Dostum turkiyede bir sirkette calisiyordum, 1 sene sonra ingilterede bir pozsiyon acildi ve sirket sayesinde geldim. Sonrasinda ankara anlasmasi yapip burada kaldim. Burada kalifiye degilsen is bulman biraz zor ama kalifiye bir elemansan cok cok fiyatlara calisip guzel yatirimlar yapabilirsin |
Neden yurt dışında yaşıyorum? (5. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: The ManagementHocam LinkedIn üzerinde pek çok İngiliz bağlantım var sence İngiltere de yaşam nasıl? Özellikle üniden yeni mezun olup başlangıç maaşı ile çalışacaklar için?
Özellikle Londra ve diğer şehirlerin yaşam farkını merak ediyorum maddi olarak.
Not: Mesleğim yazılımsal veya mühendislikle alakalı değil yani ortalama maaş neyse onla başlarım yüksek ihtimal
Alıntıları GösterDostum ingilterede yasam gayet iyi. Insanlar genelde kibar ve iyi, imkanlar fazla.
Baslangic maasi dedigin sey cok degisken birsey. Itden mezunsan ve kalifiyeysen 40k ile de baslarsin, hemsireysen 26k ile. Yerine gore sirkete gore bolume gore cok degisir. Ama genel olarak londra disi 28k diyeyim. Londra ici daha da artar 32kyi gorur.
Ama uk uniden mezun degilsen ise girmen zordur. UK uni de senelik 18k ister
-
-toplum birlik olup onu ya kendi durağan zihniyetine benzetmeye calisiyor-quote:
Orijinalden alıntı: Guest-63EBFC49B
Türkiye'de ki sorun sadece maddi de degil ki. Akli basında herhangi bir insanı bu kültürün icine koy, kısa bir sure sonra körelir. Her anlamda yenilikçi, üretken, ve düşünen insanlara köstek olan bir toplum. Belli başlı inanışlar ve ideolojiler var. İnsan çikip kendine ait fikrini, düşüncelerini, duygularını yasamaya çalistigi zaman toplum birlik olup onu ya kendi durağan zihniyetine benzetmeye calisiyor, ya da oyle ya da kendi olmasına izin vermiyor.
Forum akıyor bu akşam Herkes Nakşibendi tarikatının üyeleri gibi ayinde, sürekli ideolojik devlet aygıtı birileri çevrenizde olur ve sizi hep çamurdan heykel yapmaya çalışır, akışına bırakmak isteseniz bile bir noktada onlara benzemek zorunda kalacağınızı düşünürsünüz çünkü en sıradan ihtiyaç olan ekonomik özgürlük için bile tavizler vermek zorundasınız. Yaşamak dediğiniz şey de o zaman kendi yağımızda kavrulup yuvarlanıp gidiyoruz işte olur, amaçsız kitle kitle zombiler...
Üzerimize sinmiş o köylülük çıkmıyor bir türlü...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Adorer
Bi aktrol var birde bunun gibi paralı algı operasyonu yapanlar var.Tamam kardeşim gençlerin ülkesinden nefret edip ak partiye oy vermemelerine katki sagladın, gidip paranı alabilirsinBide senin gibi akpli değilim ama aktrolleri var
-
quote:
Orijinalden alıntı: saveyourselfDostum ingilterede yasam gayet iyi. Insanlar genelde kibar ve iyi, imkanlar fazla.
Baslangic maasi dedigin sey cok degisken birsey. Itden mezunsan ve kalifiyeysen 40k ile de baslarsin, hemsireysen 26k ile. Yerine gore sirkete gore bolume gore cok degisir. Ama genel olarak londra disi 28k diyeyim. Londra ici daha da artar 32kyi gorur.
Ama uk uniden mezun degilsen ise girmen zordur. UK uni de senelik 18k ister
Alıntıları GösterTeşekkür ettim hocam, peki sence 26-28k yeterli bir maaş mıdır başlangıç için? Yani buradaki düzenimizi bozup orda yeni bir hayata başlama riskine girmeli miyiz? Yoksa İsveç gibi daha sakin ülkelere mi bakmalıyım
-
Bu ülkenin sorunu size göre sadece maddiyat mı? Sanırım siz her konuda rahatsınız ve biraz bencilsiniz. Doğaya bile nefes aldırmayan bir duzen var. Bırakın canı olanları. İste bahsettigim sey de kısmen senin surada beni alaya almaya calısman gibi bir sey. Yani ben simdi burada ayy almanlar rtx 3 serisini bize göre daha ucuza alıyor yazsaydım eminim seninle her konuda sana gore hemfikir olurdum. Kusura bakma daha derin şeyler düşünüp irdelemeye calıstıgım icin :) Biraz aştım sanırım sınırları? Ne yapayım aynı döngüler icinde olup her gun aynı reaksiyonları mı vereyim? Ben yasamin huzurunu sadece maddiyata bağlamıyorum. Ben bu ulke de zengin birisi olabilirim, ama elin manyagi gelip beni sebepcizce öldürebilir. Böyle seyler yaşanmıyor mu? Toplum onyargısı diye bir sry var, ki bu toplum psikolojisi malesef türkiye'de oldukça baskın. Bunun aksi tartışılamaz. Ben ya da kendi gibi olmak isteyen birisi, neye inancagını ve sevmek istedigini isteyen biri bir baskalarının dogru buldugu, sevdigi seyleri sevmek zorunda degil. Bu mantıksız seyin nesi komik geldi size?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Türkiye'de dürüst, ahlaklı ve zekiyseniz yaşama şansınız yok. Kahırdan 50 li yaşlarınızda ölürsünüz. Bu üçünden birisi eksikse sallana sallana yaşarsınız. İkisi eksikse rahat yaşarsınız. Üçü de eksikse başka ülkeye gitmeyi düşünmeyin tam yerindesiniz.
