Şimdi Ara

Nerde bu Dizelin Ekonomikliği! (Era içerir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beyaz002

Sevgili forumdaşlar bende sizlerin yakıt tüketimi testlerinize özenerek yol bilgisayarı olmayan aracımla pompa testi yapmak istedim.Bugün Fulleyip tam 99 km gidip tekrar aynı pompadan hatta pompacıdan tekrar fulledim.Sonuç olarak ise tam 7.65 lt motorin aldı aracım.Kullanım şekli ise tam ortalama denicek şekilde oldu yer yer dur kalklı ,çevre yolu ve inişli cıkıslı yollarda yaptığım ve ne cok yumusak ne de cok agresif kullanım sonucu elde ettiğim değer.(Klima hep açık).

Aracın diğer dizellere göre bir miktar fazla yaktığını biliyodum ama bu kullanımımda 6.2-6.3 lt'leri elde etmeyi bekliyodum.Sizler bırakın dizeli benzinli araçlarınızla bile bu değerin altında ortalamalarda geziyosunuz.Bu nasıl oluyor Arkadaşım 2.0 passat fsi otomatikle 8.5 ltlerde geziyorum diyor.Herkes mi az yakıyor?

Aracın bakımına daha 7 bin km var.Sizce değer çok mu ?

dizelin ekonomisi kısa mesafeler dur kalk için değil uzun metrajlı yollar ve sıcak ısınmış motor tabir edilen km ler için dir.

örnek 1.6 hdi motorlu aracımla 1000 km yaptım hala 200 km yapabilecek yakıt durumu depoda var.1000 km şehir dışında yapıldı.

aracın boş ağırlığı 1420 kg.

şehir dışı yakıt ortalamam 4.3 dü

şehir içinde 6 litreyi geçmez hiçbir zaman İstanbul için konuşuyoruz.klimada açık.

5000 km de bir hava filtresini ve her yıl rutin yağ ve filtreleri değiştiren bir bakım periyodundan bahsediyoruz.

yakıt ise GTL.

• Depoyu önce depoyu fulleyin tık atınca durdurun üstüne yakıt ekletmeyin. Sonra km yi not edin. Sonra istediğiniz kadar kullanın tekrar aynı pompaya gidin depoyu fulleyin tık atınca durdurun üstüne yakıt ekletmeyin. Bu sizin ortalama kullanımını belirler. Bunda etkili olan dur kalk sayısı, ortalama hızınız, araçtaki yük, klima kullanımı vs bir çok şey yakıtı etkileyen unsurlardır.

Hyundai araçları biraz fazla yakar asla fabrika verilerine ulaşamazsınız. Arabam.com da ücretsiz pdf dergi var orada inceleyin bütün araçların test ortalaması fabrika verisisin ortalama 2 litre üstünde çıkar. Buda normaldir. Fabrika verisi zaten tek sürücü araç tamamen ilk aldığınız gibi ekstra hiç bir ağırlık yok ve depo sanırım 3/1 dolu olarak kapalı alanda 40 km/s üzerinden hesaplanır. Bu değerlerde büyük şehirlerde imkansızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demage

quote:

Orijinalden alıntı: tourneo

quote:

Dizelin ekonomikliği esasında basınca belli bir litreyi geçmemesindende kaynaklanıyor.Ben benzinli turbolu araçla basınca 7 litre görürken golfte.Aynı aracın tdi versiyonunda 5.5 i geçmiyor.

Çok merak ettim basmayinca benzinli golf kac yakiyor.

