Şimdi Ara

Nedir Bu Hayata Küskünlük Yahu. Ayağa Kalkın!!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
45
Favori
13.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: E.R.W.

Maaşının yarısını bize gönder hayata geri dönelim.

Boyle bir durum bugunluk ilac olur. :) hayat kurtarmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam senin icin iyi bir yasam. Maalesef herkes senin gibi olamiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sembroni

Hocam senin icin iyi bir yasam. Maalesef herkes senin gibi olamiyor.

Bu durumda olan arkadaalara tek onerim yanliz disari ciksinlar bir yere otursunlar. Eksiklikleri dusunup tek tek cozmeye baksinlar.

Dertlenerek uzulerek cozulmuyor. Ben denedim cozulmedi :)

Sorun maddi mi o zaman az cok demeden calissinlar.

Sorun arkadaslar mi? Iliskileri kessinler.

Ne kadar agirlik varsa ustlerinde atsinlar.

• Sonuna kadar, sıkılmadan Okudum..Helal olsun..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derealize

Okudum. Ben de üniversitede 9. senemdeyim, tam 9 sene olduğunda bitiyor. Kendimi geliştirdiğim konu pek yok. Biraz dil, biraz yazılım ve birazdan fazla mühendislik programları. İnsanların belki %1'i senin kadar iyi yerlere gelebilir, insanlara umut dağıtmaya çalışmışsın ama çoğu, hatta muhtemelen buradakilerin neredeyse hepsi senin olduğun yere gelemeyecek. Yaşım 26, elimde para var, belki de hiç eksik olmayacak ama kendi çabam değil zaten. Kız arkadaş hiç olmadı. 34 yaşında burada bakir kalanlar var, ben bakir olmayabilirim ama muhtemelen benim de kız arkadaşım olmayacak. Ha bu çok da takıldığım bir konu değil. 40'lı yaşlarımda bir şeyleri oturttuktan sonra kendi görüşümde birini bulursam ben de evlenirim ama zor. Böyle, prim günlerini bir şekilde hallediyorum ve halledeceğim ama bu ülkede kaldığım sürece bize iş miş yok. Sen çoook şanslısın ya da belli ki torpilin varmış. İnsanlara boş umut dağıtma dediğim gibi.

Torpil hangi kismi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

quote:

Okudum. Ben de üniversitede 9. senemdeyim, tam 9 sene olduğunda bitiyor. Kendimi geliştirdiğim konu pek yok. Biraz dil, biraz yazılım ve birazdan fazla mühendislik programları. İnsanların belki %1'i senin kadar iyi yerlere gelebilir, insanlara umut dağıtmaya çalışmışsın ama çoğu, hatta muhtemelen buradakilerin neredeyse hepsi senin olduğun yere gelemeyecek. Yaşım 26, elimde para var, belki de hiç eksik olmayacak ama kendi çabam değil zaten. Kız arkadaş hiç olmadı. 34 yaşında burada bakir kalanlar var, ben bakir olmayabilirim ama muhtemelen benim de kız arkadaşım olmayacak. Ha bu çok da takıldığım bir konu değil. 40'lı yaşlarımda bir şeyleri oturttuktan sonra kendi görüşümde birini bulursam ben de evlenirim ama zor. Böyle, prim günlerini bir şekilde hallediyorum ve halledeceğim ama bu ülkede kaldığım sürece bize iş miş yok. Sen çoook şanslısın ya da belli ki torpilin varmış. İnsanlara boş umut dağıtma dediğim gibi.

Torpil hangi kismi?

Demek ki çoook şanslısın.

Peki sansli oldugum kisim neresi?

Ise baslamam mi

Beni ise sokan insanlar mi

Bu ise sokan insanlarin 6 sene once isten ayrilmasina ragmen benim hala iste kalmam ve hatta yukselmem mi?

Hangisi sans?

• Hocam işte bu gerçek bir başarı öyküsü.Allah sizden razı olsun.okurken gözyaşlarıma hakim olamadım.inşallah bu yazınız basit konular için üzülen gençlere bir ışık bir fener bir aydınlanma aracı olur. daha çok kitleye ulaşması için yazınızı paylaşmamın bir mahsuru yoktur umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: H3DG3H0G

Hocam işte bu gerçek bir başarı öyküsü.Allah sizden razı olsun.okurken gözyaşlarıma hakim olamadım.inşallah bu yazınız basit konular için üzülen gençlere bir ışık bir fener bir aydınlanma aracı olur. daha çok kitleye ulaşması için yazınızı paylaşmamın bir mahsuru yoktur umarım

Paylasabilirsiniz tabi.

