Şimdi Ara

Nedir Bu Hayata Küskünlük Yahu. Ayağa Kalkın!!!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
45
Favori
13.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kilinchaci

imkansızlıklardan gelen ve sabrınızın sonunda başarınızın meyvesini almanıza sevindim ve bir şekilde örnek alınacak durum.

fakat;
    herkes sizin kadar şanslı değil, sanmayın ki imkanı olmayanlar imkanını zorlamıyor, bir yerlere gelmek istemiyor, imkanım yoktu deyip işin içinden sıyrılmıyor, sonuçta geleceğini belirlemek kolay bir tercih değil.
    insanları karamsar yapan şey;
    benden daha başarısız olanların benden az çalışıp benden daha aptal olup benden fazla kazanması ya da bana emir vermesi, ve bu noktaya da tamamen şansla gelmesi,
    veya senelerce üniversite doktora yabancı diller için dirsek çürütüp işsiz kalması, veya bir işe girince patronun ilkokul mezunu olması.
    bu örnekler uzayabilir, maalesef eğitimli kültürlü ve düşüncelere saygı duyan insanlar bu ülkede değerli olamadı, açın TV ye bakın demek istediğimi anlarsınız.

özetlemek gerekirse ben sizin kadar optimist bakamıyorum olaya, günümüzde okumuş eğitimli kültürlü farklı bakış açısı olanlar genelde sizin gibi düşünüyor. sadece kendini düşünen hayatımı kurtardım işte benim hikayem böyle bakın örnek olsun. ümidinizi kaybetmeyin melankoliye düşmeyin. bunları yazmanıza gerek yok zaten. o başarılı ceo ların hikayelerini biliyor herkes.

sen bile, ( o kadar eğitim alan o kadar ülke gezen belli bir kültürü olan adam ) konuya iyi maaş alıyorum güzel de bir sevgilim var diye giriyorsan bu sadece özendirmedir, ve yazının gözümde manevi hiç bir değeri yoktur. kimse iyi bir maaş için ve güzel bir eşim olsun diye okul okumaz bu dünya genelinde de böyledir. okumayan kardeşin belki senden daha yüksek maaş alacaktı, ama onun gözünden bak hayata bir de kendi gözünden bak ne demek istediğimi anlarsın.

Bu arada siz yazdigimi hic anlamadiniz.

Ben geldigik bu yere nasil geldigimi anlatiyorum. Nasil yapacagimi somut ve adim adim anlatiyorum. Meseleyi sadece cok calismaya hic indirgemiyorum.

Ayrica bu dedigim taktik 3 4 kiside bizzat denedim ve hepsinde calisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iste hayal ettigim basari hikayelerinden biri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam Ingilizce ogrenmeyi ben de istuyorum ancak turkiye de oldigum icin ogrenip ogrenemeyecegimden emin degilim bi azim gelmiyor erasmus ile sansimi deneyecegim yurtdisinda bol pratik yaparak daha iyi ogrenecegimi dusunuyorum siz bu konu hakkinda bilginiz var mi?

• 2001 yılında deden aylık 250 lira veriyormuş ve geçinip gidiyorduk diyorsun.

2001 yılında asgari ücret 122 lira. yani sen iki katından fazla paraya, öğrenci olarak, geçinip giderdik diyorsun.

gerisini okumadım. bence anladın. yorumum bitti.
  • Milletin torpiliyle işe girmişsin bize de bunu kendin başarmışsın gibi anlatıyorsun. Dünyada senin gibi milyonlarca insan var belki, elinden geleni yapıp da içinde bulunduğu durumdan çıkamayan, sen sadece ufak bir istisnasın. Ayrıca verdiğin diğer tavsiyeler neyse de ucuz yiyin ne demektir? Sanki beyin bir tek suyla çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

2001 yılında deden aylık 250 lira veriyormuş ve geçinip gidiyorduk diyorsun.

2001 yılında asgari ücret 122 lira. yani sen iki katından fazla paraya, öğrenci olarak, geçinip giderdik diyorsun.

gerisini okumadım. bence anladın. yorumum bitti.

Bu bahsettigim rakama okul harcim kiram faturalarim kitaplarim yol param yemem icmem herseyim dahildi.

