Şimdi Ara

neodyum mıknatıslı rüzgar generatörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde 12 kutuplu 18 spirli 1.5 kw lık 3 fazlı alternatör var.
    bunun rotoru sabit mıknatıslıdır.Her mıknatıs oluğunda normal mıknatıs yani 3900 gauss olanlardan var.ben bunun yerine neodyum mıknatıs koymak istiyoru(12300 gauss) her kanal da 4 tane var 12 kutupta 48 yapar buda 12300*48=590400 gauss elde edmiş oluyorum hesaplamada.
    eski sistemde ise 189600 gauss.yani 3 kat daha fazla manyetik alan oluşturmuş oluyorum.

Peki bu 3 kat fazla akım alacağım anlamına mı geliyor?
    faz başına düşen akım ne olur yani benim gücüm ne kadar artar

Peki stator sargılarımı değiştirmek zorunda kalırmıyım.sargılar 0.8 mm lik sargılardan yapılmıştr.
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi margow -- 29 Aralık 2010; 14:43:40 >

• Ben şöyle bi formul buldum

Fi(manyetik)=(pi*D*L*B)/2p
    D=statorun iç çapı
    L= Statorun boyu
    B=hava aralığındaki endiksiyon birimi gauss

o zaman ben bu durumda ilk mıknatıslara göre B yi 3 kat arttırmış oluyorum ve otomatikman manyetik akı da 3 kat artmış oluyor galiba.

Peki bu manyetik akının artması da bana 3 kat fazla mı akım verir?
    hala bulamadım
  • selamlar. manyetik akıyı arttırdığınız için endüklenen gerilim artar. buna bağlı olarak yük üzerinden geçen akım artar.hem gerilim hem akım yükseldiği için toplam üretilen güç de artar. fakat bu durum devir sayısının düşmemesi şartıyla gerçekleşir.

aslında fiilen olacak olan gerçek şöyle olacaktır : üretilen gücün artabilmesi için giren gücün de aynı oranda artması gerekir. yani rüzgar gücünün de artması lazım ki bu güç artışında devir sayısı aynı kalabilsin. aynı rüzgar gücünde, çkış gücünde değişme olmayacağı için,size bir yararı olmaz.

değişen sadece akım gerilim oranları olur. 10V-1A üretiyorken, 1V-10A üretirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.