Şimdi Ara

Yazılım öğrenmek istiyorum nereden başlamalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
3.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şunu da söyliyim. eğer kendim evde uğraşacam ya da netten free çalışacam diye yazılım öğrenmek istiyosanız lafım yok. ama amacınız yazılım alanında şirketlerde çalışmak, bi kariyer yapmak ise, bu konuda asıl gerekli olan şey network'dür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su iç günlük 1000 şınav çek 100000 adım at ve ta daa yazılım öğren

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afeksar A kullanıcısına yanıt

O kadar teknik bir şey diyemem. Ben Unity ile ilgilenirken öyle bir sistem yetiyordu ama şimdi nasıl olur bilemiyorum. Teknoloji ile birlikte sürekli diller de gelişiyor. Unity'de ama objeleri renderlamadıktan sonra çok da bilgisayarı yoracağını düşünmüyorum. Altı üstü iki obje çizdirip onları hareket ettiriyor. Unity'nin kendi tutorialları da var zaten kurun deneyin. En doğru cevabı o verir. Bir arkadaş da güzelce anlatmış zaten. Sizin cevap aramanıza gerek yok. Bir yerden ucundan tutmaya başlayın. Olup olmayacağını kendiniz görürsünüz. En güzel yöntem o.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

unity mi blender mi son olarak

• How to learn Kalıbını öğrenmekle başlayabilirsin.

Türkçe kaynaklardan uzak dur. 10 yıl geriden geliyor

• Veronicaa kullanıcısına yanıt

• Hocam üslubunuz heves kırıcıydı o sebepten "o şahsı boşverin" dedim. Yoksa sizinle şahsi bir problemim yok.

• afeksar A kullanıcısına yanıt

İkisi çok farklı amaçlara hizmet ediyor. Blender film sektörü için kullanılan bir program. Animasyon filmleri oluşturmak için kullanılıyor. Bu sorunun cevabı direkt Unity.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

icinde oyun yapma özelligide var blenderin. dusuk sistemler icin blender daha iyiymis galiba

• Veronicaa kullanıcısına yanıt

Bu dayıyı izlerseniz vasat-orta yazılımcı olursunuz.

• oguz298 kullanıcısına yanıt

Sadece o 'dayı'yı izleyeceğimizi nereden çıkardınız? Ve bu kanıya varabilecek konumunuz nedir?

• Arkadaşın birisi "patika.dev" diye bir site paylaşmış iyi görünüyor. Youtubeda ücretsiz anlatanlar var, devletin açtığı "1 milyon yazılımcı" sitesi var, "türkcell geleceği yazanlar" sitesi var. Bunları googleda aratırsan bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiséAgainst -- 5 Aralık 2021; 22:27:51 >
  • Mesajımı silen modun Allah belasını versin akşam akşam küfür edesim yok bununla idare et

• RiséAgainst kullanıcısına yanıt

Kodluyoruz bootcamp'leri falan da var da merak etme konuyu açan arkadaş o dediklerinin hiçbirini yapmayacak

• Sıfırdan web tasarımına başlamak için ne öğrenmek lazım bazı kişiler direk başlangıç olarak html5 öğrenmemi söylüyorlar daha önce yazılıma dair bildiğim hiç birşey yok nasıl başlarım bir yol haritası arıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sırasıyla html -> css -> javascript

bunları 6-9 ayda falan adam edip bikaç hatrı sayılır proje yapıp ardından da 1 adet javascript framework'ü seçiceksin öğrenmek üzere. react.js ya da vue.js ya da angular.js. Bunlardan birini seçip öğrenip bunla da projeler yapabilir hale gelince github'ında projelerini sergileyip yavaş yavaş sektöre yanlıycaksın

ingilizce lazım bu arada. temel-orta seviye ingilizcen varsa basit bir ingilizce anlatımı ile anlatan jonas schmedtmann'ın udemy'deki kurslarını öneririm. html ve css için ayrı, javascript için ayrı 2 adet kursunu alabilirsin. indirimde 40-50 liralarda oluyor 2si sadece 100 liraya patlar ve hayatın değişir tabii kendini verebilecek iradeye sahipsen ve zamanın varsa. çünkü günde yarım saatle olacak iş değil

bu arada web tasarımı derken web design'dan bahsediyorsan, web development'tan bahsetmiyorsan. işler değişir. web development işin kod kısmı. web design ise sitenin grafiksel görünümünü tasarladığın kısım. web design'ı figma diye site var onun youtube tutorial'larını izleyerek öğrenip ordan basit dizaynlar yapmaya başlayabilirsin. figma'nın da udemy kursları vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 5 Eylül 2022; 12:31:11 >

• google a roadmaps yazarak başlayabilirsin, ingilizce yoksa vakitini boşa harcama

hadi hediyem olsun

https://roadmap.sh

• Jocko Willink kullanıcısına yanıt

içerik güzel ama yeni başlayacak birisi için çok overwhelming gözüküyor, frontend'e baktım.

bu grafiğe bakıp overwhelm hissedersen hiç kafanı karıştırma. sadece şunu anla. html. css. javascript. sırasıyla bu 3ünü öğreniceksin başlarken daha bi şey bilmene kafanı karıştırmana gerek yok neyi öğrenmeliyim konusunda. bahsettiğim html-css ve js kurslarını alabilirsin. ya da youtube'a learn html yazıp part part öğretim içerikleri izleyebilirsin + öğrendiklerini uygulayacaksın elbette vscode editor'de. html'e hafiften hakimsen css'e de başlarsın. sonra bu ikisine biraz zaman verirsin site yaparsın. bunlarla az da olsa özgüvenli hale gelir gibi hissedince de javascript koyarsın. bu3ü. ötesini düşünme bu 3ünü öğrenene anlayana proje yapana kadar. zaten javascript'e kadar öğrenene kadar sektöre azcık hakim olacağın için nerde ne kullanılıyo falan az çok anlayacağın için sonrasında ne yapman gerektiğini de anlarsın. ama söyliyim yine de sonrasında ne yapacağını. yukarda da söylediğim gibi. react ya da vue ya da angular.js öğreniceksin yani 1 adet framework.

ana olanlardan bahsediyorum. html anadır. css anadır. js anadır. ve framework'lerden 1 tane seçip onu öğrenmek anadır. bunlar kaçmaz. bunları her türlü öğreniceksin frontend developmentla uğraşmak istiyorsan. aralarda bootstrap css framework'ü falan gibi şeyler var ama bunlar ana değil ondan kafanı karıştırma. onlara canın isterse yönelirsin yol aldıkça. ana olan 4 taneden başla çok kafanı karıştırma ordan burdan bunu öğren şunu öğren gibi duyumları takma çok. html. css. js. bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 5 Eylül 2022; 14:37:57 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.