Şimdi Ara

Nedir bu 'GİRİŞ SEVİYESİ HİFİ SİSTEM'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
4
Favori
7.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni ev kuruyorum ve apartman dairesinde 30 metrekare salona film ve oyun için 5+1 sistem kurmayı planlıyorum.

Çoğu forumcu gibi ben de forumu didik didik etmeden birşey alamaz oldum ...

Planladığım sistem için de "EV SİNEMA SES SİSTEMLERİ"ni her gün okuyorum.

Genellikle "o fiyata (1.000 TL - 1.500 TL) giriş seviyesi bir ses sistemi kurulur" şeklinde dile getirilen bir cümle var konularda.. Ama nedir bu giriş seviyesi çok fazla bilgi yok...

Şimdi ben 5+1 (ilk etapta +1 yani sub olmasa da olur) sistem kuracağım.

Yani en azından 1 amfi, 1 center, 4 tane de kule (ahşap görünümlülerden) hoparlöre ihtiyacım var...

Amfi için en az 4 HDMI giriş 2 de çıkış lazım, ses codeclerinin çoğunu destekleyen, air-play olan, çok güçlü olmasına gerek olmayan, vb...

Bu beklentilerimi karşılayacak giriş sistemi ne olabilir?

Ankara'da nerde bu sistemleri gidip görebilirim (media-markt, electroworld vb. yerlerde göremedim)

Bu konuda ilgili ve bilgili kişiler, forumun "sistem tavsiyeleri" bölümünde olduğu gibi belli fiyat aralıklarında f/p oranı en iyi sistemleri sıralasa ne güzel olur aslında...

Cevap verenlere teşekkürler şimdiden...

• sadece sinema içinse çok para vermemek istiyorsanız

polkaudio tsi 400 1300 tl
    tsi 100 550 tl falan
    cs 10 centerde 550 tel falan
    ve bunlara ek
    pioneer 921 avr alırsan 1100 tl ye

3500 e çözersin bu işi
    ikon 6 2200
    ikon 2 1100
    ikon vocal 2 900 tl sinemada asıl işi center yapar vocal 2 cok üst düzey bir center
    buna ek pionerr 921 avr 1200 tl

5400 tl ye çok güzel bir sistemin olur

Yada müzikten cok sinemacı isen
    Monitor audio
    Rx8
    Rx2
    Ve center da alıp
    Avr olarak 921 ekler 5000 e falan mal edesin

Yani avr ye 1100 vericeksin en az

Burdan sonrası alacağın hoparlöre göre değişir

Ankara'da gsa elektronik Orhan bey var ondan makul fiyata alırsın forum daki adı osedan

Sana dalı zensor serisini önerir oda fena degil birde magnat var onu önerir git orada dinle begen al bu tür cihazlar media markta ki çöpler le karıştır mayın oradan da bakmayın gsa ya gidin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 27 Haziran 2013; 17:00:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dali zensor set ve pioneer 322 ile 2000 tl civarina gsa elektronikten bu isi halledebilirsin. Ankarada. Baska bir yere bakma. Mediamarkt teknosa vs yaklasma cok bilgili degilsin anladigim kadariyla yolarlar seni.

• Ben de senin durumundayim direct olarak htp-322 alabilirsin biraz düşükten başlangıç yapsam da olur dersen ki bundan memnun olan da cok..

Bütçe biraz daha arttırıp şuna bakabilirsin ben de bunu dusunuoyorum.

http://gsaelektronik.com/urun/pioneer-vsx-921---magnat-monitor-supreme-800-set-paket-sistem_487.aspx?CatId=229

Bu isler tamamen bütce meselesi üsttekileri de değerlendirebilirsin, sana kalmış git bir dinle önce..

Söyle de birşey satan var belki pazarlıkla 3bine alırsın..

