Sen kendin ne zaman defoluyon onu söyle hele. |
Neden yurt dışında yaşıyorum? (6. sayfa)
-
-
kümesteki tavuklardan biri olarak dediklerine katılıyorum kardeşim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanada'da yasiyorum, saglik sistemi eyaletine gore rezalet. Ontario'da bence yeterince iyi iken quebec eyaletinde rezalet. Doktor yok resmen. British Columbia'da hic fena degil. Digerleri hakkinda cok bir fikrim yok. Kanada'nin nasil sosyal devlet yonu cok guclu degil? Salginda en cok yardim eden devletlerden birisi oldu, 7 ay boyunca ise gidemeyen herkese 2 bin dolar kosulsuz sartsiz yatirdi, homelesslarin aylik $700 geliri var, ne demek sosyal devlet yonu cok guclu degil? Kanada'da bir warehouse'da bile calisarak evinizi arabanizi alabilirsiniz.
-
Başarı bireysel olursa beyin göçü çok olur.
Yurtdışına çıkmak isteyenler haklı.
Zaten bu ülke gelişmeyeceğine göre de en iyisini yapmışsın.
Zihniyet ise vergi veripte siyasilerin geliştirmesini beklemek.
40 yaşına geldim , pek zevk-i sefasından taviz veren siyasi görmedim .%99.9’u lükse düşkündür.
Köy enstitüleri çoktan kapatılıp cehalet hastalığı kanser gibi yayıldığına göre bu saatten sonra bu ülkede gelişme olmaz.
Newyorkdayim suan. Inan bu sans isi ama denemeye devam et.
En iyisini yaptın. Herkes bir fırsat bulsa gidecek sebepleri de belli kimse kimseyi kandırmasın
artik turkiye de ne kadar para kazandiginizin onemi yok, eger kafa yapiniz ulke genelinin rezil ortalamasindan uzak kaldiysa mutlu olamiyorsunuz ve bir sekilde yurtdisina gitmeyi istemeniz normal. bu arkadas gibi ben de en son 2 yil once turkiye de cift haneli bir maasi olan mudur pozisyonunu birakip gittim ulkeden. ondan once yurtdisinda yasayip calismistim, nasil oldugunu ve neler olabilecegini biliyordum. turkiye de evlerim ve arabam vardi ama mutlu degildim, cocuklarimin egitiminden endise ediyordum.
tavsiyem korkmayin, dilinizi gelistirin, egitim programlarini firsata cevirin. muhtemelen ilk basta biraz para harcayacaksiniz ama sonrasinda basardiginizda bunun donusu daha buyuk olacak size hem maddi hem manevi olarak.
ingiltere ozelinde soyluyorum; ankara anlasmasi yil sonunda bitiyor, basvurulara cevaplar da 2 ay icinde geliyor. son 15-20 gununuz var ve bir is modeli hazirlayip basvuru yapabilirsiniz.
-
Geri dönme kardeş. Sen orda şuan 10 mutlusun. 10 fayda üretiyorsun
Burda 3 mutlu olup 2 fayda üretirsin
Çünkü burda işini iyi yapana yetki verilmiyor. Olmayacak işe olur diyene yetki veriliyor.
Dolar 3tl yi geçemez diyen jöleliler senin alacağın maaşları alıyor.
Herşeyi geçtim parayı da geçtim. Mutluluk
Şu ülkede sorun sadece akp zihniyeti değil.
AKP yarın gidecek ANAP gibi dp gibi vs
Ama kalıcı olan halk
Çomar olmamız değişmiyor.
Anadolu da hatta biraz ufak illerde Bi aile koltuk takımı alıyor komşusu kavga çıkarıyor.
1 koltuk takımı için evet.
Jandarma geliyor kavgayı ayırmaya.
Biz köye gitmiyoruz bizim tarlayı akbara habersiz kiralıyor sürüyor.
Hırsızlık yapıyor. Kendi hırsız olduğu için vergi kaçırmayı iyi bir şey sandığı için büyük hırsızları alkışlıyor.
Gelme dost.
Burada mutlu olamazsın. Patronun ezer ego yapar..
Komşun olay çıkarır.
Sokakta bir Suriyeli Afgan VS bıçağı takar mı takar
Sayın cumhurbaşkanım ne dedi? Biz Suriyelilere bakamazsak ileride hepsi birer suç makinesi olur dedi hepsini eğitmemiz lazım dedi.
