı bırakın yanıcı bir gazı ben arabama o kadar basınçlı hava bile sokmam
  • ankara,izmir,istanbul,kocaeli,bursada falan var ama istasyonlar tek tük olduğu için pek yaygın değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    her hafta zam amac ne acaba
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki izmirde yasasam bunu kullanmak daha mi ucuza gelir acaba?

Arabami LPG ye cevirirken CNG e uyumlu alet taktirmak mumkunmu acaba?

BU arada dunyada en cok CNG li araba Pakistanda sonra Italya Endonezya rusya diye gidiyor

yani cok var ve sayilari hizla artiyor
  • Lpg ile cng nin sivilasma basinclari farkli oldugundan aracin gaz tanki cng ye gore olmali. Yukaridaki bir arkadasin yazdigi gibiyse cng nin sivilasma basinci lpg tankinin yaklasik 15 kati basinca dayanikli olmasi gerekli. En basit dusunce ile cakmaklara dolan gaz lpg. Cok basit bir duzenege sahip. Ayni cakmaga cng doldurursak sanirim ya patlar yada icinde gazi barindiramaz kacirir. Cunku cakmagin duzenegi cng yi sivilastirmaya yetmez. Yine tamamen kulaktan dolma bilgi ile yazdim. Yanlis varsa duzeltin lutfen...

• ee amerikalilar yapiyor cng li araba ve kullaniyor

asagidaki linkte bunu tartisiyorlar zaten adamlarda benzin 1 tl olmasina ve gelirleri bizimkinden cok daha yuksek olmasina ragmen cng arabalarin sayisinda patlama var ABD de

http://cngchat.com/forum/forumdisplay.php?27-CNG-Main-Forum&sort=views&order=desc
  • adanada bir kaç tane doğalgazlı belediye otobüsü var.ben binmedim arkadaşım binmiş içinin gaz koktuğunu söylüyordu.
  • lpgye göre %40 tasarruflu.
    Kullanmamamızın sebebi, devletin buna fahiş vergiler koyamayacak olması.

• hayret kici kirik Pakistan CNG arabalarda dunya birincisi

keske TR de de satilsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

lpgye göre %40 tasarruflu.
    Kullanmamamızın sebebi, devletin buna fahiş vergiler koyamayacak olması.

bu dediğine kendin inandın mı petrol fiyatları düşerken bile petrol fiyatları arttı deyip vergi dayayan, zam yerine düzenleme lafını kullandığında milleti salak yerine koyan devletten bahsediyoruz

yakında evlere özel sistem kurup tuvalete ne yaptığımızın hesabını tutup onun bile vergisini alırlar, bu yüzden ha lpg ha cng ha xxx hiç farketmez, bizdeki fiyatların nedeni vergiler ve ne daha uygunsa onu devlet uygun olmayan hale getirecektir
  • istasyon azlığından olsa gerek.
    mesela yurtdışında sıkıştırılmış hava ile çalışan arabalarda var. yol almak için içindeki tüplerde depoladığı sıkıştırılmış havadaki basıncı kullanıyor. maliyetide olduça ucuz.
  • istasyon azligi cok sacma

boru hatti bir cok sehirde var neden kurmamislarki

benim anlamadigim zavalli Pakistan da bile bu teknoloji varken TR de neden yok?

Sanirim dunyada ikinci Arjantin sonra Italya geliyor

acaba kasitli olarak mi bu arabalar TR ye getirilmiyor cunku CNG LPG ye gore 7-8 kat daha ucuz

Cunku CNG dogalgazdan LPG petrolden uretiliyor

Ben bu isi anlamadim
  • CNG nin deposu arabayı 200-300kg daha ağırlaştırır.
    Ayrıca CNG'de menzil sıkıntısı var bildiğim kadarıyla fazla basılamıyor diye biliyorum.
    Ankaradaki belediye otobüsleri CNG'li dikkat ederseniz tavanlarında hayvan gibi tüpler var hayvan gibi tüplerle bile 200km filan dayanıyormuş.
  • Ucuz ancak hiç performanslı değil yoksa zaten lpg yerine doğal gaz kullanılırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

CNG nin deposu arabayı 200-300kg daha ağırlaştırır.
    Ayrıca CNG'de menzil sıkıntısı var bildiğim kadarıyla fazla basılamıyor diye biliyorum.
    Ankaradaki belediye otobüsleri CNG'li dikkat ederseniz tavanlarında hayvan gibi tüpler var hayvan gibi tüplerle bile 200km filan dayanıyormuş.

yani diyorsunuzki Iranlilar Pakistanlilar Italyanlar Arjantin ve brezilyalilar aptal

ama biz cok zekiyiz

himmmm........
  • quote:

Orijinalden alıntı: misterno1

quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

CNG nin deposu arabayı 200-300kg daha ağırlaştırır.

yani diyorsunuzki Iranlilar Pakistanlilar Italyanlar Arjantin ve brezilyalilar aptal

ama biz cok zekiyiz

himmmm........

kabul de etmek gerekir ki saydıkların Alman İngiliz Amerikan Rus Çin Japon vs. değil, kendi yeraltı kaynaklarına göre uygun şekilde kullanabilirler de bizle bu durumu kıyaslamak saçma, herkes maliyetten bahsediyor, bizde maliyet falan mühim değil, maliyete bakan da yok, yakıtta mevzu vergi, yoksa bu rekor vergiler alınmasa makul vergiler alınsa diğer yakıtlar da bu kadar can yakıcı olmaz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.