50 bin lira maaş alsanızda huzur yok Türkiye'de. Trafikte bir magandanın bıçağı ile ölebilirsiniz, belediyenin açtığı ama kapatmayı unuttuğu çukura düşebilirsiniz, ehliyetini para karşılığı almış birisinin aracının altında kalabilirsiniz vs. vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 14 Eylül 2020; 21:27:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Size hak veriyorum, alay etmiyorum, üzerine maddi rahatlık için bile ortalamaya yaklaşmak zorundasınız diyorum. Ben şu an bir hırka bir lokma gibiyim, işsizim ama asla ebeveyn parası yemem. Yanlış anlaşılma olmuş...quote:
Orijinalden alıntı: Guest-63EBFC49B
Bu ülkenin sorunu size göre sadece maddiyat mı? Sanırım siz her konuda rahatsınız ve biraz bencilsiniz. Doğaya bile nefes aldırmayan bir duzen var. Bırakın canı olanları. İste bahsettigim sey de kısmen senin surada beni alaya almaya calısman gibi bir sey. Yani ben simdi burada ayy almanlar rtx 3 serisini bize göre daha ucuza alıyor yazsaydım eminim seninle her konuda sana gore hemfikir olurdum. Kusura bakma daha derin şeyler düşünüp irdelemeye calıstıgım icin :) Biraz aştım sanırım sınırları? Ne yapayım aynı döngüler icinde olup her gun aynı reaksiyonları mı vereyim? Ben yasamin huzurunu sadece maddiyata bağlamıyorum. Ben bu ulke de zengin birisi olabilirim, ama elin manyagi gelip beni sebepcizce öldürebilir. Böyle seyler yaşanmıyor mu? Toplum onyargısı diye bir sry var, ki bu toplum psikolojisi malesef türkiye'de oldukça baskın. Bunun aksi tartışılamaz. Ben ya da kendi gibi olmak isteyen birisi, neye inancagını ve sevmek istedigini isteyen biri bir baskalarının dogru buldugu, sevdigi seyleri sevmek zorunda degil. Bu mantıksız seyin nesi komik geldi size?
Önüme para yığsalar kimilerinin nazını çekemem, kuru ekmekle bile doymasını bilirim. Maddiyatın bu ülkenin tek sorunu olmadığını zengin olsalar bile AK Parti'yi destekleyenler sayesinde görüyoruz...
Ne bencilliği ve ne rahatlığı, güldüğüm bir şey de yok. Biraz fışkırttınız, sanırım siz ironi yapıyordunuz ve benim söylediklerim size ters geldi. Mutluluğu parada aramayın terbiyesini keşke bir önceki nesildeki ebeveynler algılayabilseydi, maalesef çoğu üçkağıtçı ve çıkarcı. Paranız olsa da bunlarla mı gül gibi yaşayacağız sanki? Kaçan boşuna kaçmıyor işte ama benim gibileri için mesela en kuvvetli duygulardan biri olan aidiyet var. Göçebe Türkler bilmezler...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle seçiminize saygı duyuyorum. Ama şu soruların cevaplarını hep merak etmişimdir. Sorularda siz diyorum ama konu siz değilsiniz tabii ki.
1- Kendinizi istilacı gibi görüyor musunuz? Bulunduğunuz ülkenin yaşam kalitesinin oluşmasında hiçbir katkınız yok aslında. Her şey hazırken gidip nimetlerinden faydalanmaya başladınız.
2- Tahminim odur ki anadolu ya da fen lisesini bitirip İTÜ, YTÜ benzeri bir yerden mezunsunuz. Buralarda okurken burs da almışsınızdır. Ama okul bitince, bu ülkenin sizden beklediklerine tekmeyi koyup, size hiçbir emek vermemiş, 1 kuruş bile harcamamış bir ülkenin refah seviyesini artırmak için çalışmak, sizi üzüyor mu? Borçlu hissediyor musunuz kendinizi Türkiye'ye?
