Şimdi Ara

Nedir Bu Hayata Küskünlük Yahu. Ayağa Kalkın!!!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
45
Favori
13.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paran olmasa o güzel kız arkadaşın sana bakmazdı

Aksine içinden gülerdi eski sen olsaydın
  • guzel de sen sen is hayatani ilk baslangic zamaninda gencken durumunu degistirmeye baslamissin, yasi buyuk olup kotu islerde calisanlar nasil degistirecek hayatani asil mesele bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3Korner1Penaltı

Dunning-Kruger ile Hindsight Bias bir araya gelip çocuk yapmış da, ortaya böyle bir yazı çıkmış gibi.

Bu kadar basite indirgenecek bir hayatın varsa önce kendine aynada bir bak ve sadakatin ve saygın neye karşı, onu bir tart derim.

Gerçekten olduğun yerden memnunsan ancak bu kadar tecrübeye ve gelişmeye rağmen bunu basit olarak algılıyorsan, demek ki çok da ahım şahım bir şey başarmamışsın demektir. Biz buna döte bala ya da torpille ya da dört ayak üstüne düşmek diyoruz. 3 dil + c++ biliyorum, sürekli kitap okuyorum, şu an python veya java öğrenmeye çalışıyorum ve 2. üniversitemdeyim. Hiç ama hiç kendimi kandıramam, senin yaşadığın hayatı bana bahşedecek kimse yok.

Yine gavurların procrastination dedikleri kapitalist bir tuzağa düşmüş ve bunu da çok güzel bir örnekmiş gibi lanse etmişsin. Herkes bir değil, bu yaşa kadar gelip bunu anlamadıysan sıkıntı büyük. Para biriktir dediğinde sanki benjamin franklin'e fazla özenmişsin gibi geldi. Daha fazlasını ve ihtiyacın olandan fazlasını istemek, hatırlayacağından fazla insanları çevrene katmak, okuduğunu 2 ay sonra unutmak yerine şahsen ben anımı yaşamayı tercih ederim çünkü bugünün yarını olmayabilir.

Şöyle herşeyi basite indirgeyip bilgelik taslamanla insanları hakikaten bilgisayarlarının başından kaldırıp açlık sınırında sabah 8 akşam 12-gece 1 mesaili işe girip hayata küskünlüklerini yeneceklerini düşünmen bile nasıl küstah ve haketmediğin bir yerde olduğunu yeterince açıklıyor.

