Şimdi Ara

Yazılım öğrenmek istiyorum nereden başlamalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
3.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazilim ogrenip yurtdisina calismak istiyorum. yazilim ogrenerek neler yapilabilir alanlari nelerdir? nereden baslamaliyim

• bizim arkadaş bigün işyerine geldi, biraz sinir olmuş böyle bunun eşi tarafından bi akrabasıyla tanıştırmışlar, eleman 27 yaşında, demişler ki işte bu çocuk yazılımcı olmak istiyo buna yol göster.

çocuğa sormuş ne biliyosun yazılım adına, çocuk demiş nerden başlamalıyım bilmiyorum
    demiş hiç udemy eğitimi falan da alıp bitirmedin mi, çocuk demiş gene "hangi eğitimi almalıyım"
    demiş peki sen üniversite ne okudun, bilgisayar mı? çocuk demiş yazılımcı olmak için hangi bölümü okumam konusunda kararsızım, tavsiyeye ihtiyacım var.
    arkadaş demiş sen cidden yazılımcı olmak istiyo musun bak yaşın 27 olmuş. çocuğun buna verdiği cevap şu: "evet çok istiyorum, seneler önce televizyonda Bayraktar'ın drone belgeselini izledim, o belgeselde yazılımın önemini anlattılar, o günden beridir gerçekten çok istiyorum"

yanlış anlaşılmasın, konuyu açan kişiyi rencide etmeye çalışmıyorum asla.
    bu işler şöyle olmuyor: "yazılımcı olmanın bir yolu var, ben o yolu henüz bilmiyorum, biri öğrettiği anda yazılımcı olacağım" öyle bi dünya yok. bodozlama dalıp başlayacaksın. sürekli çabalayacaksın. "şunu bilmiyom ben o alana girmiyim" demeyecen.

piyasadaki yazılımcıların hiçbiri "bir eğitimi aldıkları için" ya da "bir okula gittikleri için" yazılımcı olmadılar. bilmedikleri alanlarla karşılaştıklarında "bilmiyorum" demeyip hemen youtube'u açıp, hemen dökümantasyonlarını açıp, hemen onu kaba taslak öğrenip, çok az bilgiyle de olsa çabalayarak, 5 dakika önce öğrenilmiş çok az bilgiye sahip olmasına rağmen o alanda yapması gerekeni yapmaya çabalayarak öğrendiler. öğrenmenin "çok çok az bilsen de yapmaya çabalamak"tan başka pek bi yolu yok.

eğer "bilmiyorum, nasıl çabalayacam yahu" diyosan zaten yeteri kadar meraka sahip değilsin demektir. yazılım konusunda çok çeşitli bilgilere sahip olan kişiler o bilgilerini planlı ve sistematik bir çalışma ile elde etmediler. hepsi de o anda karşılarına çıkan şeyi çok hızlı şekilde kaba taslak öğrenip hemen yapmayı ARZULADILAR bu arzu o kadar derin bir istekti ki bu insanlar ne olursa olsun, hızlıca okunmuş bir dökümantasyondan alınan bilgi ile dahi olsa, kolları hemen sıvayıp hemen UYGULAMA yapmaya başladılar ve zaten bu da öğrenmeyi sağlıyor.

şu anda mesela piyasada devops işi yapanların %90'ı hayatında devops kitabı okumamıştır. doğrudan dalıp yapma arzusu ile uğraşarak öğrendiler.
    gene mesela atıyorum piyasadaki Android JAVA yazılımcıların %90'ı hayatlarında doğru düzgün JAVA dersi falan almamış insanlardır. gene merak ile tırmalayarak, karşılarına gelen şeyi hemen google'dan aratıp öğrenerek ilerlemiş kişilerdirler.