Bu ulkede gencler icin ne vizyon var ne vizyoner biri. Herkes kendini kurtarmanin derdinde. Ben sirf bu yuzden bile kpss ye girmedim. Ozel sektore gireyim birilerinin elinden tutayim. Cevremden basladim buna devam edecegim insallah.

• burada hayatındaki en önemli etken ne biliyo musun?
    o abilerim ablalarım dediğin tanıdıkların
    ve o bende yok mesela.
    işte en önemli faktör bu geri kalan yazdıkların tamamen fasa fiso hemşerim açık konuşuyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Torpil hangi kismi?

Demek ki çoook şanslısın.

Peki sansli oldugum kisim neresi?

Ise baslamam mi

Beni ise sokan insanlar mi

Bu ise sokan insanlarin 6 sene once isten ayrilmasina ragmen benim hala iste kalmam ve hatta yukselmem mi?

Hangisi sans?

İlla ki bir yerde bir şans unsuru vardır. Onu buradaki 5 dakikada okunan yazıyla anlayamam. İnsanların sadece %1'i senin konumunda. Geri kalan %99'a boş umutlar vaat etme. Elbette birileri senin yollarından geçebilir ama bu forumdakiler değil. Ağzından Allah kelimesini düşürmüyorsun belli ama o güzel Allah'ın belli ki sadece seni ve senin gibileri şanslı kılıyor. Günde 1 dolara asit işinde çalışan işçiye de eminim ki Allah pek yardımcı oluyordur. Çok okumuşsun ama boş okumuşsun. 33 yaşındasın ve Allah'a inanıyorsun. Neyse, bu konuları daha fazla deşmeyeceğim.

Sanslisiniz diyorsunuz sonra da e vardir bir yerde bir sansinizdiye konuyu bir varsayima kilitliyorsunuz.

Bu arada Allaha inanip inanmamanin getiriye bir katkisi yok. Insan icin sadece yaptigi vardir. Inaanlar hayatlarini kazanir ve cizer. Bosa hayal mi?

O zaman baaka bir ornek vereyim daha derin.

Akrabam trabzon yaylalarinda cobanlik yapan yuzu ruzgar ve gunesten her zaman yanik gezen bir cocuktu. Cevresindeki insanlar okur yazarligi gectim medeniyet bile gormemis insanlardi. Ama bu cocuk ilkokulu koyde okudu orta ve liseyi de 5km mesafedeki kasapaya gidip gelerek okudu. Tum bu hayatinda her zaman koyun guttu ineklere bakti.evlerini gorseniz bek cogumuzun tuvaleti oradan iyidir.

Neyse bu cocuk azmetti babasi ona karai cikti ve univeraiteyi kazandi. Bitmedi daha calisti ve ainavlara girdi. Su anda kaymakam.

Babasi hic istemedi okumasini cunku koyunlara bakacak biri lazimdi.

Simdi hepsi cocukla ovunuyorlar.

Soyler misin sans bunun neresinde? Bu arada bu cocuk su anda 27 28 yasinda filan.

Allahin daginda sans faktorunun kapisini calacak hicbir durum yok.

Sadece calisma azmetme ve ideal ugruna gece gunduz savasma.

Ben eminim burada pek cok arkadas calisip basaracak kapasitededir. Bence siz ve diger arkadas haric. Cunku siz isin kolayina kacip sans faktorune ihaleyi vererek sorumluluktan kaciyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: RevengeR

burada hayatındaki en önemli etken ne biliyo musun?
    o abilerim ablalarım dediğin tanıdıkların
    ve o bende yok mesela.
    işte en önemli faktör bu geri kalan yazdıkların tamamen fasa fiso hemşerim açık konuşuyorum.

Peki soyler misin o abile ve ablalar neden bana destek oluyorlar? Hic aile bagim yok kan bagim yok. Peki neden bu insanlar bana yardimci oldular benden haberdar oldular?