Yazıklar olsun sana da seni beğenenleri de işte sizler kimsiniz biliyor musunuz sabahtan akşama kadar ekşi lerde, forumlar da, ona, buna, hükümeti kötüleme, ülke kötüye gidiyyy, akp mahvetti ortalığı diye sabahtan akşama kadar dünyanın sadece kendi etrafında döndüğünü sanan sadece kendilerinden başka kimse yokmuş gibi olarak gören kişiler olduğunuz için bu ülkeyi sizin düşündüğünüz gibi sanıyorsunuz ki benden önce size hakettiğin cevabı vermiş diğer arkadaşlar 3 dil bilsen ne olacak kendini ifade edemedikten sonra etkili olacağım diyen bir insan kahve ortamını da bilmeli, cafe ortamını da, üniversite de arkadaş ortamını görmüş olmalı ama öyle arkadaşlar var ki burada ki o kişiler her gün aynı konuları hortlatanlar açıyor biri konu üniversite bitirdim hiç arkadaşım olmadı neymiş onun gibi düşünmüyormuş insanlar sen kimsin ki ne olarak görüyorsun ki kendini bilge misin bilim adamı mı şair mi görüyorsun kendini de insanlar senin gibi düşünmüyormuş başka birine bakıyoruz okuyor Allah yok dinler yalan kitaplarını iki tanede youtube de video izliyor sonra ben ateistim diye kendini bilge sanar hale geliyor sonra niye benim arkadaşım olmuyor. Diyorsun ki c++ biliyorum bende yazılım işi içinde olduğum için senin anlayacağın dilden yazayım endüstri meslek lisesi makine ressamlığı 'ndan çıktım java C# ta uzman olmak için amacımın peşindeyim ve hiç bilmeyen biri olarak senin anlatmak istediğin yollardan geçtim geçiyorum geçeceğim de ama C++ bilmek demek miras kavramlarını biliyorum tür dönüşümlerini iç içe türleri if leri for ları biliyorum demekle olmuyor bu işler bir iş yerinde 5 kişi ile aynı projeye başlayarak ve herkesin projenin bir kısmını yürüterek sonunda da bir bütün haline getirip projeyi hayata geçirebilmek mesele yoksa herkes yazılım biliyorum der bu işte o yüzden sen ne kadar öğreniyor olursan ol kendini insanlara ifade edemiyorsan demek ki sorun başkalarında değil kendine bakarak arayacaksın ama biri böyle hayatı örnekleyince de yok paşam öyle değil ben bu şu onlara sahipken senin gibi şansa sahip değilim gibi de üste çıkmaya da çalışmanın bir anlamı yok.. Arkadaşın da dediği gibi ne kadar emek verirsen o kadar bugün olmazsa yarın bir şekilde karşılığını alır insan iyilik yapacaksın ve yapılan iyiliği de unutacaksın herkesin önüne iyi insanlar çıkmaz her zaman çünkü çıkar için yaşayan öyle varlıklar var ki ama bunların içinde yapılan iyilikleri unutmayan insanlar da çıkıyor ve gün gelip seni hatırlıyorlar benimde karşıma bu arkadaş gibi nice örnekler çıktı o yüzden daha yazacak çok şeyim olur da daha fazla uzatmanın bir anlamı yok bu kafalar ile ülke tabi ki ilerlemez damdan düşer gibi 10 k 'lık işler istiyorsunuz ama bu dedikleriniz ABD, Avrupa 'da bile olmuyor o ülkelerin bile bizden kat ve kat fazla çalıştıklarını çok iyi biliyoruz am bize geldi mi çalışmak yok damdan düşer gibi koç sabancı da iş sahibi olmak istiyoruz görürseniz bana da haber verin de biz de o yolu bulalım.. Kısacası çok çalışmalısın kardeş gerekirse 500 tl aylığa 15 saat çalışacak şekilde bazı şeyler ilerisi için birikim yatırım yapmak demektir ve bunun içinde gerekirse cebimize az girsin uykularımız heba olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

Gençlerin ilgisini çekmez. Uni bitir zengin ol konusu olmasi lazimdi. Ya da tayyibe yuklenmen gerekirdi..

Ahaha helal dostum iyi özetlemişsin.. Şimdi ki gençler böyle istiyor ellerini bir şıplatma ile gelsin bmw ler gitsin 10 k maaşlar öyle şak diye olsun istiyorlar ve Türkiye 'yi bile bir şıplatma ile Almanya oluversin istiyorlar ama demekle olmuyor işte hazırcılık ve klavye başında oturmaktan bu hale geldik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: crash_bandicoot

CSB kokuyor. Hiç de "üst düzey uluslararası bir şirkette yönetici"yi andıran bir üslubunuz yok; aksine 15'lik forum bebesi gibi yazıyorsunuz.

İngilizce motivasyon vs sitelerinden copy/paste yapılmış gibi bir hikaye örgüsüyle yazmışınız.
    Gerçekse bile; bu seviyedeki birinin dandik forum köşelerinde mesleği, kız arkadaşı vs üzerinden ego kasması ... çok yazık bence.

En hafif tabirle umut tacirliği yapıyorsunuz; tepeden konuşmak, tavsiye vermek her zaman kolaydır. Bütün elde ettiğiniz başarınızın sizin çalışkanlığınız, iş ahlakınız ve/ve ya zekanızla geldiğini düşünmek de çok acayip şekilde "self centered" bir analiz.

