Şimdi Ara

Nedir Bu Hayata Küskünlük Yahu. Ayağa Kalkın!!!!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
45
Favori
13.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3Korner1Penaltı kullanıcısına yanıt
    Arkadasin yazisindan anladigim, bir yerde tanidigin yoksa ac kalacaksin oldu. Ayrica yabanci dil universiteden onemli demek Turkiye icin cidden sacma. CV'nizi gonderseniz bile IK firmalarinin filtresinden gecemezsiniz, kusura bakmayin. Dil onemli ama universite olmazsa cidden sans lazim, sans yoksa da saglam torpil lazim, yoksa is falan yok.

Hatta bircok ornek bile verebilirim; Alvimedica, teknik proje yoneticisi olarak beni istediler, Ingiltere IT direktoru bile gelsin dedi, Turkiye IK universite mezunu olmadigim icin alamayiz dedi. Koc Grubu, universite yok diye reddetti. Eczacibasi Grubu, 3 mulakat sonrasi universite yok diye IK reddetti, Turk Telekom, universite mezunu olsaniz dahi almiyor, cemaat torpili arti ODTU, ITU, Bogazici veya Bilkent mezunu olmaniz gerekli, SAP, sadece universite mezunu istiyor o da TT gibi bilindik universitelerden hemde dereceyle bitirmis olma sarti ariyor.

Bende kopekler gibi calistim, kariyer.net de 300 un uzerinde basvuru yapmisligim var, bu gunlerime gelmem tamamen sans isi. Evet bilgi onemli ama firmalar once etikete bakiyor. Sizin ne is yaptiginiz yada tecrubeniz milletin zerre umrunda degil. Sizinle ayni isi yapan zaten onlarca adam var ayni bolumde. Firmalarin cogu biz su kadar muhendise sahibiz, bunlarda su su okullardan su dereceyle mezun diye tanitim yapmak icin aliyor. Avrupa'da etiketten once tecrubeye bakarlar, ancak lise mezunu halinizle is bulmanizin, daha dogrusu para kazandirabilecek bir is bulmanizin olanagi cidden cok azdir. 5+ yil tecrubeniz varsa o zaman universiteyi cok onemsemiyorlar ama daha az tecrubeniz varsa ac kalirsiniz.

• Helal olsun hocam, yokluktan bir yerlere gelmek çok zor. Meslek olarak ne okudunuz ve ne iş yapıyorsunuz ?
  • Harika bir yazı eline koluna sağlık arkadaşım.Kelimesi kelimesine katılıyorum...
  • Valla ben okudum ve yazını çok beğendim. İşte bilinçli bir adam böyle oluyor. Bu yazıyı yazdığın için de çok teşekkür ederim. Yazıyı okuyunca bir an kendimi gördüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin durumu senin gibi iyi değil işte.Toplumun görünen yüzü görünmeyen yüzünden daha fazla cilalanıyor.İnsanlar sokaklarda gördükleri arabalara aldanıp herkesi zengin sanıyor.Evine ekmek götüremeyip,3 kuruş maaşla ay sonunu getirmeye çalışan insanlar var.İşsiz olan cebinde meteliği olmayan ekonomik sıkıntıları olan borç içinde olan milyonlarda genç var.
    Binbir hayalle üniversite okuyup kendi alanı dışında çalışmak zorunda olan insanlar var.Sürekli değişen sınav sistemine rağmen geleceği sınavlara bağlı olan insanlar var.Sen bu insanların mutlu bir yaşam sürmesini gününü gün etmesini bekleyemezin.Herkesin tuzu kuru değil maalesef.Herkesin amcası dayısı yok..
  • abi süpersin ya tebrik ederim seni. Annenize Allah'tan rahmet dilerim. Başınız sağolsun.
  • Güzel abim hikayeni okudum ve gerçekten umudumu kaybetmeye başladığım bir noktada yeniden "Neden olmasın?" dedirttiğin için bana, çok teşekkür ederim.