• quote:

Şunu buraya bırakıyorum;

İnanmamak için 10 sebep:

1. Kafa kesme ayeti.

2. El - Ayak kesme ayetleri.

3. Peygamberin evlatlığının eşini nikahlaması için ayet ve peygamberin eşleriyle olan dertlerini anlatan ayetler.

4. Kur'an'da miras üzerine matematik hataları ve ayetler.

5. Mucize adı altında fantastik unsurlar ve bu unsurların olduğu ayetler.

6. Evlilik öncesi cinselliğe 100 kırbaç ve kırbaç ayeti.

7. Cennet ve cehennemin fantezi ürünü olması.

8. Kadınların ikinci planda olması. (Miras ve şahitlik gibi)

9. Kur'an'da bilimsel gerçeklerle tam manada çelişen ayetler. Örneğin Kur'an'da dünyanın düz olması. Hayır, deve kuşu yumurtası olayı tamamen akıl çelmek için. Batı ve doğu belirli sebeplerden batı ve doğu olarak bilinir. Oysa ki Kur'an'da batı ve doğuya sınır tayin edilir. Örneğin 6 günde yaratılış hususu. (Evre olayı doğru olsa bile yer Fussilet suresine göre gökten önce yaratılıyor)

10. Kendinden olmayanlara çok katı ithamlar.

Konumuz bu degil ama bu ustte bahsettiklerini cogu kuranda yok :D

• IRFUN4EVER I kullanıcısına yanıt
    sen şimdi çalışıp didinip kendini geliştirdiğin için olduğunu düşünüyorsun. belki de öyledir bilmiyorum. belki de seni kendilerine yakın hissettiler. olabilir.
    ama bütün bunlar onların bu olanlar üzerindeki seyir değişikliğini etkilediği gerçeğini değiştirmiyor.

sen sanıyor musun ki ben evde oturuyorum hiç kendimi geliştirmiyorum. gerçekten neler neler yaşadığımı anlatsam bi senin konun kadar uzun bi yazı yazardım heralde.

neyse benim demek istediğim konu bir şekilde işin içine tanıdık falan biri girmeden olmuyor bu işler gerçekten.

ya bi kadın vardı adını unuttum ama ünlü bi sosyolog muydu neydi türkiyeye insan kaynakları olayını getiren kadın falan diyolardı. 20 dakikalık bi videosu vardı nerden nereye nasıl geldiğini anlatıyor falan.
    bütün 20 dakikalık videoda tek ayıkladığım onun kimlerle karşılaştığı işte kimlerin yönlendirdiği falan oldu.

şimdi insan ister istemez diyo yani bana da böyle adamlar gelseydi ben de yapardım heralde bişeyler.

bu arada kesinlikle yanlış anlamanı istemiyorum başarılısın bak ona lafım yok.
    dedim ya o tanıdık olayı değiştiriyor böyle şeyleri bunu öne çıkartmak istedim.

• Okumadım.
  • Olum nasıl okumadınız ya benim çok ilgimi çekti su gibi okudum hatta inşallah detaylı bilgi vermiştir inşallah bitmez diye diye bitirdim :) Teşekkürler tavsiyeler için bu yazıyı hemen kopyalamalıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: RevengeR

sen şimdi çalışıp didinip kendini geliştirdiğin için olduğunu düşünüyorsun. belki de öyledir bilmiyorum. belki de seni kendilerine yakın hissettiler. olabilir.
    ama bütün bunlar onların bu olanlar üzerindeki seyir değişikliğini etkilediği gerçeğini değiştirmiyor.

sen sanıyor musun ki ben evde oturuyorum hiç kendimi geliştirmiyorum. gerçekten neler neler yaşadığımı anlatsam bi senin konun kadar uzun bi yazı yazardım heralde.

neyse benim demek istediğim konu bir şekilde işin içine tanıdık falan biri girmeden olmuyor bu işler gerçekten.

ya bi kadın vardı adını unuttum ama ünlü bi sosyolog muydu neydi türkiyeye insan kaynakları olayını getiren kadın falan diyolardı. 20 dakikalık bi videosu vardı nerden nereye nasıl geldiğini anlatıyor falan.
    bütün 20 dakikalık videoda tek ayıkladığım onun kimlerle karşılaştığı işte kimlerin yönlendirdiği falan oldu.

şimdi insan ister istemez diyo yani bana da böyle adamlar gelseydi ben de yapardım heralde bişeyler.

bu arada kesinlikle yanlış anlamanı istemiyorum başarılısın bak ona lafım yok.
    dedim ya o tanıdık olayı değiştiriyor böyle şeyleri bunu öne çıkartmak istedim.

Neden seni kimse tanimiyor neden seni taniyanlar senin icin birsey yapmiyor?

Ya da insanlarin seni gormesi icin neden birseyler yapmiyorsun.

Burada cok eskiyim cok eski konular (2004) e bakilabilir.

Ben zamaninda karsilik beklemeden sadece kendimi gelistirmek ve hobi olsun diye bir mobil oyun platformu kurmustum. Nokia ngage icin. Sonra nokia global ve yerel firmayla iletisime gectim zorladim ve o lardan esantiyon aldim ve aonra kendi cebimdeki para ile uyelerime dagittim. Adamlarin para harcayacagi seyi ben yapiyordum bedavadan. Onlardan da is almiyordum. Kendim calip ke dim soyluyordum. Ama bana kalan bu insanlari tanimam ve benim bu konularda bilgili oldugumu goatermem di.

