Şimdi Ara

Nedenini Bir Türlü Anlayamadığım Hatalı Sınav Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu soru daha önce SAT sınavında sorulmuş cevap şıklardan hiçbiri değil. Soruyu hazırlayanlar bir şeyleri gözden kaçırdığından gerçek sonucu şıklara eklememişler. Soruya yapılan itirazlar sonucunda sorunun gerçek cevabının 4 olduğu anlaşılmış. Ama ben neden 4 olduğunu bir türlü anlayamadım. Youtube'da araştırdığımda genel olarak bozuk para kullanarak ispatlamaya çalışanlar olduğunu gördüm, bu ispat da pek kafamda bir şey oluşturmadı açıkçası. Belki burada açıklayabilecek birileri bulurum diye başlık açmaya karar verdim.

Soruyu basitçe çevirecek olursak: Yarıçapı biri diğerinin üç katı olan iki daireden küçük olanı büyük olanın etrafında yuvarlanıyor. Küçük daire başladığı noktaya geri döndüğünde kendi etrafında kaç tur atmış olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiji_itou -- 2 Ocak 2021; 0:59:36 >

• Up, şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

• soruyu ösym mi hazırlamış
  • hay beb bu konuya tıklayan aklımın işim gücüm var gidemiyorum aklıma girdi bi kere
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katalikitci

Bu mesaj silindi.

Haklısınız ancak ben Revolver tabancalardan revolve kelimesini kendi merkezi etrafında dönen bir daire olarak düşünmüştüm. Ayrıca youtube üzerinde coin rotation paradox olarak arattığınızda maket veya bozuk para üzerinde yapılan ispatlarda büyük dairede yolun dörtte birine geldiğinde bozuk para kendi etrafında bir tur atmış oluyor sizin dediğiniz şekilde düşünecek olursak yani soruda iki farklı merkez etrafındaki toplam dönüş sorulmuş olsaydı cevabın 5 olması lazımdı.

• alın beyler rahatlayın
    LOGICALLY YOURSyoutube
    2 Circles Math Problem That Everyone Answered Incorrectly in SAT Exam
    https://www.youtube.com/watch?v=Xh5coE5wJ2I&feature=youtu.be

• Katalikitci kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle değil sanırım . Videoda hintli adam çözmüş .

Küçük dairenin alacağı mesafe merkezinden alınıyor .
    Yani alacağı yol 4r lik bir çemberin çevresi kadardır .

Temas ettiği yüzey çembersel olduğu için düz yol gibi alamayız .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NASIL SORU ??
    6 yıl önce açıldı
    Garip bir soru :)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • diğerize D kullanıcısına yanıt

Hocam deneysel cevaptan ziyade ispatını merak ediyordum ben. Üstte bir arkadaş mesaj atmıştı ama silmiş nedense oradaki açıklamada kare örneği verilmişti. Ve anladığım kadarıyla kare ve diğer çokgenlerden yola çıkararak sonuca ulaşmamız lazım galiba.

Örneğin şu görselde karenin köşesine gelindiğinde daire 90 derecelik ekstra bir dönüş yapacak toplamda dört köşe var başladığı noktaya geldiğinde ekstra 360 derecelik dönüşle bir tur daha atacak. Eğer şekil kare değil de beşgen olsaydı o zaman her dönüşte 72 derecelik ekstra bir açı kazanacaktı yolun sonunda yine 5*72 den 360 derece ekstra dönüş. Bu şekilde tüm çokgenlerde 360 derecelik bir ekstra dönüş kazanır çünkü bütün çokgenlerin dış açıları toplamı 360 dır. Eee, daire dediğimiz şey de en nihayetinde sonsuz kenarlı bir çokgen olduğundan yinr 360 derecelik ekstra dönüş kazanacağını söyleyebiliriz ama burada maket üzerinde yapılan deneyin sonucuyla kağıt üzerinde yapılan teorik bir sonuç aynı olmalı mı? Asıl sıkıntı burada sonuçta kusursuz daireyi gerçek hayatta üretmek imkansız gibi bir şey, mikron uzunlukta dahi olsa elimizde çok kenarlı bir şekil olmuş oluyor. Neyse, umarım anlatmaya çalıştığım şeyi anlatabilmişimdir. İyi Forumlar.

• kaiji_itou K kullanıcısına yanıt
    Benim ingilizce videodan anladığım öyle .

Siz olayın mantığını zaten çözmüşsünüz . İnsana biraz garip geliyor. Ama çemberi merkezden almalı .

Gerçekte tabi ki tam ideal bir çember çizilemez. Yani reelde tam bir çember yoktur.
  • kaiji_itou K kullanıcısına yanıt
    Şuna da bakabilirsiniz.
    Gerçekte çemberin olamayacağı ile ilgili . Ne kadar bilimsel bilmiyorum ama şu ana kadar çürüten de olmamış . Bence söyledikleri büyük oranda doğru.

Neandertal Academy NAyoutube
    Pi sayısı canlı mı?- Pi'nin anlamı ve kökeni
    https://www.youtube.com/watch?v=ypp2F_hPN3A&feature=youtu.be

• diğerize D kullanıcısına yanıt

Yanıltmaca değil harbi soruymuş gerçekten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.