Şimdi Ara

Neleri değiştirmem gerekiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim aşağıdaki gibi

Intel Pentium 4Cpu 3,2 GHz
    Asus EAH 3850 Ekran Kartı
    Gigabyte P35 S3G Anakart
    2046 Mb Ram
    Biri 300 Diğeri 500 Sata Seagate HDD
    390 Watt Cooler master Pwr Supply

Bu sistemi biraz toparlamam lazım.En son yaptığım değişiklikler;

Çok sesli çalışan işlemcinin fanını TMG i2 ile değiştirdim.ikinci HDD yi taktım.

İşlemciyi değiştirmem gerektiğini biliyorum.

Düşündüğüm İşlemciler

Q9400 ve E8500

bununla beraber acaba Q9550 olurmu?
    Yeni nesil işlemci alıp ana kartıdamı değiştirsem acaba....

Yardımınıza ihtiyacım var

• Anakartınız idare eder bence bir süre daha, işlemci destek listesinde belirttiğiniz işlemciler yer alıyor...

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2729#anchor_os

Önerim uzun vade de Quad işlemci olur.
  • q9550 olur yanlız bıos guncellemesı gerekebılır
    ama o ekran kartınada q9550 fazla olur
    butce varsa ıslemcı ekran kartı ve power 3 lusu degısmelıdır e7400 hd4850 500w fsp gıbı
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Anakartınız idare eder bence bir süre daha, işlemci destek listesinde belirttiğiniz işlemciler yer alıyor...

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2729#anchor_os

Önerim uzun vade de Quad işlemci olur.

Benim anlamadığım nokta Q9550 de 65W mı yoksa 95W mı tercih edilmeli?Ve bu stepping olayı haricinde herşey aynı bunlarda hangisi tercih edilmeli

• quote:

Orjinalden alıntı: pegasus1881

q9550 olur yanlız bıos guncellemesı gerekebılır
    ama o ekran kartınada q9550 fazla olur
    butce varsa ıslemcı ekran kartı ve power 3 lusu degısmelıdır e7400 hd4850 500w fsp gıbı

Ekran kartını hiç düşünmemiştim yeterli gibi.Ancak eğer işlemci ağır gelecekse o zaman başka tabi

Bu durumda o da değişecekse Belkide HTPC ye doğru yol alabilirim.O zaman sizin tavsiyeniz ne olur ekran kartında full HD için mesela?
  • Q9550 ve Q9400 - 95w ikiside

Aralarındaki bariz fark ön bellek farkı ...
  • ekran kartından performans olarak memnunsanız ıslemcı e7400 bıle yapsanız yeterlı gelır q9550 gereksız olur
    htpc ıse baslı basına baska bır olay ram ve hdd dısındakı parcalarınızı kullanmanız zor komple sıstem degısıklıgı olacak htpc ısınse amd tabanlı mıcro atx cozumler daha ıyı ucuz su aralar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım gerekiyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasus1881

ekran kartından performans olarak memnunsanız ıslemcı e7400 bıle yapsanız yeterlı gelır q9550 gereksız olur
    htpc ıse baslı basına baska bır olay ram ve hdd dısındakı parcalarınızı kullanmanız zor komple sıstem degısıklıgı olacak htpc ısınse amd tabanlı mıcro atx cozumler daha ıyı ucuz su aralar

Pek oyun oynamam ağırlıklı olarak film seyrediyorum ama HTPC için ciddi ciddi düşünmeye başladım.Şimdilik 720P film seyrediyorum onuda laptop ve Plazma ile idare ediyorum.Ancak yakında Full HD için
    sanırım işlemciyi iyi seçmem lazım.Sanırım şu anki mevcut ekran kartım 1080P leri kaldırmaz değilmi?
  • suankı kartınız 3850 ıle 1080p ısleyebılırsınız ama ıslemcı dusuk o sıkıntı yaratabılır
    http://ati.amd.com/products/radeonhd3800/specs.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.