ben de ilk yazılıma başlarken oturup C kitabı bitirmiştim ve ilk temeli öyle atmıştım ama sonradan atıldığım diğer alanlarda böyle kitaba-eğitime kapanmadan, kendim uğraşarak ilerledim. eğitimler-kitaplar iyidir ve gereklidir ama onların vazifesi belli bi noktaya kadar, asıl öğrenme ise kendin uğraşarak oluyo, ve hiçbir zaman kendin uğraşmaya başlaman önce sana her şeyi öğretecek bir eğitim-kitap yok ve olamaz, bu işte gelişim kaydedebilmenin neredeyse olmazsa olmaz yolu google+stackoverflow döngüsünden geçmeye hazır olmaktır. "doğru eğitimi arıyorum" ya da "doğru başlangıç noktasını arıyorum" düşüncesi insanı yıllar sürecek bir erteleme kıskacına sokabilir. doğru eğitimi aramayın. düzgün bi eğitim bulup başlayın. %100 size faydası olacak. doğru alanı aramayın. bir alan belirleyip başlayın. %100 size katkısı olacak. sonra zaten öğrendikçe kendinize uygun alana kendiniz kayacaksınız.
    yoo.
    bu soruyu soranlar yazılımcı olmanın ilk adımını başaramıyorlar.
    kendi başına araştırma ve öğrenme.
    internette 777 kez cevaplanmış bu soruyu bile kendin araştırmayıp bize sormuşsun.
    bu kafa ile yazılımcı olabilen yok.
    bu kafadan çıkabilirsen olabilirsin.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yazılım Öğrenmeye Nereden Başlanmalı

Yazılım öğrenmek isteyenler için doğru başlangıç noktasını bulmak önemlidir. Yazılım öğrenmek kolay bir süreç değildir, ancak doğru adımları atarak bu yolculuğa başarılı bir şekilde başlayabilirsiniz.

İlk adım, hangi yazılım türünün ilginizi çektiğini belirlemektir. Web geliştirme, mobil uygulama geliştirme, veri bilimi veya başka bir alanla ilgileniyor olabilirsiniz. İlgi alanınızı belirledikten sonra, o alandaki temel kavramları ve teknolojileri anlatan kaynakları arayın.

Çevrimiçi kurslar, yazılım öğrenmeye başlamak için harika bir yoldur. Coursera, edX ve Udemy gibi platformlar, çeşitli yazılım konularında kapsamlı kurslar sunar. Bu kurslar, adım adım rehberlik sağlar ve uygulamalı alıştırmalarla desteklenir.

Alternatif olarak, kitaplar veya belgelerle de yazılım öğrenebilirsiniz. Ancak, çevrimiçi kursların sunduğu etkileşimli öğrenme deneyimini sağlamayabilirler.

Bir programlama dili seçerken, hedeflerinizi ve ilgi alanlarınızı göz önünde bulundurun. Örneğin, web geliştirme ile ilgileniyorsanız, HTML, CSS ve JavaScript gibi dillerle başlamak iyi bir fikir olabilir.

Tutarlılık, yazılım öğrenmenin anahtarıdır. Düzenli olarak alıştırma yapmalı ve yeni konseptleri anlamak için zaman ayırmalısınız. Kodlama zorlukları ve projelerle kendinize meydan okuyun.

Ayrıca, bir topluluğa katılmak veya bir akıl hocası bulmak da faydalı olabilir. Diğer öğrencilerle ve deneyimli yazılımcılarla bağlantı kurmak, öğrenme sürecinizi hızlandırabilir ve destek sağlayabilir.

Yazılım öğrenmek sürekli bir süreçtir. Yeni teknolojiler ve diller sürekli ortaya çıkmaktadır. Sektördeki en son gelişmelerden haberdar olmak ve bilgilerinizi sürekli güncellemek önemlidir.

İster çevrimiçi kurslar, ister kitaplar veya akıl hocalığı yoluyla olsun, yazılım öğrenmek için birçok kaynak mevcuttur. İlgi alanlarınızı belirleyerek, bir programlama dili seçerek ve tutarlı olarak alıştırma yaparak, yazılım öğrenme yolculuğunuza başarılı bir şekilde başlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sen bilir kisi misin

