Bildirim
Need for Speed: Rivals (2013) [ANA KONU] (16. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
30 FPS için Crytek yöneticisi açıklama yapmıştı; Ryse oyununda da 30 FPS sınırının koyulmasının temel sebebi oyuna çok daha fazla özellik ekleyebilmekmiş. İsterseler 60 FPS'ye de izin verirlermiş. Ancak bu sefer de o istedikleri özelliklerden bazıları olmayacakmış. (Edit: bu açıklamayı katmamın tek sebebi örnek göstermek)
Yani, 30 FPS biraz fedakarlık demek. Eğer oyun iyi olmuşsa, 30 FPS'nin çok göze batmaması gerekiyor. Laptop'ımda 30 FPS ile oynadığımı farkettim. Beni sevindiren ise değerlerin 30 FPS'nin altına düşmemesi. Oyun optimize özürlü değil çok şükür. Bunu anladım. Bu sefer ki oyun olmuş gibi. İlerde 30 FPS sınırını kaldıran yamalar çıkar.
60 FPS sınırı koyulsa çok daha iyi olurmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 18 Kasım 2013; 22:07:03 > -
Oyun 30 FPS'de akıyor fakat 28'in altına düşünce tekleme yapıyor ben 17 ye kadar indi oynanmıyor. -
Beyler hazır Fps muhabbeti açılmışken şunu da atlamamak gerekir. Ben dahil birçok klasik oyun sever 60 hz yüzünden 60 fps hedefler ve bu aşırı akıcı bir düzeydir. 40 fps de iyidir. 30 fps kanımca oynanabilirlik sınırlarını ifade eder. Yalnız bence olay Fps değil, oyun 30 fps de 40 fps de 60 fps de olsa oyun içinde SPIKE adı verilen ani Fps düşüşlerinin ne kadar olduğudur. Misal normalde Nfs gibi hız içeren objelerin yani arabaların olduğu bir oyunda normalde 60 fps'de mutlu olan bir oyuncu için 8 araba arasında kan gövdeyi götürürken oyun performansının 15-20 fps'ye düşmesi lanet bir durumdur. Bunu engellemek için optimizasyon yapmaktan üşenen bazı üreticiler oyunu konfigurasyon dosyası içinde 30 fps'ye kilitleyerek bu algıyı baştan baskılamaktadır. Bunuda unutmayalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Assasins creed blackflag da olan olayın aynısı var en düşük grafik 15 fps en yüksek 10 fps mostwanted 2012 de 60 fps alıyorum bunda 15 fps geçemedim bide menüyü açsanız bile yarışlar devam ediyo oyun kasmıyo san ki çok yavaş gidiyomuş gibi duruyo
-
Bildiğim kadarıyla NFS The Run'da da ilk başta aynı 30 fps kilidi vardı, gelen şikayetler üzerine yamalarla 60 fps'ye çıkarıldı (sadece cutscene anları 30 fps idi)
Oyunlarda, özellikle araba yarışlarında, 30 ve 60 fps arasında inanılmaz bir fark var. 30 fps'de kaza yapma riski daha fazla, dönüşler 60 fps'de daha yumuşak olduğu için algılama sorunu olmuyor. 30 Fps kısıtlaması yarış oyunlarında kesinlikle olmamalı. The Run ve Most Wanted'da 30 Fps kilidi açıkken bu sıkıntıyı fark edebiliyorsunuz.
30 FPS kilidi olsa da ben bazı programlar aracılığıyla bu kilidin kaldırılabileceğini düşünüyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: SeRo-34
quote:
Orijinalden alıntı: gizmo_x
quote:
Orijinalden alıntı: busterr
Run da 30 fps kilitliydi, fps locker ile kırdılar onu, 80 fps ile oynuyordum ondan sonra, bundaki kilidi de kırarlar rahat olun 30 fps de yarış oyunu mu olurmuş
adamlar denemis ve 30FPS iyi olmus veya yeterli. onlardan daha cok bilecek degilis yani.
