Şimdi Ara

Nedir Bu Hayata Küskünlük Yahu. Ayağa Kalkın!!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
45
Favori
13.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayır torpil demedim kesinlikle düşüncem torpil yönünde değil.
    öyle düşünsem torpilli der mesajı atardım o kadar.
    torpil değil bu kesinlikle.

he bak kendini sevdirme konusunda ne yaptım diye soruyorsun? yani özel olarak bişey yapmadım evet
    ama açıkçası gözlerinden düşmek için de birşey yapmadım ben ya. olayı artık tipim bozuk noktasına kadar bile indirgedim bi aralar.

yani gerçekten ben de bilmiyorum hiç bilmediğim tanımadığım birinin gözüne nasıl girebilirim diye.
    ben inşaat teknikeriyim. şu anda da mühendislik okuyorum burslu ingilizce. bu sektördekilere kendimi nasıl göstereceğimi nasıl gayretli olduğumu nasıl anlatabilirim gerçekten bilmiyorum. çalışmaksa yani ben girdiğim bütün işlerde elimden geldiğince didinip çalıştım hiç sallamadım herşeyi yaptım.

ya ne bileyim anlatamayacağım çünkü benim de hala anlamadığım bir şanssızlık basiretsizlik var işte ortada ve atlatamadık bir türlü.

emin ol şu anda bu sektörde kendimi birilerine kanıtlamak ya da sevdirmek için ne yapabilirim diye düşünüyorum şu anda ve bu sırf sen böyle bana sorduğun için. bu konuda haklısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Helal olsun arkadasim keyifle okudum. Hayatta hep şuna inanirim. Calisan insan er ya da geç kazanıyor. Tanidik falan diyorsunuz da insan tanidiklarini bile kendi cabasiyla olusturur. Tırmalayan insan bir sekilde zirveye ulasiyor.

Aynen oyle.

Bu arada ortadogulu oldugumuzdan midir nedir bu topraklarda insanlarin birbirini demovite etmesi kadar fena birsey yok.

Size tavsiyem etrafinizda

Sen yapamazsin

Yok abi olmaz o is

He siz yaptiniz tabi tabi

Diyen kim varsa onlardan uzak durun. Aileniz bile olsa

Hocam benim sorunum tam tersi. Arkadaslarim bana destekleyici cumleler kurarken ben kendime güvenmiyorum malesef. Bunun da sebebi hala ailemle yasiyor olmam(yas 27) ve ailemin beni el bebek gul bebek buyutmesi. Tembellige de yatkin bir bunyem var malesef. Bu sebeple hayatımdan dolayi cok mutsuzum. O ozguveni nasil tekrar saglayacagim bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Helal olsun arkadasim keyifle okudum. Hayatta hep şuna inanirim. Calisan insan er ya da geç kazanıyor. Tanidik falan diyorsunuz da insan tanidiklarini bile kendi cabasiyla olusturur. Tırmalayan insan bir sekilde zirveye ulasiyor.

Aynen oyle.

Bu arada ortadogulu oldugumuzdan midir nedir bu topraklarda insanlarin birbirini demovite etmesi kadar fena birsey yok.

Sen yapamazsin

Yok abi olmaz o is

Hocam benim sorunum tam tersi. Arkadaslarim bana destekleyici cumleler kurarken ben kendime güvenmiyorum malesef. Bunun da sebebi hala ailemle yasiyor olmam(yas 27) ve ailemin beni el bebek gul bebek buyutmesi. Tembellige de yatkin bir bunyem var malesef. Bu sebeple hayatımdan dolayi cok mutsuzum. O ozguveni nasil tekrar saglayacagim bilmiyorum.

Zor olacak hem de cok zor olacak ama gurbete cikman lazim. Hayatini tek basina yasaman tek basina sikintiya dusmen ve cikman lazim.

Inan bana bu hayat daha keyifli. Biraz eziyet ama daha keyifli.

Bu arada kaybetsen donecegin yer su anki yer ise neden korkasin?

• Keşke üniversiteyi önemsemeyin bölümünü en üste yazsaydın da hiç okumasaydım yazıyı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Malesef bu gercek. Evet universite adama cok sey kazandiriyor ve lazim. Ama buyuk onem yuklemek cok hatali.bu da toplumdan geliyor. Univ sanki altin anahtarmis gibi bakiliyor. Onemli olan kendini gelistirmen.

