Şimdi Ara

Negatif filmlerimi digital ortama nasıl atarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Negatif filmlerimi buldum bunları digital ortama aktarmak için makro modunda çekmeyi denedim. Çok yaklaştığımda balık gözü gibi oluyor, uzaktan çekince küçük gibi oluyor...

Velhasıl duplike etmenin bir yolunu aramaktayım.

Makinem Fujifilm Finepix 5700.

Nasıl bir aparat, Nasıl bir teknik gerekli bir fikir arıyorum.

Yardımlarınız için peşinen teşekkür ediyorum.

• makinayla olmaz bu iş.scanner kullanmalısın
    yüksek çözünürlüklü olmasıda iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 23 Temmuz 2008; 23:53:10 >
  • @SinanBest
    İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

Sanıyorum bu iş için özel bir scanner gerekli. Evdeki ile denedim beceremedim zaten...

Ankara'da bu işi nerede yaptırabilirim ve tahmini birim fiat nekadardır?
  • çokta özel bir scannera gerek yok.belki evinizdeki işgörür markasını söyleyin yardımcı olalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: SinanBest

çokta özel bir scannera gerek yok.belki evinizdeki işgörür markasını söyleyin yardımcı olalım

Merhabalar tekrar...

Scanner'ım HP Officejet Pro 1175c

Yardımlarınızı bekliyorum.
  • merhaba @behic26
    .
    negatif film ve dia taramak için özel scannerler var onlar olursa daha iyi sonuç verir ama o tarz bir scanner bulamazsanız yeni satılan scannerlerde bu tarz işlemler için ek bir aparat veriliyor. o aparatı bulabilirseniz evde kolayca işinizi halledebilirsiniz. ankarada belki TRIPOD foto da yaptırabilirsin bunu. fotoğrafçılıkla ilgili birçok malzeme orda var çünkü
  • 3-5TL'ye CD'ye aktarım yapıyorlar, baskı almaya da gerek yok, negatif tarama
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaRBaRYaN

merhaba @behic26
    .
    negatif film ve dia taramak için özel scannerler var onlar olursa daha iyi sonuç verir ama o tarz bir scanner bulamazsanız yeni satılan scannerlerde bu tarz işlemler için ek bir aparat veriliyor. o aparatı bulabilirseniz evde kolayca işinizi halledebilirsiniz. ankarada belki TRIPOD foto da yaptırabilirsin bunu. fotoğrafçılıkla ilgili birçok malzeme orda var çünkü

Merhabalar...
    Bir müsait zamanda uğrayıp fiyat sorayım.
    Ama evde başarabilirsem daha zevkli olacak diye düşünüyorum.
    Belki de yeni bir scanner almak daha ekonomik olabilir.
    Teşekkür ederim. Hoşçakalın
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

3-5TL'ye CD'ye aktarım yapıyorlar, baskı almaya da gerek yok, negatif tarama

Sanırım tek kare için bu fiyat, eğer öyle ise biraz ağır olacak arşivi CD ye aktarmak.
    Teşekkürler.
  • Makara fiyatı

EDIT:

Şöyle özetliyim; en son 4 makara filmi CD'ye aktarttığımda 12-13TL gibi bi meblağ ödemiştim hatrımda değil tam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 25 Temmuz 2008; 1:24:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Makara fiyatı

Makul o zaman. Tekrar teşekkürler.
  • Ben bir ara uğraşmıştım. Scanner ile negatifleri tarattım sonuçta berbat ve karanlık görüntüler ortaya çıktı. Nedeni ise negatifin arkadan aydınlatılması gerekiyordu.Çaresini buldum denemeler yaptım ama öylece kaldı o iş.Negatif filmi kapağı açık olarak scannere yerleştirip arkasına aydınger ya da benzer buzlu cam onun arkasına da beyaz ışık verebilen (ayarlı ışık kaynağı daha iyi olur) ampul ile denerseniz olumlu sonuç alırsınız.Kolay gelsin.
  • Bence de en makul seçenek bunu bir fotoğrafçıda yaptırmanızdır. Eğer çok fazla film varsa elinizdeki scanner malesef negatif tarama konusunda çok yetenekli olmadığından özellikle bu işi yapabilecek bir scanner almanızdır ancak bu tip scannerlar (bu işi gerçekten iyi yapabilenler) 300 YTL civarı satılıyor. Hangi seçenek sizin için makulse artık onu deneyin.

Bendeki Epson Photo 2400 bu işi harika yapıyor ama zamanında 200 EURO ödedim ona.
  • Merhabalar...
    quote:

Orjinalden alıntı: yavuzzafer

Ben bir ara uğraşmıştım. Scanner ile negatifleri tarattım sonuçta berbat ve karanlık görüntüler ortaya çıktı. Nedeni ise negatifin arkadan aydınlatılması gerekiyordu.Çaresini buldum denemeler yaptım ama öylece kaldı o iş.Negatif filmi kapağı açık olarak scannere yerleştirip arkasına aydınger ya da benzer buzlu cam onun arkasına da beyaz ışık verebilen (ayarlı ışık kaynağı daha iyi olur) ampul ile denerseniz olumlu sonuç alırsınız.Kolay gelsin.

Ben de denemelerimi Plexiglass kullanarak yaptım. Elimdeki Scanner'ın max. çözünürlüğü 300 dpi olduğu için çok kötü sonuçlar aldım.

quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

Bence de en makul seçenek bunu bir fotoğrafçıda yaptırmanızdır. Eğer çok fazla film varsa elinizdeki scanner malesef negatif tarama konusunda çok yetenekli olmadığından özellikle bu işi yapabilecek bir scanner almanızdır ancak bu tip scannerlar (bu işi gerçekten iyi yapabilenler) 300 YTL civarı satılıyor. Hangi seçenek sizin için makulse artık onu deneyin.

Bendeki Epson Photo 2400 bu işi harika yapıyor ama zamanında 200 EURO ödedim ona.

Oldukça çok sayıda negatif filmim var aslında. Hani hesap yapılınca belki donanımı amorti eder de geçer bile ama bu işi profesyonelce yapmıyacağım için yatırım yapmak ne kadar mânâlı olur...
    Diğer taraftan da oldukça hoş, zaman geçirmek için yapılası bir uğraş...
    Teşekkür ederim fikir ve katkılarınız için.
    Hoş kalın...

• Aslında 300dpi oldukça yeterli bir çözünürlük ancak her makinenin 300dpi çözünürlüğü aynı değil. Örneğin bende birde xerox.un çok fonksiyonlu lazer scanner, printer.ı var ve rezalet tarıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.