5,4-6,1

Yol bilgisayarında yazan, şehiriçi ortalama hız değeri ve tüketimi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 22 Ağustos 2013; 13:42:22 >
  • Arkadaşlar belli başlı şeylere açıklık getiriyim.İlk doldurmada pompa atıncaya kadardı ikinci doldurma da.Araç düz vites.Son 10000 km kadar yakıtı hep aynı aynı yerden alıyorum.Kullandığım yol ise bir yere gittiysem aynı şekilde geri dönüşü oldu, mesela yokuş çıktıysam aynı yokuşuda indim.Son gelen zamla birlikte yaklaşık 34 kuruş yakıyorum.Astra J 1.4 turbo otomatik aracı çok yakar diye almıyordum.Artık ciddi ciddi almayı düşünüyorum en azından otomatik araca bineriz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dizelin ekonomikliği esasında basınca belli bir litreyi geçmemesindende kaynaklanıyor.Ben benzinli turbolu araçla basınca 7 litre görürken golfte.Aynı aracın tdi versiyonunda 5.5 i geçmiyor.

5,4-6,1

İstanbul şehir içinde bu değerler imkansız zaten fabrika şehir içi tüketimi 1,4 lt TSI ACT BMT 140 PS için 5.8 LT

İstanbul için koy üstüne 2LT yanı 7,5 den aşağısı sakin kullanımda imkansız basarsan da çok rahat 10 üzeri yakar.

Nedense bu forumda herkesin aracı fabrika verisinin altında yakıyor.

Yoo ben açıkca yazıyorum araçlarımı
    astra j 12 litre,
    tiguan tsi 8 litre,
    fluence 1.5 5.5 litre,
    golf 5,5-6,
    polo 1.6 tdi 5,5

Başka aracımız olmadığı için bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demage -- 22 Ağustos 2013; 14:02:34 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5,4-6,1

İstanbul şehir içinde bu değerler imkansız zaten fabrika şehir içi tüketimi 1,4 lt TSI ACT BMT 140 PS için 5.8 LT

İstanbul için koy üstüne 2LT yanı 7,5 den aşağısı sakin kullanımda imkansız basarsan da çok rahat 10 üzeri yakar.

Nedense bu forumda herkesin aracı fabrika verisinin altında yakıyor.

Yoo ben açıkca yazıyorum araçlarımı
    astra j 12 litre,
    tiguan tsi 8 litre,
    fluence 1.5 5.5 litre,
    golf 5,5-6,
    polo 1.6 tdi 5,5

Başka aracımız olmadığı için bu kadar.

Astra basınca 12LT görebilir ben istanbul içi sakın kullanımda 8.8 LT deyim

Kuzenimde tiguan tsi 150ps var sakin kullanıyor 10 LT den aşağıya inmiyor.

Senin yazdığın değerlerin şehir içi ile alakası yok bende gaziosmanpaşa'dan E80 üzerinden kavacık'a gidip geldiğimde 5,3 ortalama görüyorum.

Akşam 6 gibi leventten bir kadıköy yap bakalım 5,5 yakan golf 9 ları nasıl görüyor.

• Hafta içi Ümraniye - Pendik ve hafta sonları da Ümraniye - Üsküdar arasında git gel yapıyorum. Yaptığım son denemede 56,8 Litre ile tam 980 km yaptım. Hız ortalamam yol bilgisayarına göre 36 km/s (Yani az çok sıkışık trafikte kaldım)

Genel olarak sakin kullandım ama klima hiç kapatılmadı desem yeridir. Aracın 407 HDI olduğu düşünülürse yani şoförle birlikte 1.5 tonu az aşıyor, sizin araç resmen içmiş yakıtı. Bence bir sorun var eğer sakin kullanımda bu sonucu aldıysanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 22 Ağustos 2013; 14:33:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vozer

Hafta içi Ümraniye - Pendik ve hafta sonları da Ümraniye - Üsküdar arasında git gel yapıyorum. Yaptığım son denemede 56,8 Litre ile tam 980 km yaptım. Hız ortalamam yol bilgisayarına göre 36 km/s (Yani az çok sıkışık trafikte kaldım)

Genel olarak sakin kullandım ama klima hiç kapatılmadı desem yeridir. Aracın 407 HDI olduğu düşünülürse yani şoförle birlikte 1.5 tonu az aşıyor, sizin araç resmen içmiş yakıtı. Bence bir sorun var eğer sakin kullanımda bu sonucu aldıysanız.

