Şimdi Ara

Nedir Bu Normal Sorti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bir proje için teklif hazırlıyorum. Keşif çıkarılmış halde geldi bana. Normal sorti, paralel sorti falan yazıyor. Bunlar ne demek ve fiyatları nasıl belirlenir? İşçilik fiyatları hakkında da hiçbir bilgim yok. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...

• kardeş pek elektrikten anlamam elektronikçiyim ben ama senin için bi göz attım
    ynlışmı dogrumu bilemem tabi

Paralel Sorti hesabı = toplam armatür sayısı- herbir komütatör anahtar için 2 ile çarp normal ya da adi anahtar için bir ile çarp
    Örnek olarak elımızde toplam100 adet armatür var, komütatör anahtar sayımız 10, adi anahtar sayımız 5 olsun
    Sonuc olarak; Paralel Sorti Hesabi= 100- (10*2) - (5*1)= 100-20-5=75 adet
    Yanlis isem lütfen beni uyariniz...
    Herkese calismalarinda sonsuz basarilar....
    Eğer binada EXIT, DAA, Vavien yoksa doğru bir hesaplama. Varsa bunlar da düşülmeli.
  • tayfun601 kullanıcısına yanıt
    Kardeş söylediklerin doğru. Ama bunları nasıl fiyatlandırcaz. Benim için önemli olan kısım şu anda o. Yardımın için teşekkürler.
  • vallahi kardeş dedigim gibi ben elektrikçi degilim ama bi arkadaşlara sorayım ben hesabını kitabını nasıl yapıyorlar bunun fiyat bakımından nasıl hesap yapıyolar
  • Örnek fiyatlar için son yıla ait bakanlık POZLARI listesinden sorti fiyatlarına bakmak gerek..

Elektrik işlerinde keşif ve tekliflerde neden sorti hesabı yapılır, bilen var mı? Özet geçebilir mi?

Yani sorti yerine tüm malzemeleri tek tek yazsak zararı ne?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Hız Dengesi Normal mi
    4 yıl önce açıldı
    Bu durum normal mı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.