• afeksar A kullanıcısına yanıt

Çok sıkıldım ya sizden. Git Cs50'den başla o zaman

• BilgisayarKavramlariyoutube
    Hocam merhaba. Ben 17 yaşında lise öğrencisiyim teknik lisede okuyorum uçak ile ilgili bölümde, bir ilgim vesaire yok. Fakat ailemin zoruyla gidiyorum programlama yazılım konusunda eğilimim olduğunu düşünüyorum algoritmalar üretirken inanılmaz keyif alıyorum 30 dakika ders çalışamayan ben saatlerce bir şeyler yazabiliyorum. Şuan programlama mantığını C dilinde öğrendim fakat çok az C biliyorum sadece başlangıç seviyesi biraz araştırmamın sonucunda C# a başladım buradan ilerledim. Doğal olarak başlangıç seviyesinde SQL de öğrenmiş oldum. C# da geliştiğimi düşünüyorum sizi dinliyorum düşünceleriniz hoşuma gidiyor bende aynı şekilde düşünüyorum çünkü. Sizden ricam bana biraz destek olabilir misiniz şimdi hangi dilde kendimi geliştirmem gerek ama hocam şunu belirtmek isterim geleceğe dönük değilde idealist bir bakış açısına göre ne tarafa doğru hangi dillere doğru yönelmeliyim nasıl bir yol izlemeliyim. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim iyi günler. Sağlıcakla
    https://www.youtube.com/watch?v=yunLVcSnMh8

BilgisayarKavramlariyoutube
    Siber güvenlik, yazılım veya herhangi başka bir bilişim alanına başlamak için ne yapmalı? Nereden başlamalı? Neler öğrenmeli? Hangi dillerle başlamalı? gibi çok sayıdaki soruyu cevaplamaya çalıştık. Üniversite tercihi için videolar: https://www.youtube.com/watch?v=FsXle0rfv1M&list=PLh9ECzBB8tJP3w7g0mhafrwV8XF9AS_vB Öğrencilikte yapılabilecek 13 şey https://www.youtube.com/watch?v=VNZ2v9i2xa8 Eğitim videolarımız ve izlenebilecek yol: http://sadievrenseker.com/wp/?page_id=546 Bilişim Alanındaki meslekler ve çalışma imkanları: https://www.youtube.com/watch?v=x6By8XWXtW8&list=PLh9ECzBB8tJMe1RZxYZKvWFDv3eShzAcd
    https://www.youtube.com/watch?v=NYgZ79MoTlE
  • bende sizin gibi insanlardan sıkıldım

O şahsı boşver de yukarıya sektörde çok tecrübesi olan birinin videolarını bıraktım, onları izle. Kanalındaki diğer videolara da göz atabilirsin.

• Veronicaa kullanıcısına yanıt

tesekkur ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu soruyu sorup yazılım öğrenebilen yok.
  • patika.dev sitesine bakabilirsin

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

Nereden biliyorsunuz kardesim herkes anasinin karnindan yazilimci mi doguyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afeksar -- 5 Aralık 2021; 14:27:47 >
  • Ben yazılımla çok alakasız biri olarak öğrencilik zamanlarımda direkt Java ile başlamıştım. Öğrenmesi ve öğrenilecek kaynaklara ulaşması çok kolay bence. Bizim üniversitede okuduğun bölüm farketmeksizin herkese Java dersi zorunlu tutuluyordu. Muhtemelen bütün diller de ilk "Hello World" cümlesi ile öğretilmeye başlanılıyor. Ekrana bir cümle yazdıracak kadar bile basit bir işten zevk alabiliyorsanız eğer öğrenmenizi tavsiye ederim. O zaman benim çok hoşuma gitmişti ve dersler haricinde Java'nın kendi sitesinden kendi derslerini takip etmeye başlamıştım. Kendim istekli olduğum için bilgisayar mühendisliğindeki çoğu arkadaşımın Java ödevini parayla yapıyordum o zaman. Bana çok kolay gelmişti, hevesiniz varsa size de gelir muhtemelen. En azından bir tane dil öğrendiğinizde diğer tüm dilleri kolayca öğrenebiliyorsunuz, çok ince detaylar haricinde.