Adamlar denemiş diye birşey yok. Senin monitörünün tazeleme hızı 60 ise sabit olsa bile 30 fps de oynamak gözü yorar , akıcılığı hissedemezsin ve buda senin oyununu etkiler. Pc de bir çok oyun var FPS limit ayarı olan bunlardan biri ile bir sabit 60 fps birde sabit 30 fps oyna ve farkı gör. Tabi 60 hz bir monitör kullandığını varsayıyorum. Çünkü 60 hz monitörün en akıcı ve en sorunsuz görüntüyü verdiği değer 60 tır. Oyun 60 üstünde akıcı olabilir ama görüntüde bozulmalar ve kırılmalar olur çünkü 60 üstü monitörün yenileme hızından yüksek olduğu için görüntü olması gerektiği olmayacak ve kırılmalar veya atlamalar meydana gelecek.
Şu bir gerçek ki eğer sağlam bir oyun deneyimi istiyorsanız ve 60 hz monitör kullanıyorsanız sabit 60 fps size en iyi oyun deneyimini sunacaktır her açıdan. Kusursuz bir görüntü ve tam anlamı ile akıcı bir oyun deneyimi yaşarsınız.
ben BF4 60HZ monitode 60+ max 120 FPS aliyorum. 30FPS da denedim ama okadar abarti bir degisiklik hissetmedim. ama o gozlerim bozuk oldugundan da olabilir ama okadar da bozuk degil yani... neyse herkeze gore degisiyor bu is.
-
bırakın fps yi oyun nasıl -
Çok tuhaf bir muhabbet dönüyor.30 fps akmaz diyenler çok büyük yanılgı içindeler. Şöyle düşünmüyorsunuz; Örneğin oyun 40-50 fps arası çalışıyor ekran kartınızlan, cihazınız da 60hz. Bu durumda vsync kapalı ilken 40-50 arası bişeyi göstermeye zorlıyorsunuz. 60hz monitöre göre bu fps düşük kalacağından ekranda takılma benzeri stutter denilen olay olur. Sizde zannedersiniz ki oyun 60 fps oynamadığı için takılıyor. Hayır öyle bişey yok. Oyun aslında takılmıyor, monitörünüzle birbirne uymayan frekanslarda ekran kartı gecikiyor görüntüyü vermekte. BU işin orjinali budur. Eğer kart ekrandan hızlıysa bu seferde yırtılmalar başlıyor. Vsync kart monitörden hızlı ise monitörün hızına, monitör hızlı ise 30fps ye kilitler sistemi. Vsync=60fps diye bir şey söz konusu değil. BU yüzdendir ki 30fps optimize bir oyun 40-50 fps oyanayan bir oyundan daha akıcı olabilir. Bir çok arkadaş konunun detayını bilmeden yorum yapıyor. Filmlerin neden 24 kare olduğu konusu da gözün seçebileceği realtime kare oranı saniyede 24 adettir. Teknoloji bu kadar ilerlemişken neden 100 değil örneğin. Neden Tv lerde 1080p ve 1080i lerde 25hz tazeleme hızı mevcut. Başından beri anlattığım olay. Gelen veri ve karşılayan sistem biribirine ne kadar eşit olursa görüntü o kadar akar. Aksi her durumda ya takılma olur yada yırtılma.
Özelliklen nfsmw de 30 fps ye kilitlenince oyundaki tüm takılmalar ve laglar kaybluyor. Şimdi herkes bu işin mühendisi gibi yorum yapıp, EA olsun başla şirketlere olsun saydırıp duruyorlar da, yahu arkadaş bu yazılımları/oyunları geliştirenler gerçek mühendis. Neden 30 yapmışlar, sizin kadar da mı bilgileri yokmuş bunların.
Kotası müsait olanlar 30mb a kıyıp verdiğim videoyu çeksin. Dışardan kamera ile çektim. NFSMW 2 tüm ayarlar açık 1920x1080 30 fps. Akıyormu akmıyormu hep beraber görelim. Küçük olsun diye mp4 e çevirdim kalite biraz düştü.
http://www.mediafire.com/?ttbnm6ft3a9l13u
Ayrıca bilgi sahibi olmak için NVIDIA nın G_SYNC videosunud a izleyin, bu konuylan iligili çok iyi bilgiler mevcut.