Hakkı var doğru söylemiş.
Artık Suriyeliye bakacak para da yok.
Seçmene kömür alacak para da yok.
15 temmuz şehitlerinin parası bile yok ortada. Gel sen düşün durumu
Bu ülkeye 10 sene sorna toprak kaybı olmaz ise demografik yapı bozulmaz ise (nufusun yüzde 10'u Arap olmazsa) gel
Ama büyük İsrail projesi son hızıyla uygulamaya geçti
Önce fakirleştiriyorlar sorna içeriden bölecekler.
Baksana 200 bin TL bir Renault megane.
200k bir wv polo. Gezi olaylarında ekonomiyi bitirdiler dediklerinde polo wv 30bin TL sıfırıydı.
5 aileyi zengin etmekten bıktık 83 milyon olarak. 5 aileye 240 milyar dolar borcumuz var. Duruma bakar mısın?
Gelip ne yapacaksın?
Otun böyök yeğen diyen dayına mı laf anlatacaksın?
Ehonomi eyi diyen amcana mı?
Pedofili de dünya da ilk sıralarda yer alıyoruz.
Baksana her gün bir kadın katli var. Bunu bile savunacak kadar insanlıktan nasibini almamış mahluklar yaşıyor.
Hayır oyu verenlerin karıları evetcilere helal gibi sözler söyleyen cihadçılar var.
Baksana bir tarikat liderinin cinsel tazici ortaya çıktı malum şahıslar açıklama bile yapamıyor oy korkusu ile
O sapık şehvetiye tarikatlarında bademleme cocuk tecavüzleri vb bitmiyor..
Dün feto yarın başkası...
O ufak çocukların ahını rabbim yerde bırakmayacak. Bunlara göz yuman yapan yaptıran destek olan herkesin ya canından ya karısından ya malından ya cocuğu dan çıkacak.
O gün gelince ah vah diyecekler.
Gelme dost bu ülkeye gelme
Kpss birincisi bile atanamıyor.
İç işleri bakanı ülkede özgürlük yok diyip anayasa mahkemesi başkanına gönderme yapıyor açık açık.
Sonra yabancı yatırımcı neden çıkıyor daha dorğsuu dış güçler hahaahhahahah
Yazık ki ne yazık
30 kere gaz bulundu deniyor hepsi osuruk gazından öte bile geçmedi. Yenisine inanmayınca hayınn diyorlar.
30 yalana inandık da mı 31. Ye inanalım.
1 trilyon gaz varmış habere göre buna inanmamızı bekliyorlar
Ulan akılsız Venezuela dünya da petrol en çok olan ülke halk çöp kemiriyor. İran benzer durumda Rusya da...
Neyse
Herkese iyi forumlar. Gerçekler acıdır. Atatürk haklı. Bu ülkenin 1 tane düşmanı var. O da cehalet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Belçika neredeyse her şehrinde buram buram kimyasal madde kokan ve sürekli kapalı bulutlu havasıyla insanı depresyona sokan bir ülke. Beğenecek başka bir ülke mi bulamadınız :) Tek imrendiğim yanı bisiklet yolları. Tüm ülkeyi yokuş çıkmadan ve size ayrılmış yollar sayesinde bisikletle dolaşabilirsiniz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ülkemizi rahat bırakılsa gitmene gerek kalmayacak ancak aç gözlü sözde medeni ülkeler sömürü peşindeler halen.
