Şimdi Ara

Nedir Bu Hayata Küskünlük Yahu. Ayağa Kalkın!!!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
45
Favori
13.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okudum yazıyı fakat bende umutsuzluk çok büyük yatım olsa evim olsa ne olacakki diyorum zaten öleceğim hayatın anlamı nedir ev mi arabamı düzenli iş mi paramı diyorum ? Böyle düşündükce batıyorum düşüncülere ? Sahiden 50 yıllık yaşantımızın anlamı ne(20 yaşından itibaren) ? Zaman hızlı akıyor birgün gelecek mezarımızın önünden geçecek kimse kalmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 13 Ekim 2017; 12:5:14 >
  • Hayat boş, pompala çoş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat hikayen okunması gerektiği gibi, annen hakkında yazdığın kısımda duygulanmadım değil Allah rahmet eylesin. Çoğu kişinin yorumlarında hayat o kadar kolay mı sen kapitalizmi savunuyorsun gibi yorumlar gelmiş ve herkes bu fikirde hem fikir anlaşılan. Tabii senin az rastladığın şanslara da rastlayamayanlar var ne yazık ki. Şanssızlığı peşinde sürükledikleri için hayata karşı dik duruşlarını kaybedip yazına karşı çıkmaları normal lakin Türk insanı çok melankolik ve senin dediğin gibi çalışıp çabalamadan kolay lokmaya alışmış bir millet. Bir Amerika’lı kendi arabasını kendi tamir edebilir ama Türk insanı yemek için dahi bile aşçı tutmaya, şoför tutmaya özenir olmuş. Tembel ve zorluklarla baş edemeyen organizmalar nasıl geçmiş çağlarda soyları tükendiyse aynısı biz Türkler ve Arap ırkları da geçerli..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Duygulandıran bir hayat hikayesi. Şimdi gençler ekmek elden su gölden cepte iphone her istedikleri olurken ergen triplerine giriyor ana babalarına hayatı zindan ediyor.

Ayrıca çoğu kişi OKUMADIM yazmış birileride beğenerek destek vermiş. Aferin uzun yazı diye okumayın okursanız zarar edersiniz. Adam tane tane yazmış başından geçenleri. Hayat laylaylom değil zamanınızı faydalı işlerde kullanın.
  • IRFUN4EVER I kullanıcısına yanıt
    tıp okuyorum öğrenciyim hakkımda bir sey bilmeden iyi saçmalamışsiniz yine yok calismaz misim yok oymuş cevap vermeye bile gerek duymuyorum, kitap okuyun bol bol onyargilarinizi yikin :) duayla el açmayla işim olmaz dua derken dinsel anlamda söylemedim uzanan yardim eline teşekkürlerinizi sunun manasında söyledim ,

siz de şansınızı bir şey başardım diye orda burda haykirmaya devam edin hadi sağlıcakla kalin alintilamayin alintilasanizda cevap yazmayacagim bundan sonra ben sizin şahsınıza hakaret etmedim şansınızı başarı olarak göstermeyin kimsenin işine yaramaz bu hayat hikayesi dedim acin bir de kendi mesajınızi okuyun,

insanlar şanslıda olabilir herkes başarısıyla bir yerlere gelecek diye bir sey yok bundan gocunmanizada gerek yok sonucta hile yapmadiniz hak yemediniz neden kompleks yapip kabul etmediğinizi anlamiyorum evet şansım da baya yaver gitti diyeceksiniz hepsi bu, ki sizin görmek istemediğiniz gerçekte bu