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-polk-audio-tsi-serisi-komple-sistem-plusvsx921-114321902/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvven -- 27 Haziran 2013; 18:11:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Gsaelektronikten orhan beyden bu sistemi aldımhttp://gsaelektronik.com/urun/marantz-nr-1504---magnat-monitor-supreme-800-set_489.aspx?CatId=213 çok memnunum marantz 1504 ün gerek avm si gereksede internet radyoları süper hoplards şahane Orhan bey çok yardımcı bir arkadaş kesin tavsiye ederim

• aynı dertten muzdaripiz. gidipte hazır setlere kanmak istemiyorum. yol göstericilere teşekkürler.
    ev sineması en büyük zevkim.
    http://gsaelektronik.com/urun/pioneer-vsx-921---magnat-monitor-supreme-800-set-paket-sistem_487.aspx?CatId=213
    bu set sizce benim için yeterli olur mu? 2 çıkışlı bir ses kartı olan notebook var. iş görür mü bilmiyorum, hdmi ile bağlantı kurabilir miyim? ya da blu-ray player mi almam gerekiyor. yardımlarınızı bekliyorum. saygılar.
  • @eraycelik80 tesekkurler ama malesef 3binli rakamlara çıkamayacağım. Daha bunun projeksiyonu perdesi tv.si var cunku...

@archieduke Gsa.ya en yakin zamanda gideceğim, cok bilgili olmadığım söylenemez, giris seviyesi kadar bilgiliyim iste, yoksa media markette pazarlık yapmaları alışveriş yaparim sadece :)

@guvven HtP-322 de galiba AirPlay yok, aldın mı biraz daha iyisini alabilirim ama yine de araştırmaya devam...

@donttreadonme laptopun yeterli olmasa da iyi bir USB ses kartı ile kullanabilirsin diye dusunuyorum
    Tesekkurler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • marantz 1504 veya 1604 airplay 4k net radyo destekler.veya marantz 5007 alabilirsiniz anfi olarak.
    hop olarak monitor audio bx serisi daha iyi olsun diyorsan rx alınabilir.
    kef tarafında q serisi q300 q 100 gbi set oluşturulabilir.
    hazır setlerde alabilirsin.monitor audio vextor 5.1 veya focal sib cub 3 5.1 alınabilir.
  • Marantz 1504 AVR yi Uydu alıcsı olarak Atlanta HD box la kullanıyorum . Özellikle Avrupa HD yayınlarda ses uçuyor . Home Sinema olarak 1080p filimlerde bile çok güzel . Hele internet radyo ve Air play özelliği süper , android telefondan kontrol dahi edebiliyorsun. Magnat 800 Hop larda çok verimli . İncelemeniz i tavsiye derim. selamlar
  • Pioneer vsx-921 ile Marantz 1504'ün hem fiyatları hem de özellikleri birbirine yakın sanırsam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Hocam şu sisteme bi bakarmısın 2.el buldum sesler harika fakat ne kadar eder bilemiyorum,eski bir hi-fi sistem.

O sistemden bende de var, 10 sene önce almıştım halaa duruyor...ama bununla hi-fi'nin bir ilgisi yok ki (herhalde yani)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Hocam şu sisteme bi bakarmısın 2.el buldum sesler harika fakat ne kadar eder bilemiyorum,eski bir hi-fi sistem.

Çöp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 28 Haziran 2013; 15:20:29 >

• Gercekten alinmaz

• Hocam konu dağılmasın...Hi-Fi sistemden bahsederken müzik seti sordunuz resmen...

800 TL bütçen var ve PC'ye bağlayacaksınız....

Siz bence Logitech z906 alın, keyfini sürün...

http://www.hizlial.com/logitech-z-906-51-500w-thx-siyah-speaker/30.057.1453.0002

tam bütçene uygun, hatta mobil uygulamadan alırsan 30-40 TL daha düşüyor
  • Kaça satıyorlar o sistemi...

Ben de satayım,
  • Amfilerdeki "3D HDMI" çıkış özelliği nedir?

Amfiye 3D kaynak (media player vb.) bağlayıp, görüntüyü amfi üzerinden TV'ye aktarmak için yani 3D izlemek için gerekli bir şey mi?
  • Sende azıcık kafa çalış şa böyle boş boş yorum yazmazsın yazıyı muhattap alıp cevap verdık arkadasa yardım olsun dıye ama sız 90 model teyp le hıfı aynı dıyınce dahada yazacak bırsey yok arkadas gırıs sevıye yazmış cevabını aldı siz ne dıye atladınız onuda anlamadım dıyor arkadas yazmış o bütçe ıle bılgısayar ıcın ancak bırsey olur alınıp dınlenır sız onuda beyenmedınız multımedyanın kalbını bilen böyle saf saf konuşan bırınıde ilk kez görüyorum çıkmış bırde ahkam kesiyor millet salak yani on binlerce dolar harcıyor sıstemlere onlar bilmiyor yani bi teyp almayı valla çok komik

