Şimdi Ara

Nerde bu Dizelin Ekonomikliği! (Era içerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bytradm

deponun çoğunu bitirip öyle hsapla daha doğru olur.

100 KM yol yaparak tüketim hesaplanmaz..
    aynı hesabı bir de benzinli arabayla yap, 13-15 lt hesaplarsın.. en az 500 km yol yapmalısın ki, hatalı dolumları tolere edebilesin..
  • hocam bendede dizel accent admire var
    klima açıkken baya fazla yakıyo sanırım hyundailer
    tam ölçmedim ama göz kararı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlanyaLee -- 22 Ağustos 2013; 9:25:40 >
  • İstanbuldaki era taksilerin hepsi benzin+lpg'li albealar ise dizel gerisini sen düşün işte....
    Sat kurtul
  • Era lar lpg de çok verimli gibi görünüyor.Dizeli ise performanslı ama biraz daha fazla yakıyor.Benim 8-9 aylık ortalamam 4,3 lt . Şaka gibi gelebilir ama gerçekten bu şekilde.Çok sakin kullanıyorum onu da söyleyeyim.
  • Yakıt istasyonunu değiştirip yakıtı sabah saatlerinde alıp tekrar denemeni öneririm..
  • ortalama yakıt testi yapacaksanız 1000-2000 km civarında yapınkı pompa farkı yada dolum farkı etkilemesin, ayrıca kullanılan yol şartları bile yakıtı çok etkiler bu nedenle aynı güzergahta yapılan testler mutlaka gidiş dönüşü içermelidir, bunun dışında uzun süreli testleri başka bir faydası da sizin dışınızdaki etkenleri en aza indirmesidir mesela birçok kişi rüzgarı hesaba katmaz ama yakıtı çok etkiler, önden rüzgar alırsanız çok yakarsınız, arkadan rüzgar alırsanız az yakarsınız bu nedenle ortlama tüketim testleri mutlaka uzun mesafeler ve farklı yol koşullarını içermelidir.
  • Dizelin ekonomikliğ: dCI
  • 2006 1.9 peugeout partner 8 litre falan yakıyor..
  • Crdi motorlar zaten tdi ve dci dan fazla yakiyor.110 hp araba, klimada acik, bence normal yakmis. 2.0 fsi otomatik imkansiz 8.5 lt sehir ici yakmaz. Birak 2.0 yi 1.6 fsi bile o degeri zor tutturur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyaz002 B kullanıcısına yanıt
    Ben 99 km de değilde imkanınız var ise tam depoda haseplayın daha doğru olur..Çünkü kısa mesafede isteseniz de istediğiniz gibi yani normal kullanım süremezsiniz..

Bu arada 2.0 FSI hem otomatik hem de şehir içi o değer çok zor gibi siz o araca bakıp değerlendirme yapmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz002
    Herkes mi az yakıyor?

Hocam siz en iyisi uzun km lerle bir kaç dolum daha yapın.

Bunun dışında, yakıt ekonomisi konusunda foruma takılırsanız, aldığınız yada alacağınız her aracı yakarsınız.
    Malum, forumda km'de 20 kuruştan fazla yakan yok çok şükür
  • Bu parantez içi İÇERİR geyiği ne zaman son bulacak acaba?

Hayır, marjinal bir başlık mı oluyor sanıyorsunuz ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Dizelin ekonomikliği esasında basınca belli bir litreyi geçmemesindende kaynaklanıyor.Ben benzinli turbolu araçla basınca 7 litre görürken golfte.Aynı aracın tdi versiyonunda 5.5 i geçmiyor.

Çok merak ettim basmayinca benzinli golf kac yakiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyaz002

Sevgili forumdaşlar bende sizlerin yakıt tüketimi testlerinize özenerek yol bilgisayarı olmayan aracımla pompa testi yapmak istedim.Bugün Fulleyip tam 99 km gidip tekrar aynı pompadan hatta pompacıdan tekrar fulledim.Sonuç olarak ise tam 7.65 lt motorin aldı aracım.Kullanım şekli ise tam ortalama denicek şekilde oldu yer yer dur kalklı ,çevre yolu ve inişli cıkıslı yollarda yaptığım ve ne cok yumusak ne de cok agresif kullanım sonucu elde ettiğim değer.(Klima hep açık).

Aracın diğer dizellere göre bir miktar fazla yaktığını biliyodum ama bu kullanımımda 6.2-6.3 lt'leri elde etmeyi bekliyodum.Sizler bırakın dizeli benzinli araçlarınızla bile bu değerin altında ortalamalarda geziyosunuz.Bu nasıl oluyor Arkadaşım 2.0 passat fsi otomatikle 8.5 ltlerde geziyorum diyor.Herkes mi az yakıyor?

Aracın bakımına daha 7 bin km var.Sizce değer çok mu ?

Öncelikle arkadaşın yalan söylemiş. 1.6 fsi otomatik golf ile şehir içi tüketimim 10 litre, şehir dışı 100 km sabit hızla da en fazla 6.8 litreye düşürebildim.

Dizel 4.5 lira oldu artık ekonomikliği filan kalmadı.

• 115 beygirin hakkını veriyor

Gidişi çok iyi bir araç diğer dizellere nazaran ama malesef Hyundai dizelleri çok yakıyor rakiplerine göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tourneo

quote:

Dizelin ekonomikliği esasında basınca belli bir litreyi geçmemesindende kaynaklanıyor.Ben benzinli turbolu araçla basınca 7 litre görürken golfte.Aynı aracın tdi versiyonunda 5.5 i geçmiyor.

5,4-6,1
  • Klima açıksa olabilir, 1.5 CRDI Era'nın ekonomisinden çok, performansı dile getiriliyor. Bu konuda en doğru bilgiyi İstanbul'daki taksicilerden öğrenebilirsiniz. Era'ların hemen hemen hepsini 1.4 benzin + LPG ile kullanıyorlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tourneo

quote:

5,4-6,1

İstanbul şehir içinde bu değerler imkansız zaten fabrika şehir içi tüketimi 1,4 lt TSI ACT BMT 140 PS için 5.8 LT

İstanbul için koy üstüne 2LT yanı 7,5 den aşağısı sakin kullanımda imkansız basarsan da çok rahat 10 üzeri yakar.

Nedense bu forumda herkesin aracı fabrika verisinin altında yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

Ben 1.8 Connect'le ş. içi-ş. dışı o değerde geziyorum

1.8 connect mazotu icer zaten.

Evet içiyor ama accent era'nın bu kadar çok yakması normal değil.
  • depoyu tamamen bitirip öyle hesaplayın birde 100km için depo testi yanıltıcı olabilir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.