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Vagrant

tıp okuyorum öğrenciyim hakkımda bir sey bilmeden iyi saçmalamışsiniz yine yok calismaz misim yok oymuş cevap vermeye bile gerek duymuyorum, kitap okuyun bol bol onyargilarinizi yikin :) duayla el açmayla işim olmaz dua derken dinsel anlamda söylemedim uzanan yardim eline teşekkürlerinizi sunun manasında söyledim ,

siz de şansınızı bir şey başardım diye orda burda haykirmaya devam edin hadi sağlıcakla kalin alintilamayin alintilasanizda cevap yazmayacagim bundan sonra ben sizin şahsınıza hakaret etmedim şansınızı başarı olarak göstermeyin kimsenin işine yaramaz bu hayat hikayesi dedim acin bir de kendi mesajınızi okuyun,

insanlar şanslıda olabilir herkes başarısıyla bir yerlere gelecek diye bir sey yok bundan gocunmanizada gerek yok sonucta hile yapmadiniz hak yemediniz neden kompleks yapip kabul etmediğinizi anlamiyorum evet şansım da baya yaver gitti diyeceksiniz hepsi bu, ki sizin görmek istemediğiniz gerçekte bu

Tip okuyorsunuz. Muhtemelen sansiniz yaver gitti ve kazandiniz. Saglam sansiniz olmasaydi kazanamayacktiniz bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRFUN4EVER -- 13 Ekim 2017; 14:52:7 >

• çok hoş bir yazı olmuş. ancak türkiyede insanlar başarıya ulaşıp kibar olan insanları sevmezler. küstahça ve kısa bir yazı yazsaydın içinde hayata dair edinilen hiçbir tecrübe olmamasına rağmen tutulurdu.

okurken mutlu oldum ancak belli bir yerden sonra şans faktörü etkili olmuş. önüne fırsatlar çıkmış. değerlendirebilmişsin, kimin bu kadar şanslı olabileceğini bilemeyiz. umarım şansımız yaver gider de biz de belimizi doğrultabiliriz
  • Herşeyin başı sağlıktır klişesi her zaman bana gereksiz gelmiştir. Son dönemde yaşadıklarım sadece kendi sağlığın değil aileninde sağlının ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.

28 yaşındayım. Geçmiş dönemlerde hastane filan neydi bilmezdim. Basit enfeksiyonlar dışında gittiğimi hiç hatırlamıyorum. Ama kendim için şu son 2 ay resmen kabus gibi geçti. Bazı değerlerin ne kadar önemli olduğunu anladım. Misal müthiş vurdumduymaz bir adamdım. Bilgisayarın klavyesine bir şey dökülürdü zaten olan oldu deyip dökülen yere bakmazdım bile. Silmediğim zamanlar oluyordu dökülen şeyi oradan. Nitekim klavye bozuluyordu. Telefon yere düşerdi yine nasılsa olan oldu deyip yere eğilmeye bile üşenirdim. Cam kırıldı mı, bozuldu mu umurumda olmazdı. Çünkü artık olanlar benden çıkmıştı nasılsa olacaktı.

Ama Aralık ayında geçtiğimiz yıl peder bey kullandığı ilaçların yan etkisini azaltacak kan sulandırıcı ilacını almıyormuş. Haberimiz yok. Dili yamulmaya ve kolu reaksiyon vermemeye başladı. Hemen acilen hastaneye gösterdik. Devlet hastanesi diş rahatsızlığı olabilir dedi. Sadece basit bir kan testi yaptı gönderdi. Çok işgillendik ertesi gün hemen sabah özel hastaneye gittik. Gerekli basit tahliller yapıldı ve durum anlaşıldı. Beyine giden damarlar tıkanmaya başlamış. 1 2 gün daha geç kalınsaydı geri dönüşü olmayan bir felç. O dönem bizim için zor geçti.

Neyse hastane işleri bitti, peder sağlığına kavuştu. Doktorun dediklerini harfiyen yerine getiriyoruz. Yeme düzeni, spor vs. Akşamları yürüyüşe çıkarıyorum babamı. 45 dakika 1 saat arası. Bu maç sonrası polislerimize yapılan terör saldırısı yine bir akşam yürüş yaparken tam karşımızda oldu. Havaya yükselen alev bulutu ve insan parçalarını çok net gördüm. Ben ki parçalanmış insan vücuduna bakabilen biri o dönemden sonra büyük bir psikolojik sorun yaşadım. Resmen bir trajedi, psikolojik savaş. Bir süre sonra kafa olarak rahatlasam bile görüntüler hiç önümden gitmedi.

