< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Neden yurt dışında yaşıyorum? (7. sayfa)
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: KeliseKanada'da yasiyorum, saglik sistemi eyaletine gore rezalet. Ontario'da bence yeterince iyi iken quebec eyaletinde rezalet. Doktor yok resmen. British Columbia'da hic fena degil. Digerleri hakkinda cok bir fikrim yok. Kanada'nin nasil sosyal devlet yonu cok guclu degil? Salginda en cok yardim eden devletlerden birisi oldu, 7 ay boyunca ise gidemeyen herkese 2 bin dolar kosulsuz sartsiz yatirdi, homelesslarin aylik $700 geliri var, ne demek sosyal devlet yonu cok guclu degil? Kanada'da bir warehouse'da bile calisarak evinizi arabanizi alabilirsiniz.
Dostum o dediklerini Amerika da yaptı. O depoda hangi işi yarak ev alınıyormuş? Trailer mi alıyorsun? New Brunswickde filan ev alınıyordur. Ya da prairie şehirlerinde 20 sene krediyle alınıyordur normal evler. Ontario ve BC şehirlerinde o depoda çalışarak alabileceğin evlerden atar mısın mesela realtordan bulup? Ayrıca araba almakla sosyal devletin ne alakası var? Araba almaya göre bakıyorsak olaya o zaman en sosyal devlet Amerikadır.
Homelessların 700 dolar geliri varmış. Vay be. Nordik ülkelerin toplamında 700 evsiz yok. Olayın tekrar Türkiyeyle alakası olmadığını hatırlatayım. Ben kanada sosyal devlet değildir demiyorum. Benim demek istediğim Norveçin o iki ülkeden farklı olduğuydu. Kanada amerikadan her anlamda esinlenmişken benzer ekonomik refahtaki bir avrupa devleti kadar sosyal olmasını bekleyemezsin. Bana kanada güzellemesi yapma, kanada güzel ülke zaten benim buna itirazım yok. Hele buraya göre bin kat güzel. Önce okuduğunu anlayıp sonra methiye diz.
-
Merhabalar, Liseye yeni basladım yurt dışınya çalışmak, okumak çok istiyorum. Tavsiyeleriniz var mı bu konuda?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bu konuyu görünce Bugün amcamın dediği aklıma geldi. Kendisi kanadadan kalıcı olarak dönüş yaptı bana dün dedi seni göndereyim oraya inşaat işi ya da boya işi yap tanıdık var ama vizeyi al öyle olur dedi tamam dedim araştırdım sözleşme ile işe alım var dedim göndermesi lazım tanıdığın o kişi de kızının eşi. Yok yapmaz uğraşmaz orada usta çok zaten sen turist vizesi bulup gidicen yav dedim yakalanınca çok cezası var falan filan. Bugün oldu geldi sen inşaat işinde yapamazsın burada iş kur hayatına bak yurt dışı boş iş gidemezsin sözümü de geri alıyorum orada sanki ne iş yapıcan lokantada çalışsan karın tokluğuna çalışırsın anca dedi geçti aşırı sinirime gitti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
denemeye devam edicem sonuna kadar.bu ülke hiç bir zaman düzelmeyecek
-
Hocam bana da bu sene green card çıktı. Eğer vizeyi alabilirsem gideceğim. 10 yıldan uzun süredir yurtdışı hayalı kuruyorum, bu büyük bir şans belki de dualarım kabul oldu ama vizeyi almadan sevinemiyorum.
green kart hayırlı olsun darısı benim başıma hangi eyaleti düşünüyorsun
-
Arkadaşlar selamlar. 25 yaşında bir gencim. Maalesef son 5 senedir ülkeden gitmeyi düşünüyorum. Lakin, okul vardı, ülke iyi olur dedik, ümit vardı vs derken çeyrek asırı doldurduk.