3- Sizi içten şekilde kabul ediyor mu oradakiler? Yoksa işçiye ihtiyaç duydukları için size tahammül mü ediyorlar?
4- Vatansızlık çekiyor musunuz? Mesela ben etrafımda Türkçe konuşan insanlar isterim. Metrobüste arapça konuşanları görünce sinirleniyorum. Sizde oluyor mu böyle özlemler?
5- Bulunduğunuz ülkenin şiirlerini okuyor musunuz? Okuyunca anlıyor musunuz? Hissedebiliyor musunuz oranın şairlerinin hislerini?
6- Bulunduğunuz ülkenin forumlarında geziyor musunuz? Kendinizi diğer üyeler gibi hissediyor musunuz?
7- Türkiye'nin bu durumuna sebep olan hayvanların bazıları oralarda yaşıyorlar malum. O ülkenin insanları bu hayvanlara nasıl tahammül ediyorlar? Hadi biz bir şey yapamıyoruz. Bizim olduğu kadar onların da ülkesi. Ama sizin bulunduğunuz ülkedeki insanlar bunları neden sınır dışı etmiyorlar?
-
Doğrudur, tabii ilk amacım orada bir oyun şirketi ile anlaşmak ama olmazsa da mimarlığa bile devam edecek durumdayım. Ne olursa olsun oradaki rahatlığı, konforu yaşadıktan sonra İstanbul'da yaşamak zulüm geliyor bana.
-
Belçika veya herhangi bir EU ülkesine adapte olmayı başarıp işinde de memnunsan 3200 Euro'nun değeri bir o kadar daha değerlenir ki Türkiye'de seni 30-40 bin lira bile kesmez zaten hocam. Zaten bu kapsamda yazmışsın mesajında sanırım ilk sayfalarda. Tebrik ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Belçika'da çok fazla mülteci/göçmen var ama ekonomi, demokrasi ve refah konularında bizden iyi oldukları için yaşanılabilir. Avrupa'daki en iyi ülkeler bana göre sırasıyla: Almanya, Avusturya ve İsviçre.
quote:
Orijinalden alıntı: The ManagementTeşekkür ettim hocam, peki sence 26-28k yeterli bir maaş mıdır başlangıç için? Yani buradaki düzenimizi bozup orda yeni bir hayata başlama riskine girmeli miyiz? Yoksa İsveç gibi daha sakin ülkelere mi bakmalıyım
Alıntıları GösterYeterli dedigin neye gore yeterli tartisilir. Eger kirada oturayim, bir tane de araba aliyim, haftasonlari azcik geziyim iciyim arkadaslarla bara cikiyim, senede 1de turkiyeye tatile gideyim diyorsan yeter. Daha fazlasini yapmak istersen yetmez
Bu tip ulkelerde vize konusunu halletmen en onemli adim. Ulke secmeden once bu konuyla bakti n mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kardeş evlimisin ? Şu anda hangi ülkede yaşıyorsun ve hangi işle iştigal ediyorsun ?
Hocam galiba eskiden Kongo Belçika Kongos'u diye geçiyordu yani sömürgeydi o sebepten
-
Bende 1 ay önce Belçikaya taşındım 23 yaşında bilgisayar mühendisiyim. İstanbul doğma büyümeyim , alışmak ailemden tek gelmek zorlasa da alışıyorum.
Liege'e yolunuz düşerse kahve ısmarlamak isterim (herhangi bir okuyan arkadaş varsa herkes için geçerlidir)
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 28 Aralık 2020; 17:7:38 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Why ShyPara mutluluk getirmiyor ki. Önemli olan huzur. Türkiye'de zengin olsan ne yazar. İnsan hakları yok, medeniyet yok, huzur yok, refah yok. Türkiye'de zengin olmak yerine, Norveç, Kanada, Avustralya gibi bir ülkede fakir ama mutlu olmayı tercih ederim. Sosyal devlet anlayışı gelişmiş ise hiç çalışmasan bile devlet zaten temel ihtiyaçlarını karşılıyor.
Kanada ve avustralyada fakir ama mutlu gibi bir durum yok hocam. Yani tabi kotu de olmazsiniz hatta calistiktan sonra fakir de olmazsiniz ama oyle sosyal devlet yonu cok guclu ulkeler degiller. Mesela kanada saglik sisteminin ne kadar rezil oldugunu, ayni zamanda norvecin trde tatildeki vatandasina kaza gecirince ozel ucak yollayip norvece tedaviye getirdigini okumustum. Aradaki farki buradan anlayin. Zaten amerikaya yakin olup bircok seyini amerikadan esinlenmis bir ulkenin iskandinav ulkesi ayarinda olmasini beklemek cok dogru olmaz. Tabi kanada ve avustralyanin avantaji da var. Calisan adamin daha cok kazanabilecegi yerler, ozellikle mavi yakalar icin avustralya, beyaz yakalar icin kanada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
:D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X