http://www.youtube.com/watch?v=GtYqG7Xl-SU
-
Arkadaşlar ben genelde shift 2 gibi gerçekci oyunları severim ama rivals kendini oynattıran bi yapıda olmuş.Aksiyonu bol, güzel bir arcade yarış oyunu olmuş.Grafikler gerçekten muhteşem(favorim yağmurlu hava).Nfs Run ve MW2012 den daha iyi bi oyun. -
30fps akmaz çünkü bu bir yarış oyunu her saniyenin önemi var
gidin 30 fps ile splinter cell oynayın aşırı bir fark olmaz ama yarış oyunu ve fps oyunlarında 60fps e karşı 120 fps nin durumu ortada
çağ dışı kalmış 30fps yi savunmayın artık
g-sync i gelince görürüz adamlar kendileri diyor biz bir teknoloji yarattık ama gösteremiyoruz gözünüzle görmeniz lazım diye o yüzden o videoların bir anlamı yok
ve son kez söylüyorum 30fps de takılı olarak nfs rivals oynayıp sorun yok diyen arkadaşlar oyun bariz takılıyor bunu göremiyorsanız sorun sizde kusura bakmayın
ve o aldığınız oyun zevkini en az 2-3 katlarsınız 80+ fps aldığınızda
çünkü klavye ya da gamepad ile vermiş olduğunuz tepkilerin anında oyunda yansıdığını ve bunun 30fps ile olamadığının nfs rivals en güzel örneği
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 19 Kasım 2013; 2:39:37 >
-
Adamlar film çıkartacak fena da durmuyor filmi ama ne ayaksa oyun senaryoyu bıraktı.Ulan bari bu sene sağlam bir senaryo yada direk filmi kopyalasaydınız Criterion'un bu seriye bulaşması oyun dünyasının son dönemdeki en kötü olaylarından biridir.
Bunların yanında oyunu beğendim arada girip stres atmaya güzel grafiklerin içerisinde gezilir ama hepsi bu.The Run bile Hot Pursuit,Most Wanted ve Rivals'dan yani Criterion NFS'lerinden iyiydi.Black Box'dan almayacaklardı bu seriyi onların da başı yandı iyi kötü idare ediyorduk biz o ekipten hala umut vardı. -
quote:
Orijinalden alıntı: -erna-
g-sync i gelince görürüz adamlar kendileri diyor biz bir teknoloji yarattık ama gösteremiyoruz gözünüzle görmeniz lazım diye o yüzden o videoların bir anlamı yok
ve son kez söylüyorum 30fps de takılı olarak nfs rivals oynayıp sorun yok diyen arkadaşlar oyun bariz takılıyor bunu göremiyorsanız sorun sizde kusura bakmayın
çünkü klavye ya da gamepad ile vermiş olduğunuz tepkilerin anında oyunda yansıdığını ve bunun 30fps ile olamadığının nfs rivals en güzel örneği
Kusur bakma ben gözume inanırım. 80fps oyanyıp ta atlaya zıplaya yırtıla yırtıla oynamak bana göre değil. gsync videosunda da zaten gsync nin ne olduğundan daha çok fps/hz olayının ne anlama geldiği anlatıldığı için vermiştim. Belliki verdiğim videoyu da seğretmemişsin zahmet edip. Daha rivals a bakmadım, belki onda sorun olabilir bişey diyemem.
Kaçırdığınız nokta şu. Oyun muhteşem grafiklerinden dolayı max 30 fps vermiyor. Oyun 30 fps ye kilitli. Böylece en iyi grafik deneyimini çok rahat bir akışkanlıkta oynuyorsunuz. Takılma, titreme, yırtılma olmadan. Adamların amacıda zaten bu.
Adamın 60hz monitörü var, ekran kartı oyunu 80 veya daha fazla fps veebiliyor, vsync yi kapatıyorki ss alsın bakın 90 fps bastım desin diye. Yırtılmalar, ani frame droplar onun için nemli değil. Çünkü ekran kartı bir güç göstergesi. Benimki bu işte demenin başka bir yolu. Halbuki 60 a kilitlese, ne kare saniye düşüecek, ne titreme takılma veya yırtılma olacak.
Monitörü 60dan yukarı olanlar, 120 veya 144, hangi kartlan bu fps lere çıkıyorsunuz da kalkıp 120 ile 60 arasında bu fark var diyebiliyorsunuz. Sabit 120 yada 144 alabilmeniz için kartın en kötü sabit 150fps basması gerekir. Açacaksın vsync i e 120 de oyanaycan. Bunu anlarım da hadi açın bakıyım BF4, crysis3 vs. gib oyunları full ayarlarda fullhd veya 2k olarak 150 fps.. Günümüzün kartlarıylan bunu yapamayacağımıza göre fantaziden öteye giden bir şey söz konusu değil.