Ben denizcilik okudum - ön lisans deniz brokerklığı bitirdim ve dgs ile vakıf üniversitesinde ticaret ve lojistik okuyorum. 1 senem kaldı.
İyi derecede ingilizcem, bir staj deneyimi, totalda bitirilen iki bölüm var.
Haliyle elimizde pek bir nitelik yok.
Benim amacım : kuruyük ya da tanker firmalarında operasyon departmanı ile başlayıp, brokerlık yapmak.
Ya da yat işletme firmalarında benzer işi yapmak.
Aranızda Avrupa'da denizcilik işi ile uğraşan var mı? Yahut lojistik?
Ekleme : Yabancı forumlarda brokerlık çok övülüyor ve çok çok yüksek paralardan bahsediliyor. Lakin, bu iş öyle hemen yapılacak iş değil exclusive broker olmak sağlam bir iş hayatında ortalama 10 sene. Doğal olarak ben yolun çok çok başındayım.
Yaşamayı istediğim ülkeler denizciliği gelişmiş ve genelde Avrupa ülkeleri,
Singapur çok pahalı ve nitelik olarak çok yüksek kesim yaşadığından dolayı Avrupa ülkeleri dedim. Yanlış anlaşılma olmasın Avrupa ülkeleri niteliksiz demek değil arzum.
Hollanda - Almanya - İngiltere - Danimarka gibi
İtalya/İspanya resesyon ve çalkantılı politik olaylarından dolayı mesafeliyim. Lakin, bilgilerim eksik ve yanlış olabilir.
Eksik olduğum nokta çok fazla,
Fikirleriniz varsa dinlemek, bilgilenmek isterim
Saygılar
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: EfeUchiha
Merhabalar, Liseye yeni basladım yurt dışınya çalışmak, okumak çok istiyorum. Tavsiyeleriniz var mı bu konuda?Çok ama çok çalışman lazım. Dh YouTube İnstagramı sil dostum hayatından
Otur İngilizce öğren. Ama yetmeyecek. Ya almanca ya İspanyolca da gerekecek.
Yazılımda herhangi bir alanda işinin uzmanı olursan bak daha liseden başlarsan üniversite bittiğinde jilet gibi olursun.
Seni havada kaparlar.
Başka türlüsü şu : almancan ana dilin gibi olsun. Tıp kazan tıp oku Almanya ya git
Liselere düşmüş Esrar ve hap gibi maddeler. Aman kendine dikkat et.
Doğru arkadaş seç. Ot zararsız bişey olmaz diyenden uzak dur. Yoksa burda anca Mcdonalds da burger çevirirsin.
Gel satranç oynayalım diyen adam dostun olsun.
Ot bok gibi şeyler yasal bilr olsa uzak dur. 25 yaşına gelmeden bu maddeleri çok ama çok iyi araştrmadan yanından bile geçme yoksa hayatın kayar.
Şuan maalesef gözlemlerim sonucu yazıyorum bunları. Senin tek engelin ders çalışmak İngilizce öğrenmek değil. Madde ortamına girmemek bile senin için engel.
Alay edileceksin. Sana yumuşak diyecekler zayıf diyecekler süt cocugu diyecekler. Bunlara aldırış etmemek çok zor.
En güzel tavsiyem spor yapman olur. Genelde spor yapan tipler bu pisliklerden uzak duruyor.
Zaten varsa böyle bir ayıbın hemen bırak dostum.
Tavsiyenin kralını arıyorsan : Charlie Munger..
Adamın hayatını oku derim
Adamın olaylara bakışı şu : ters düşünme
Nasıl yurtdışında (Avrupa) iş bulurum?
Şöyle bakıyor. Nasıl bulamam.
Eğer sürekli donanım haber forum gibi işsiz yuvası yerlerde veya twitter gibi işsiz yuvası yerlerde zaman geçirirsem iş bulamam orda.