• IRFUN4EVER I kullanıcısına yanıt
    arkadasım sansın yaver gıtmıs..sansda gereklı..çok durust helal kazanan calıskan ınsanlar tanıdım yasım 40 ama çok ıyı yerlere gelememıs ınsanlar..su cv nı ver soz vermıyım kelımesını duymak bıle dar gelirlı Turk gencı için 10 da 1 sandır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen oyle.

Sen yapamazsin

Yok abi olmaz o is

Zor olacak hem de cok zor olacak ama gurbete cikman lazim. Hayatini tek basina yasaman tek basina sikintiya dusmen ve cikman lazim.

Hocam illa gurbete gitmeme gerek yok istanbuldayim sonucta is olanaklarinin en fazla oldugu sehir. Ancak is bulup kendi evime cikip kendi ayaklarimin uzerinde durmam sart. Yoksa hayatim bu sekilde mutsuz gececek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen oyle.

Sen yapamazsin

Yok abi olmaz o is

Hocam illa gurbete gitmeme gerek yok istanbuldayim sonucta is olanaklarinin en fazla oldugu sehir. Ancak is bulup kendi evime cikip kendi ayaklarimin uzerinde durmam sart. Yoksa hayatim bu sekilde mutsuz gececek.

Ailen istanbuldaysa o zaman sen istanbul disina cikacaksin. Gurbetten kastim bu :)

Ailenle ayni yerdeyken ailen hep yaninda olacak. Anne yuregi dayanmaz. Bunu sen basarmalisin. Cunku ne kadar istesen de ayni sehirde olunca icine sindigi gibi olmayacak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen oyle.

Sen yapamazsin

Yok abi olmaz o is

Ailen istanbuldaysa o zaman sen istanbul disina cikacaksin. Gurbetten kastim bu :)

Ailenle ayni yerdeyken ailen hep yaninda olacak. Anne yuregi dayanmaz. Bunu sen basarmalisin. Cunku ne kadar istesen de ayni sehirde olunca icine sindigi gibi olmayacak.

Bilmiyorum hocam ya valla zor isler. Niyet hep var da cesaret ve calisma azmi yok malesef.

• Size ref olan son işe aldıran arkadaşınız/abiniz olmasa belki de hala 1500 2000 tl ile çalışıyordunuz veya iş arıyordunuz o kısma kadar bir şey yapmamışsınız zaten,tamamen şansınıza gelmiş büyük bir şey başarmış gibi anlatmışsınız bir de kitap okudum çok çalıştım diye süslemişsiniz çok komik geldi bana, bence hayata küsmeyin ayağa kalkın yerine benim gibi çok iyi bir arkadaş edinin felan yapın konunun ismini ve yatın kalkın o kişiye şükredin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Vagrant

Size ref olan son işe aldıran arkadaşınız/abiniz olmasa belki de hala 1500 2000 tl ile çalışıyordunuz veya iş arıyordunuz o kısma kadar bir şey yapmamışsınız zaten,tamamen şansınıza gelmiş büyük bir şey başarmış gibi anlatmışsınız bir de kitap okudum çok çalıştım diye süslemişsiniz çok komik geldi bana, bence hayata küsmeyin ayağa kalkın yerine benim gibi çok iyi bir arkadaş edinin felan yapın konunun ismini ve yatın kalkın o kişiye şükredin

Digee yorumlarda da bahsettim. Bu tanidik aileden ya da cevremden biri degil. Birbirimizi hic gormedik belkide hep yaIsmalardan maillerden.

Iste bunlari tanimak ve kendimi gostermek icin caliatim ben.

• IRFUN4EVER I kullanıcısına yanıt
    Hocam o son yazdığın cümleye kalıbımı basarım çok doğru

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derealize

Ya bırakın şu kodumun şarlatanını ya. Ablalarından, abilerinden almış desteği, sonra da gelmiş torpil yok, şans yok diye zırlıyor. Siktir lan yavşak, sen daha ev alamamışsın.

Ev alamama ile ev almama araainda cok fark var. :)

Ev almak neden bir basari gostergesi onu anlayamadim.

Misal soyle dusun.

500bin tl lik bir ev alsaniz 10 yil boyunca yaklasik ayda 3000 tl faiz odeyeceksiniz. 3000 tl faizi bankaya bagislayacaginiza o 3000 tl ile iatanbulda gayet guzel bir yerde kiraci olabilirsiniz. Ve diger ana parayi doviz altin veya kendinize gore faize yatirdiginizda o da ev kadar bir deger kazanacak.