Konu ile alakasız (çok da alakasız değilim aslında) biri olarak benim size en yakın önerebileceğim tavsiye bu diyebilirim. Ama siz yine de yazılım üzerzine hangi alanda çalışmak istediğinize bağlı olarak bilen birinden de tavsiye alın. Ben çünkü Java öğrendikten sonra ne işime yarayacak bu diye kaldım ortada. Sonra iş Java altyapısından dolayı Android'e kaydı. En azından telefonda lazım olan bir uygulama olunca araya zırt pırt reklam girmesin diye kendim de yazabiliyorum. Ya da zaten mühendis olduğum için iş gereği lazım olan iki satır hesaplama yapacak kodu Python ile kendim de yazabiliyorum.

Dediğim gibi Java'nın kendi sitesine girerseniz (Oracle) orada güzelce birinci elden size o dili öğretecek ücretsiz içerikler var. Bir bakın derim. En azından nesnesel tabanlı bir dili ilk başta öğrenerek sonrasında oluşacak kafa karışıklığını da ilk baştan çözmüş olursunuz. Ayrıca Udemy falan düşünüyorsanız da düşünmeyin derim. Zaten bu dillerin internette zibilyon tane ücretsiz içeriği mevcut. Adam parayla anlatsa da yine aynı şeyi anlatıyor.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

oyunlar ilgimi cekiyor hocam oyun uzerine gerekli yazilimlari ogrenmeyi dusunuyorum

Java ile oyun yazabilirsiniz. Zaten Android de genel olarak Java kullandığı için telefonunuz Android ise direkt deneyerek yazabilirsiniz. Bir de dil kullanmadan Unity ile direkt fizik kuralları üzerine kurulu bir düzen ile oyun oluşturabiliyorsunuz. Siz fizikleri belirliyorsunuz (yer çekimidir, tuşlara bastığınızda nasıl bir hareket yapsın olayıdır, nesneler bir şeylerle temas ederse nasıl davransındır), sonra oyunu hangi platformda yayınlamak istediğinizi seçtiğinizde program size kodu üretip veriyor zaten. Ama yok ben direkt kod tarafından gireceğim derseniz o daha zorlayıcı oluyor. Örnek olması açısından Youtube'ta "Java game programming" içeriklerine bir göz atabilirsiniz ama bence ilk olarak bir altyapı oluşturun dil öğrenerek. Çünkü dil öğrendikten sonra o videoları izlediğinizde aslında yapılan işlerin ne kadar kolay olduğunu görüyorsunuz.

• bizim arkadaş bigün işyerine geldi, biraz sinir olmuş böyle bunun eşi tarafından bi akrabasıyla tanıştırmışlar, eleman 27 yaşında, demişler ki işte bu çocuk yazılımcı olmak istiyo buna yol göster.

çocuğa sormuş ne biliyosun yazılım adına, çocuk demiş nerden başlamalıyım bilmiyorum
    demiş hiç udemy eğitimi falan da alıp bitirmedin mi, çocuk demiş gene "hangi eğitimi almalıyım"
    demiş peki sen üniversite ne okudun, bilgisayar mı? çocuk demiş yazılımcı olmak için hangi bölümü okumam konusunda kararsızım, tavsiyeye ihtiyacım var.
    arkadaş demiş sen cidden yazılımcı olmak istiyo musun bak yaşın 27 olmuş. çocuğun buna verdiği cevap şu: "evet çok istiyorum, seneler önce televizyonda Bayraktar'ın drone belgeselini izledim, o belgeselde yazılımın önemini anlattılar, o günden beridir gerçekten çok istiyorum"

yanlış anlaşılmasın, konuyu açan kişiyi rencide etmeye çalışmıyorum asla.
    bu işler şöyle olmuyor: "yazılımcı olmanın bir yolu var, ben o yolu henüz bilmiyorum, biri öğrettiği anda yazılımcı olacağım" öyle bi dünya yok. bodozlama dalıp başlayacaksın. sürekli çabalayacaksın. "şunu bilmiyom ben o alana girmiyim" demeyecen.