-
Şu hayatta tek istediğim insan gibi yaşamak insan gibi muamale görmek.İnsanlarda korkmadan uzak durmadan yaşamak.Çok yüksek ücrete çalışmaya razı değilim ben.Çok paran olsa nolucakki arkadaşın dediği gibi huzur olmadıktan sonra bir önemi yok. Etrafımız yobazlarla çevrili kanun yok hukuk yok burda hocam.Başına bir iş geliyor Polis zar zor ilgileniyor senle hatta cahil biriysen ilgilenmiyorlar bile direk başından salıyorlar kaç kere denk geldim.Sizi şikayet ederim demen gerekiyor illaki bağırıp çağırman dişini göstermen gerekiyor böyle bir Ülke yaşadığıb yerlerde böyle şey mümknmü varmı hocam?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Denorath
Belçika neredeyse her şehrinde buram buram kimyasal madde kokan ve sürekli kapalı bulutlu havasıyla insanı depresyona sokan bir ülke. Beğenecek başka bir ülke mi bulamadınız :) Tek imrendiğim yanı bisiklet yolları. Tüm ülkeyi yokuş çıkmadan ve size ayrılmış yollar sayesinde bisikletle dolaşabilirsiniz.belçikaya laf atıyorsun ama ingiltere, almanya, kanada gibi ülkeler 10 kat daha kötü. Belçikanın düzgün yerlerinde iklim Türkiyeye yakın
-
En iyisini yapmışsın. Bende 2010 da Romanya'ya gittim, bir Türk firmasında yönetici olarak çalıştım taa ki bir an gaza gelip 2017 de Türkiyede bir iş yapmak için dönene kadar... Allahtan 5 yıllık oturma iznim var gidip geliyorum yine de, şimdi orada kendi işimi kurmak için geri dönmek için pandeminin bitmesini bekliyorum. Bütün planlarımızı alt üst etti bu hastalık, Romanya iyidir arkadaşlar Bükreş doğunun Parisidir.
-
Adam geleceği resmen okumuş ama tersten
-
Doğal olarak Türkiye'de hayat pahalı burada hemfikiriz, Türkiye'de liyakat da yok. Ama paran yoksa bir hiç olduğun gerçeği sadece Türkiye'ye özgü değil tüm dünyada olan bir olgu. Daha fazlasını yaşamak isterseniz Amerika'ya gitmenizi öneririm. Paranız yok diye hastane içine 1 adım bile atamadığınızda anlarsınız bunun Türkiye'ye özgü bir olay olmadığını. İnsan hayatının değersiz oluşu da İskandinav ülkeleri haricinde yine Türkiye'ye özgü bir olgu değil. Hep Amerika'dan bahsediyor gibi olacağım ama yaşadığım ülkelerden örnek vermek daha doğru olur diye düşünüyorum: Amerika'da ghettolardan geceyi bırakın gündüz vakti geçemezsiniz. Paris'te gece vakti metrolarda bir tarafınızı keserler sabaha kadar kimsenin ruhu duymaz. Almanya'da Neonazi yanlıları gelir evinizi yakar, adalet diye ağlarsınız. Türkiye evet yaşamak için kötü bir ülke, hayat pahalı, adalet yok, liyakat yok ve daha çok şey eksik. Ama Türkiye dışını da cennet gibi anlatmaya gerek yok. Türkiye dışına çıktığınızda elinize geçecek tek şey hayat pahalılığının azalması olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWicked -- 15 Eylül 2020; 12:13:50 >
-
avrupa nin su havasi suyu soyle boyle yagmurlu goygoyundan sikilanlar icin kuzey avrupa icin kaynak verelim;
berlin - 103 gun yagmurlu
https://weather-and-climate.com/average-monthly-Rainy-days,Berlin,Germany
istanbul - 130 gun yagmurlu
https://weather-and-climate.com/average-monthly-Rainy-days,istanbul,Turkey
paris - 160 gun yagmurlu
https://weather-and-climate.com/average-monthly-Rainy-days,Paris,France
Londra - 164 gun yagmurlu
https://weather-and-climate.com/average-monthly-Rainy-days,London,United-Kingdom
amsterdam - 182 gun yagmurlu
https://weather-and-climate.com/average-monthly-Rainy-days,Amsterdam,Netherlands
bruksel - 206 gun yagmurlu
https://weather-and-climate.com/average-monthly-Rainy-days,Brussels,Belgium
-
Ben de 13 senedir Norvec te yasiyorum..
Bir tarafim dön diyor digeri de bosver diyor (aslinda baska birsey diyo ama yazmiyorum buraya )
Bir kere yurtdisinda yasayip belli bir sure gecirince boyle oluyor herhalde.. :-)
-
O diğer tarafına terlikle vur, sussun hocam. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Norveç'desin, diğer yanın Fatih Karagümrük Spor diyor (Troll mesaj olmadığını ve gerçek olduğunu düşünerek yazdım).quote:
Orijinalden alıntı: mechman1983Ben de 13 senedir Norvec te yasiyorum..
Bir tarafim dön diyor digeri de bosver diyor (aslinda baska birsey diyo ama yazmiyorum buraya )
Bir kere yurtdisinda yasayip belli bir sure gecirince boyle oluyor herhalde.. :-)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X