Şu hayatta bir amaç belirleyip ona göre şekillenmeyi düşünen ve mantıklı gören bir insandım. lakin bu yazıdan sonra yeniden öyle olmadığını gördüm. nerede okumuş olursak olalım hangi yılda kaç yaşında mezun olursak olalım. insanı insan yapan "insan ilişkileri" ise senin önemli vurguladığın dostluk ve arkadaşlık elbet kapımızı çalıyor.

sen belki şu hayatın boyunca binlerce kişiye yardım etmeye çalıştın. aynı ekmeği bölüştün, aynı masaya oturdun. çoğu belki sana sırt çevirdi fakat o aradan 1 kişi doğru çıktı mı bütün hayatını değiştirebiliyor. :)

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim "Arkadaşlar hayat çok kısa ve üzülmeye değecek gibi değil. Siz Allaha inanın. Bakın ne kadar haylaz, dinden uzak, günahkar olursanız olun. Hesabı görecek olan Allahtır ve o ayetinde de bu hesap görmeye kimseyi ortak etmeyeceğini söylüyor. " kısmına tamamen katılıyorum.

Şu sana göre kısa olan hayatımda çok şey gördüm geçirdim. fakat ne yaparsam yapayım. ne düşünürsem düşüneyim. ellerimi açtığımda hep karşılığını aldım Şükür.

• quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

quote:

Orijinalden alıntı: Derealize

quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

quote:

Orijinalden alıntı: Derealize

Okudum. Ben de üniversitede 9. senemdeyim, tam 9 sene olduğunda bitiyor. Kendimi geliştirdiğim konu pek yok. Biraz dil, biraz yazılım ve birazdan fazla mühendislik programları. İnsanların belki %1'i senin kadar iyi yerlere gelebilir, insanlara umut dağıtmaya çalışmışsın ama çoğu, hatta muhtemelen buradakilerin neredeyse hepsi senin olduğun yere gelemeyecek. Yaşım 26, elimde para var, belki de hiç eksik olmayacak ama kendi çabam değil zaten. Kız arkadaş hiç olmadı. 34 yaşında burada bakir kalanlar var, ben bakir olmayabilirim ama muhtemelen benim de kız arkadaşım olmayacak. Ha bu çok da takıldığım bir konu değil. 40'lı yaşlarımda bir şeyleri oturttuktan sonra kendi görüşümde birini bulursam ben de evlenirim ama zor. Böyle, prim günlerini bir şekilde hallediyorum ve halledeceğim ama bu ülkede kaldığım sürece bize iş miş yok. Sen çoook şanslısın ya da belli ki torpilin varmış. İnsanlara boş umut dağıtma dediğim gibi.

Torpil hangi kismi?

Demek ki çoook şanslısın.

Peki sansli oldugum kisim neresi?

Ise baslamam mi

Beni ise sokan insanlar mi

Bu ise sokan insanlarin 6 sene once isten ayrilmasina ragmen benim hala iste kalmam ve hatta yukselmem mi?

Hangisi sans?

Şanslı olman, sözkonusu kişilerle tanışık olman.. Onları tanıman, onların gözüne girmen, onların sana iltimas yapmasına imkan sağlamış...Sen de kendini gösterince bu fırsatı kalıcı hale çevirmişsin, kendini göstermeseydin, muhtemelen seninle yollarını ayırabilirlerdi.

Birçok insan kamuda iltimas yaparken, sana özel sektörde yapmışlar..

Şimdi bir düşünelim; onları tanımasaydın, bu durumda olur muydun ve 33 tane ülke gezebilir miydin...

• Kitap yazılır buna çok güzel ve doğru tespitler..

• Mandıra filazofu İstanbul da filminden bir diyalog:

Konferans veren satis uzmani (SU): Yali hayal edin. Hepiniz birer yalı sahibi olabilirsiniz

Mandira filozofu(MF): İstanbul'da kac yali var?

Su: Ne bileyim ya. Google layin arkadaslar. 600 taneymis

Mf: E bizim sirkette 750 kisi var. 150 tanesi açıkta kaldi. Ne olacak?

Su: .........