Bu Ağustos Eylül Ekim ayı ise benim için resmen kabus. 2 3 senedir hipertiroidim var. İlaç kullanıyordum ama hayatımın hiçbir yönünde hastalığın etkisini hissetmedim. Sadece titreme vardı o kadar. 3 4 saat bisiklete binerdim, fitness yapardım, halı saha maçlarına giderdim sıfır sorun. Gayet hipertiroidi dışında sağlıklıydım. Ağustos ayının ortalarında bisiklet selesi testis arkasındaki bölgeye vurdu. O ağrıyı, sızıyı, idrara çıkmamayı size anlatsam satır satır acısını hafifletemem. Erkekliği kaybettiğim düşüncesine bile kapıldım. Doktorlar ancak ilaç tedavisi uygulayabildi. Ama resmen 15 gün idrarı yapmak için kan ağladım. İdrar gelmesin diye o sıcaklarda su içemedim. Normalde çok su içen biriyim ve idrara çıktığım çok olur. Onu atlattık rahatladık diyordum ki, asansörde kaldım.

Asansörde kaldım ama normal bir asansörde kalış değil. Öyle asansör korkum yoktu. Ama bindiğim asansörde bütün herşey devre dışı kaldı. Acil kurtarma durumu bile. Bildiğin kitlendi. En önemlisi ise asansörü tutan o halatlar bildiğin lastik gibi sallandı bir süre. Ben kabin içinde aşağı yukarı sallanıyordum. Yükler boşta kalmış. Ben 30 dakika böyle kaldım asansör içinde. Sonra asansörün bakımından sorumlu adamlar geldi. Bir şekilde beni kurtardılar. Sonra asansör önümde test edilirken ben çıktıktan sonra bam yapıştı en dibe. Sonrasında asansör mühürlendi. İçinde ben varken yapışsa allah rahmet eylesin. Ondan sonra bende bir sinir stres harbi oldu.

Sonra bisiklet kazası yaptım. Sağolsun adamın biri ayna kontrol etmeyip, önüme kırdı. Tam ekipmanlı kullanırım bisikleti. Kask, eldiven, şoförler farketsin diye aydınlatıcı. Ama yinede görmedi. Bisikleti aldı arabanın altına bende bir güzel yapıştım yere. Çok ciddi bir sorun olmasa bile bir süre ağrı sızı çektim.

Bundan 15 gün sonra merdivenden düştüm kıç üstü. Resmen sol kaba etim mosmor oldu bacaktan bele kadar. Kremler filan fayda etmedi. Bir hafta düz oturamadım. Sağıma yattım, otururken sağ bölgeme doğru abandım.

En önemlisi ise bahsettiğim hipertiroidi. İlk zamanlar zorluk çekmedim ama artık aldığım ilaçların etkisi olmadığından müdahale edilmesi gerekti. İki seçenek vardı ya cerrahi müdahale ya atom tedavisi. Atom tedavisini seçtim. Çünkü cerrahi müdahale ömür boyu ilaç kullanımı demek. Bunu son şansa bıraktım. Ama tiroidim aşırı büyüklüğe ulaştığından ilk önce bir ay ilaç tedavisi denip belirli referans aralığına ulaşmamız lazım dediler. İlaçlar değişti. Daha kuvvetli ve daha sıkıntılı ilaçlara döndük. Doktorun en üzerinde durduğu husus hareket etmeyeceksin, aktivite yok. Neden dediğini sonra anladım. Tiroidin büyüklüğü o kadar yüksek ki ilaç etki etmeye başladığı anda ilk kalbim etkileniyor. Çarpıntı resmen geçmiyor. Çarpıntı engellemek adına ilaç verildi ama dizginleyemiyor. Doktorlara belirtiyorum yapabilecekleri tek şey doz değiştirme.