Dandik forum dediğin forumlar arasında Türkiye 'nin en iyi forumudur övmek için demiyorum bu forumdan da para almıyorum ama üye listesine girdiğim de milyonları deviren üyesi var bunların yarısından fazlası çöp üye olsa bile şuan ya da gece girdiğim zaman alt kısımda aktif olan üyeleri gördüğüm zaman buranın ne kadar büyük bir forum olduğunu görmeme yetiyor.. Konu CSB 'dir ya da değildir ama bunun gibi hatta benim bile buna benzer bir hikayem var ve çabalayan insanlar muhakkak hakettikleri yerlere gelirler inanın ve isteyin aynı zamanda inandıklarınızın ve istediklerinizi de uygulayın gerisi gelir..

• Saolasin abi bana en azinda bi umut oldun bizim suanki halimizde pek iyi degil babmin isyerinden parasini alamiyor sıintilar ust uste geliyor ama genede yilmamaya calisiyorum saolasin

• Birader biz inek değiliz ders çalışmıyoruz ee ??

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Yazıklar mı olsun?

Pekala, kabul; altruistik bir insan değilim ve benciyim. Beni veya benim gibi düşünen insanları yargılamak, henüz noktayı, virgülü, satır atlamayı ve konu bütünlüğünü sarsmadan kendini ifade etmeyi bilmeyen ancak C sharp bildiğini iddia eden senin gibi birinin haddine değil. Okurken gözlerimi kanattın ve ben, senden bunun hesabını sormayacağım; aksine sen aynanın karşısına geçip bir kendine bakacaksın, bir de etrafında, ülkende olan bitenlere bakacaksın. Hesap sorulacak birileri varsa o kişiler bellidir. Hayatında kötü giden şeyler için kalkıp beni veya benim gibi düşünüp mesajımı beğenenleri suçlama.

Aklı başında olan bir insan, fırsat eşitliğini savunur çünkü hepimiz zengin olamayacağız. Eğer dünyada herkesin bir arabası olsaydı, herkesin bir sevgilisi olsaydı, herkesin ortalama 2 çocuğu olsaydı, dünya nüfusunu 30 sene sonra neyle doyurmaya başlardık? Tabii ki bazılarımız makinedeki çarklar olacağız, köleler olacağız.

Bu hezeyanlardan kurtulman için öncelikle at gözlüğünü çıkarman gerekli. Altruizm belki seni mutlu edebilir ancak onun özünde de hizmetkarlık, bencillik ve ikiyüzlülük vardır. Sana Ayn Rand'dan Bencilliğin Erdemi ve Freud'un Uygarlığın Huzursuzluğu kitaplarını okumanı tavsiye ederim. Belki bu "Çok çalışmalıyım, kendi kendine adanmış bir köle olarak toplumda bir yer edinmeliyim ve uykularım kaçmalı", "avrupa bizi kıskanıyor", "fırsatlar her yerde aynı" düşüncesinden kurtulursunuz.

Biz çok benmerkezci ekşiciler, ya da fular takmazsa ölecek hastalığından muzdarip enteller değiliz ve insanların emeğini aşağılamıyoruz, bilakis insanların emeklerinin karşılığını alamadığı bir yerde fırsat eşitliğinin olamayacağı kabulüyle bunu insanların yüzlerine vuruyoruz ki uyansınlar; ama nerde...

Konu sahibinin yazısına daha girişinden anlaşılabileceği üzere, paçalarından torpille bir yere gelmenin rehaveti, küstahlığı ve kibiri akmakta. Patronluk taslayıp bir de ikiyüzlülük yapıyor ve ben de bunu eleştirdim. Merak etme, sana da istediğin hayatı sunacak birileri çıkar, çünkü senin safın belli. Abileriniz ablalarınız bol olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 15 Ekim 2017; 17:27:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

Paran olmasa o güzel kız arkadaşın sana bakmazdı

Aksine içinden gülerdi eski sen olsaydın

Valla ilk tanismamiszda baktigina gore her zaman bakardi :D

• Keşke anneniz de başardığınızı görseydi, Allah rahmet eylesin.
  • Güzel yazmışsınız da ayağa kalkacağıma dibe kazarım, herkes ayağa kalkma derdinde zaten.
  • 3Korner1Penaltı kullanıcısına yanıt
    Güzel yazmışsın… Aslında konu sahibi iyi niyetle açmış olsa da işin özünü kaçırmış…