piyasadaki yazılımcıların hiçbiri "bir eğitimi aldıkları için" ya da "bir okula gittikleri için" yazılımcı olmadılar. bilmedikleri alanlarla karşılaştıklarında "bilmiyorum" demeyip hemen youtube'u açıp, hemen dökümantasyonlarını açıp, hemen onu kaba taslak öğrenip, çok az bilgiyle de olsa çabalayarak, 5 dakika önce öğrenilmiş çok az bilgiye sahip olmasına rağmen o alanda yapması gerekeni yapmaya çabalayarak öğrendiler. öğrenmenin "çok çok az bilsen de yapmaya çabalamak"tan başka pek bi yolu yok.

eğer "bilmiyorum, nasıl çabalayacam yahu" diyosan zaten yeteri kadar meraka sahip değilsin demektir. yazılım konusunda çok çeşitli bilgilere sahip olan kişiler o bilgilerini planlı ve sistematik bir çalışma ile elde etmediler. hepsi de o anda karşılarına çıkan şeyi çok hızlı şekilde kaba taslak öğrenip hemen yapmayı ARZULADILAR bu arzu o kadar derin bir istekti ki bu insanlar ne olursa olsun, hızlıca okunmuş bir dökümantasyondan alınan bilgi ile dahi olsa, kolları hemen sıvayıp hemen UYGULAMA yapmaya başladılar ve zaten bu da öğrenmeyi sağlıyor.

şu anda mesela piyasada devops işi yapanların %90'ı hayatında devops kitabı okumamıştır. doğrudan dalıp yapma arzusu ile uğraşarak öğrendiler.
    gene mesela atıyorum piyasadaki Android JAVA yazılımcıların %90'ı hayatlarında doğru düzgün JAVA dersi falan almamış insanlardır. gene merak ile tırmalayarak, karşılarına gelen şeyi hemen google'dan aratıp öğrenerek ilerlemiş kişilerdirler.

ben de ilk yazılıma başlarken oturup C kitabı bitirmiştim ve ilk temeli öyle atmıştım ama sonradan atıldığım diğer alanlarda böyle kitaba-eğitime kapanmadan, kendim uğraşarak ilerledim. eğitimler-kitaplar iyidir ve gereklidir ama onların vazifesi belli bi noktaya kadar, asıl öğrenme ise kendin uğraşarak oluyo, ve hiçbir zaman kendin uğraşmaya başlaman önce sana her şeyi öğretecek bir eğitim-kitap yok ve olamaz, bu işte gelişim kaydedebilmenin neredeyse olmazsa olmaz yolu google+stackoverflow döngüsünden geçmeye hazır olmaktır. "doğru eğitimi arıyorum" ya da "doğru başlangıç noktasını arıyorum" düşüncesi insanı yıllar sürecek bir erteleme kıskacına sokabilir. doğru eğitimi aramayın. düzgün bi eğitim bulup başlayın. %100 size faydası olacak. doğru alanı aramayın. bir alan belirleyip başlayın. %100 size katkısı olacak. sonra zaten öğrendikçe kendinize uygun alana kendiniz kayacaksınız.

yoo.
    bu soruyu soranlar yazılımcı olmanın ilk adımını başaramıyorlar.
    kendi başına araştırma ve öğrenme.
    internette 777 kez cevaplanmış bu soruyu bile kendin araştırmayıp bize sormuşsun.
    bu kafa ile yazılımcı olabilen yok.
    bu kafadan çıkabilirsen olabilirsin.
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

sistemim iyi degil yinede unityde biseyler yapabilir miyim. i5 4460 r9 255 ekran kartli 4 gb ramlik bilgisayarim var en yuksek

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

anladim dediginizi evet tembelim biraz yoksa suan cabaliyordum ogrenmeye

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    +999
  • Kardeşim şevkini kırmak gibi olmasın ama yazılım öğreniyim yurt dışında çalışırım hayaliyle olmaz, bu işler öyle kolay değil. Ben bizzat bil. muh. okuyorum, en iyi üniversitelerede okusan zor. Nereden basliyim dersen C programlama tavsiyemdir. Hem algoritma mantığını anlarsın hemde diğer dillere geçerken zorlanmazsin. Daha sonra kendine alan belirlersin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.