Özetle herkesin mudur, yönetici, çok kazanan olacağı bir dunya yok maalesef. Hepiniz sabahlara kadar universite sinavina calisin. İlk ve tek tercih olarakhacettepe tip yazin. Hacettepe tip 175 kisi alacak. Gerisi a cikta. Hepiniz tıp okuyamassiniz

• okumayın HSCB Advantage kredi kartı virali
  • sen iyisin baskasi adamlar amerikada yasayan almanyada yasanayn kisilerin videolarini izliyorlar ulkeden nefret ediyorlar adeta su araba amerikada su kadar bu araba almanyada bu kadar diye video cekersen milletde ulkesinden sogur dh ye giriyorum her gun ana sayfaya bakiyor hep isyan abi almanya amerika forum ana sayfasinin konusu
  • Arkadaşlar selam.
    33 Yaşımdayım. Yabancı Bir firmada üst düzey yönetici olarak çalışıyorum ve gelirim de gayet iyi. Dünyalar güzeli bir kız arkadaşım var. Arabam var. Dünyada 33 ülke gezdim ve gezmeye de devam ediyorum. Yani keyfim yerinde. Hiç borcum da yok.

Okuduktan sonra kimse ciddiye alıp bu yazdıklarını önemsemez diye düşünüyorum çünkü telif hakları denen bir durum var kardeş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codered1983 -- 15 Ekim 2017; 2:18:57 >

• Derken 2009 Ağustos ayında üniv zamanında yaptığım işlerden tanıdığım abiler ablalar dediğim kişilerden bir davet aldım.

Burdan sonrasını okumadım.

• Eyvallah.. Katiliyorum da....

Bu tarz nasihat verenlerin unuttugu kucuk bi ayrinti var. Herkesin karakteri farkli arkadas. Sen yaptin kazandin mutlu oldun diye o seyi yapan herkes mutlu olacak degil.

bi de saol. Para kanmaya basladiktan sonra ozguven gelmis gibi yazmissin. Biz hem Para fakiri hem ozguven fakiri olarak kalicaz galiba.

• Sürekli bi'abiler, ablalar dolaşıyor hikayede; fetö virali gibi geldi bi'an.
  • Adam 2009 yilinda 22-23 yaslarinda 1650 tl maasla ise baslamis,burda 2017 yilinda 2-3 cocuklu 1400 tl maasla calisan insanlara hayata kusmeyin ingilizce ogrenin demis....

• Tipik mal beyanı konu.Resmen garibim Türk genci ile dalga geçmiş eleman, gençler sakın kanmayın böyle tipitoşlara.

• Yillarin IRFUN4EVER i bi konu acmis sonunda. Az mi gordukwww.n-gage.com da seklinde cektigin resimleri (saka maka 13-14 yil gecmis aradan, hala hatirliyorum)

Bu arada bir kac mesaji okudum. Millet cekememezlik edip durmus.

Irfan adli sahis, eskiden beri mobil teknolojiler ustunde birsuru is yapmis kisi. Ben kendisini N-Gage zamanlarindan tanirim. Millet bos bos otururken, bu sahis gider Avrupada sagda soldaki kisilerle yazisir, birseyler ayarlamaya calisirdi.

Sanirim burda iyi anlatamammis (veya kaba duracagindan olabilir); tabiri caizse sivrilip insanlarin arasindan cikmak icin cok ugrasmistir.

Bende deneyim yok->tecrube yok->is ariyorum, deneyim soruyorlar, deneyim yok->tecrube yok; dongusune girmeyip; bos oturmaktansa birsey yapmistir. En son yanlis hatirlamiyosam Samsung'da calisiyordu. Dedigim gibi bunu oyle sagdan soldan taniyarak degil; iletisim kurarak yapmis birisidir.

Vermek istedigi mesaj basit. Yarinki hedefiniz icin, bugun bos bos oturmayin. Gidip o insanlarla konusun, bulmaya calisin. Bu konuda birseyler yapin ayni zamanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 15 Ekim 2017; 18:27:42 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.