Yani demem o ki arabanın, evinin, paranın olmasının hiçbir anlamı olmadığı burada ortaya çıkıyor. Ne kadar paran olursa olsun o ilaçları alacak ve o süre zarfına dayanacaksın. Kalbine bak benim param var deyip çarpıntı dizginleyemiyorsun. Bak benim evim var deyip tiroidi iki günde belirlenen aralığa getiremiyorsun. 3 4 saat bisiklete binen ben bir ay daha dolmadan 5 dakika yürüsem bile bitkin bir hal alır oldum.

Geçmiş dönem rahatsızlıklar ve bu birleşince sinir stres yaptım. Bu sebeple yüzümün sol tarafında ağrılar oluyor. Başka ilaç kullandığım içinde nöroloji ve psikiyatrın verdiği ilaçları kullanamıyorum ki ben ilaç kullanmaktan nefret eden biriyim. Halı sahadan çağırıyorlar gidemiyorum. 9 10 senedir giderim. Bisiklet kazalı duruyor. Toparlarsam bisikleti binmek için içim gidecek. Evde misafir görmek istemiyorum sese ve ışığa tahammül kalmadı.

Üstüne hareketsizliğe bağlı kas spazmları geçirmeye başladım. Hareket kesinlikle yasak.

Gel de şimdi bunca sağlık sorunu ile uğraşırken hayat küsme? 2 aydır haftanın 3 4 günü hastanedeyim. Evel ki gün 8 tüp kan verdim. İlaçlar vücudun diğer organlarını etkiliyor mu diye. Etkilerse birde onların problemi ile uğraş. Demem o ki bilgi birikiminiz, paranız, eviniz hiçbir halta yaramıyor. Tahlillere dünya para döküyorum ama para demiyor aha tahlillerin yapıldı hastalık geçecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: rekuku

Hiç bir Dh'li bunu sonuna kadar okumaz

Yeni uyeyiz Hocam tabikide okuyacaz

• adam avrupadda yaşıyor moralinizi yüksek tutun diyor hey Allah ım ya. Gel sen geleceği olmayan Türkiye de bi yaşa da ondan sonra konuş. Ordan atıp tutması kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karısız Bela

adam avrupadda yaşıyor moralinizi yüksek tutun diyor hey Allah ım ya. Gel sen geleceği olmayan Türkiye de bi yaşa da ondan sonra konuş. Ordan atıp tutması kolay.

Hoca ne avrupası, yabancı bir şirkette calişmam avrupada calişiyorum anlamına mı geliyor.
    istanbulda yaşıyorum merak etme :)
  • Okumayan arkadaşların yerine de ben sonuna kadar okudum. Tebrik ederim. Pes etmemek budur işte. Benim de lise ve üniversite yıllarım çok vurdum duymaz geçti. Hatta annem şimdi der ki ''Baltaya sap olmayacaksın diye çok korkardım.'' Şimdi ise yurtdışında enspektör olarak çalışıyorum, Türkiye 'ye milyonlarca Euro 'nun girmesinde rol oynuyorum.
    birincisi sosyal ilişkilerde iyi olmayan birinin araya adam koyarak vs yaparak işe girmesi hak mıdır? bunu sorayım başta. ikincisi hayatımı idame ettirecek kadar param var fakat dışarı çıktığında, insanlarla biraraya geldiğinde cebinde en az elli tl olmalı ki bi nebze rahat olasın. bunun için de elimden geleni yapıyorum. demem o ki sorumluluklarımın bilincindeyim. o konuda problem yok. problem genel olarak hayatın pahalı olması. yaptığım işler gereği bi kaç projede bulundum ve bunları instagram vs.de paylaşmak hiç profesyonelce değil. çok iyi bir fikrin olsa bile görüntün, sesin iyi olmadığı zaman -ki bunlar için de ekipmana ihtiyacın var o da eşittir para- güzel işler çıkmıyor. hiç bir yerde de paylaşmam. çünkü çok fazla örneğini gördüm bunun. şans geldiğinde hazır olmak ve ya olmamak değil. senin hikayende olduğu gibi çevren, adamın varsa zaten hazır oluyorsun. küçümsediğim falan yok. kendi hayatını başarı olarak adlandırıyorsan o senin başarındır fakat benim için başarı sklası seninkine göre daha farklı. üniversiteden sonra işimin hazır olmasını istiyorsam da daha birinci, ikinci sınıftan her neyse çalışmaya başlamam, piyasaya girmem gerekiyor ki bunun için de piyasada tanıdığın, adamın olması gerekir. yani özet geçmem gerekirse sende olduğu gibi benim de piyasadaki adamlara ihtiyacım var. olmazsa instagramda twitterda aa ne güzelmiş dediğin içerikleri üreten insanlardan biri olur çıkarım.

