Şimdi Ara

Nedir Bu Vitese Tesbih Koyma Sevdası? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
7.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kırmızı ısıkda beklemekten sıkılınca çeken varmı :
    yahu sevabdır nıyetıyle kullansanıza
  • Ben de koyuyorum. Uzun yol çok yapıyorum. Bu yüzden çekiyorum sürekli rahatlatıyor. Başka zaman taşımam hiç.
  • hiç aklıma gelmedi vitese tesbih takmak yarın gidimde düzgün bir tesbih alıp takayım bakalım nasıl duracak
  • her tesbih sallayan dayı olsaydı, imam mafya olurdu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue61 -- 13 Haziran 2008; 21:51:32 >
  • aynaya güzel olurdu bizim bise çünkü tesbihi bi koyduk mu vitese bi daha bulamazdıkayrıca hasan arkadaşımız servet değil diğer konulardaki saçmasapan fikirleri yüzünden kendisinden soğudum
  • quote:

Orjinalden alıntı: virtue61

her tesbih sallayan dayı olsaydı, imam mafya olurdu...

HAHAH NE YORUM BEE NE GÜLDÜM...

•  Nedir Bu Vitese Tesbih Koyma Sevdası?

Bizim araba.
  • benim babamın arabasında var 6-7 tane geçen temizlik için çıkartayım dedim hepsi bir birine dolandı daha sonra vazgeçtim
    bende erzurum tesbihi var yeni arabama saklıyom q7 eğer ona takacam
  • Tespih benzeri şeyler sadece Müslümanlığa özgü değildir. Hıristiyanlıkta da Hindu inanışında da tespih benzeri, ipe dizilmiş boncukları kullanmak vardır.

Dini amaçla kullanılmasının haricinde, tespihin bizde bir alışkanlık olmasının kökeninde, aslında kırsal bir toplum olmamızın günümüze yansıması vardır. Tüm yaz boyunca bedenini ve özellikle de ellerini kırda tarlada kullanan kişi, kışın bir tespihle, ellerinin boş kalmasının verdiği rahatsızlığı giderir. Yani alışkanlık olmasının kökeninde, kırsallığın uzantıları vardır.

Psikolojik ve sosyal altyapı hazır olmadan teknolojiye erişim sağlanınca, "vites kolunun etrafındaki tespih" ve benzeri hibrid görüntülerin oluşması kaçınılmazdır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: videre

Tespih benzeri şeyler sadece Müslümanlığa özgü değildir. Hıristiyanlıkta da Hindu inanışında da tespih benzeri, ipe dizilmiş boncukları kullanmak vardır.

Dini amaçla kullanılmasının haricinde, tespihin bizde bir alışkanlık olmasının kökeninde, aslında kırsal bir toplum olmamızın günümüze yansıması vardır. Tüm yaz boyunca bedenini ve özellikle de ellerini kırda tarlada kullanan kişi, kışın bir tespihle, ellerinin boş kalmasının verdiği rahatsızlığı giderir. Yani alışkanlık olmasının kökeninde, kırsallığın uzantıları vardır.

Psikolojik ve sosyal altyapı hazır olmadan teknolojiye erişim sağlanınca, "vites kolunun etrafındaki tespih" ve benzeri hibrid görüntülerin oluşması kaçınılmazdır...

çok felsefi bir açıklama olmuş.. lütfen össden çıktım hatırlatmayın:D

• TESBİH ŞART

Nedir Bu Vitese Tesbih Koyma Sevdası?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasefa -- 15 Haziran 2008; 23:38:33 >
  • Uzun yolda çok iyi oluyor.insanı rahatlatıyor
  • Tesbihböceği arabaya girerse sürücüye zarar vermesin diye mi yoksa?
  • benim arabadada tesbih her zaman bulunur
    özellikle uzun yolda sabır çekmek için
  • bugün trafikte 50 yaş civarı sürücüsüyle 407 gördüm . tesbihi vitesin etrafından aldı ve tesbih çekerek aracı sürmeye devam etti.
  • bende tesbih takıyorum hem süs hem sıkıldığımda çekiyorum.
  • Tesbihsiz vitesmi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: droll

Tesbihsiz vitesmi olur

çok haklısın Türk Halkının arabalarındaki tesbihleri fabrika çıkışlı olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasefa -- 23 Haziran 2008; 1:51:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafasefa

quote:

Orjinalden alıntı: droll

Tesbihsiz vitesmi olur

çok haklısın Türk Halkının arabalarındaki tesbihleri fabrika çıkışlı olması lazım

• 3 tane var biri esesli biri nazar bocuklu biride metal
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.