Konuyu açan arkadas yardımımız dokundu ise ne ala olmadı ise pm atın daha çok yardım edelim bu boş konuşmalara burda girmeyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Sende azıcık kafa çalış şa böyle boş boş yorum yazmazsın yazıyı muhattap alıp cevap verdık arkadasa yardım olsun dıye ama sız 90 model teyp le hıfı aynı dıyınce dahada yazacak bırsey yok arkadas gırıs sevıye yazmış cevabını aldı siz ne dıye atladınız onuda anlamadım dıyor arkadas yazmış o bütçe ıle bılgısayar ıcın ancak bırsey olur alınıp dınlenır sız onuda beyenmedınız multımedyanın kalbını bilen böyle saf saf konuşan bırınıde ilk kez görüyorum çıkmış bırde ahkam kesiyor millet salak yani on binlerce dolar harcıyor sıstemlere onlar bilmiyor yani bi teyp almayı valla çok komik

Konuyu açan arkadas yardımımız dokundu ise ne ala olmadı ise pm atın daha çok yardım edelim bu boş konuşmalara burda girmeyelim

@eraycelik Tesekkurler hocam, GSA.ya gitmeden daha fazla soru sormak anlamsız olur, cogu konuyu okup onbilgi de edinmiştik..tavsiyeleriniz icin tesekkurler, daha sonra pm ile rahatsız ederim...

Diğer forum kullanıcısı (alınıp mesajlarını silen) polemik yapmak istemiyorum seninle. Pc.ye bağlanır mı diye sorduğun ve 800 tl butce dedigin icin z-906 dedim. Forumda kullanip cok sevenler de var..Konuyla alakası olmayan z-906 sistem öneriyor adam demissin.. Sen konuyla alakasi oldugunu mu saniyorsun muzik seti tavsiyesi istemenin? Forum konu başlığı bir kere "ev sinema sistemleri"...

Diğer arkadaslara tesekkurler, 2.000 tl (max) butce ayırdım, sistem aldığım zaman yorumlarımı iletirim.

İyi forumlar,

• Gece gece guldurdunuz beni:)

Boyle insanlari asagilayici tavirlar yok mu... Elektrik ile statuyu bi bu forum basliginda goruyorum zaten...

• @eraycelik80

Ben teyip daha iyidir dedimmi? Tabiki bizde biliyoruz hifi sistemlerin kalitesini fiyatlarını.En yakın örnek tiyatrolardaki sistemler,insanı büyülüyor ses konusunda,dediğim gibi bende isterim öyle bir setin olmasını ama o kadar para vermeyi ben doğru bulmuyorum ha başkası 10 bin 20 bin harcar bu işe onu bilemem,lafta edemem.

Sadece dediğim diğer multimedia ürünlerle karşılaştırınca eski olmasına rağmen onlardan çok üstün ses vermesi,ben üst kılasman z623,z906,t3,s730 gibi multimedia sistemleri dinlemiş biri olarak bunları söyledim,hifi dememin sebebi hem üzerinde yazması hemde giriş seviyesi hifi setlere çok olmasada yakın bir ses vermesi.

@UNDYING

Alınıp mesajlarımı silme gibi bir durum söz konusu değil.Senin yukarda konu amacından sapıyor demen üzerine bende konunu eski haline getirmek istedim.Polemiğe girme zaten.
    Hiç araştırmadan gelip burda sormam baştan hata zaten,pcye takılamayacağını tahmin etmeliydim,z906 yı kullanıp sevene bir lafım yok,500 seviyesine düşse bende alıp evimde o sistemi dinlemek isterim.Ama kalkıpta 800 tl vermem gider az daha koyar ae5 alırım.

Bu başlıkta sormamın sebebine gelirsek bilgili gördüğüm kullanıcıları hazır bu başlık altında yakalamışken başlıkta giriş seviyesi hifi olunca,birde yeni bir konu açmak istemememden dolayı bu başlık altında sorayım dedim.

Yukarıdaki mesajım biraz ağır kaçtı kusuruma bakmayın.

İyi forumlar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.