%99 umuzda 60hz cihaz varken hangi 80 ve üstü fps den bahsediyoruz ki. Yırtıla yırtıla oynamak size zevk veriyorsa, 30fps de bize veriyor kusura bakmazsanız.
-
30 FPS kilidinin sebebi:http://www.eurogamer.net/articles/2013-08-23-why-need-for-speed-rivals-runs-at-30-frames-per-second
Kısacası AllDrive özelliği için konulmuş. -
quote:
Orijinalden alıntı: 2smoke
quote:
Kusur bakma ben gözume inanırım. 80fps oyanyıp ta atlaya zıplaya yırtıla yırtıla oynamak bana göre değil. gsync videosunda da zaten gsync nin ne olduğundan daha çok fps/hz olayının ne anlama geldiği anlatıldığı için vermiştim. Belliki verdiğim videoyu da seğretmemişsin zahmet edip. Daha rivals a bakmadım, belki onda sorun olabilir bişey diyemem.
Kaçırdığınız nokta şu. Oyun muhteşem grafiklerinden dolayı max 30 fps vermiyor. Oyun 30 fps ye kilitli. Böylece en iyi grafik deneyimini çok rahat bir akışkanlıkta oynuyorsunuz. Takılma, titreme, yırtılma olmadan. Adamların amacıda zaten bu.
Adamın 60hz monitörü var, ekran kartı oyunu 80 veya daha fazla fps veebiliyor, vsync yi kapatıyorki ss alsın bakın 90 fps bastım desin diye. Yırtılmalar, ani frame droplar onun için nemli değil. Çünkü ekran kartı bir güç göstergesi. Benimki bu işte demenin başka bir yolu. Halbuki 60 a kilitlese, ne kare saniye düşüecek, ne titreme takılma veya yırtılma olacak.
Monitörü 60dan yukarı olanlar, 120 veya 144, hangi kartlan bu fps lere çıkıyorsunuz da kalkıp 120 ile 60 arasında bu fark var diyebiliyorsunuz. Sabit 120 yada 144 alabilmeniz için kartın en kötü sabit 150fps basması gerekir. Açacaksın vsync i e 120 de oyanaycan. Bunu anlarım da hadi açın bakıyım BF4, crysis3 vs. gib oyunları full ayarlarda fullhd veya 2k olarak 150 fps.. Günümüzün kartlarıylan bunu yapamayacağımıza göre fantaziden öteye giden bir şey söz konusu değil.
%99 umuzda 60hz cihaz varken hangi 80 ve üstü fps den bahsediyoruz ki. Yırtıla yırtıla oynamak size zevk veriyorsa, 30fps de bize veriyor kusura bakmazsanız.
Abi hiç yorma kendini, adamlar kafayı bozmuş 30 FPS ile, ne anlatsan boş.. O yüzden hiç uğraşma
-
30 fps ile gerçekten oynanmıyor. Acil patch lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: betadragon
Assasins creed blackflag da olan olayın aynısı var en düşük grafik 15 fps en yüksek 10 fps mostwanted 2012 de 60 fps alıyorum bunda 15 fps geçemedim bide menüyü açsanız bile yarışlar devam ediyo oyun kasmıyo san ki çok yavaş gidiyomuş gibi duruyo
Göstergeleri kapatabiliyor muyuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Rambo_FT
Arkadaşlar 30 FPS herkese fazlasıyla yeter! Nedir bu FPS çılgınlığı? 500 FPS bassanız 60 Hz'lik monitörde sevineceksiniz ama bu sadece egonuzu tatmin eder. Yaptığım incelemede FPS kilidinin olduğunu farketmedim bile. Bana göre oyunun kalitesi önemlidir. 30 FPS sınırı çok iyi olmuş. Zaten 30 FPS altında oynamak işkence.
FPS limiti olunca ne oluyor?
Çok basit. Örneğin 120 FPS'den birden bire 60 FPS'ye düşünce sanki oyun 5-10 FPS'ye düşmüş gibi hissettiriyor. Bu çok doğal, anlık 60 kare kaybı oluyor.