Instagram ile başlar günüme orda bitirirsem dikkatim dağılır başkalarının yalan dünyaları beni mutsuz eder anlamsız bir yarışa girerim iş bulamam çünkü kendimi geliştiremem
Ot bok kullanırsam beyin gelişimim olumsuz etkilenir hayatı umursamam ileride çok pişman eder.
Dil öğrenmezsem, yazılım gibi teknik zor ama geleceği olan alana yönelmezsem bu rekabetçi ortamda işi trde bile bulamam.
Herşeye tersinden bakar bu adam.
Tavsiye ederim.
Bugün ne yaparsam aptal olurum diye sor. Cevapları düşün. Ve onları yapma.
.
Düz düşünmek çok işe yarasa herkes Elon musk olurdu ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 15 Eylül 2020; 15:10:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim, inşallah sana da çıkar hocam. Şimdilik new york ama belli de olmaz.
Tavsiyen için teşekkürler öncelikle ingilizce ve herhangi bir başka dil ögrenmeye yeterince özen gösteriyorum. Sigarayi bile sevmeyen biri olarak herhangi bir uyuşturucu kullancagımı düşünmüyorum ama dikkat edeceğim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: EfeUchiha
Tavsiyen için teşekkürler öncelikle ingilizce ve herhangi bir başka dil ögrenmeye yeterince özen gösteriyorum. Sigarayi bile sevmeyen biri olarak herhangi bir uyuşturucu kullancagımı düşünmüyorum ama dikkat edeceğim.Büyük konuşmamak lazım diyorum sadece.
Çok ortam gördüm çok insan tanıdım.
2000 sornası nesil bizim 20 yaşında hayalini kurmadığımızı 14 yaşında yapıyor.
Yani eskisi gibi değil ortam çok bozuk.
Esrar çekip heceleyen sözde rapçileri dinleyip kendini gangsta sanan yitik bir kitle var. O tayfuna takılmayın.
Yani illaki önünüze gelecek. Hem hayır demeyi bilmek lazım ama bu yetmez. O kişi ile arkadaşlığı kesmezsen o ortama uyarsın. Kimse buna karşı gelemez.
Dil ve yanında teknik bir şey lazım bu arada. Matematik güçlü olursa gerisi sağlam olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 15 Eylül 2020; 15:33:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: dbaggioYaşam koşulları üç aşağı beş yukarı hemen hemen aynı her yerde. Belirli bir geliriniz olduktan sonra artık yaşam koşullarını sizin kazancınız belirliyor.
Ama keyifli bir hayat nerde geçirdiniz derseniz ben en çok İspanya-Romanya yı çok sevdim. Almanya-Avusturya-Belçika bana göre değil aslında.
İş-Spor-Alışveriş-Yemek-Gezmek bu zaten standart . Bunların en keyifle yapıldığı yerler de dediğim gibi İspanya ve Romanyaydı.
İnsanlarla kolayca iletişim kurabiliyorsun sıcak kanlı insanlar.