10 sene sonunda evinizin degeri kadar bir para birikmiaken bedavadan istanbulda alacahiniz 500bin liralik evden daha guEl bir yerde yasayacaksiniz.

• Bende okudum güzel hikaye insan nerden geldiğini ve özünü unutmamalı bak ne güzel düzenini kurmuşsun hatunda bulmuşsun ne güzel evlenip evliliğin tadını çıkartırsın inşallah.

Ülke olarak kötü durumdayız baksana terör olaylarına yıllardır var Türkleri yıptandırıp haltetmeye çalışıyorlar ama tarihimizden beri at üstünde koşturan bi ırk olduğumuz için kıyamete kadar karşılarında olacağız ve zafer kazanacağız.

3.Dünya Savaşı zaten başladı taşeron örgütler tarafından dolat euro fırlamış vs vs gidiyor ülkemizi yönetemeyen vasıfsız adamlarla dolu vergiler bi yandan geçim sıkıntısı bi yandan 1400 TL ile karın doyurmaya çalışıyon vs futbol desen hüsran Dünya Kupası görmeyen bi nesil yetişiyor gidiyor işte böyle bu durumda insanın amacı hedefi kalmıyor ülkemizin değil Dünyanın bi kendine gelip ayılması lazım.

• CR7_35 kullanıcısına yanıt
    dunya kendıne gelmıs zaten para parayı cekiyor..kapıtal duzenın bır ucuna yapısırsan ne ala
  • Tüm konuyu okudum forum kurardım kısmını okurken konuyu Gun actı sandım :D hocam başarı hikayenizi okurken duygulandığım yerler oldu ben duygusal bi adamım yer yer kendimle benzer yerler okudum yazınızda. Bir konu kafama takıldı 30 a dayanmış üniversite okuyan birisi birşey yapamaz tarzı neden öyle düşündüğünüzü merak ediyorum. 23 yaşındayım üniversiteye hazırlanıyorum tekrardan lise 2 den beri bir işte çalıştım bu yaşa kadar üni okurken de çalışıcam. Çalışmak kadar güzel birşey yok ne kadar yorulsan yıpransan da. Tabi yaptıgın işte mutlu olmak şartıyla.

Bu arada konu sahibine şans torpil vs ile biryerlere gelmişsin diyenler olmuş ama konunun teması o şans ayağa gelene kadar ne yaptımdır bence. Yaptığı iyilikler özverili çalışmaları sayesinde çevresi tarafından çalışkan birisi olarak tanınmış ve insanların ona referans olmasını sağlamış. Hayatında hiç bir işte çalışmamışlar da var forumda kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın evinizde oturduğunuz yerde kimse sizin iyi kalbinizi temiz niyetinizi çalışkan kişiliğinizi keşfedemez. Çalışmayı kölelik olarak gören bi çoğunluk var forumda.

• Şunu demen lazımdı okumadan hiçbir şey olmuyor, gerisi de girişkenlik.

Yaş geçtikçe zaten çalıştığın, kendini geliştirdiğin için yerinde saymana imkan yok, dolayısı ile bazı pozisyonlar da açılıyor işte.

Ne okudun?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kırmızı çekiç

Evin var mı?

Ev almadim henuz. Nakitte kalmanin daha dogru olduunu duaunenlerim. Doviz mevzulari da bunu gosteriyor.

Aileden bir garabtim yok o yuzden tum planimi kendi gelirime ve gelecek beklentime gore yapmam gerekiyor. Yoksa mutsuz olur veya bir şokta problem yasarim. Simdilik kira en akillicasi.