1 kere hayat mücadelesi sisteme ayak uydurmaktan ibaret, en güzel yıllarını harca emekli ol rahat edersin belki mantığı…

2.ve daha kötüsü ise zamanında zorluk yaşayıp her zorluk yaşayandan benzer başarıyı beklemek, ve o kişilere karşı acımasız olmak… peki elimizden geleni yaptık hala asgari ücret, ve hastalıklar köle bir yaşam para biriktirmek zaten imkansız ne yapalım… bu kişilerin cevabı bak bana, ben var ya ben… kardeşim farklıyız farklı anla bunu…

Öte yandan arkadaş kendine odaklı peki ya annen kötü bir insanmıydı o kadar acı çekti? kendi haline şükür ama annen ölünce huzura erdi, ona yazık değil mi? ama o da cennette iyi yaşar kem küm… sen neden o zaman cennet yerine 33 ülke gezdin bu dünya da?

kısacası niyet iyi ama içinde kendine övgü var, başarısız herkes mücadeleci değil, iyi insan değiller vs… dolayısıyla suçlu onlar…

Halk gaza gelsin, sistem çok adaletli gecelere kadar çalışmak normal hadi adapte olun…

1900`lerin başında bu şahıs yaşıyor olsaydı şüphesiz içinde bulunduğu sistemi yine benimseyecekti, ama diğer savaşçıların çektiği iş hakları mücadele ve zulmü sayesinde en azından bu şahıs az da olsa rahat yaşamış, 1900 lere iş koşullarına bakın, şimdiden 1000 beter… ee pekü 2100 ler şimdikinden iyi olmasın mı? konuyu açana ne nasılsa ölmüş ve cennette olacak… son sözüm, konuyu açan zat dileğince Allaha dua edebilir fakat, eskiden zulüm çeken mücadele veren kişilerin az da olsa düzeklttiği koşullarda yaşıyor, ve o kişileri umursamıyor bile, kısacası her devrin adamı, sistem adaletsiz mi fark etmez ben adapte oldum başardım başaramayan kendi suçu… dediğim gibi feodal toplumda bir den toprak ağasının baş adamı olup diğerlerine ders verirdi bu kişi eğer o zaman yaşasaydı, sistem mi feodellik mi umrun da olmayacaktı çünkü Allah ona yol gösterdi ve başardı… yesin 33 değil 133 ülke gezsin yetmesin cennete de girsin hak ediyor, çünkü kapitalistlerin tam aradığı kişi… saygılar

• Ne yalan söyleyeyim ilk 3 satırda bana bi özgüven geldi.

Siz hazırlayın şirketi beyler, ben 2 seneye geliyorum.

Şimdi Yavuz Selim durağından 4.levente yürümem gerekiyor, yanlış durakta inmisim 500t den

• quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Güzel yazmışsın… Aslında konu sahibi iyi niyetle açmış olsa da işin özünü kaçırmış…

1 kere hayat mücadelesi sisteme ayak uydurmaktan ibaret, en güzel yıllarını harca emekli ol rahat edersin belki mantığı…

2.ve daha kötüsü ise zamanında zorluk yaşayıp her zorluk yaşayandan benzer başarıyı beklemek, ve o kişilere karşı acımasız olmak… peki elimizden geleni yaptık hala asgari ücret, ve hastalıklar köle bir yaşam para biriktirmek zaten imkansız ne yapalım… bu kişilerin cevabı bak bana, ben var ya ben… kardeşim farklıyız farklı anla bunu…

Öte yandan arkadaş kendine odaklı peki ya annen kötü bir insanmıydı o kadar acı çekti? kendi haline şükür ama annen ölünce huzura erdi, ona yazık değil mi? ama o da cennette iyi yaşar kem küm… sen neden o zaman cennet yerine 33 ülke gezdin bu dünya da?