edit: hayatın kötü veya iyi olduğunu değil gerçeklerini kavrıyorum, anlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGGGER -- 13 Ekim 2017; 16:31:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SKIPS

birincisi sosyal ilişkilerde iyi olmayan birinin araya adam koyarak vs yaparak işe girmesi hak mıdır? bunu sorayım başta. ikincisi hayatımı idame ettirecek kadar param var fakat dışarı çıktığında, insanlarla biraraya geldiğinde cebinde en az elli tl olmalı ki bi nebze rahat olasın. bunun için de elimden geleni yapıyorum. demem o ki sorumluluklarımın bilincindeyim. o konuda problem yok. problem genel olarak hayatın pahalı olması. yaptığım işler gereği bi kaç projede bulundum ve bunları instagram vs.de paylaşmak hiç profesyonelce değil. çok iyi bir fikrin olsa bile görüntün, sesin iyi olmadığı zaman -ki bunlar için de ekipmana ihtiyacın var o da eşittir para- güzel işler çıkmıyor. hiç bir yerde de paylaşmam. çünkü çok fazla örneğini gördüm bunun. şans geldiğinde hazır olmak ve ya olmamak değil. senin hikayende olduğu gibi çevren, adamın varsa zaten hazır oluyorsun. küçümsediğim falan yok. kendi hayatını başarı olarak adlandırıyorsan o senin başarındır fakat benim için başarı sklası seninkine göre daha farklı. üniversiteden sonra işimin hazır olmasını istiyorsam da daha birinci, ikinci sınıftan her neyse çalışmaya başlamam, piyasaya girmem gerekiyor ki bunun için de piyasada tanıdığın, adamın olması gerekir. yani özet geçmem gerekirse sende olduğu gibi benim de piyasadaki adamlara ihtiyacım var. olmazsa instagramda twitterda aa ne güzelmiş dediğin içerikleri üreten insanlardan biri olur çıkarım.

edit: hayatın kötü veya iyi olduğunu değil gerçeklerini kavrıyorum, anlıyorum.

Hocam diğer konularda da bu torpil, araya adam koyma konularına açıklık getirdim.
    Aile veya akraba veya arkadaş ilişkisi olmadığın biriler sana neden torpil yapsınlar?
    şöyle yaparlar, sen onlara kendini tanıtır ve burada olduğunu ve farklı olduğunu ve bazı yeteneklerin olduğunu gösterirsen o zaman tanınırsın.

Ben araya kimseyi sokmadım. Hiç kimseye abi bize bir iş ayarlasana filan demedim. Hatta onlar beni 1 saatlik toplantı için çağırdığında kalktım taa samsundan 12 saatlik yolu çekip ofilerine gittim , hiçbirşey de olmadı. Ama maddi olayın dışında ben belkide hiç göremeyeceğim şirketlerde hiç tanışamayacağım insanların karşısına çıktım kendimi gösterdim.

Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye bir lafımız var ve kimsenin bu lafı salladığı yok. szler değil işler konuşur . İş dünyası böyledir.

Siz bir arkadaşınıza çok güveniyorsunuz sen bu arabayı sürersin güveniyoruz sana dersin ama bu arkadaşın arabayı yuvarlar. Güven tek başına işe yaramaz.