Hocam cidden mükemmel değerler.Ama hdi cidden en az tüketenlerin başında geliyor.
  • 2,0 Passat FSI 8,5 litre mi yakıyomuş ?
  • pompanın birinde az dolar birinde çok dolar depo ondan yüksek olamazmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

Ben 1.8 Connect'le ş. içi-ş. dışı o değerde geziyorum

1.8 connect mazotu icer zaten.

Evet içiyor ama accent era'nın bu kadar çok yakması normal değil.

Era candir. Yukarida da yazdim o kadar yakmasi mumkun olmadigini. Buyuk ihtimal litre hesabinda sorun var.

• biraderin 2004 audi a3 2.0 fsi araci cok sakin kullanimda 7 litreye kadar dusuyor benzinli

• Bence daha iyisi olamaz Era için şehir içinde.

Hem klima açık hem de bazen dur-kalk yaptım demişsiniz. İnişli-çıkışlı demişsiniz. Bence gayet doğal. 1,5LT düşün zaten kafadan klima açık olduğu için.
  • 2.0 FSI Passat için 'şehir içi' 8,5 litre çok zor bir değer.

1.4 TSI Passat ile 7-8 litre yakıyorum sakin kullanımda ve sıkışık olmayan trafikte.

Öte yandan sizin tüketim değeriniz klimayla birlikte karma kullanımda CRDI motor için çok yüksek olmasa da, 6,5 - 7 litre bandında olsaymış daha makul olabilirmiş sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Bence daha iyisi olamaz Era için şehir içinde.

Hem klima açık hem de bazen dur-kalk yaptım demişsiniz. İnişli-çıkışlı demişsiniz. Bence gayet doğal. 1,5LT düşün zaten kafadan klima açık olduğu için.

Yakın zamanda klima kapalı olarak denemeyi düşünüyorum bende.Ama 1.5 lt kadar fark ediceğini düşünmüyorum.Normal salon tipi klimalar o kadar enerji harcamıyor ama era bu bilemicem denemekte fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih*

2.0 FSI Passat için 'şehir içi' 8,5 litre çok zor bir değer.

1.4 TSI Passat ile 7-8 litre yakıyorum sakin kullanımda ve sıkışık olmayan trafikte.

Öte yandan sizin tüketim değeriniz klimayla birlikte karma kullanımda CRDI motor için çok yüksek olmasa da, 6,5 - 7 litre bandında olsaymış daha makul olabilirmiş sanki.

Hocam insanlar genelde araçlarının yakıt tüketim bilgilerini şehirdışında gördükleri değerleri veriyolar genelde.Yani o aracın o değerleri yakalaması çok zor bence de .
  • Dizel olmuş 4,35 oda yakında olacak 4,50 nasıl bir tasarruf bu?
  • 2011 Corsa Cdti şehirdışı 90 km/h 4 litre/100 km tüketim. Era'nın kullanıldığı ortamda kullansam 5 litre/100 km tüketir. 1,5 yıllık Corsa kullanıcısıyım.
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    90 hp 1.5 dci fluence kullanıcısıyım, 2013 model daha 5 lt yaktığını görmedim, yaz kış 6-6.5 ortalama gezerim, ama öyle az yaksın kasayım derdim yoktur, otobanda 130 un altına inmem, şehir içi sürekli dur kalk trafik ve soğuk motor kullanırım, gazı köklemeden vites değiştirmem falan filan, turbo benzinli motor ile 7.5 LT yi geçmiyorum diyen arkadaşımızı tebrik ediyorum, benzinli civic var ondada 10 lt altına düşmedik 2012.
  • Bakımdan yeni çıkmış bir dizel ile bakımı yaklaşmış arasında nerede ise 2 litre/100km fark oluyor, denenmiştir bilginize...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.