Ancak 30 FPS'de sabit olunca, herhangi bir oynama olmaz ve oyun akar gider, takıldığını hissetmezsiniz.
Not: Bu söylediklerim 60 Hz monitörü olanlar içindir. 120 Hz monitörü olanlar için sonradan limit kaldırıcı programlar çıkar.
Sen çok yanlış anlamışsın kardeş. 30 fps kilidi herkesi sabit 60 fps nin akıcılığından mahrum bırakıyor. Kaldı ki oyuncu isterse zaten 60 fps limitini vsync yi açarak kendisi de koyabilir. Firmanın yapması gereken sadece 30 fps limitini oyuna ekstra bir seçenek olarak eklemekti.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SeRo-34
quote:
Orijinalden alıntı: Rambo_FT
Arkadaşlar 30 FPS herkese fazlasıyla yeter! Nedir bu FPS çılgınlığı? 500 FPS bassanız 60 Hz'lik monitörde sevineceksiniz ama bu sadece egonuzu tatmin eder. Yaptığım incelemede FPS kilidinin olduğunu farketmedim bile. Bana göre oyunun kalitesi önemlidir. 30 FPS sınırı çok iyi olmuş. Zaten 30 FPS altında oynamak işkence.
FPS limiti olunca ne oluyor?
Çok basit. Örneğin 120 FPS'den birden bire 60 FPS'ye düşünce sanki oyun 5-10 FPS'ye düşmüş gibi hissettiriyor. Bu çok doğal, anlık 60 kare kaybı oluyor.
Ancak 30 FPS'de sabit olunca, herhangi bir oynama olmaz ve oyun akar gider, takıldığını hissetmezsiniz.
Not: Bu söylediklerim 60 Hz monitörü olanlar içindir. 120 Hz monitörü olanlar için sonradan limit kaldırıcı programlar çıkar.
Sen çok yanlış anlamışsın kardeş. 30 fps kilidi herkesi sabit 60 fps nin akıcılığından mahrum bırakıyor. Kaldı ki oyuncu isterse zaten 60 fps limitini vsync yi açarak kendisi de koyabilir. Firmanın yapması gereken sadece 30 fps limitini oyuna ekstra bir seçenek olarak eklemekti.
Benim anlatmak istediğim FPS yüksek bile olsa ani düşüşlerde sorun olacağı yönündeydi. Bu arada FPS kilidinin kalkması mümkün değil, oyunda AllDrive özelliği için koyulmuş. Kilidin kalkması için bu özelliğinde kalkması lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 2smoke
quote:
oc li gtx780 ile bf4 de çok rahat 80fps+ civarında oynuyorum aa yi biraz kıstın mı tamamdır
g-sync i izlememişsin demişsin ben ilk çıktığında bütün videolarını izledim merak etmeyin
yırtılma olayını istemiyorsanız 60hz li monitörde v-sync açarsınız olur biter hemde pcniz yetiyorsa fps niz 60 a sabitlenir o zaman da input lag la uğraşırsın yani 30fps yırtılmalar için gerekli bir şey değil 60fps de aynı işi görecektir
120 ve 144hz monitöre sahip olanlar v-sync kapalı oyun oynarlar ve 60fps üstünde 0 tearing olur 60 ın altına düştüğünde fps o zaman bu ekranlarda tearing olur onu da önlemek amaçlı g-sync 144hz monitör destekli çıkıyor zaten
30fps ile takılma titreme olmadan oynanıyor demişsin ki oyun zaten başından sonuna kadar takıldığı için farketmemen normal oyun bariz takılıyor bunu hala savunuyorsan gözlerini kontrol etttirmen de yarar var
herhangi bir oyun açın 60fps üstü alan ve fps 60 ın altına düştüğünde (tripple buffering ya da v-sync ile farketmez) bunu farkedemiyorsanız gözlerinizde cidden sorun var demektir
30fps yi çok sevdiyseniz rivaturner statistic server ı indirin maksimum fps yi 30 yapın tamamdır bunu oyuna ekleyerek oyuncuların seçme özgürlüğünün elinden alınmış olması ne kadar mantıklı orasını size bırakıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 19 Kasım 2013; 15:50:03 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X