Trabzonda üniversite okuyan çat pat ingilizcesi olan bir çocuk ile istanbulda yabancı dünya şirketlerinde çalışan üst düzey yöneticilerin ne ortak noktası ve tanıdıklığı" olabilir?

Bu arada sosyal ilişkilerde iyi olmayan birinin birinin referansı ile işe başlamasının sakıncası ne anlamadım? yani iş veren adam sosyal yönü kötü olan birine iş vermeyebilir mi? ya da adam çok sosyal birine iş vermemeyi tercih edemez mi? bu yaklaşım çok saçma açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRFUN4EVER -- 13 Ekim 2017; 16:37:57 >

hocam en basitinden bir örnek vereyim ingiliz müzik grubu var ve youtube izlemesi 5.000 falan inglizler o grubu bilmezken ben türkiyede onları dinliyorum. burdan çıkarımını yap. ayrıca üniversiteden abilerim, ablalarım var demişsin. çevre bu oluyor işte. tabi bu işlerin en önemlisi kendini satma, pazarlama oluyor. bana göre dünyayının en saçma işlerinden biri de budur. bu konuda iyiysen tabi ki kendini pazarlayabilirsin. unutmadan sosyal ilişkilerde iyi olmayan insan işi hak etmiyor demedim sosyal ilişkiler alanında iyi olmayan birinin sosyal ilişkilerde iyi olamayacağını söyledim. görüşümü "saçma" bulmanız da sizin düşünceniz ve bunu yazan da benim fikirlerim. her insandan ayıran özelliğimiz durumlara karşı yaklaşımlarımızdır. iyi forumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKIPS

hocam en basitinden bir örnek vereyim ingiliz müzik grubu var ve youtube izlemesi 5.000 falan inglizler o grubu bilmezken ben türkiyede onları dinliyorum. burdan çıkarımını yap. ayrıca üniversiteden abilerim, ablalarım var demişsin. çevre bu oluyor işte. tabi bu işlerin en önemlisi kendini satma, pazarlama oluyor. bana göre dünyayının en saçma işlerinden biri de budur. bu konuda iyiysen tabi ki kendini pazarlayabilirsin. unutmadan sosyal ilişkilerde iyi olmayan insan işi hak etmiyor demedim sosyal ilişkiler alanında iyi olmayan birinin sosyal ilişkilerde iyi olamayacağını söyledim. görüşümü "saçma" bulmanız da sizin düşünceniz ve bunu yazan da benim fikirlerim. her insandan ayıran özelliğimiz durumlara karşı yaklaşımlarımızdır. iyi forumlar..

Üniversiteden abilerim ablalarım var demedim. Bu büyük firmalarda çalışan kişileri abilerim ablalarım olarak görürüm. Hala da bu kişilere abi diye hitap ederim.
    Ben kesinlikle kendimi pazarlamadım, ben herhangi bir getiri gelir vs beklemeden işler yaptım para harcadım, aylık harclığımı bu "boş işlere" döktüm. ama bu işlerin bana başka faydası oldu, işte o fayda da bu insanların benim bu konularda kendimi geliştirdiğimi, bilgili ve çalışkan olduğumu görmelerini sağladı.

Sosyal ilişkilerde iyi olmayan biri bu özelliğini kırabilir. Ben ünide sadece 1 kız ile konuşurdum. 300 kişilik sınıfta arkadaşlarım hep erkeklerdi.
    Ama hayatımda hiçbirşeyin böyle gidemeyeceğini aslında çekinmem eziklenmem gibi bir nedene gerek olmadığını kavradığımda işler değişti. artık kimseden çekinen biri olmadım. çok açık oldum insanlarla tanışmaktan konuşmaktan geri durmadım.

ne güzel senin adına. keşke herkes senin gibi hayat süper abiğ dese!
  • Sai6 S kullanıcısına yanıt
    Konuyu mu Üniyi mi? :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet haklı olarak okumaktan yakınırken siz azmedip bu kadar detaylı ve kronolojik bir yazı koymuşsunuz ortaya. Pes valla. Bravo.

• Narsist

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.