kısacası niyet iyi ama içinde kendine övgü var, başarısız herkes mücadeleci değil, iyi insan değiller vs… dolayısıyla suçlu onlar…

Halk gaza gelsin, sistem çok adaletli gecelere kadar çalışmak normal hadi adapte olun…

1900`lerin başında bu şahıs yaşıyor olsaydı şüphesiz içinde bulunduğu sistemi yine benimseyecekti, ama diğer savaşçıların çektiği iş hakları mücadele ve zulmü sayesinde en azından bu şahıs az da olsa rahat yaşamış, 1900 lere iş koşullarına bakın, şimdiden 1000 beter… ee pekü 2100 ler şimdikinden iyi olmasın mı? konuyu açana ne nasılsa ölmüş ve cennette olacak… son sözüm, konuyu açan zat dileğince Allaha dua edebilir fakat, eskiden zulüm çeken mücadele veren kişilerin az da olsa düzeklttiği koşullarda yaşıyor, ve o kişileri umursamıyor bile, kısacası her devrin adamı, sistem adaletsiz mi fark etmez ben adapte oldum başardım başaramayan kendi suçu… dediğim gibi feodal toplumda bir den toprak ağasının baş adamı olup diğerlerine ders verirdi bu kişi eğer o zaman yaşasaydı, sistem mi feodellik mi umrun da olmayacaktı çünkü Allah ona yol gösterdi ve başardı… yesin 33 değil 133 ülke gezsin yetmesin cennete de girsin hak ediyor, çünkü kapitalistlerin tam aradığı kişi… saygılar

Peki sizin oneriniz nedir?

• okaaaaaan O kullanıcısına yanıt
    Bu konunun açılması ile beraber neden bu ülke bu durumda diye sorgulamayı an itibariyle bıraktım

Tebrik ettim sizi yararınız dokundu bana

Yalnız kimliğini açık ettin ben de ifşa edeyim

Bu yazıyı yazan kişi Ç

Sadece Ç

Şimdi bu devrimci Ç ye bir soru soracam

Ne yapsın insanlar?

Madem bu kadar döşemişsin

Ne yapsın bu insanlar bir fikir ver ama değil mi?

Sistem. kapitalizm .helele hülölö

Bu yazını okuyan yüzlerce belki binlerce üniversite öğrencisi var

Ne yapsın bunlar sayın Ç anlatsana hele biz de bilelim?

• IRFUN4EVER I kullanıcısına yanıt
    Dostum umarım kırmamışımdır eleştirim senin şahsına değil… Hayat hikayen ve başarı hikayen senin gibi yani senin düşünce yapına benzer insanlara ilham verecektir… sevgiler…

• okumadım ilk mesajı , gerek de yok. Gereksiz yere gaza gelirsin ama sadece bir kaç gün sürer o gazın sonra eski haline dönersin kandırmayın kendinizi
  • Benim annemde beyin kanamasından öldü,insan üzülemiyor bile,anneciğim eşimin doğumuna 10 gün kala öldü o kadar hevesliydi ki,işte insan buna çok üzülüyor...Allah rahmet eylesin anneniz nur içinde yatsın,annelerin fedakarlığı,onunla yaptığın karşılıklı sohbetler bunlar insanın canını çok acıtıyor.Annelerin kıymeti bilinmeli o fedakarlıkların karşılığı her zaman maddi manevi verilmeli hiçbir zaman unutulmamalı,sizi bu konuda tebrik ediyorum,hayırlı evlatmışsınız.
    Yaşam hikayenizde içten ve samimi başarılarınızın devamını dilerim.
  • boş konu.

bilkent elektronikte okuyan 4'e yakın ortalamalı, zengin, hayata küsmüş biriyim. mutsuzluğun sebebi para pul değil.

tavsiyeler kısmı çok saçma. orta halli bir yerden mezun bir mühendis bir yerlerini yırtsa da benim seviyeme asla gelemez. çünkü tüm hayatımı bunun üzerine kurdum. aradaki seviyeyi kapatmak imkansız.
  • CSB inanmayın.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.