130tl kira veriyorduk hesap edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRFUN4EVER -- 14 Ekim 2017; 15:20:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Milletin torpiliyle işe girmişsin bize de bunu kendin başarmışsın gibi anlatıyorsun. Dünyada senin gibi milyonlarca insan var belki, elinden geleni yapıp da içinde bulunduğu durumdan çıkamayan, sen sadece ufak bir istisnasın. Ayrıca verdiğin diğer tavsiyeler neyse de ucuz yiyin ne demektir? Sanki beyin bir tek suyla çalışıyor.

Bir ogunde 10 tl ye de doyarsiniz 100 tl ye de. Her gun big mac degil bazi gunler ucuz bi esnaf lokantasinda tabldot yiyin.

Ya da alin eve gidip hazirlayin.

• Sonuna kadar okudum helal olsun dedim, şimdi herkes bişeylerden şikayetçi, çaba göstermek yerine şikayet etmeyi tercih ediyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Milletin torpiliyle işe girmişsin bize de bunu kendin başarmışsın gibi anlatıyorsun. Dünyada senin gibi milyonlarca insan var belki, elinden geleni yapıp da içinde bulunduğu durumdan çıkamayan, sen sadece ufak bir istisnasın. Ayrıca verdiğin diğer tavsiyeler neyse de ucuz yiyin ne demektir? Sanki beyin bir tek suyla çalışıyor.

Bir ogunde 10 tl ye de doyarsiniz 100 tl ye de. Her gun big mac degil bazi gunler ucuz bi esnaf lokantasinda tabldot yiyin.

Ya da alin eve gidip hazirlayin.

Gidip de Big Mac ye diyen mi var? Haftada 3 gün tavuk yiyeceğine gidip 2 gün kırmızı et yesin mesela. Ayrıca dışarıda ucuz yerlerde yenen yemeğin pek de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Aynı şekilde fast foodların da. Kaldı ki Big mac dediğin şey de o kadar pahalı değil, fakat doyurucu da değil.

• Yaşananlar şans değil kader . Bu arada lütfen yazınızı geliştirin . Çok hatalı ve göze batıyor .

• Herkes kaderini yaşar istersen 500 sayfa yaz. Belki bir iki günlük gaz verir hepsi o kadar. Bişeyler yapacak olan zaten yapar önüne taş da koysan engelleyemezsin. Bu istemek ile alakalı. Kişi istiyorsa yapar istemiyorsa istersen cilt cilt kitap okut bi halta yaramaz.
  • yav buradaki bebeler ne anlar. adamlar hayatında zorluk görmemiş sürekli boş beleş yaşamaktan artık yapay sorunlar üretip hayata küsmüşler.
  • Dostum şans değil çalıştım demişsin eyvallah çalışmışsın da ama bak vallahi insana şans mı dersin baht mı dersin bilmem ama ondan lazım. En başından seni birisi aramış 8-9 aylığına çalışmışsın ya belkide orası hayatının kırılma noktası oldu. O anda o kişi seni arayamasa mesela telefonu bozulsa, aklından çıksa unutsa sen burda bunu yazmayabilirdin. Tabi buna göre düşünürsek taa doğduğun tarihin 9 ay öncesine kadar gidersin ama insana şans lazım yani

• başlık hoşuma gitti açtım uzun diye okumadım
  • UYANIN DH ERKEKLERI!!!!
  • Hepsini okudum ve beğendim. Hangi üniden mezunusun ve yabancı dilinizi nasıl geliştirdiniz merak ediyorum açıkçası.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

quote:

Orijinalden alıntı: RevengeR

burada hayatındaki en önemli etken ne biliyo musun?
    o abilerim ablalarım dediğin tanıdıkların
    ve o bende yok mesela.
    işte en önemli faktör bu geri kalan yazdıkların tamamen fasa fiso hemşerim açık konuşuyorum.

Peki soyler misin o abile ve ablalar neden bana destek oluyorlar? Hic aile bagim yok kan bagim yok. Peki neden bu insanlar bana yardimci oldular benden haberdar oldular?

Allah seni iyi insanlar la karşılaştırmış
  • Beğenilen mesajlara baktım da millet senjn ne demek istediğini anlamamış herkes olayın gırgırında, ben okudum ve kendime dersler çıkarmaya çalıştım ama bu sitede hatta bu ülke de bunları anlayacak kapasitede çok insan yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: yatalack

Yarısına kadar okudum bıraktım

İkinci cumlede biraktim

• güzel yazı teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.