çok mükemmel anlatmışsınız lakin buradaki gençler pek bu tür konuları sevmezler ,onlara hostes koltuğu cam kenarı cinsinden durumlar olursa beğenirler
    unutmadan bu mesajınıza cevap vereyim ;
    ev konusunda çok hatalısınız ,mutlaka 1 (bir) ev sahibi olmalısınız ,çünkü dünya hali hiç belli olmuyor ,kötü duruma düşerseniz hiç değilse eviniz olduğu için sizi bir müddet idare etmenize faydası olur (gerekirse dövizi bozdurup ev alırım mecbur kalırsam diye düşünmeyin ,çünkü bu işler öyle yürümüyor) ,1 (bir) bak dikkat ettiyseniz biri hem yazı ,hemde rakamla yazdım ,nedeni ise bir ev kendinizindir ,birden sonrakilerin kimin olacağı belli olmaz ve bende birden fazla evi doğru görmüyorum (kişiye göre değişebilir tabi)

sizin zorluklar diye anlattığınız yaşantı bizim zamanımızda normal yaşantıydı ,ben 19-20 yaşlarıma kadar dolmuşa bindiğimi hatırlamam ,harçlık diye bir şeyi de bilmedim (benim zamanımda çoğu kişi böyleydi) ,hemen her yere yürüyerek giderdik (çok uzak mesafeler hariç)

19-20 yaşıma kadar sadece 2 defa hastaneye gitmişliğim vardır ,bizim zamanımızda ağır hasta olmadan hastaneye gitmek aklımıza bile gelmezdi

ailemde esnaf ,ticaret ile uğraşan olmadığı için mecburiyetten memurluğu seçtim (bizim zamanımızda memur olmak çok zor değildi)
    düğünümü dahi kendim yaptım

Allah'a sonsuz şükürler olsun hiçbir zaman aç kalmadım (iş nedeniyle mecbur kaldığım kısa süreli açlıklar hariç) ama hiçbir şekilde de zenginlik yaşamadım

ömrüm boyunca 1 ev ve 1 araba alabildim ve ara sıra bazı isyan durumlarına düştüğüm oluyor ama hayatımı zehir edecek kadar görmüyorum

yıllar sonra geriye baktığımda bir çok konuda kendimle gurur duyduğum konular aklıma geliyor ve çok seviniyorum (tabi yaptığım çok kötü işlerde var tabi) ,bu gurur duyduğum konuların başında, elimden geldiği kadarıyla kimseye haksızlık yapmamaya çalışmak ,iftira atmamak gibi insani konular bunlar
    hayat bir nevi rüya gibi bir olay ,gelmez dediğini yıllar sonra geldiğini gördüğün gibi ,kesin gelir kesin olur dediğin bazı şeylerinde olmadığını yaşayarak görebiliyorsunuz

yani gördüğün gibi ben ve benim zamanım insanları sizin çok zor dediğiniz durumları hep yaşadılar ama tek fark biz hepimiz aynı olduğumuzdan fazla üzülmedik ,şimdilerde ise tuhaf bir yaşantı var ;

zengin miyiz ,fakir mi bu konuda bile ne olduğumuzu çözemiyoruz :)
    eskiden yakın çevremiz hariç dünyadan haberimiz yoktu ,o nedenle dünyanın diğer ucunda olan bir olaya üzülme gibi bir durumumuz da yoktu

yani eskiden hayat daha iyi miydi diye sorarsanız ,işin gerçeği bilemiyorum :)
    dediğim gibi garip bir hayat yaşar olduk ,bana rüyadaymışım gibi geliyor :)

• fırsat bulmuşken bir konuyu da söylemiş olayım ;

bizim zamanımızda gençler aşırı derecede saygılıydı ama şimdi forumda dahi çok rastlıyorsunuzdur edepli ,adaplı olmak dahi sanki suçmuş gibi davrananlar var ,ukalaca cevap vermeler ,küfürler hakaretler ,çok bilmişlikler vs.

dar bir yolda bizden büyüklerle karşılaştığımızda hemen çekilip yol verirdik ,elinde file ile pazardan gelen yaşlıların elinden kapar evlerine kadar götürürdük ,büyüklerin olduğu toplumda lafa karışmazdık ,asla bacak bacak üstüne atmazdık vs.

lakin her geçen gün çok bilmiş birileri çıktı ,bununla saygı olmaz ,şununla saygı olmaz diyerek örf ,adet gelenek ne varsa hepsini bitirdi
    ve eminim ki o çok bilmişler şimdi gençlerden yakınıyordur

tabi görünüşe göre çok daha kötüye gidiş olacak gibi ,saygı denilen her konu "yaa bununla saygı mı olurmuş" denilerek hayattan çıkartılıyor
    insan genç iken çoğu kötü işler hoş gibi geliyor ama yaş ilerledikçe hata yapıldığı anlaşılıyor ama geriye dönüş mümkün olmadığı için bir faydası olmuyor

• + butonu nerde uleeeeen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.