Merhabalar öncelikle açtığını konu ve yazdığınız yazıyla bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.Benim sorum İspanya ile ilgili şuan İspanya da ciddi bir issizlik oranı var ( EPA'nın basınla paylaştığı 2019'un ilk çeyreğine ait rakamlara göre, ülkedeki işsizlik oranı yüzde 14,7 oldu.#Kaynak Hurriyet#) ve bende İspanya'da yaşamak istiyorum bu yüzden İspanyolca kursu aramaya bile basladım, şuan üniversite öğrencisiyim kaydımı da İspanya'ya aldırmayı düşünüyorum ama benim korkum issizlik sonuçta ailem bana ne kadar bakabilir ben oradayken. Türkiye'de bu sorun ve Türkiye'de bu oran ( işsizlik oranı yüzde 12,9 #kaynak DW#) İspanya'ya göre daha az,bir mühendis olarak İspanya'ya gittiğimde issiz kalma ihtimalim yüksek olur mu ?(İspanyolca ve İngilizce bilen bir mühendis olarak)
-
quote:
Orijinalden alıntı: SomeoneWickedDoğal olarak Türkiye'de hayat pahalı burada hemfikiriz, Türkiye'de liyakat da yok. Ama paran yoksa bir hiç olduğun gerçeği sadece Türkiye'ye özgü değil tüm dünyada olan bir olgu. Daha fazlasını yaşamak isterseniz Amerika'ya gitmenizi öneririm. Paranız yok diye hastane içine 1 adım bile atamadığınızda anlarsınız bunun Türkiye'ye özgü bir olay olmadığını. İnsan hayatının değersiz oluşu da İskandinav ülkeleri haricinde yine Türkiye'ye özgü bir olgu değil. Hep Amerika'dan bahsediyor gibi olacağım ama yaşadığım ülkelerden örnek vermek daha doğru olur diye düşünüyorum: Amerika'da ghettolardan geceyi bırakın gündüz vakti geçemezsiniz. Paris'te gece vakti metrolarda bir tarafınızı keserler sabaha kadar kimsenin ruhu duymaz. Almanya'da Neonazi yanlıları gelir evinizi yakar, adalet diye ağlarsınız. Türkiye evet yaşamak için kötü bir ülke, hayat pahalı, adalet yok, liyakat yok ve daha çok şey eksik. Ama Türkiye dışını da cennet gibi anlatmaya gerek yok. Türkiye dışına çıktığınızda elinize geçecek tek şey hayat pahalılığının azalması olur.
abart ta abart* sonuna geleceği sen biliyorsun :)
görende terorist zonede yaşıyor sanacak
1-2 kere internette görmüşsün sürekli oluyor sanıyorsun , Türkiye'de bunun 1200 katı şey oluyor haberin ola genç
-
Ben Norveç ile kıyaslamadım zaten, Norveç ile ilgili yorumunuzu da görmedim. Norveç daha iyidir tabii ki. Ontario veya Brithis Columbia eyaletlerinin başkentlerinde yazılımcı olarak bile zor alırsınız zaten. Ben quebec ya da ontario, bc gibi eyaletlerin daha ufak şehirlerinden bahsediyorum. Bu arada abd işini kaybedenlere her ay $2000 vermedi, $1200 gibi bir para verdi o da kısa süreliğine. Green card’ı olmayanlar alabildi mi onu bile bilmiyorum.
Ama Malatya kayısısı bir tek ülkemde var?????
İşin komedisi bir yana uzun süre Avustralya'da çalıştıktan sonra orası bile baydı beni. Evlenene kadar farklı bir çok Okyanusya ülkesinde çalıştım. Ama Türk malını Türkiye'de ki kadar pahalı almadım. Kazancım ortalama gelirin bir kaç katı oldu ve herşeyi beter haldeki Türk beyaz yakasından ucuza aldım.
Hem gelirin 15 kat yüksek hem daha ucuza alıyorsun. Bunun nakliyesi, gümrüğü ve ek vergisi var. Bence Türkiye mükkemmel yönetiliyor. Adamına göre muamele.
-
Görmediğin yerler hakkında atıp tutma bir daha tamam mı "Genç" ? İnternetten görüp sallayan senin gibi veletlerdir. 4 yıl Amerika'da okudum, 2 yıldır da Fransa'da calısıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SomeoneWickedGörmediğin yerler hakkında atıp tutma bir daha tamam mı "Genç" ? İnternetten görüp sallayan senin gibi veletlerdir. 4 yıl Amerika'da okudum, 2 yıldır da Fransa'da calısıyorum.
tamam velet gel belçikadayım kahvemi iç görelim :)
-
Romanya Bükreş Sektör1 de 5 sene yaşadım halen ara sıra gidip geliyorum :) nerde çalıştınız acaba. Romanyanın benim gönlümde çok özel bir yeri var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X