Simdi kim kimi tanimak icin ugrasti? Ben onlara kendimi goaterdim. Onlar da akillarinda beni tuttular.

Kendi yetenegini insanlara gostermezsen insanlar neden senin elinden tutsunlar. Torpil diyorsun. Torpil devlette olur. Ozel sektor devlet degildir ve basaramayan kapinin onhne konur

Bu guzden insanlar referans olurlen dusunurler.

• quote:

quote:

quote:

Şunu buraya bırakıyorum;

İnanmamak için 10 sebep:

1. Kafa kesme ayeti.

3. Peygamberin evlatlığının eşini nikahlaması için ayet ve peygamberin eşleriyle olan dertlerini anlatan ayetler.

9. Kur'an'da bilimsel gerçeklerle tam manada çelişen ayetler. Örneğin Kur'an'da dünyanın düz olması. Hayır, deve kuşu yumurtası olayı tamamen akıl çelmek için. Batı ve doğu belirli sebeplerden batı ve doğu olarak bilinir. Oysa ki Kur'an'da batı ve doğuya sınır tayin edilir. Örneğin 6 günde yaratılış hususu. (Evre olayı doğru olsa bile yer Fussilet suresine göre gökten önce yaratılıyor)

Hangisi yok? Bir tane örnek ver. Mesela hangi madde gözüne takıldı, açıklayayım. Bir kere bile Kur'an okumadığın belli. Okumuş cahil seni.

Ayri bir konu acarsan hepsini gunlerce tartisabilirim. Merak etme ben bildigin haci hoca sarikli tayfaya benzemem :) hurafe ile dolmus din bilgisi bende yok ;)

• Helal olsun arkadasim keyifle okudum. Hayatta hep şuna inanirim. Calisan insan er ya da geç kazanıyor. Tanidik falan diyorsunuz da insan tanidiklarini bile kendi cabasiyla olusturur. Tırmalayan insan bir sekilde zirveye ulasiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Helal olsun arkadasim keyifle okudum. Hayatta hep şuna inanirim. Calisan insan er ya da geç kazanıyor. Tanidik falan diyorsunuz da insan tanidiklarini bile kendi cabasiyla olusturur. Tırmalayan insan bir sekilde zirveye ulasiyor.

Aynen oyle.

Bu arada ortadogulu oldugumuzdan midir nedir bu topraklarda insanlarin birbirini demovite etmesi kadar fena birsey yok.

Size tavsiyem etrafinizda

Sen yapamazsin

Yok abi olmaz o is

He siz yaptiniz tabi tabi

Diyen kim varsa onlardan uzak durun. Aileniz bile olsa

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şunu buraya bırakıyorum;

İnanmamak için 10 sebep:

1. Kafa kesme ayeti.

Hangisi yok? Bir tane örnek ver. Mesela hangi madde gözüne takıldı, açıklayayım. Bir kere bile Kur'an okumadığın belli. Okumuş cahil seni.

Ayri bir konu acarsan hepsini gunlerce tartisabilirim. Merak etme ben bildigin haci hoca sarikli tayfaya benzemem :) hurafe ile dolmus din bilgisi bende yok ;)

Sana örnek ver dedim, laga luga yap demedim.

Neyse, kafa kesme ayeti Muhammed Suresi 4. ayettir. "Savaşta inkar edenlerle karşılaştığında boyunlarını vurun" denir ve bu ayet kafa kesmekten başka hiçbir anlama gelmez. Sen sanıyor musun ki İslam için yapılan savaşlarda hiç kafa kesilmedi? Kılıç vardı o zamanlar, haliyle en kısa yol kafa kesmekti. Bu da haliyle savaş ile ilgili ayetlerde yer aldı, o yüzden kimse bana Kur'an'da kafa kesme yok diyemez. Diyen net cahildir.

Maide 33 ve 38. Bunlar özellikle hırsızlara karşı yapılan el ayak kesme ayetleridir. Sanma ki hırsızlarının elinin kesilmesi Kur'an dışı bir kaynaktan geldi.

Evet, ilk 2 maddeyi açıkladım. Başka?

Edit: Bu kadar yeter, tamamdır. Konunu daha fazla baltalamayacağım. :)

Konuyu yeni bir konu olarak ac geleyim. Bu konuyu karistirmak istemiyorum. Merak etme hepsi icin cevabim var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.